Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / Koho má pes nejradši
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Athallena
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:02
- Nahlásit

Ahoj, potřebuju poradit.
Moje máma má zvláštní dar, jakýkoli pes, který ji potká se hned vrhá k ní. Já tam mohu stát třeba celé odpoledne a nabízet pamlsky, ale mě si ani nevšimne. A pokud ano, tak si vezme pamlsek a zase běží zpátky k ní.
Chci si pořídit pejska, bojím se, že zase zůstanu na ocet.
Prosím poraďte, jak si ho získám

Klárča
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:11
- Nahlásit

Athallena
Bydlíš u mamky? No někdo má taový dar,ale to neznamená,že když se o toho psíka budeš starat od štěněte,česat ho ,hladit,cvičit,krmit,že tě nebude mít rád .Neboj. Ke mně taky většinou jdou psi dřív než k někomu dalšímu,ale třeba kočky mě nesnáší. Stejně ten pes má vždycky nejradši svého pána,který se o něho stará

Břetislava
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:12
- Nahlásit

Nepouštět k mamce Myslím, že můžeš o jeho přízeň bojovat jak chceš, ale on si stejně vybere sám, koho bude mít nejradši. Už se tady o tom psalo, že někteří psi mají radši toho z partnerů, kdo s nima neběhá 2 hodiny v lese, nevyvařuje mu dobroty, nehraje si s nima ... tak to prostě je. Taky by mě zajímalo podle čeho si pes vybírá toho, koho bude mít nej.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:14
- Nahlásit

Trávit s ním hodně času, věnovat se mu a tulit a tulit.Jájsem si naší pupinku ani nějak získávat nemusela prostě jsme si padly do oka, ale je pravda, že s ní většinu času trávím já. A i když jí tulí páníček tak vidím jak kouká po mě jako by mi říkala jestli mit o nevadí. S malym spíš řádí krade mu hračky a honěj se po celym bytě, asi každej má svoje místo v tý psí rodině.

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:20
- Nahlásit

Klárča
Promiň, ale nesouhlasím, nejvíc se starám já, cvičím, hladím, živím, hraji si s ní a stejně má nejradši mého chlapa, který na ni prdí a když ji poplácá tak to jsou rány, že se pejsa otřásá, stejně ho zbožňuje.

Athallena
Souhlasím s Břetislavou, nepouštět k mamce, nebo si raději pořídit kočku. Vždy jsem si myslela, že psa si pořizuji já, tudíž jsem automaticky jeho vůdcem. Není to tak, pes si vebere svého vůdce sám, ať se Ti to líbí nebo ne. Vycítí, kdo má doma "největší slovo". Ale nevzdávej to.

viky
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:22
- Nahlásit

Gája
je tak to mam teda podle naseho psa nejvetsi slovo ja, skoda, ze chlap si to nemysli...

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:30
- Nahlásit

viky
Třeba si to chlap myslí, ale Ty to nevíš. Oni si to neradi přiznávají, že jsou pod pantoflem.

viky
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:39
- Nahlásit

Gája
tak ja ho teda v te iluzy, ze je hlavou rodiny, jeste chvilku necham a pravdu budeme znat jenom ja a pes a kocky

pama
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:43
- Nahlásit

viky
a Gája a já a my všichni tady. Hele buďte rády, že u vás nemá hlavní slovo pes.

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:43
- Nahlásit

viky
pro klid v rodině je lepší, ho nechat v té iluzi celý život...

Zet
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:55
- Nahlásit

Athallena
Já bych vůbec neřešila ke komu se vrhají psi dříve. Záleží na tom, jaký si ke psovi vytvoříš vztah později ... a to zase záleží jen a jen na tom, kolik mu budeš věnovat péče a času
Ještě si dovolím poznamenat, že psi se většinou vrhají k lidem, kteří jim jsou sympatičtí třeba tím, že jim nepodlézají a nasnaží se na sebe strhnout jejich pozornost. Někteří psi dokonce zásadně obtěžují lidi, kteří o ně nemají vůbec zájem. Například moje ovčačka strašně miluje moji kamarádku, která má fóbii ze psů z toho prostého důvodu, že ona (ta kamarádka) je jediná, která ji (tu ovčačku) ignoruje a tím se vlastně odlišuje od ostatních

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 14:04
- Nahlásit

Zet
Asi, bohužel, máš pravdu. Jenže je tak těžké nemazlit svoji pejsu, když je voňavá, roztomilá no prostě nádherná, k nakousnutí, někdy i k zakousnutí a přesně to je to, o co ona nestojí. Jenže já si ji právě proto pořídila, abych měla taky někoho na mazlení. To víš děti odrůstají, manžel odrůstá, tak mi zbývá pejsa, která o to nemá zájem.

dorfa
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:49
- Nahlásit

Zet
Gája
Pes miluje svého vůdce a vnucování rozhodně nepatří mezi vlastnosti vůdce smečky a v tom bude ten problém.Zet to odhadla velmi dobře. Pes velmi dobře pozná, že se mu podbízíš a o to vůbec nestojí. Na mazlení bude asi vhodnější panenka a nebo plyšák, psovi to může být až protivné.

Axa
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:19
- Nahlásit

Nemám zase tak moc zkušeností, ale prvního psa v naší rodině si koupila dnes 27letá dcera ve svých 14 letech. Jela pro štěně, nechala se pozvracet v autě, starala se. Ostatní jen mnohem méně. Před 6 lety jsem si pro svého psa jela zase já a já kolem něho běhala, když byl štěně. No a před 2 lety si dalšího psa do bytu pořídil syn. Postupoval stejně. A musím říct, že dneska je úplně jasné, ke komu který pes patří. Jeho pes s ním spí, venčí se, hraje si s ním, vítá ho mnohem radostněji než ostatní. Tak si bych radila: osobně si psa vybrat, dojet pro něho, mazlit se s ním a maminku k němu na čas moc nepouštět. Ať se to povede!

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 20:28
- Nahlásit

Athallena
Ak byvas u mamy, budes to mat tazke. Moja kamaratka ma tiez taku mamu. Dokonca moj pes na nej visi ocami a nevie sa od nej odtrhnut. Jej psi hoci ich chovala, vychovavala vzdy mali radsej mamu. Dokonca, ked boli starsi, tak ani nezrali nic, pokial nedosla domov jej mama...

evina
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:26
- Nahlásit

Já jsem si pořizovala hafany ještě u rodičů a nyní k manželovi a dětem.Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela,prostě já se starám a cvičím,tak jsem pán já.Fakt ale je,že se psovi nevnucuju.Vlastně ani psa na mazlení moc nemám.Ne,že bych se s ním nepomuchlala ale oni na to nikdy nijak nebyli(fenky jsou snad víc na mazlení)Psi se vždycky výrazně měli ke mně,než komukoli jinému.Musela jsem k tomu ale vést i trošku rodinu.Moc si psa nevšímat a hlavně žádné drezírování!To je moje parketa!

LeJa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 13:08
- Nahlásit

Athallena

No je to těžký, kupříkladu já. Psa jsem si pořizovala sama, starala jsem se sama,venčila sama, mlsy kupovala sama,vše jsem dělala sama no a nakonec to dopadlo tak, že můj drahý hafin se může s páníka zbláznit radostí kdykoliv udělá na něj ňuňuťuťu. Tak že si myslím, že pes si sám vybere koho bere víc a koho míň.

Ale rada na závěr, říká se to, ale nevím co je na tom pravdy. Pes bere toho kdo jako první ho vezme do náruče. Aspoň u nás to tak dopadlo.Přítel řekl tohodle bereme vzal ho a pesan dnes bere jeho jako vůdce smečky.

Ale nevěš hlavu nemyslím si, že by tě pes neměl rád. On má velké srdce. Ten náš alespoň ano, takže tam zůstalo místo i pro mě.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:27
- Nahlásit

Tak to jsem na tom podobne, jako tvoje mamka. Ale vim proc. Proste to s nima umim kdyz treba stojim za pritelem a on zavola nektreho z psu, delaji ze je pruhledny a kdyby neuhnul, byl by na kasi hlavne teda ovcanda ma podbone choutky

Kamca
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 18:45
- Nahlásit

Gája
To jsme na tom podobně, taky mám pořád nutkání se s pejsou mazlit. Když byl menší, vypadalo to, že se mu to líbí a měl nejradší mě (byla jsem s ním pořád, manžel vždycky jen chvilku, když přišel z práce), ale teď, co je v pubertě, se sice nechá blahosklonně podrbat na bříšku, ale jinak mi připadá, že má teď radši páníka. A docela to občas bolí... Asi si ho zkusím taky míň všímat, třeba to trošičku zabere.Když mě totiž semtam naštve a ignoruju ho, chodí pak za mnou jak ocásek..

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 20:17
- Nahlásit

Athallena
no nejsem žádný zkušený kynolog, ale já bych to řešila asi takhle je to tvůj pes to znamená jet si pro něj jak už tu někdo psal, co nejvíc se o něj starat vycházky, mazlení, krmení, a nepouštět ho aspoň jako štěndo k mamince a taky jako puberťáka, je jasný, že si pejsa vybere alfu sám, ale snaž se co nejvíc napomoct tomu aby si to byla ty držím pěstě

evina
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:39
- Nahlásit

Mucholabka:jééé to je jako u násPes vyběhne na chodbu,manžel zavolá a nic.Zavolám já,pes radostně přilítne.A manžel je naštvaný a pak se ptá,jak je to možný,když ho zavolal stejně....ale nezavolal!On totiž manžel ještě nepoznal,že já volám radostněji

Athallena
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:27
- Nahlásit

Děkuju za všechny odpovědi,
jo, bydlím s rodiči, je mi 17.........

Pejskům se nepodbízím(doufám)

Athallena
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:29
- Nahlásit

Klárča
Nezbývá mi než doufat, že máš pravdu, že mě bude mít taky rád...

Athallena
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:30
- Nahlásit

Břetislava
To nepůjde, mamina se na to štěně taky strašně těší, to jí nemůžu udělat.

Athallena
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:32
- Nahlásit

Zdenka
Já s ním budu trávit asi spoustu času, rodiče se vrací z práce celkem pozdě, takže to bude na mě

Athallena
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:33
- Nahlásit

Gája
Já si kočku pořídit nemůžu, jezdíme celkem často pryč a nemáme nikoho, kdo by se o ni mohl starat, psa můžu vzít sebou

Athallena
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:36
- Nahlásit

Docela zajímavý názor, ale bojím se, že si nedokážu psa nevšímat

Athallena
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:39
- Nahlásit

dorfa
Panenka se nedokáže v cítit do mých pocitů, odmítá se mnou chodit ven a nelíbí se jí aport..........

zuzka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:53 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

u nás jsem psí kápo já, já cvičím, já krmím, já ošetřuji (drápky, uši, zranění...), když jdeme na procházku společně, já ji vedu na vodítku, já ji volám a pod.
ovšem i manžela musí pesina poslechnout a i si spolu hrají

takže za běžných okolností sice pesina preferuje mě, ale třeba když přijde manžel z práce, tak lítá jako zběsilá, mě tak nadšeně rozhodně nevítá (mám pocit, že u dětí se tomu říká syndrom pracujícího otce )

A mazlení? Ono je možná mazlení a mazlení, já za něj považuji už to, že si pesina jde ke mně lehnout, buď do klína (mám nohy na gauči) nebo vedle mě a položí si hlavu na moji nohu, pak jí můžu klidně vískat, hladit i prohlížet uši a prostě spí
a popravdě dělá mi dost dobře, že mi dá přednost před manželem

Závěrem, když budeš psa cvičit ty (myslím nové povely) a ty s ním budeš trávit nejdelší čas, velice pravděpodobně bude pes prostě "tvůj".

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 17:48
- Nahlásit

Athallena[/
Tak to máš pravdu.Přes aport se ten vztah buduje opravdu dobře.A maminky většinou neumí moc dobře házet balón. Aspoň ta moje ne.Takže pak jsi na nejlepší cestě si štěndo získat na svojí stranu. Já mohu být klidně 14 dní na služební cestě, a psa mít u rodičů, kteří jsou s ním 24 hodin, ale pes miluje a poslouchá nejvíc mě. A aport miluje ze všeho nejvíc, možná i víc než mě.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání