| Autor |
Zpráva |
Alexa
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:05
- Nahlásit
Lucie od Arta
ale zas se mi, co bydlíme pod váma, dostanem domů v zimě...i když si nedělám iluze, že jako s tím vyvedou něco zásadního. Kvůli památkově chráněné dlažbě
no moc tě nepotěším děfče, páč ten nejdebilnější úsek od radnice ke kovářům zůstane tak jak je, teď jednaj s památkářema a když se to bude předělávat tak tam po celý dýlce budou ty hnusný klouzavý dlažební kostky.Ale teda sebou hoši hodili páč už máme novou silnici
|
datli
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:08
- Nahlásit
Eldoguerotakže právě čistím houbičky
nedráždi hada bosou nohou doprčic!
Ještě jsme letos neměli čas tam vyrazit.Snad to dáme v neděli,ale zrovna budem mít doma první den štěně.To bude dooost zajímavé.Počítám že PZ budou nosit mrňavku a my s mušem houbišky možná
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:08
- Nahlásit
jbat
Taťkovi je furt stejně - je to na dlouhatánskou rekonvalescenci a v podstatě stejně nebude v pořádku. Ale to nebyl ani předtím po těch minulých operacích... Spíš ho to zmáhá i psychicky...
Dík za optání.
Hele, já se děsně moc těším, až dnes přijdu dom a dám si konečně to víno. Potřebuju fakt nutně vypnout. V práci toho bylo tento týden děsně moc, ale už je to za mnou, tak si můžu dovolit vypnout.. Takže dneska po práci přijede hned Pakůňová, a pak budu natírat poličky do novýho šatníku a popíjet a hlavně UŽ PŘESTANU DEPKOVAT. Doporučuju to samý i tobě. Nějak nechápu, proč s tím bývalým furt bydlíš.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:14
- Nahlásit
datli
Klid, dnes to bylo letos teprve podruhý. Navíc sebou tahám po lese téměř dvouletou dceru, která se zastavuje u každý šišky a chce vysvětlení, ze kterýho stromu spadla houby sice hledá, ale zásadně jen prašivky, našla všehovšudy 2 jedlý a obě rozšlápla - naschvál - počkala si až se na ní budu dívat
Ještě, že čuba se ohlídá sama...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:32
- Nahlásit
pawLINka
Nějak nechápu, proč s tím bývalým furt bydlíš.
po stopadesátéšesté - bo máme smlouvu až do konce sprna a nebylo možné ji vypovědět dřív. navíc nemám na to platit nájem tam a ještě i jinde. ale už se nám to krááátííí, už jen do konce srpna.
Hele, já se děsně moc těším, až dnes přijdu dom a dám si konečně to víno
dej si víno a vanu a prochajdu se psema a tak. já už dneska taky mizím za miláčkem, bé to Cesta z města.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:34
- Nahlásit
jbat
Cesta z města byla divná.....
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:39
- Nahlásit
Zdarte chtěla sem se kvůli vám opět registrnout na te fejs furt mi to píše že aplikace byla ukončena tož nevím jako co včíl.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:41
- Nahlásit
makrel
Cesta z města byla divná.....
tahle bude super, Tiborek už v Cítově stojí u dveří vlaku a řve jak debil, protože ví, že nás v Beřkách čeká Matěj s Šéfíčkem. ))))
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:44
- Nahlásit
Lidi kdo drží ty dyety ZEJMÉNA ZELENINOVÉ DIVEJTE CO JÍTE JAKO Hypermarketové rajče
Rajče se sklízí ještě zelené. Pak je uloženo do velkoskladů, kde je podchlazeno při teplotě do deseti stupňů. Cílem je zpomalit proces dozrávání o zhruba dva týdny a tím oddálit krajní termín ideální konzumace.
Jenže následný osud rajčete je mnohem závažnější a také méně známý. Aby byla rajčata zbavena eventuelních bakterií, projdou chlorovou koupelí. I když v ní pobudou jenom dvě minuty, přesto část této tekutiny vstřebají.
Absorpce se usnadňuje zejména tehdy, je-li na některém místě porušena slupka.
Pak přichází dvou až třítýdenní pobyt v komoře pro dozrávání. A právě v tomto ovzduší naplněném etylénovým plynem nabírá rajče, podobně jako mnohé další plody, charakteristickou barvu.
Doporučuje se, aby tato fáze zrání nepřesáhla 72 hodin, protože pak by se na plodech mohly objevit houby. Jenomže toto doporučení je velmi často porušováno, protože je třeba dosáhnout přijatelné barvy u plodů sklízených ve stále ranější fázi vývoje, čili zelenější a zelenější.
Nyní začíná kosmetická fáze celého procesu. Aby rajče vypadalo lépe a lákavěji, využívá se umělého barviva. Než se rajčata vydají na pulty obchodů, je jim do kůže vstříknuto barvivo, které jim dodá jednotný vzhled.
Ještě než se rajče dostane na náš stůl a dřív než je položeno na pult, musí projít další procedurou, voskováním. Tím se zabrání vypařování vody, scvrkávání a vráskám a dužina rajčete se uchová tak dlouho, jak je to jen možné.
Některé deriváty vosků jsou z petroleje a další mohou být pro zjemnění obohaceny mýdlem.
O tom, co jíme, rozhodujeme sami.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:50
- Nahlásit
add falco objednávka odeslána, opakuji objednávka odeslána
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:51
- Nahlásit
Pakunobecny
vždyť si taky vem, jak odlišná je chuť domácího rajčete a toho samýho, ale kupovanýho já moc rajčata nekupuju mimo sezonu, bo mi moc nechutnaj
jo a banány se třeba taky sklízej ještě zelený a nechávají se "uměle" dozrávat
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:55
- Nahlásit
Pakunobecny
Fůůůůj, ještě že rajčata nejím.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:56
- Nahlásit
Eldoguero
No jasan ale mýdlo,petrojej??Toho se můžu doma nadlábnout zadara Nic du se zcivilizovat a du na"špacírek"
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:57
- Nahlásit
pawLINka
Dovalím15.40 máte flek v mrožáku že bych vzala ty libičky?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:57
- Nahlásit
Jedu z práce dom. Pakůňovou očekávám po půl čtvrté. Zdůrazňuji to PO půl čtvrté. Nestíhám. Čau.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:58
- Nahlásit
Pakunobecny
a du na"špacírek"
zase je "jetelíček u vody" ??
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:59
- Nahlásit
Pakunobecny
Jo, vem.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 14:59
- Nahlásit
Pakunobecny
pakoníčku teď jsi mě pěkně nakakinkala, protože já papaám rajčátka po kilečkách. takže ti nevěřím ani slovíčko chicht. zlobifko jedna MuciQ.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:01
- Nahlásit
makrel
pakoníčku teď jsi mě pěkně nakakinkala, protože já papaám rajčátka po kilečkách
To si nevybereš, však někdy zkus dát do ledničky koupený japko a domácí japko. to koupený ti tam klidně vydrží i nějaký měsíc...
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:07
- Nahlásit
jbat
a du na"špacírek"
zase je "jetelíček u vody" ??
No já nevím kerej dobrák to vymyslel že asi
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:08
- Nahlásit
Pakunobecny
No já nevím kerej dobrák to vymyslel že asi
Tož jsem ti jenom poradila... a hele, vůbec nikam nechoď, přečti si rady v tématě o Jorkovi. stačí ti hadr a mělká miska a jsi-li alergik, je to vůbec nejlepší řešení.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:09
- Nahlásit
Pakunobecny
to až si přečte makrelito o těch rajčatech, tak jí jebne
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:10
- Nahlásit
Tímto prosím !!!!!!Bilušku či Impakta !!!!!!o zaslání propozic vořechijády v kojetíně páč hmyzopes má eném vzteklinu(jako naočkovanou zteklá je od přírody)a hlavně 29září de pakůn na to pípo vééé a já zapoměla kdy se voříškuje nebo z hmyzáka vypálím vořechovku!!!!
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:13
- Nahlásit
Monty
Nejeblo huž jí tiká voko. jbat
přečti si rady v tématě o Jorkovi
četla sem včera kousek a už to nedám páč jork je lovecký pes takže huž se nedivím proč je tolik kusů dementních z těch péčí by se zcvoknul i lenochod(co dělá lenochod když hoří les???hoří taky)
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:13
- Nahlásit
Monty
makrel
Člen # Zasláno: 11 Srp 2011 14:59
Citát
Pakunobecny
pakoníčku teď jsi mě pěkně nakakinkala, protože já papaám rajčátka po kilečkách. takže ti nevěřím ani slovíčko chicht. zlobifko jedna MuciQ.
Montyjová, ty seš fakt blond.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:15
- Nahlásit
Pakunobecny
(co dělá lenochod když hoří les???hoří taky
)))))))))))))))))))))
Ty si debíííííííííl.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:17
- Nahlásit
jbat
fole, nestíhám, tak jen vždycky prolítnu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:21
- Nahlásit
Pakunobecny
No jasan ale mýdlo,petrojej??Toho se můžu doma nadlábnout zadara
si piš, nemusíš kupovat rajčata a při koupání si přijdou ještě na svý i chuťový buňky
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:21
- Nahlásit
Monty
fole, nestíhám, tak jen vždycky prolítnu
seš hrozná trubyce.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:22
- Nahlásit
Eldoguero
při koupání si přijdou ještě na svý i chuťový buňky
Jasně, klidně si může dát mýdlo s kousky ovoce (BodyBasic), s aloe vera (Palmolive) nebo se zvěřinou (Mýdlo s jelenem)...
Hotovej raut.
|