Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / platinum natural
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:59
- Nahlásit

mallosm

děkuju za radu a zkušenost... a ještě...nemáš zkušenost s tím Hillsem dietou, jestli je taky něčím takovým konzervovanej? Já se v těch konzervačních prvcích vůbec nevyznám.

mallosm
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:01
- Nahlásit

Eninka
proč krmíš psa hills dietou? komerční krmiva jsou běžně konzervována BHA a BHT, to je hodně moc fuj!

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:02
- Nahlásit

mallosm
jsou konzervovány sorbanem draselným
Já tam vidím chlorid draselný...

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:05
- Nahlásit

mallosm

proč krmíš psa hills dietou?

protože máme doma potravní alergii, a tyhle jediný granule potíže zklidnily a od té doby se neprojevila právě. Předtím musela fenka brát Prednison, aby se neudrápala k smrti a to byla pouze na vařeným krmení

mallosm
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:30
- Nahlásit

corgi
tak se podívej na stránky výrobce. dovozce buď lže nebo neumí ani přeložit složení.

mallosm
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:31
- Nahlásit

Eninka
myslím, že pokud by se použilo vhodné krmivo, byl byli byste bez problémů. v těch dietách není nic extra zásadního.

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 20:19
- Nahlásit

Trocha hledání: Although food additives and preservatives have harmful effects, potassium sorbate is actually considered one of the safer additives because of its long-term safety and non-toxic makeup. Potassium sorbate's toxicity is similar to that of table salt.

mallosm
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 21:29
- Nahlásit

corgi
ano, ale proč krmit krmivem, které toto obsahuje, když máš v té stejné kategorii za prvé lepší krmiva, ale hlavně bez chemických látek. to byl dělal jen blázen. proc si dát kvalitní steak, když si můžu dát hambáče z mc. taková česká klasika bohužel u nás lidé velmi a rychle hloupnou a ukazuje se to všude.

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 21:32
- Nahlásit

mallosm

pokud by se použilo vhodné krmivo, byl byli byste bez problémů

a který třeba na tu potravní alergii? Vypadá to na buď lepek či nějaký škroby, co máme my

mallosm
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 21:36
- Nahlásit

Eninka
na to by mohl fungovat canine caviar. neobsahuje lepek a jen velmi málo škrobu. cenově je sice hodně vysoko, ale to jsou ty diety taky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 21:43
- Nahlásit

mallosm

aha, tak díky za tip, vyzkouším

Vero
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 21:45
- Nahlásit

Eninka
buď lepek či nějaký škroby
krmila bych syrovým.

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 21:49
- Nahlásit

Vero

krmila bych syrovým

jenže musela bych bez příloh, po těch to právě asi vzniklo.
Přilepšuju syrovým hovězím masem.

mallosm
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 21:54
- Nahlásit

Vero
a používáš vetamix, ne?

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 22:00
- Nahlásit

Eninka
musela bych bez příloh
To by neměl být problém!

danajasa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 05:21
- Nahlásit

My ho máme jako pamlsky na klikání má to ideální velikost krmit tím nemůžu páč pakůn má45kg a s platínem by přesáh sociální dávky na jednu osobu stanovené tím to státem na měsíc,čímž by mu moc lidí závidělo a mě by to asi zrujnovalo Apropo když je to sumasumárum mnohomasové krmivo nechybí tam ty přílohy vlastně taky?

danajasa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 05:40
- Nahlásit

corgichlorid draselný..
Jj je tam když vemu v potaz že chlorid sodný je jaksi obyčejná sůl a draselný je vlastně taky sůl taktéž se vyskytující v šutrech v přírodě které se ausgerechnet dávaj zvěři do lizu(ondra by mohl vyprávět)navrch se jí přezdívá hroská sůl tak mi to zas tak smrtící nepříjde,páč hodně lidí si i solí jídlo a zatím teda žijí i když dietologové tvrdí,že i nás sůl zabíjí,ale známe pohádku sůl nad zlato ni?

mallosm
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 07:05
- Nahlásit

danajasa
zde se právě ale jedná o podvod dovozce, který v čj uvádí chlorid sodný, tedy obyčejná sůl, ale v originálním složení je sorban draselný, což je něco výrazně jiného. já chápu, že to někomu nevadí, ale myslím, že by o tom měl být zákazník informován.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 08:51
- Nahlásit

Eninka

jenže musela bych bez příloh, po těch to právě asi vzniklo.
no ale to není fakt problém, já taky krmím bez příloh, už zatr dlouho, přílohy jsem dávala jen,když jsem chtěla, aby trošku nabral, teď má jen maso a zeleninu,přílohy už nedávám. a pak - může přece použít rýži, nebo pohankovou kaši či brambory.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 08:52
- Nahlásit

mallosm

myslím, že by o tom měl být zákazník informován.

v Čechách jo? Kde je lidem fučik co do sebe rvou? Ale hezký by to bylo, to je pravda. Nicméně, pokud jsi si tím jist, nepošleš to někam? třeba na ČOIku?

danajasa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:24
- Nahlásit

mallosmmyslím, že by o tom měl být zákazník informován.Já ti nefím třeba bysme pak zkoumali co nám teče z kohoutku(a já to vím a je humus chemický koktejl morový)a taky co dejcháme (složení vzduchu je taky masakr)a taky nás vesměs nikdo neinformuje max na ostravsku nenápadně špitnou v počasí dneska neotvírejte vokna a opraště plynovou masku je inverze hlavně oni to maj tak podchycený,že myslím nic nezmůžeš jedině že si to nekoupíš

mallosm
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:25
- Nahlásit

PetraK
já nebudu nikam nic posílat. je to přesně jako u jídla pro lidi. pokud si lidé nejsou schopni přečíst složení i v originále, je to jejich věc. já díky tomu zjistil, že jsou tady dva tři dovozci, kteří si překládají složení podle toho, jak se jim to líbí. a je to i u značek, které si to nezaslouží. vím, že platinem nebudu krmit, protože obsahuje sorban draselný.

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:29
- Nahlásit

danajasa

pakůn má45kg a s platínem by přesáh sociální dávky na jednu osobu stanovené tím to státem na měsíc

no právě...já mám Hillsku 12 kg na tři týdny pro cca 90 kg psů
a stojí 2 tis. 10 kg Platina vyjde na cca 1600 a pětikilovej pytel mi zmizl za 4 dny
Ty sušší granule - tolik jich nesnědí, protože se podle mě v žaludku zvětší, ale Platinum není suchý a asi nenabyde už objem.

páč hodně lidí si i solí jídlo

a dokonce i posypovou solí z Polska a taky je o tom nikdo neinformoval

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:31
- Nahlásit

Ono je taky na zvážení, jestli mít granule konzervované chemií (v tomhle případě vcelku neškodnou, sorban je původem přírodní látka, vyskytuje se třeba v brusinkách), nebo mít granule bez chemické konzervace, ale s rizikem, že při špatném skladování se v nich může vyskytnout třeba žluklost nebo nedej bože plíseň. A takový "přírodní" aflatoxin z plísně je daleko větší svinstvo než sorban.
Nemluvím teď o brutálních karcinogenních konzervantech typu BHA, to je samozřejmě jiná liga...

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:33
- Nahlásit

mallosm

pokud si lidé nejsou schopni přečíst složení i v originále, je to jejich věc.

to je pravda, akorát je u těch lidí (lidskýho jídla) smutný, že i kdyby obsah četli, mnohdy jsou podváděni výrobci ingrediencí právě tím, že obsahem potraviny je něco jiného, než je deklarováno anebo např. jídlo pro alergiky obsahuje alergeny apod.
Každopádně s tím překladem složení je to binec, nechápu, proč má někdo potřebu klamat spotřebitele. Proč nenapíšou pravdu a ať se pak každej rozhodne, co chce či nechce konzumovat.
Ale jsme v Česku, tak čemu se divit

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:36
- Nahlásit

Eninka
Každopádně s tím překladem složení je to binec, nechápu, proč má někdo potřebu klamat spotřebitele.
Oni v zásadě neklamou, není povinnost uvádět konzervanty (bohužel). Ale když jsem si hledala na netu složení toho Platina, tak jsem ten sorban bez problémů našla, tak je mi divný, že na pytli není...

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:37
- Nahlásit

PetraK

jenže mně řekl vet, že pokud bych chtěla krmit masem, tak alergika jedině buď kačenou či zvěřinou a to bych musela mít kačení farmu či státi se myslivcem

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:41
- Nahlásit

lamalucni

granule bez chemické konzervace, ale s rizikem, že při špatném skladování se v nich může vyskytnout

Platinum se taky musí "opatrně" skladovat a údajně skrmit nejdéle do 6-ti týdnů po otevření, proto se prý nevyrábí větší, než pětikilové balení a to vše snad proto, že je použito minimum konzervačních látek

mallosm
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:49
- Nahlásit

lamalucni
sorban draselný je možná původem přírodní látka, ale pro potravinářský průmysl se vyrábí průmyslově. myslím, že je možné používat granule s přírodními konzervanty jako jsou tokoferoly nebo rozmarýn jako se třeba používá u krmiv typu Orijen nebo Artemis. Neslyšel jsem, že by někdo měl při skladování problém.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 09:55
- Nahlásit

mallosm

já nebudu nikam nic posílat.

hm, to je škoda, protože přesně na tohle takový vykutálenci spoléhají. Teď ale ty sám ukazuješ další pěknou českou vlastnost .

Eninka

jenže mně řekl vet, že pokud bych chtěla krmit masem

a on ví, na který maso mají či nemají alergii? Však píšeš, že jim přilepšuješ syrovým hovězím, ne??? tak kde je problém?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání