Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / Náplň zkoušky ZZO - poradíte :-)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2009 22:15
- Nahlásit

corgi
Hele, jeste k tomu - Narovnávat vysokýho psa je asi lehčí, ale jak narovnat tuhle lišku přízemní?
je snadna rada, snad me tu neodstreli, ze pejskum ublizuju. Ja mam tra rtw fenu citlivku, rovnat si ji rukou vubec nemuzu. Tak aby pochnapla vlevo vbok (pamlskovy ukazky k nicemu), jsem ji navlikla pred zadni nohy kolem bricha voditko siroky, zajistila, aby se nestahovalo a neskrtilo ji, bylo volne. Pri zakladni pozici, kdyz ti sedi pef u nohy si chytnes tohle voditko pravou rukou ZA zady, povel, psice naznacila svuj obvykly neprised - v tu chvili ji jemne potahnes ve smeru obratu za zadama - timto padem ji sama nasmerujes prdel aniz by ses ohybala a vele pochvala Ji to stacilo dvakrat a JOAHAAA! - a toci se krasne. Jen dalsi napad, nevim, zda vhodny na listicku.
corgi
Upřímnou soustrast...
Dekuji

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 07:32
- Nahlásit

corgi
c,si myslíž že to neumí jenom tvůj pes ? učím dastyho každej den ty vobraty,třebas ráno,kouká na mě,vnímá,ale jakmile se hnu dozadu čumí do blba,takže já mu dám povel - k noze - pak se otočím dozadů a snažím se ho urovnávat a hned znervní ,
do předu nemusím tolik trénovat,bo to umí na 100% i stím že si hned sedne

Alexa
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 08:47
- Nahlásit

brezen2008
já mu dám povel - k noze - pak se otočím dozadů a snažím se ho urovnávat a hned znervní ,
tedy holka já ti nevím, nejdřív bys měla někomu třá davídkový ukázat jak děláš obraty, a pak teprf trénovat Dastyho, páč podle tvýho popisu si fakt neumím přectavit proč dělá obrat dozadu?????

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 08:52
- Nahlásit

Alexa
no vždyt se na tomhle videu http://www.youtube.com/watch?v=MY_ymYGGhpk&feature =related
točí jakoby dozádu v 1.51 minutě

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 08:55
- Nahlásit

Alexa
hele já jí dala minulej tejden domácí úkol,aby laskavě!!! se naučila fpravo,vlevo,čelem vzad,ale sama bez čokla!!!

Alexa
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 08:57
- Nahlásit

brezen2008
točí jakoby dozádu v 1.51 minutě

prosímtě ona - psovod stojí na místě a protože jí pes předběhl musí k ní couvnout. Obraty se dělaj na místě. Prostě stojíš na "značce" a nikam z ní neodcházíš a točíš se doprava doleva a čelem vzad (přes levou ruku). I když uděláš10 obratů pořád musíš stát na té jakoby značce chápeš?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 09:04
- Nahlásit

Alexa
chápeš?
ne,nechápe,vo tom to je..
sem jí řikala at se napřed naučí(sama) dělat takovej jako voblouček při čelem vzad páč nechápe ani čelem vzad ani na kterou stranu se točit,pak at si veme Dastyho a zase napřed malej voblouček aby von chápnul,jak se má řadit a pak teprf vostrá votočka na patě

Kalliope
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 09:04
- Nahlásit

Fifi
ani nevíš, jakej jsi génius, já si retardíka také nemohu rovnat a už vůbec nemůžu požívat při výcviku žádný korekce, všechno nám jde 6x pomalejc, než ostatním - takže tvoje rada s vodítkem je naprosto geniální, hned to zkusíme !

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 09:07
- Nahlásit

Alexa
ahááááááááááááááááááááááááááá
díííííííííííííííík
no takle se na mě musí

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:22
- Nahlásit

Kalliope
jsi génius,je naprosto geniální, hned to zkusíme !
Nechval dne pred vecerem, uvidis, jestli to na ni zabere - dej pak vedet.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:12
- Nahlásit

Fifi
no čeče o to nejde, ale že tě vůbec něco takovýho napadne, já furt vymejšlim něco, jak na ni nesahat a opravovat, aby to toho psa neznechutilo a furt jako nic .... a ono to jde

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 19:29
- Nahlásit

Fifi
To druhý vodítko na zádi radil tuším Šilhavý nebo někdo takovej. Nikdy mě nenapadlo to zkusit, říkala jsem si, že to je v praxi dost nepoužitelný - nedokážu si představit, jak stihnu eště držet ze psa čumící druhý vodítko. No ale když říkáš, že ti to pomohlo, tak já to taky zkusím (až se zrovna nebudou sousedi dívat k nám na zahradu - už teď si myslí, že jsme mírně řečeno zvláštní...)

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 19:42
- Nahlásit

corgi
Neboj, o mě už si taky lidi myslej, že jsem blázen, už chodím po našem malém městečku se dvěma rotíkama a vysvětluj, že to opravdu není bojové plemeno.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 19:46
- Nahlásit

corgi
radil tuším Šilhavý
To je ten pan, jak picha pejsky vidlickou a sroubovakem do telicka? Tak od nej to fakt nemam, je to pro me docela stara metoda.
že to je v praxi dost nepoužitelný - nedokážu si představit, jak stihnu eště držet ze psa čumící druhý vodítko
To delas jen na miste, nandas, posadis u nohe, zavelis - popotahnes - odmenis byt jen naznak... Ne, ze ti chodi a planta mu druhy voditko na prdeli.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 20:20
- Nahlásit

Fifi
jestli je to Luděk šilhavý,tak ten píše do PPČ

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 15:26
- Nahlásit

Fifi
Ano, to je ten Šilhavý, co píše do PPČ a mimo jiné píchá psy vidličkou. Ovšem pokud se ti dostalo do ruky aktuální číslo, je tam ten humbuk kolem vidličky a podobných metod dost dobře osvětlen. To druhé vodítko opravdu radil on. Vůbec docela často používá dvě vodítka, akorát většinou ne kolem břicha

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 15:36
- Nahlásit

corgi
to je ten Šilhavý
Vim, kdo je Silhavy. sem si delala rit. A novy cislo PPC mam, jeste jsem do nej nemrkla. Ale od nej jsem to fakt neodkoukala, pro me coby rekreacniho psomilce jsou jeho rady bezpredmetne.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 15:57
- Nahlásit

OT, ale neda mi to - diky za zminku o L. Silhavym, vubec jsem netusila o koho jde, zeptala jsem se googlu a po precteni prvniho clanku, resp. rozhovoru, kterej mi nabidnul, jsem uplne v soku co jsem se tam docetla.

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 16:53
- Nahlásit

Fifi
sem si delala rit
Tak to byla slušná řiť, neboť i já se nachytala

Kaccka
No nevím, já ho negooglila, ale jak říkám, v posledním PPČ začíná velké téma výcviku par force a on to vysvětlil tak, že i já jsem ochotná přimhouřit oko nad elektrikou - a to už je co říct

Kaccka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 17:20
- Nahlásit

corgi
Ja si dovedu predstavit, ze nektery veci kdyz se umej, muzou bejt pouzitelny v krajnich pripadech, takze nedostavam infarkt hned pri pojmu par force nebo elektrika, radsi ctu vzdycky dal. Nicmene to co jsem zminila, jako prvni jsem narazila na otazku co s nevychovanym 3letym krizencem labradorXdogaXpitbull - odpoved byla: buďte velmidůsledná a při každém závadném chování okamžitě reagujte.nebojte s e použít násilí.bolest okamžitě následující negativní výlev adrenalinu je jedinou možností v tomto věku.
A pak jsem se jeste docetla, ze kdyz se pes neceho boji, musis mu durazne dat najevo svou nelibost tak, aby se bal se bat. Takze strach na druhou? No nevim teda, mozna to vsechno blbe chapu a blbe delam, nejsem zadnej odbornik, ale svyho psa bych mu nepujcila. A to nemluvim o sahodlouhy obhajobe cloveka, kterej svy psy kope a vylejva si na nich zlost, protoze to sice neni dobre, ale jinak je ma prej moc radu. U toho mi uz bylo blbe a prestala jsem cist.

Ale uznavam, ze tohle sem nepatri, omlouvam se Darkovi za naruseni tematu, uz budu hodna

brezen2008
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 17:41
- Nahlásit

já abych se přiznala to o výcviku od šilhavého nečtu,čtu jenom od pana pavla Beer star. o výsviku malejch plemen,ted jsem si ráda přečetla článek o - začínáme závodit a skládat zkoušky - mě to dala hodně
Kaccka
ty se nevomlouvej

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 19:07
- Nahlásit

Fifi
Tak jsem teďka zkusila to druhý vodítko a nejni to pro nás Když ho tím chci narovnat, kouká na mě s výrazem "co mi to děláš?" a jedinej výsledek je, že si sedá dál ode mě a za mě, abych na něj jako nedošáhla nebo co. Lepší výsledek mám, když ho bleskově přiškrtím, narovnám rukou a odměním (bez přiškrcení by ucuknul, jak jsem tu psala). Holt mu to asi nedošlo, že je to pro jeho dobro

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 19:10
- Nahlásit

corgi
Holt mu to asi nedošlo, že je to pro jeho dobro
Hele to si mi s psiskama stává často

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 19:20
- Nahlásit

jana33
Mně taky - a nevím proč se to týká hlavně věcí jako je kapání do očí, podávání léků, rozčesávání zadku nebo rovnání u nohy...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2009 08:31
- Nahlásit

nevím jak je to možné,ale dasty má aport na 1 s * když není aport pešek ,dneska jsem měla kromě pešku takovou latexovou hračku v podobě malého lvíčka , z peška šílel jak blbej a z lvíčka ani neknurnul

brezen2008
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2009 16:22
- Nahlásit

takže jakmile je dasty vylítanej před cvičením,stačí půl hodiny,tak nemaká,jakmile není a jdem rovnou na cviky,tak maká na 90%

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání