Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / Intercanis Brno
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
shiba
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:30
- Nahlásit

kokoška

Zet
Jojo, v Ově jsem byla, pro potvrzení jsem si letěla v sobotu večer k veterináři do vedlejší vesnice, ke kterému normálně nechodím, ale ani nevím, jak mě to napadlo podívat se do propozic... No, je to sice trapas, ale když to pořadatel vyžaduje, nic s tím nenaděláme.
Zato v Nitře se mi loni stalo něco opačného - v propozicích to neměli, tak jsem jela hrdě jenom s pasem. A ejhle, chtěli razítko. Avšak kdo je připraven, není překvapen, vylovila jsem z batohu propozice, zamávala jimi mladíkovi před nosem a nezbylo mu, než mě pustit. Jen mi nejde do hlavy, že ti všichni přede mnou to razítko měli, protože nikoho jiného se vrátit nesnažili. A nebo (!) to byl komplot proti mě!!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 14:14
- Nahlásit

Cha, mě by vůbec nenapadlo před výstavou nejít k vetovi pro razítko-mám to zautomatizované. propozie moc nečtu, jsou furt stejné vida, co se člověk doví. Chci se jít za měsíc s miminem jen podívat na NV Ml.B. a byla bych automaticky šla pro razítko i když ho vystavovat ještě ani nemůžu

shiba
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 14:32
- Nahlásit

Ketrin
Otázka je, co je v propozicích na MB

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 14:43
- Nahlásit

shiba
kdo je připraven, není překvapen, nojo tak já si je přečtu

Zet
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 14:51
- Nahlásit

shiba

Veterinární předpisy
1. Všechna zúčastněná zvířata musí být klinicky zdravá.
2. Psi musí být v imunitě proti vzteklině.(Pes byl v době od 30 dnů do jednoho roku před termínem konání výstavy vakcinován proti vzteklině).
3. Psi pocházející z ČR musí být doprovázeni platným očkovacím průkazem nebo platným pasem pro malá zvířata.Psi z členských zemí EU a třetích zemí musí splňovat podmínky
dané nařízením Evropského Parlamentu a Rady 998/2003za dne 26.5.2003

Takže též bez razítka

shiba
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 20:32
- Nahlásit

Zet
Mám dojem, že MB byla dokonce první u nás, kde razítko nebylo potřeba...

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:23
- Nahlásit

Veterinární podmínky:
1. Psi musí být klinicky zdraví.
2. Psi pocházející z ČR musí být doprovázeni platným očkovacím průkazem (dle § 6 veter. zákona), nebo platným pasem pro malá zvířata. Psi z členských zemí EU a třetích zemí musí spňovat podmínky danénařzením Evropského Parlamentu a Rady 998/2003 ze dne 26. 5. 2003.
3. Psi musí mít platné veterinární osvědčení o očkování proti vzteklině v době ne kratší 30 dnů a ne staší 1 rok.

Já z tohodle pochopila, že razítko mít musím. Myslela jsem, že veterinární osvědčení je právě to razítko, ne to, že má pes v pase, že je očkovanej.
A na únorové výstavě v Brně jsem zažila, že veterinář prudil kvůli razítkům lidi, kteří nebyli z Brna. Všechny pustil, ale těch keců okolo.

kokoška
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:32
- Nahlásit

Zet
shiba
Veterinární podmínky:

a jak to jako dokážete? tohle je podle mě přesně věta, kterou se myslí razítko od veta, že pes je ok
Hafina
pochopila jsem to taky jako, že razítko od veta je nutné, tak jsme asi 2 dementi, co hůř chápou

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:20
- Nahlásit

kokoška
Hafina
Tři dementi já si taky šla pro potvrzení

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:41
- Nahlásit

Sakra. Kdy je ta Boleslav? My jdem s mimiňákem na vzteklinu dneska! To snad bude přesně těch 30 dní

daliva
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:44
- Nahlásit

Ketrin
CAC M.B. je 22.-23.7., razítko není třeba, očkování ano - my byli s mimísovou předevčírem

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:49
- Nahlásit

daliva
Dík Přesně 30 dní

Zet
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:38
- Nahlásit

kokoška
a jak to jako dokážete? tohle je podle mě přesně věta, kterou se myslí razítko od veta, že pes je ok
Když myslíš Koneckonců, já nebudu tím, kdo stráví část svého života čekáním na razítka od veterináře
Jen chudáci ti, kteří dají na tvá slova

Jen pro ostatní:
Já myslím, že ta věta je celkem jasná. Prostě psa, kterému při přejímce poteče z nosu a očí hnis, veterinář do areálu výstavistě nepustí.
3. Psi musí mít platné veterinární osvědčení o očkování proti vzteklině v době ne kratší 30 dnů a ne staší 1 rok.
Ano, ano, pokud vám veterinář psa naočkuje, jistě vám toto provedené očkování potvrdí do očkovacího průkazu / pasu ... tomu se říká veterinární osvědčení o očkování

kokoška
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:01
- Nahlásit

Zet
už to pitvám fakt naposled, přísahám, ale když jede dítě na tábor, taky musí mít razítko od doktora, že je zdravé a tohle mi připadá naprosto stejné, jen záleží na výkladu každého jednotlivce.
Že pes je marod se snad nepozná jen podle výtoku z nosu a hnisu u očí.
Náš vet z toho takovou formalitu zase nedělá a to razítko dá až po skutečné prohlídce - tlama, uši, oči, změřit teplotu, poslechnout srdce a prohmatat břicho.
Jestli na výstavy chodí psi aniž by někdo ověřil (majitel může nakecat pořadateli co chce), že jsou fakt vpořádku, tak je to pro mě jen další důvod proč tam nechodit a pokud ano, tak bez psa!

Zet
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:13 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit

kokoška
Náš vet z toho takovou formalitu zase nedělá a to razítko dá až po skutečné prohlídce - tlama, uši, oči, změřit teplotu, poslechnout srdce a prohmatat břicho.
A jízlivec ve mně si dovolí poznamenat, že si za to zmíněný vet samozřejmě nechá zaplatit
Ale dělej, jak myslíš, jen prosím nemystifikuj ostatní svými rezolutními tvrzeními: "rozhodně nestačí jen očkovák!!! Vet musí potvrdit, že je pes zdravý, nesmí to být starší než 3 dny"

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 12:26
- Nahlásit

Zet
Když si člověk není jistej, je nejlepší zvednout telefon a zeptat se, ne? Každej by měl jednat hlavně podle selskýho rozumu a kór, když taky 5 lidí řekne, že ne a 5, že jo...

shiba
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 07:58
- Nahlásit

Hafina kokoška

Šmankote, je tam psáno něco o razítku??? Není. Tak co řešíte? Na každé výstavě je veterinář a kdyby se u přejímky pes zdál nemocný, veterinář ho prohlédne. Proto ta věta o tom, že pes je zdravý. Připojuji se k Zet a prosím, nemystifikuj ostatní svými rezolutními tvrzeními...

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:03
- Nahlásit

Tak kdo tento víkend do Brna jedete? Kdo v sobotu a kdo v neděli?

west
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:28
- Nahlásit

Tak v propozicích jsou tyto podmínky:
Psi musí být klinicky zdraví.
Psi pocházející z ČR musí být doprovázeni platným očkovacím průkazem nebo platným pasem pro malá zvířata.
Psi musí mít očkování proti vzteklině nejméně před 30 dny a ne déle než v období 1 roku a být v imunitě proti psince a parvoviróze.

ale jestli potřebuju razítko od veta že je klinický zdraví to tam nepíšou tak nevim. Já teda musim zkontrolovat i to očkování páč máme štěndo, ale jestli bude horko tak stejně bude doma.

cilka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:34
- Nahlásit

Jedu v sobotu , nedáme sraz lidí cz-psa někde u stánku ?
Jo , a potvrzení o potvrzení teda fakt nemám

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:52
- Nahlásit

Jé to mě ani nenapadlo, jít k vetovi pro razítko, že je ok..vzteklinu i další očkování máme ok...ale totok! My se jdeme jen mrknout, né vystavovat, tak snad nás tam pustí jen na očkovák!

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:53
- Nahlásit

My jdem v neděli, na buldočky hlavně..

monika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:09
- Nahlásit

Syska
budu v něděli v brně na doginách. Sice jen na čumendu, ale kdyby se někdo chtěl ke mě hlásit, tak ta malá, tlustá a žíhanou dogou jsem já. Tam budu jediná taková.

Mám dotaz přijedu na hlavní nádraží v Brně, sednu na tramvaj č. 1 a pojedu směr Pisárky. Jak se jmenuje zastávka na které musím vystoupit a jak je to cca daleko?Na nádraží budu těsně před devátou ráno.

monika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:11
- Nahlásit

Jo a potvrzení nemám a ani mít nebudu.

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:12
- Nahlásit

monika
Jé ahoj Moni, chceš konečně vidět Tessinku naživu, že bychom se přihlásili...)

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:14
- Nahlásit

monika
Jo Moni a vystoupíš na zastávce Výstaviště a to hned uvidíš, kousínek jsou pokladny (po levé straně, a půjdeš za lidma, bude jich tam hafo s pejskama..)

cilka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:15
- Nahlásit

monika

Zastávka se jmenuje Výstaviště , ted´ jsem na to taky koukala -
je to pátá zastávka , a prý je to kousek

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:16
- Nahlásit

monika
Ne NAŽIVU, ale naživo... My budem v Brně dvě minuty po deváté (na hlaváku), tak můžeš na nás počkat a můžem jet společně..

monika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:21
- Nahlásit

Díky moc, jasně, že vás chci všechny poznat. Kdo mě uvidíte, jak se tam potloukám, tak se ozvěte. Těším se na Vás.

monika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:23 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Syska

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání