Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 4176 . 4177 . 4178 . 4179 . 4180 . 4181 . 4182 . 4183 . 4184 . 4185 . 4186 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:22
- Nahlásit

pawLINka
Příště to vyhlaš fakt jako delší procházku, aby pak nebyl někdo naštvanej, že musel i chodit.
Pokud vím tak v programu bylo "procházka 2-3 hodinky zakončená kofolou v hospůdce". Pravda, bylo to trošku jinak - procházka byla 4,5 hodinky, Kofola byl celou dobu u Impact v kotci....ale to jsou jenom malé změny

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:24
- Nahlásit

Biluška
ptám se tě coby odbornice, zas máš možnost se zviditelnit jak naučím psa co nejrychleji slalom a tunel? a z jaký strany se do toho slalomu leze?díky

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:28
- Nahlásit

Biluška
No tak některým to chození vadilo no... Nebudu jmenovat.

impact
Hrajem si s mapama a měříme naše procházky. Jako takový ty normální, co chodíme denně mají kolem 7 km

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:30
- Nahlásit

pawLINka
Jako takový ty normální, co chodíme denně mají kolem 7 km
Si zase zapomněla, že se psama se nechodí, Pak to budou chtít furt

impact
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:36
- Nahlásit

pawLINka
No, příště to vyhlásíme jako trek a bude to.

Biluška
7km ti přijde málo?procházka byla 4,5 hodinky, Kofola byl celou dobu u Impact v kotci..

makrel
Jsi mi připomněla dnešní hlášku dne v hospodě. Prek "po trávě se nechodí, po trávě se směje".

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:37
- Nahlásit

kejtlin
zas máš možnost se zviditelnit
Už jsem pomalu slavnější než Edvórd

jak naučím psa co nejrychleji slalom a tunel? a z jaký strany se do toho slalomu leze?díky

Začni tunelem, to je nejjednodušší překážka.
Musíš mít pomocníka. Ten ti podrží psa na začátku tunelu, ty půjdeš z protější strany. Lehneš na břicho do tunelu a psa přivoláš. S pamlskem, či hračkou. Když nepůjde (hodně se jich ze začátku dost bojí) tak mu lezeš naproti. Klidně až k němu, to není nic na závadu. Na pamlsek ho nalákáš dovnitř a prolezeš to s ním. Stačí jednou,dvakrát prolézt se psem, pak už se nebojí a chodí sami. V tu chvíli začneš přidávat povel "tunel". Pořád pomocník drží psa před tunelem, ty jsi naproti a voláš "ke mně, tunel" . Předpokládám, že nejsi pakovikuňa, ale radši připomínám, že dřepíš a na psa koukáš tunelem. Jakmile spolehlivě běhá jdeš do fáze 2 - vyhodíš pomocníka. Startuješ se psem z ruky přímo před tunelem, dáváš povel "tunel", ukážeš rukou do tunelu, ty běžíš kolem, pes tunelem. Postupně prodlužuješ vzdálenost od tunelu při startu a různě zatáčíš tunel. Doteď byl rovný, teď ho můžeš začít pomalilinku zatáčet.

Slalom - těch metod je moc moc. Asi nejrychlejší.
Postavíš se před slalom, nabereš do každé ruky tak 2-3 pamlsky. Psa na krátké vodítko, které hodíš na zem a necháš táhnout. Nabíhá se tak, že pes musí mít první tyčku po levé straně. Ty to musíš střídat a musíš stát někdy vpravo a někdy vlevo, aby se pes naučil vedení na obě ruce. Pes jde vždy tak, aby první tyčka byla vedle něj na LEVÉ straně. Dáš povel "sla-lom" a jdeš. Těma pamlskama zmanipuluješ psa, aby kličkoval mezi tyčkama. Průběžně prokrmuj. Nedá se jít všech 12 tyček na jeden pamlsek, to se ti na to pes vyprdne. Když se sekne chyť ho za vodítko a protáhni ho. Ale důležitější je, aby šel sám za těma pamlskama. Nebo hračkou, klidně může být pískátko místo žrádla. Když vynechá tyčku neřeš, jdi dopředu. V první fázi je důležité, aby pochopil, že má kličkovat směrem dopředu, vynechané tyčky zpřesní časem.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:42
- Nahlásit

impact
"po trávě se nechodí, po trávě se směje"

7km ti přijde málo?
Po pravdě řečeno jo. Přesně jako Pawlinka - tohle chodím doma když mám málo času. Když slíbím psům lítačku a jedu kvůli tomu někam do pryč tak počítám +- tak s patnáctkou až dvacítkou.

Hele mě takhle remcali lidi na novoročním pochodu. Po třech kilometrech chtěli jít zpátky A když jsme procházeli pastvinou s býkama tak byli úplně pološílení a donutili mě to obejít. Přitom jsme s sebou měli Pumu, Freda od Muchoš, čtyři tibetské dogy, šíleného borderáka Arona a asi patnáct dalších psů. Nechápu, který býk by si na nás dovolil . A kdyby jo tak Megyna s Aronem by ho stejně zapásli a měl by po legraci

impact
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:47
- Nahlásit

Biluška
To bylo na paw. Vůbec nechápu, kam se to zařadilo.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:59
- Nahlásit

impact
Mi těch 7 km přijde dost na to, že to je taková normální krátká procházka. Si tadyk říkáme, že se ti psi maj teda až moc dobře.

A Bilu má pravdu, normální člověk, když už někam jede, tak přece za vidinou pořádné procházky. Ale každý jsme jiný no...

Tak dej vědět jak pojmeš ten další sraz, jestli to bude pro jrt a pár km a nebo i pro nejrt a třá delší trasa. Protože my plánujeme tady zase taky nějakou prochajdu, tak jestli to spojíme a nebo zvlášť.
Problém je, že by od nás šli samí nejrt.

impact
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:03
- Nahlásit

pawLINka
Já bych to pojala jako pochoďák. Ale ráda bych, aby to byla tak těch deset. A kdo bude chtít, přijede.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:03
- Nahlásit

ketty
Máš tady skoro dvojnici, ale jen s jedním T

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:10
- Nahlásit

Biluška
co jé?si se zase něgde zvyditelnovala choděnim jo??
Už jsem pomalu slavnější než Edvórd
to máš velký štěstí žes nemenovala mě bo to bys mě opravdu načtvala!!

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:10
- Nahlásit

impact
pawLINka
Neuděláme tam rovnou radši trek?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:12
- Nahlásit

Biluška
Neuděláme tam rovnou radši trek?
na ovále??

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:13
- Nahlásit

davidkova renata
co jé?si se zase něgde zvyditelnovala choděnim jo??
Dneska leje, dneska nechodím. Ale zviditelňuju se tím, že učím Kejtlin slalom a tím, že chci kozla Cecila z útulku

to máš velký štěstí žes nemenovala mě bo to bys mě opravdu načtvala!!
Na tebe samozřejmě ještě nemám, to se musím eště hodně učit, hodně učit . Seš u pevné?

impact
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:16
- Nahlásit

Biluška
Ty seš fakt mrsknutá. Už nevíš, kam bys expandovala.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:37
- Nahlásit

davidkova renata
na ovále??
No kde jinde

impact
Ty seš fakt mrsknutá. Už nevíš, kam bys expandovala.
Tsss,se zviditelňuju,ne?

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:38
- Nahlásit

Už sme z lesa, od zítra mám zase amálku, a to je dobře, je to moc hodná fenka. Kilometry na procházkách neměřim, dycky abychom se z výletu vrátlili do tmy. Měřili sme to akorát s bajkonurkou, když sme se ztratili na pochodu přes pohoří, a místo těch 17 objednaných sme šli těch 30, co sme jít nechtěli.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:13
- Nahlásit

minule jsem vyrazila až kole 16hod ale bylo hnusně takže jsem nečekala že někoho potkám, moje předtucha sice byla správná, ale trochu jsme zabloudili, v našem lese je jedna cesta a tou když jdu tak chodím pořád v kruhu, obča s se mi to stane, kruh je dost velký takže nepoznám ze začátku, že v něm chodím, to zjistím, když ho kroužím tak počtvrtéa vraceli jsme se kolem půl devátý, když už byla tma, děda nás vyhlížel, protože ví, že za tmy s celou smečkou nechodím, je dost obtížné hlídat něco co nevidím, a když viděl, že se vracíme tak jen řekl, že myslel, že nás sebraly klekánice, nebo, že sem ztratila nějakýho psa, ale néééé že by zavolal jestli nechci pomoct nebo kde jsem,na to řekl jen že viděl několikrát velký holky v akci takže se o mě bát fakt nemusí.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:15
- Nahlásit

kejtlin
Pak se divíš, že tě psi nechtějí někam pustit, když je vedeš 5x po tom samém kruhu

impact
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:16
- Nahlásit

Gerda
Ono je totiž měřítko na www.mapy.cz . Tak s tím trochec s paw blbnem.

Biluška
Koukám, koukám.
Trek z toho nebude, páč tu nemáme býky.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:21
- Nahlásit

makrel
vidíš, tato varianta mě nenapadla......
kurva te net dneska blbne nejdou mi načíst smajly, ta net jsem se připojovala 10 min na x tej pokus jsem se dostala na mejl, jebe se to od tý doby co mám icq to vodinstaluju a bude.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:22
- Nahlásit

kejtlin
jebe se to od tý doby co mám icq to vodinstaluju a bude. u icq mi to blbne jen někdy, nejvíc se to seká když jsem na facebooku

leila
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:23
- Nahlásit

Koukám, že tu řešíte délku procházek... to my máme denní okruh 10km, cestou skoro nikoho nepotkáváme máme to ujitý za 2h a malá pak doma tvrdí, že chce ještě někam

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:26
- Nahlásit

leila
ahoj, pošli mi pak nějak ten kontakt na včerejší spoluprocházeče

leila
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:28
- Nahlásit

makrel
paní vy máte fejzbůk jo? se ani nepochlubíte, pod jakým jménem tam jste, ti tam hodím rovnou kontakt i na ně

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:28
- Nahlásit

všechno píšu 2-5krát podle toho kolikrát to spadne, seru ma to přispívat dneska budu min imáln ě.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:29
- Nahlásit

leila
no jo, tež musím být všude, ne? DasaKl

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:30
- Nahlásit

Tak my jsme už přišli z prochajdy. Dnes krátká - hodinu a půl... Trasa zhruba těch 7 km... Když chodíme na víkendové trasy, tak to je kolem cca 17 km.

Takovou trasu jsem navrhovala gab na další srazík, ale prý je to moc. Ale máme tady takovou normální, kterou chodíme, když přijede někdo na venčení. Má cca 12 km.

Jinak tu 17ti km jsme měli naplánovanou na jarní procházku u nás. Tak pokud to nevyjde s tím srazíkem taková dálka (musíme brát ohled na městské typy), tak můžem naplánovat ještě jednu prochajdu a to by byla třeba ta delší. My jsme to ušli posledně zhruba za 3 hodiny, takže to zas taková hrůza není.

A jináč furt chci přijet k Bilušce na krátkej trek, ale neumím cestovat vlakem, tak se bojím... A Lukáš jet nechce, tak bych jela sama.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:31
- Nahlásit

kejtlin
a mě sere, že se musí čekat než se pošle další příspěvek, těch 60 vteřin, zrovna teď. antispam ochrana

<< 1 ... 4176 . 4177 . 4178 . 4179 . 4180 . 4181 . 4182 . 4183 . 4184 . 4185 . 4186 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání