| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:32
- Nahlásit
jablunka
Tak to kecáš,mě bylo zle celejch devět měsíců.
no to je jasný, páč si měla cystu....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:34
- Nahlásit
zuzanarosakova
kdybych se dozvěděla, že sem v tom, tak bych musela přestat chlastat!!!
nemusela, akorát by měl alibaba menší porodní váhu, čimž by se ti líp rodil...Katka taky nemusela přestat brát herák, i jí to ten doktor řikal...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:35
- Nahlásit
Gerda
no to je jasný, páč si měla cystu....
No jo,jenže třikrát to cysta nebyla a stejně mi bylo zle furt.Vlastně jen u cysty mi bylo blbě jen chvilku,zato sem kvůli ní sežrala asi metrák syrovýho masa.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:36
- Nahlásit
Gerda
.Katka taky nemusela přestat brát herák, i jí to ten doktor řikal...
Hm,ale jen proto,že gdyš uš dorazila k doktoroj,tak bylo to dítě tak velký,že jí řekl,že teď už by mělo absťák.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:36
- Nahlásit
Gerda
Katka taky nemusela přestat brát herák, i jí to ten doktor řikal...
fakt? to mi nějak uniklo v tom dokumentu, nebo už jsem to zapomněla..
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:37
- Nahlásit
Monty
řeknemi teda někdo jestli je lepšejší pangamín nebo ty kvasinky??? plíííííííííííííííííííííííííís
myslim, že je to jedno, kvasnice jsou jen o hodně levnější a sypký
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:37
- Nahlásit
jablunka
A jakou má životnost.....letos dovrší 19 let a frčí si dál.
Ha. Dlouhověká cysta . Ti nevím essi by to nebylo na zápis do gvinesofky
zuzanarosakova
Má ho, páč musí mít psa, ne? Každej má u baráku psa přece. Jako na rovinu - takových je tu hafec, fakt u každého druhého baráku je pes, který jakživo nevyleze z kotce Prostě jenom proto, aby byl.
Naproti nám mají "vlčáka" - předním měli dva staré. Ti během cca roku oba zemřeli tak si pořídili štěně. Je mu tak rok, od dvou měsíců co si ho dovezli je v kotci. Ven se dostal asi dvakrát. Doma mají ještě dva ši-tzu. Ti jsou na tom líp, bydlí v baráku a chodí na zahradu. Mimo zahradu nebyli nikdy. Vedle nás mají vořešici - na zahradě. Ta teda ven chodí, bo utíká . Dál na ulici - bígl na zahradě, venku jen když uteče (moc neutíká, mají dobrý plot). Německá ovčačka - neustále v kotci, bo je zlá + kříženec čivavy - doma a na zahradě. DAlší barák - dva "vlčáci" pouze na dvoře. Další - jorkšír - byt+zahrada. Rotvajler-zahrada a pouštění hrůzy na kolemjdoucí. Bígl+vořech - zahrada. Dva labradoři-štěňata- dvorek.....A to jsem pořád v naší uličce
V zásadě když to tak vezmu Liptaň má cca 100 trvale obydlených domů (plus chalupy, ale ty nepočítám). Z nich tak u 90 žije pes. Ven chodí moje saň, jeden černý a jeden pepřatý knírač (dva různí majitelé), jeden pinč (z bytovky, čili bez zahrady, čili chodit musí) a jeden berňák. Kdysi tu měl chlápek ještě malamuta a s tím chodil aspoň do hospody, ale už mu ten pes umřel. Všichni ostatní mají kotec a když má majitel dobrou náladu tak i zahradu
Jo a pak ještě dva myslivci - jeden má fouska a druhý jezevčíka. S těma teda nechodí na procházky jako takové, ale chodí s nima lovit, takže nějaké vyžití ti psi mají.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:40
- Nahlásit
kejtlin
a fakt to výjde jako účinkově na stejno?
jako že mají podobné nebo stejné složení?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:41
- Nahlásit
Biluška
jako já "chápu", že jako ty psy nevenčej, že jsou prostě na zahradě ale na co je pes v kotci??? Hlídat nemůže, rodinu obveselovat taky ne, jen žere a stojí prachy? Kde je jako ta logika? nechápu vůbec
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:44
- Nahlásit
jablunka
bylo to dítě tak velký,že jí řekl,že teď už by mělo absťák.
z toho mi bylo nejvíc zle, jak si to tam píchala do toho velkýho břicha...sem ráda, že ta terezka nikdy se svou matkou nebude. Stejnak myslim, že už je po ní.
zuzanarosakova
fakt? to mi nějak uniklo v tom dokumentu, nebo už jsem to zapomněla..
no jasně, jen jí řekl, aby trošku snížila dávky, že mimko pak bude mít menší absťák, až se narodí a půjde na detox rovnou.
Biluška
fakt u každého druhého baráku je pes, který jakživo nevyleze z kotce
a pak že pes patří na zahradu, bo v bytě chřadne...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:46
- Nahlásit
zuzanarosakova
jen žere a stojí prachy?
Tak žere jen to, co zbyde po lidech, v lepším případě Tesco grancle 10 kg za 120 Kč. Peníze taky moc ne, protože očkují jen proto vzteklině a to stojí 50 Kč na rok. Kdyby přišel nějakej vážnější problém, tak se pes utratí. Ale ne humánně injekcí, ale buď ho zastřelí kamarád myslivec, nebo v horším případě jí dostane doma lopatou. Todle je na vesnicích stále celkem běžná praxe.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:47
- Nahlásit
zuzanarosakova
Kde je jako ta logika? nechápu vůbec
No prostě ho MAJÍ. Musí mít psa, pes k baráku patří. Co na tom nechápeš? Musíš mít auto, musíš mít plastové okna, musíš jezdit k móři a musíš mít psa. Jinak to vypadá, že na TO nemáš
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:47
- Nahlásit
Gerda
Katka taky nemusela přestat brát herák, i jí to ten doktor řikal...
a bylo to její dítě nějak postižený?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:49
- Nahlásit
Biluška
Jinak to vypadá, že na TO nemáš
jako na psa jo? aha, tak to potom jo
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:56
- Nahlásit
Monty
jj obyč pangamin a kvasnice mají stejné složení i mi přijde že kvasnice jsou lepší, protože víc smrdí pivem
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:56
- Nahlásit
zuzanarosakova
jako na psa jo? aha, tak to potom jo
no nejen na psa. Je to myšleno tak nějak celkově. Prostě vlastnictví psa dotváří imič. Taky tak přesně nechápu v čem je ta podstata. Prostě u baráku musí být pes a hotovo. Asi před dvěma lety si pořídila štěně Spodní Semetrika. Fenku skorojezevčíka. Vrazili do "kotce" (z nedostatku lepších výrazů tomu ohrazenému metru čtverečnímu tedy říkejme kotec) a čuba neustále řvala. Fakt několik týdnů v kuse. Bylo to šílené. Navíc to bylo v létě, vedro na chcípnutí, v kastrolu ani kapka vody... nalítla jsem na babu, pohádali jsme se a na závěr jsem se jí zeptala na co toho psa vlastně mají. Baba je proslavená jako zapřísáhlá odpůrkyně psů, na moje neustále podává nějaké stížnosti, vadí ji i když s nima projdu po cestě kolem jejího baráku a tak. Baba mi odpověděla "jak na co ho máme? Vy jich máte asi sto a my nemůžem mít ani jednoho?"
Na mě to prostě působí dojmem, že ji mají jenom proto, aby se nějakým způsobem vyrovnávali tomu, že já jich mám asi sto.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:58
- Nahlásit
zuzanarosakova
Gerda
z toho mi bylo nejvíc zle, jak si to tam píchala do toho velkýho břicha...sem ráda, že ta terezka nikdy se svou matkou nebude. Stejnak myslim, že už je po ní.
a bylo to její dítě nějak postižený?
Na rovinu......Katka je mi celkem fuk,vybrala si,ale to dítě nikdy na výběr nedostalo a to bylo strašný.
Jestli nějaký postižení měla,tam neříkali,ale prej se to většinou projeví dýl,hlavně ty mozkový disfunkce a to už o Terezce nikdo nic nevěděl.Narodila se krásná polocikánská hlčička s váhou 3500g(což sem fakt nepobrala),ale měla abstinenční příznaky,kvůli kterejm hned putovala na JIPku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:03
- Nahlásit
děcka eště k tý katce..ta mě táááák srala že bych jí rozmlátila tu tupou vysmaženou palici rozhodně nejsem terapeutickej typ ) todle chování ve mě probouzí celkem dost agresi,nechápu na co takový mrdky vůbec se potácej po světě,zavřela bych je někam do kamenolomů v meksyku a nechala je tam zdechnout pokud by to nedali..a ten její druhej přítel no ty voe
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:06
- Nahlásit
jablunka
Katka je mi celkem fuk,vybrala si,ale to dítě nikdy na výběr nedostalo a to bylo strašný.
přesně, ona je mi putna, komu není rady...toho mimina mi bylo hodně líto, ale pěkný, bylo vidět, žeje polocikánský, malou hlavu a děsně moc vlasůch...anebo to byla jen novorozenecká žloutenka.
s váhou 3500g(což sem fakt nepobrala),
nee, měla 3050 to sem vykoumala včera, když sem na to znova koukala. Ale stejnak tříkilák je dobrá váha na chůdě bez pořádný výživy, na heráku...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:08
- Nahlásit
davidkova renata
děcka eště k tý katce..ta mě táááák srala že bych jí rozmlátila tu tupou vysmaženou palici
Já sem dost vobdivovala tu doktorku,na jejím místě bych uš zabíjela.
a ten její druhej přítel no ty voe
Jj,Roman byl nejvíc hnusák.:blicísmajlík:
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:10
- Nahlásit
kejtlin
No v Americe ne , to je jasný, ale byznys s těmahle domečkama přenosnýma a kontejnerovýma tady celkem dobře rozkvétá. A nejedná se jen o ty , jejichž jméno se nesmí vyslovit.
Jedno tajemství - hodláme změnit bydlení, ale prachy na rovnou novej malej bezbariérovej domek nemáme. Takže plán je prodat velkej a ten okamžik ,teda čistě z geologického hlediska , než bude novej, přežít v takovém hausu nebo maringotce. ( Dycky jsem chtěla zdrhnout k cirkusu )
Gerda
S paní dem dneska trénovat - uvidíme .
zuzanarosakova
Biluška
Logika u vesničanů neníííííííí.
Maj psa a hotovo. Taky bydlím na vsi vedle vesničanů.
Sousedi.. , ale škoda slov . Nakopat je zepředu i zezhora..
Co Eva sousedka ? Je zmydlená ( nemělo by tam být spíš zmidlená - jako od bíti tedy tlouci ???) od milujícího myslivce -mislivce nebo ještě ne ?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:11
- Nahlásit
Gerda
anebo to byla jen novorozenecká žloutenka.
Tak maminka si fičela v typu A,B a v době těhotenství měla i aktivní C,takže nevím jestli novorozenecká!
nee, měla 3050 to sem vykoumala včera
Aha,já měla pocit že 3500,ale jak píšeš,na dítě s tímhle základem to byla krása.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:12
- Nahlásit
čus barbuchy, jenom probíham mezi dřenim a dřenim a odchodem dom, hlásim že už nejsme mrtvá ale jenom polomrtvá.
Alexe
přeju šťastnou cestu k moříčku, ať si to tam užije za nás všechny co nikam nepojedou a ať si spálí jedno rameno - na důkaz že si je vědomá že jí to závidíme!
vesnický čokle - nás je si 80 stálejch obyvatel (rosteme, rosteme), 90% z nich má čokla. Ať už ričbouna u novýho načananýho baráku nebo "vrčáka" za rozpadlou kůčou. Venčim JENOM JÁ. Nikdo jinej. Tak jednou za 100 let potkam vepřadora jak jde sám a sám, tak 10min poté potkam jeho postaršího páníka, který je venčen tim nechutně obézním vepřem. Máme maltézáka na obrofský zahradě na řetězu - jinak bydlí v baráku, ale když ho chtěj pustit na zahradu tak přece kvůli tomu nebudou zavírat bránu, máme 4 vrčákocosi nacpaný ve dvou "kotcích" který jsou co nejdál od baráku aby nesmrděli a nebyli tak slyšet... Asi před rokem a půl si další egzoti koupili labradůroněco štěně. Od 1. dne ječelo samo na pididvorku. Od té doby dvorek intenzivně zastavujou kůlnama, hromadama dřeva, autama a tak. Dneska už mu tam zbejvá místo tak na jednu otočku. Vně plotu jsem ho viděla jednou, jedna z krav ho držela na vodítku a vykecávala se s někym. To bylo jedinkrát co vylez. Jiný ani tolik štěstí nemaj.
Katka - opět jsem neviděla, vyčerpaně jsem chrápošila, ale dítě bude mít nějaký postižení 100% - něco se pozná hned po narození, většina v roce, další se projevujou až po 3. roce... takže to s ní může vypadat jakkoliv
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:13
- Nahlásit
Zdarte žumpo, tak sem nakoukla a musela sem kvůli zasezachraňujícíBiluši přelouskat 50 stránek, abych zjistila, že zase zachraňuje čokla, ale Karle, tys jí to říkal, no víš Karle, že jí to říkám, dyť to víš!
Biluška
Paní, bohužel máte ode mně sovu zas, ale doufám, že už je poslední, už mě to neba a vás určitě taky ne...
Inak sem sama v práci a nehodlám nic dělat, nikdo tu není a mně se chce spát, protože jsme ještě o půl druhé v noci nevěli, jestli se budem evakuovat nebo ne
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:14
- Nahlásit
jablunka
a to ty zasraný smažky měli eště toho psa žejo to mě vytočilo nejvíc
agáta12
Dycky jsem chtěla zdrhnout k cirkusu
tagže ses konečně uchytila tady v žumpě )))))))))))))))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:16
- Nahlásit
Dáška
ale Karle, tys jí to říkal, no víš Karle, že jí to říkám, dyť to víš!
no hlavně aby vrátila ty hnědý potšálky !!
druhé v noci nevěli, jestli se budem evakuovat nebo ne
tak snad už bé klit ne?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:18
- Nahlásit
davidkova renata
a to ty zasraný smažky měli eště toho psa žejo to mě vytočilo nejvíc
hele,gdyš mi to Jezevec říkal(byla sem nějak votočená od telky),tak první co ze mě vypadlo,bylo:"Davídkový prdne céfka!"
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:19
- Nahlásit
Dáška
vy ste taky pani krs tu vodu nějak ohrožená???
jablunka
Jako všechny tři žloutenky...si vem, že pak jedeš třá vlakem po takovejch lidech, nebo v metru nebo tramce....obdivovala sem toho porodníka, ten jí určo musel vyšetřovat na stole. To bych nedala. Fetka hnusná....Třeštíková je děsná frajerka, že to točila tak dlouho a vlastně s ní byla přes deset let dost často a musela koukat, jak to jde do řitě...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:20
- Nahlásit
jablunka
Davídkový prdne céfka!"
si vjedma!kup si marínu a kasičku a máš vystaráno ))
ne to mě vytočilo doběla..taky už tam pak nebyl když se vrátila z porodnice
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2011 13:20
- Nahlásit
agáta12
jééé vy taky pudete do hausu? A nechcete teda ke kejtlině do jejíh pozemku s vlasntím domkem? Než vám to tam dostavěj...už máte plánek odsouhlasenej?
|