Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / platinum natural
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:58
- Nahlásit

Eninka
alergika jedině buď kačenou či zvěřinou
A určil, na co je alergická? Jaké maso je ve složení té Hills diety?
Jde v zásadě o to, že alergika bys měla krmit něčím, co s největší pravděpodobností není původcem alergie, nejlépe něčím, co nikdy nedostal. A nemusí to být zrovna kačena a zvěřina, klidně třeba jehněčí, konina, pštros, sleď, možná i krůta... Je ale pravda, že jakékoliv "netradiční" maso bude dražší než kuřecí a hovězí:-/

Platinum se taky musí "opatrně" skladovat a údajně skrmit nejdéle do 6-ti týdnů po otevření, proto se prý nevyrábí větší, než pětikilové balení a to vše snad proto, že je použito minimum konzervačních látek
Fakt je, že jsem nikde nenašla, kolik toho sorbanu v nich je... na druhou stranu budou choulostivější než běžné granule už i jen proto, že nejsou úplně suché

Hele, být tebou, tak zkusím některé bezobilné granule s "netradičním" zdrojem bílkovin. Rybí Acanu (Pacifica), rybí Orijen, rybí nebo zvěřinový Canine Caviar... nebo Taste of the Wild má několik receptur s jehněčím, rybama, zvěřinou, dokonce koninou...

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 10:03
- Nahlásit

PetraK

a on ví, na který maso mají či nemají alergii? Však píšeš, že jim přilepšuješ syrovým hovězím, ne??? tak kde je problém

to je právě zapeklitý....když jsem krmila vařeným masem s přílohama, alergie se projevovala, když vařeným bez příloh, tak opět, když jen příloha (rýže, brambory, těstoviny), tak opět..
zkoušeli jsme všechny varianty a on mi řekl, že u alergiků, kde není úplně jistý co to způsobuje vyhovuje a je odzkoušený, že kačení a zvěřinové maso. Na kačenu a zvěřinu se alergie opravdu neprojevila a když jsem zkusila syrové hovězí, tak taky ne, syrové vepřové či kuřecí bych nikdy nezkoušela kvůli přenosu parazitů a salmonely. Jinak nereaguje ani na vnitřnosti typu játro či žaludek, to bylo taky vpoho. Každopádně na určitý typ masa a příloh (i např. rohlík či buchta) reaguje alergicky.
Čert aby se v tom vyznal.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 10:12 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Eninka
U alergiků, kde se neví, co to způsobuje, se postupuje následovně: krmí se 3-4 týdny jen jedním zdrojem bílkovin (to může být třeba ta kačena nebo zvěřina) a jednou přílohou (pohanka, vařená dýně...). Absolutně nic jiného. Pokud příznaky alergie na téhle dietě vymizí, začnou se přidávat další potraviny, ale vždycky jen po jedné, a ta se zkouší aspoň týden, aby se zjistilo, jestli na ni pes zareaguje, nebo ne. Pokud na ni bude mít alergickou reakci, tak se potravina vyřadí, chvíli se krmí zase jen "odzkoušenými" potravinami, než se zkusí přidat zase něco nového, atd...

Takhle, jak to píšeš, mi připadá, že tvůj vet trošičku tápe v mlze...

edit: Paraziti u vepřového z "oficiálních" chovů moc nehrozí, těch bych se bála spíš u té zvěřiny. Stran salmonely - psi jsou vůči ní daleko odolnější než lidi, syrovým kuřecím běžně krmím a nikdy nebyl problém. Ale každopádně kuře je častý původce alergie...

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 10:25
- Nahlásit

lamalucni

Jaké maso je ve složení té Hills diety

právě že kačena, krmím jen kačenou od Hillsu

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 10:30
- Nahlásit

lamalucni

já bych tvoji metodu ráda vyzkoušela, ale když jsme s vetem vylučovací metodou, ne sice tak důslednou "zkoušeli", co je původcem, pokaždé jsem musela pak nasadit Prednison, aby se alergie uklidnila, protože projevy byly úplně úděsný, téměř nepřetržité drápání, vylyslá místa až do krve rozdrápaná. Ten Prednison je taky dost svinstvo, nechtěla jsem jej do ní cpát dokola, a tak když se po Hillsu vše uklidnilo a už se nic nevrátilo jsem už nechtěla pokoušet to zažít znova.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 10:35
- Nahlásit

Eninka
kusila syrové hovězí, tak taky ne, s

no tak. A stejně by to třeba bylo s rybou, ne?

No, kuřecím a vepřovým krmím furt. A nic. Pseudovztekliny se bát nemusíš, ta tu u domácích prasat není, a salmonela se dá chytnout v poho i jinde (co třeba takhle meloun krájený na půlku, zabalený do igelitu.... dobrá salmo líheň. Nevím, tyhle obavy mít myslím nemusíš, zvlášť u psa. Naopak pes krmený masem si poradí s různejma breberama vč. parazitů lépe, protože mu fungujou šťávy tak jak mají a s lecčíms si poradí.

(i např. rohlík či buchta)

no ty jsou jasný, páč tam je ten lepek, obilí, ale brambory??? Rýže? Já se musím taky vyhnout lepku a rýže mi neva.

mallosm
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 10:35
- Nahlásit

PetraK
já si to hlavně nekoupím, pokud lžou, ať si to řeší ten, co si to kupuje.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 10:36
- Nahlásit

mallosm

ať si to řeší ten, co si to kupuje.

jojo, jak říkám další klasická česká vlastnost. Vím o špatnosti, ale neudělám s tím nic, protože proč já??? Mě se to přece netýká . Však jo.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 10:44
- Nahlásit

Eninka
vylučovací metodou, ne sice tak důslednou "zkoušeli", co je původcem
Vylučovací metoda právě nefunguje, pokud není důsledná absolutně na 100%.

Ale pokud víš, že čubě nedělá problém hovězí, zvěřina a kachna, tak nevidím důvod, proč nekrmit syrovým - z tohohle už klidně postavíš kompletní stravu. K tomu trochu zeleniny, přílohy bych rozhodně vynechala, maximálně občas trochu pohanky, dýně, na zahradě můžeš pěstovat topinambury (moc hezká kytka, roste jako plevel a má hlízy jako brambory, jsou zdravé i pro lidi)...

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 14:32 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Eninka
nevidím důvod, proč nekrmit syrovým, máš na seznamu docela dost mas, které může.
kuřecího se taky bát nemusíš, žaludek psa je z hlediska salmonely jiný než lidský. dávám běžně.
přílohy bez lepku taky nejsou problém. zelenina každopádně, a nejen to.
záleží jen na tom, jestli se ti do toho chce.
ty veterinární diety jsou obchod s pohodlím, ale jako prezentovaná nutnost to je podvod, člověk na dietě si taky nekupuje umělohmotné bobky. a pro citlivého alergika lepší přirozené než umělé dvojnásob. asi jako polívka z pytlíku versus čerstvá, jen si ji musíš umět narozdíl od pytlíkové napřed vymyset.

edit
pokoušet to zažít znova.
jo to chápu, na druhou stranu když dáš maso, co stejně dáváš, s kupkou zeleniny, tak asi nic moc rozhasit nemůžeš...?
a čím krmíš ostatní holky?

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 14:46
- Nahlásit

Vero

čím krmíš ostatní holky?

všem jsem vařila a po té alergii všechny žerou granule ty stejné, jako Eninka. Mj. Bára (BŠO) mívala roky řidší stolici, občas průjmovala, prostě snad nikdy neměla normální bobek, tvrdej prostě a po přechodu z vařenýho masa na granule má stolici vpořádku, takže pro obě to byl přínosnej přechod.

záleží jen na tom, jestli se ti do toho chce

o chtění právě nejde, pět let jsem vařila psicím maso s přílohama , nikdy nechtěly ani granule žrát, bylo peklo je na to naučit, taky jsem byla radši, že žerou přirozenější stranu než nějaký grancle, ale ta situace mě prostě donutila přejít na něco, co jsem nikdy nechtěla praktikovat.

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 15:21
- Nahlásit

Eninka
roky řidší stolici, občas průjmovala
to zas měl můj pes zkraje na granulích.

přínosnej přechod.
stejně si myslím, že to chtělo prostě vyvažovat jinak v rámci té přirozené stravy (a nevařit), ale tak když nechceš měnit, tak víš proč.

LucieS
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 21:07
- Nahlásit

Eninka
btw konzervace toho Hillsu, co kupuješ: preserved with Mixed Tocopherols and Citric Acid, Phosphoric Acid, Beta-Carotene, Rosemary Extract

mallosm
Ty tokoferoly se vyrábí taky "chemicky".

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 22:21
- Nahlásit

LucieS

preserved with Mixed Tocopherols and Citric Acid, Phosphoric Acid, Beta-Carotene, Rosemary Extract

to je hezký, ale neznám ty látky, nevím, jestli je to OK anebo vůbec ne

LucieS
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 22:56
- Nahlásit

Eninka
Cosi jako vit. E, C, B a rozmarýn, zjednodušeně řečeno.

kochana22
Člen
# Zasláno: 24 Led 2014 14:04
- Nahlásit

ahoj, náš pes nežere holé granule at už drahé nebo levné, vždycky tam musela mít maso nebo se jí vařily těstoviny s masem. teď jsme zkusili tyhle granule a zblajzla hned dvě misky a ještě se olizovala. Měla jsem ty vepřové... sama jsem do nich kousla a teda rozplývali se na jazýčku :-D jsou takové měkkké a hodně aromatické. Ted jdu objednávat 15 kg, u nás spokojenost

Andrea D
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 10:11
- Nahlásit

Vzhledem k tomu, že jsem začala krmit granulemi platinum natural, tak jsem si hledala názory i na tomto webu, začala jsem s nimi krmit po doporučení jiného chovatele. Pejskům chutná, zlepšilo se jim vyprazdňování, je toho o hodně méně. takže menší spotřeba sáčků. A dočetla jsem se tady o sorbanu dráselným, který je tady prezentován velmi negativně. Což mně dost vyděsilo, a tak jsem si dala práci, a našla jsem si ho, konkrétně ten, který je vyráběny průmyslově. A nenašla jsem na něm nic závadného. a už vůbec žádné alergické reakce, jak je tady napsáno. Takže za mně ano.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 14:30
- Nahlásit

Andrea D
tak si to jez a neotravuj

Andrea D
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2015 20:30
- Nahlásit

zbrnd
Co máš za problém????

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 01:22
- Nahlásit

Andrea D
jsem gay a stydím se za to

Andrea D
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 09:09
- Nahlásit

zbrnd
Za to se stydět nemusíš.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2015 19:07
- Nahlásit

Andrea D
ale já chci

Andrea D
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 10:57
- Nahlásit

zbrnd

OK.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 12:54
- Nahlásit

Andrea D
OK
Tak to jsem upřímně rád, že nyní si již myslíte, že platinum je šmejd.
Rozumný usudek.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání