| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 21:50
- Nahlásit
impact
tady se objevujou někdy takoové kraviny, že mě nanpadlo, že to může být vážná věc.Ale je to dbrý, že něcotakového vymysleli, akorát si na to ten pes asi musí zvyknout a nevím, jak se mu s tím leží, ale lepší než se třískat do hlavy.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 21:56
- Nahlásit
makrel
Tak co vím, o slepých psech, tak doma se velice rychle zorientují. Jde asi hlavně o venčení. A nehejbat doma s nábytkem..
Slova majitelky, kdyby to někdo někdy potřeboval...:
kontaktovala jsem prvotně přímo ty Australany (ten druhý odkaz) a oni mi napsali, že mají na tohle distributora ve Francii (naštěstí ), je to ta firma Dioptrix:
www.provizoraustralia.com/partners
mail: info@dioptrix.com
Stálo to i s poštovným 22,35 Euro.
Tady máš tabulky velikostí, jednak podle váhy a pak podle té délky od čumáku mezi uši: www.provizoraustralia.com/sizing-guide
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:02
- Nahlásit
Ste nemožné, člověk si na chvilku skočí do banky, ovenčit si na dvě hodiny psa a vy nadrásáte tři strany! Dnes sem si udělala radost a zařídila si další dvě inkasa, poslala tři jednorázové příkazy, zaplatila parkoviště, poslala navíc dvě splátky, připravila si fakturu na povinné ručení, doklady na zrušení účtu u RB, okontrolovala pojistky a připravila penísky na zítra, abych mohla poslat ještě jednu částku. A tím to skončilo, bo už nemám vůbec žádné peníze. Budu muset prodat maryji. Už ste tu všichni?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:06
- Nahlásit
Gerda
proč to šecko děláš, nejni lepčí srup v lese, bez vody, eletřtiny a složenek?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:06
- Nahlásit
Gerda
jak ti to dopadlo s těma splátkama????
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:13
- Nahlásit
Pumpa
protože nevim, co je sipo! A nechci srup bez elektřiny a vody. Leda ten v lese bez složenek.
Alexa
Už gut, vše vyřízeno, zaplaceno, odesláno, asi mi přijdou penále, ale to už se nedá nic dělat. Teď je to snad pořešeno finálně. Sem si všechno pozaplatila dopředu o měsíc )))
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:34
- Nahlásit
Gerda
takový taky sou, přeci.... a sipo tam nejni...
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:48
- Nahlásit
Gerda
Pumpa
se nejapne zeptam - co je sipo?
jsem strasne smutna, nepodarilo se mi nikoho duveryhodnyho premluvit aby sel zejtra s myma detma na ten pitomej koncert, takze to budu muset odtrpet sama, nabidla jsem detem, ze tam zajedem, prodame listky za dvojnasobek ceny nakym jinym lidem, utrzeny peniz si muzou nechat, ale bohuzel nejsou materialisticky zalozene (zatim), tesej se uz pul roku na toho clovjeka a chtej tam mermomoci jit
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:58
- Nahlásit
Gerda
ahoj pani, tak v sobotu to vypada, ze vet pojede do Prahy pak me i s kocou nalozi a pojedem k nemu, aby mi ukazal novy stul i budu koukat na kastraci, takze asi nebudu potrebovat odvoz do Libře. Zitra ti jeste to potvrdim jak to bude, zase bych ho nerada hnala kvuli me zas odpoledne do prahy, aby me odvazel, tak kdybychom se treba domluvili, ze se pro me nejak v Libři stavis a pak si rovnou vezmes maso by taky slo, co myslis? Pokud by te to neobtezovalo.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 04:49
- Nahlásit
koukejte vstávat a něco dělat!!!!!!!!!!!!!!!!
dřu celou noc, a sotva už mlátim nohama-kvůli pitomýmu pásovci jsem víc v hajzli než jindy už se těšín na 7 hod posvištím domů, až se mi bude z pneu kouřit, dám sprchu, vyvenčím psiska a praštím sebou do postele, abych v 11 hod vstala a jela k doktorovi, bo je tam do 12hod, pak jedu k radkovi na oběd, prej mi něco uvaří a pak mi bude fajn, protože mě čeká volno
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 06:39
- Nahlásit
Jo, koukejte fstávat a makat, je teprvá pátek
Zpráva pro Kachnu stran elektrického obojku - Hyjenka normálně chodí přes drát sem a tam a vrtí přitom ocasem Je to nastavené na největší možnou šlupku, obojek jsem utáhla tak, že ji skoro škrtí (ale diody se dotýkají kůže), je jí to naprosto jedno. Ještě to vyzkouším na Texálovi, ten taky občas vyráží na výlety, pro změnu metrem vykopaným pod plotem.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 07:05
- Nahlásit
Biluška
jen se pro jistotu ptám - obojek funguje? Zkusilas ty nižší úrovně na dětech nebo na Mášenkovi?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 07:06
- Nahlásit
ahoj, vodevřu komp a zase výzva k makačce. Sakra
Se těším páč zítra jedu na MVP Budějovice. Budete tam někdo?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 07:08
- Nahlásit
kachna_
Zkusilas ty nižší úrovně na dětech nebo na Mášenkovi?
taky mi to napadlo, ale nechtěla sem Biluši hned poránu vytočit
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 07:09
- Nahlásit
dobré ráno
v něděli přeji všem aby vyhráli a přinesli plno cen a fotte
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:31
- Nahlásit
Dobré ráno, kdyby někoho zajímalo, proč je tam tak hezky, tak je to proto, že učím do 16 hod.!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:41
- Nahlásit
Dobrýýý rááánoooo.
Dnes je venku krásně, vypadá to na sluníčkový den.
Až se proberu, tak vyrazím hned s pesama ven učit se. Jen nevím kam....
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:42
- Nahlásit
makrel
Co vlastně děláš? Jsi učitelka?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:44
- Nahlásit
NAZDAR PÁSOVCI A DĚLŇÁCI
leyenda
takze to budu muset odtrpet sama
bože pani nejsi vůbec flexibilní. Vem
si diskmena se sluchátkama a na koncertě poslouchej svou oblíbenou mjůzik né?????
co je sipo?
to je takovej vopruz, kterej ti bere z účtu prachy, třá na elektriku atak
kejtlin
pak mi bude fajn
no vidíš jak umíš bejt pozitivní
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:44
- Nahlásit
pawLINka
tak něco, učím dospělé
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:45
- Nahlásit
K tomu el. plotu:
Před pár dny mi říkal jeden známý, že má el. plot pro bígla, bo mu furt zdrhal. Když má el. obojek, tak nezdrhne, ale chodí zkoušet k plotu, jestli mu obojek zapípá. Když zapípá, tak se vrátí, když nezapípá, ví, že to má vybité baterky a tradá pryč. Boží pes. Poradila jsem mu, aby vypl to pípání, ale on neví jestli to jde, prý se podívá.
No v každém případě pro mě další důvod proč nemám to pípání ráda.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:47
- Nahlásit
makrel
A co učíš? ňákej jazyk?
Bych totiž potřebovala nějakého němčináře na překlad cca 2 stránek...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:51
- Nahlásit
pawLINka
jojo, učím AJ
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:57
- Nahlásit
preju vam lepsi rano nes mam ja,
sem se pres noc vopupinkovala ze stresu
Alexa
bože pani nejsi vůbec flexibilní. Vem
si diskmena se sluchátkama a na koncertě poslouchej svou oblíbenou mjůzik né?????
to jo, to udelam v kazdym pripade, problem je, ze nesnasim lidsky masy, sem i za komunistickyho Ceskoslovenska byla osvobozena od povinne ucasti na prvomajovych pruvodech, protoze jsem se nekolikrat po.lila, jednou ucitelku a byl klid, i na nakupy si vybiram klidne hodiny, vlizt do supermarketu ve spicce proste nemuzu
Navic mi vloni v zari kun rozkopl kotnik a jeste to neni vporadku, nevydrzim dlouho stat, moc me ta noha boli, otyka...no nic, jdu zabezpecit zvirata, pripravit plastenky a ruxaky
drzte mi palce
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:58
- Nahlásit
pawLINka
to dělal Cir taky. Jsou tam dva okruhy - varovný a "ostrý". Pak taky vypozoroval, že ve varovném dostane ránu až chvilku po pípnutí. Vždycky skočil do toho varovného, zaštěkal a skočil zpět.
My ho neměli kvůli zdrhání, ale aby neskákal na plot, protože tam, o jsem dřív bydlela postavili satelitní městečko a proudily tam davy lidí, což Cir považoval za skvělou možnost je trochu poděsit. Když jsme ho kupovali už jsme se chtěli stěhovat a
navíc jsme tím ještě řešili, že nám u plotu napadal našeho druhého psa.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:58
- Nahlásit
leyenda
držím palce a chápu, já davy nesnáším, omdlívám, takže na koncerty nemůžu, ani kdybych chtěla.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 09:02
- Nahlásit
kachna_
Takže to pípnutí jde vypnout?
Jestli jsem to vypozorovala správně (sama el plot nemám, ale v okolí každej druhej pes), tak jakmile se pes přiblíží třá na metr od plotu, tak to začne pípat - tam v klidu štěkají a nechají to pípat. Až kdyby udělali krok vpřed, tak jim to dá ránu. Chápu to tak dobře?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 09:07
- Nahlásit
pawLINka
já si to moc nepamatuju
http://www.dogtrace.cz/cz/elektronicky-neviditelny -plot.html
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 09:10
- Nahlásit
kachna_
Hm, tak je to tak jak píšu....
Ale to pitomý pípání vypnout asi nejde, což je teda blbý... Není to pro chytré psy. Tak budou muset bíglovi prostě kontrolovat častěji baterky.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 09:11
- Nahlásit
makrel
jojo, učím AJ
ahoj kolegyně, učím AJ, dospěláky
|