| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 18:05
- Nahlásit
Já spíš docela často přemýšlím, jak se pozná, že pes někoho víc bere než ty ostatní, když třeba přijde domů mamka, tak pejsina hopsá dva metry do vzduchu a tak... U mě ví, že mi to vadí, tak si tohle netroufne, přinese mi hračku (což nosí všem), sedne si ke mně a škrabe po mně tlapkou a čeká, až ji podrbu a přivítám já... I venku, když má někoho poslechnout, tak sice poslechne každýho, ale mě víc než třeba mamku, když jdeme společně po venku... I když se třeba od sebe "oddělujem", tak aby šla s mamkou, musí jít na vodítku, ale když pokračuje se mnou, tak jde bezevšeho dál atd... S přítlem to dřív bývala docela krize, protože ho brala hodně, ale když jsem s ní začla cvičit a tak, tak mám pocit, že taky teď bere víc mě, než jeho...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 18:28
- Nahlásit
Eimy
To zjistíš naprosto přesně tak, že ne místě, kdo to pes nezná nejlépe velké prostranství se rodina rozdělí a každý z rodiny jde jiným směrem.Nikdo na psa nevolá ani jinak neupoutává jeho pozornost a jen každý jde jiným směrem pryč. Pes nejdříve pobíhá od jednoho k druhému, ale pak zjistí, že se smečka rozdělila a že si musí vybrat svého vůdce se kterým půjde. S tím se kterým opustí smečku to je jeho opravdový vůdce, kterému nejvíce věří.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:23
- Nahlásit
dorfa
No, to by byl docela problém myslim sehnat volný prostranství atd... musí mi to stačit takhle
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:00
- Nahlásit
Eimy
Máš recht.Ono je lepší někdy nevědět. Ještě aby pak měl člověk z toho zklamání jak klidně mě ten můj miláček odejde s někým jiným depku.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:08
- Nahlásit
dorfa
to je fakt..to bych neunesla..si pořád namlouvám,že alfa jsem já,ale...přítelovi nezdrhá venku ,ale mě víc vítá a když odejdu třeba do krámu tak prej leží v předsíni a čumí na dveře..a ted babo rad
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:12 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
dorfa
No já jednou byla naštvaná a vzala jsem si psici k sobě do pokoje a přitel zustal v obýváku a když ji volal a já jí řekla, ať zustane, tak bylo sice vidět, že by jako šla, ale že když já sem řekla, tak teda zůstane nooo....
Ale každopádně v noci spí u mě
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:27
- Nahlásit
sarax
Eimy
Lépe je to tak nezkoumat a hlavně neprožívat. Vždyť největší štěstí je když je pesa zdravá, šťastná a někdy i trochu zlobivá. No nesmí se zrovna vyválet v něčem echt páchnoucím, tekoucím nejlépe někde na výletě bez přístupu k vodě.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:35
- Nahlásit
dorfa
ještě by to chtělo doplnit před 2 hodinovou cestou vlakem domů
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:42
- Nahlásit
Eimy
Ale v tom vlaku by to mohlo mít jednu výhodu – celé kupé jen pro sebe
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:24
- Nahlásit
dorfa
pod tíhou argumentů měním vlak na autobus
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:30
- Nahlásit
Eimy
Tak v tom případě tam už nespatřuji nic pozitivního, snad jen nedobrovolné splnění 100 jarních kilometrů , protože spolucestující nás určitě v autobuse nestrpí příliš dlouho.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:38
- Nahlásit
dorfa
no už jsem čekala, že dalším kladem bude celý autobus jen pro sebe otázka je, jestli by tam zůstal aspoň ten řidič
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:42
- Nahlásit
Eimy
Řidič by byl s námi za přispění naštvaných cestujících asi brzo hotový. No a já po ujití cca. 10 km asi taky.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:45
- Nahlásit
dorfa
takový detaily ale ted vážně, jednou jsme jeli takhle v asutobuse, nacvakaným k prasknutí už se tam nemohl nikdo vlézt... a venku na zastávce pobíhal vzteklej důchodce a mával at se lidi posunou dál (nebylo kam ) a seděl tam chlap s dvěma malejma dětma a říká jim:"Děti, zamávejte pánovi, pán vám mává" a děti mávaly a mávaly
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:53
- Nahlásit
no my meme zatimmalicke stendo havanaka a zkousim si vzpomenout jak to vsechno bylo hned z pocatku, nez si vybral a jak na topasujou ruzne teorie, ktere jsem ted tady cetla. Jeli jsme si pro predem vybrane stene, ktere jsem nevidela, mela jsem strach z toho, aby si prcek taky vybral nas. chtela jsem psa, byli tam dva, oba psici o nas projevovali zajem, fenky jsme nezajimali. Pritel si prckama hral, ja s chovatelkou resila krmeni a proste takove ty organiozacni veci. Cestou domu jsem ja ridila, pritel byl s prckem vzadu a celou cestu cca 120 km ho hladil. Prijeli sjme domu a stene se ode mne nehlo a tak je to do ted. kluci si hrajou, ja jdu na zachod a prcek leti za mnou. zcela jednoznacne si vybral me.
Jen me tak napada, kdyz si pes vybira sam alfu, jak je to ve smecce, tam je proste jednoznacne dano kdo je alfa, nebo ne?
Nasi maji ritchbeka, co mamca neobstara to pes nema, ale pes miluje tatu (pravda chodi s nim na kratke prochazky a dava mu zrat), kdysi jsme meli yorka, taky pes miloval tatu, ale ten pro nej nehnul ani prstem ani vychazky, ani zradlo, tak mi to vysvetlete
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:50
- Nahlásit
já bych řekla, že alfu si pes nevybírá, ale vypozoruje, kdo alfa je a jen to dá najevo
můj táta naší pesině nikdy nic neprovedl, já před ním mám docela respekt (jako celá rodina ) a měli byste vidět Belu, jak se před ním plazí
když přijdeme na návštěvu, na všechny skáče, jen na tátu ne, ten si ji zavolá, dá jí sedni a ona sedne a už se hroutí a odhaluje slabiny, podřízenost sama
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:17
- Nahlásit
Koho má nejradši to opravdu nevím. Ale já to rozhodně nejsem. To spíš gumový kuře než mě.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:54
- Nahlásit
Garfield
Gaf ma zcela jednoznacne nejradsi me. ale jeste se bal dat to najevo tak okate, protoze si naivne myslel, ze by ti to bylo lito .... a gumovy kure teda rozhodne nejsem
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:11
- Nahlásit
Axa
Děkuju za podporu
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:12
- Nahlásit
pigie
To je přesně ono, takhle dopadnout nechci
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:15
- Nahlásit
evina
Dobrý až na to cvičení, někdo toho psa ale cvičit musí, ne přehnaně ale takový ty běžný základy(sedni....atd.)
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:17
- Nahlásit
LeJa
No nevím, jestli je to pravda, ale rozhodně je to moc krásný a určitě to tak udělám
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:18
- Nahlásit
Mucholabka
To je pěkný, že to s nima umíš, ale nechtěla by ses podělit o radu, jak na to?
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:19
- Nahlásit
Kamca
No aspoň vím, že v tom nejsem sama
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:22
- Nahlásit
zuzka
Doufám, že to tak nějak bude
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:26
- Nahlásit
[b]dorfa
Kdysi jsme měli u babičky psa, jako štěně sme ho naučili aportovat,
a on se z toho zbláznil,
celej život prakticky aportoval, nosil balónky, šišky, kameny, nebo cokoli,co našel, nedalo se to odnaučit, nosil je neúnavně, v létě se div nepřehřál,
pak chudáček umřel, protože mu ochrnuli zadní nohy, jak pořád skákal, takže na aport bacha
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:28
- Nahlásit
Eimy
Krásný, přesně takhle si to představuju
|
Athallena
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:30
- Nahlásit