| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 22:17
- Nahlásit
Ahojda, na pár diskusích jsem našla nějaké informace o těchto granulkách, ale nikde už jsem se nedozvěděla, jak Vám vyhovovali - myslím s odstupem nějakého toho času.
Máte někdo zkušenosti? Napsala jsem si o vzorek, přišel dnes. Vypadá to dobře, ale myslím, že na zhodnocení, jestli jsou dobré nebo ne to stačit nebude. Spoléhat na bafa taky nemůžu - chutná mu naprost všechno - od braku 100 Kč za 10 kg (jednou vlezla k sousedům...), přes všechno, co najde venku, po Proplan, kterým krmíme teď.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:07
- Nahlásit
Ahoj, já mám psa-nežravce granulí. Chtěla jsem vyzkoušet vzorek Platinum natural, 2x jsem si o něj psala, ale nepřišel ani jeden. Netuším v čem byl problém. Doufám, že budou mít vzorky těchto granulí na výstavě v Brně. Nechci koupit zase pytel krmiva, které psovi nebude chutnat.
|
martaska
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 11:26
- Nahlásit
Lepší máte pudigree, je tam vše, co pejsek potřebuje. Sice je to docela drahý, ale náš veterinář říkal, že je to fakt kvalytní.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 11:31
- Nahlásit
martaska
nechci nic říkat asle pedigree není ani zdravé ani tam není vše co pes potřebuje ale máš pravdu že je drahé na takový šrot to už bych radši zajel do tesca kde jsou granule 15kg za 200kč jestli chceš krmit šrotem
palma1
nám tak došli vzorky malej je žral jak blbý ale nakonec jsme skončili u trainera
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 11:43
- Nahlásit
No uvidíme, jak se bude Platinum našemu pesanovi zamlouvat. Kdyby nešmakovalo, zůstanem asi u Nutrience nebo ANF. Pedigree je krmivo nižší kvality, takže to určitě ne.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 12:00
- Nahlásit
Já jsem si teď psala o vzorečky jehněčího platinum, a přišli hned. Zatím krmíme kuřecím, ale i po jehněčích se náš pesan může utlouct, takže to sem tam prostřídáme. Zatím máme zkrmené 3 pytle a pesanovi to viditelně vyhovuje (ale granulky dostává jen ráno, večer má vařené)
Na MVP v Brně by měli mít stánek, mají to uvedené na webu.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 12:11
- Nahlásit
suesie
Fakt nevím v čem je problém, že mi to nepřišlo. Určitě si zajdu na výstavu pro vzorek. Snad našemu pesanovi taky zachutnají.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 12:36
- Nahlásit
martaska
Lepší než Pedigree? To je vtip?
Kolik tak % masa může být v granuli, když se na její výrobu použije jen 70% její hmotnosti čerstvého masa? Tak 5%? A aby pejsek nehubnul, tak se to dorazí tukem.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 18:21
- Nahlásit
Maya
dneska jsem asi přepracovaná - nějak nechápu Kolik tak % masa může být v granuli, když se na její výrobu použije jen 70% její hmotnosti čerstvého masa? Tak 5%? A aby pejsek nehubnul, tak se to dorazí tukem., ale co se týče pedigree, tak souhlasím
Kelly
že ti to nepřišlo je fakt divný. já napsala mejlíka, myslím, že hned druhý den mi přišla odpověď (fakt hezky napsaná), že vzorky posílají a abych jim pak dala vědět, jak nám chutnaly. no a v pondělí tu byly (o vzorky jsem si psala ve čtvrtek večer).
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 19:08
- Nahlásit
palma1
to mi taky napsali, že posílají vzorky, ale nic mi nepřišlo. Ptala jsem se jich na to, neví, jak je to možné. Možná se to ztratilo na poště. Fakt nevím.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 23:06
- Nahlásit
Kelly
zkuste ještě špičkový Canidae!!!
a tedy dle mně suprový,čistě losossový Kronch!
Po něm se mi i růůzní nežravci mohou "ubít" , a ještě je to an dietní výkyvy,stolice apod a osrstění!
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 08:14
- Nahlásit
Ahojky, krmím Canidae už třetí pytel a naprostá spokojenost !! Zatím si je nemůžu vynachválit, u našich nežravců jsem po letech odbourala ochucování granulí konzervou aby to vůbec do sebe dostali. Canidae jim chutná samotné a všem čtyřem !!! Taky se jim zlepšila srst, zažívání a ta moje hubeňourka konečně přibrala !! Dříve jsme vyzkoušeli ANF, First Mate, Green Fisch, Pro Plan.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 08:34
- Nahlásit
jj,tak to souhlas! Canidae krmím přes pul roku (na střídačku s KRONCH - v době , kdy Canidae jehněčí neměli) a naprostá spokojenost - jak píše Baileys - v kombinaci s losos olejem od KRONCH mi sežere všecko, je po tom OK , má super srst,atd..atd...(jinak sme taky vyzkoušeli mraky granulí předtím - páč je tak trochu alergickej)
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 08:41
- Nahlásit
Mar
Ahojky, ty jsi mi ty granule kdysi poradila a děkuji, je to přesně to co jsme hledali Nemám sice alergické pejsky ( doufám ), ale moje nahatá holčička měla problémy s pokožkou a tímto se to naprosto zlepšilo. A chlupatej pejsek se přestal nadměrně drbat. Takže naprostá spokojenost, taky krmíme jehněčími s rýží.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 08:41
- Nahlásit
palma1
Je to jednoduché, každé maso bylo na začátku čerstvé a doufám, že si nikdo nemyslí, že přímo v granuli je kus flákoty z právě zabitého zvířete. Maso se musí nejdřív zpracovat, což do granulí znamená minimálně odvodnit. V mase je asi 70% vody, takže si můžeš lehce spočítat, kolik masa musíš mít, abys ho po jeho vysušení měla ve 100gramové granuli aslepoň 40%. A stejně tak si můžeš spočítat, kolik je výsledná porce masa v granulích, když původní porce čerstvého masa dosahuje 70% váhy granulí, nic jiného totiž tahle bombastická reklama neznamená. Ani nemůže.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 08:46
- Nahlásit
Ono co se týče krmiva je to fakt pes od psa. Třeba náš pes je celkem žravý, ale Canidae se odmítal dotknout. Chce to fakt nejdřív sehnat si vzorečky a zkusit co psovi chutná.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 11:03
- Nahlásit
suesie
S těma vzorečkama to není vždycky jistý. Taky se mi stává, že vzorečky feňule nadšeně sní, já pak objednám pytel krmiva, chvíli jí to chutná a potom začne "stávkovat"
Podívám se na výstavě po granulkách a zkusím nějaké vybrat. Ale ty Platinum natural se mi fakt zamlouvají, koukla jsem na stránky. Teď jen, aby se zamlouvaly i pesanovi.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 20:39
- Nahlásit
Maya
díky za vysvětlení . teď už je mi to jasný... no a je mi taky jasný, že bych si měla vzít dovolenou :-D
Kelly
nám chutnaly, tak snad vám budou taky
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 09:57
- Nahlásit
Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito granulkami a černými psy? Nehnědnou po nich??
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 12:50
- Nahlásit
Ahoj, tak na MVP v Brně jsem konečně obdržela vzorečky krmiva Platinum Natural. U stánku s tímto krmivem moje fenka doslova vymetla misku. Tak jsem se nechala "ukecat" (jako vždy) a koupila jsem 15 kg Platina. Fenka mě opět nezklamala a doma už jí Platinum moc nechutnalo. Ale já jsem se rozhodla a tohoto krmiva vydržet aspoň nějaký čas, protože se jí po něm upravilo zažívání (docela trpěla na průjmy a teď má konečně tvrdý bobky).Takže v tomto směru je Platinum určitě výborná volba, navíc se mi líbí, že to nejsou tak tvrdé granule jako ty klasické. Zkrátka pes si bude muset na ně zvyknout, já jsem moc spokojená!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 13:18
- Nahlásit
Tááááááááák, můžete mi prosím s odstupem času napsat, jak vypadají pejsci po krmení Platinem?
Přišel mi totiž vzorek granulí a fákt přemýšlím, že se konečně odpíchnu od Acany a zkusím tohle.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 13:35
- Nahlásit
impact
Já tím krmím už měsíc a něco. Nežravá fenka konečně sežere porci granulí bez odmlouvání a s chutí (na Purinu se mi tvářila strašně a asi další tři značky taky nee). Stolici má potom naprosto super, bez zažívacích potíží a dokonce v porovnání s Purinou je těch bobků i míň. Krmíme Puppy, kuřecí.
Takže já jsem spokojená moc a zůstáváme u toho. Navíc ta konzistence se mi moc líbí. Nejsou to tvrdý bobky a přijde mi, že se to feně dobře žere.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 15:51
- Nahlásit
Já tím taky krmila asi 4 měsíce a super - pěkná srst, bobíky taky ok, takže dobrý, jenom nějaké extra nadšení co se chutnosti týkalo fakt nebylo - mám nežravce. Ale granulky to jsou dobré, líbilo se mi složení a hlavně šetrná úprava. Kdyby je nepřestali žrát,asi bych u nich zůstala Ale nakonec jsem ted přešla na First Mate - konečně jsem totiž našla něco, co jim fakt chutná, sežerou misku na posezení
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 17:21
- Nahlásit
Ahoj, krmím už cca 3 roky Hill´sem, dietou d/d, kvůli alergii.
"Objevila" jsem granule Platinum natural a když jsem rozdělala pětikilovej pytel, tak se po něm jenom zaprášilo. Holky Hiils pojídaly jenom tak, aby se neřeklo, ale na tohle se vrhly a nevěděly, kdy přestat. Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s dlouhodobějším krmením Platinem. Bobky mají po něm fakt moc "hezký", akorát jaksi větší hromádky, spíš hromady . Je to asi tím, že jsem dala větší množství, protože nešlo odolat těm jejich mlsným pohledům o nášup. Každopádně došlo k častýmu "ulevování" a většímu nutkání se jít rychle "vyvenčit". Může to být tím, že došlo ke změně z jedněch granulí na jiné? Máte někdo zkušenost s dlouhodobým
krmením?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:13
- Nahlásit
Eninka
Jak dlouho Platina krmíš?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:16
- Nahlásit
impact
teprve týden právě
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:36
- Nahlásit
timto krmivem bych nekrmil. nechci do psa cpat chemicke konzervanty. nazev natural platinum je unikatne lzivy!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:40
- Nahlásit
mallosm
nechci do psa cpat chemicke konzervanty. nazev natural platinum je unikatne lzivy!
To mě zajímá, tchánovci tím krmí malou od štěnda - cca 4 měsíce. Prosím rozvést tento názor
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:41
- Nahlásit
mallosm
aha...a v těch granulích je těch konzervantů víc než jinde, nebo plus mínus stejně? Budu vděčná za každej názor, abych v domnění, že jsem psům nabídla něco "lepšího" nebyla na tom tak, že právě naopak. Slyšela jsem na toto krmení dost chvály
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:52
- Nahlásit
corgiEninka
tyto granule jsou konzervovány sorbanem draselným, na který mohou být alergické reakce. tato látka do krmiva této cenové kategorie fakt nepatří. osobně krmím artemisem, který je jeden z nejbezpečnějších na trhu - deklarují, že nepoužívají žádné chemické konzervanty ani pro krmivo, ani pro suroviny. navíc toto krmivo je za stejné peníze jako natural platinum.
|