| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 11:06
- Nahlásit
Je tu mínus čtrnáct. Děcka šly ven. Bíbu taky chtěla ven, došla ke dveřím, zase se otočila a šla domů. Tak dlouho otravovala až jsem ji taky oblíkla
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 11:09 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
impact
na vaclavskem namesti. normalne vidim treba 5 srnek, ale takhle velke stado jsem jeste nepotkal.
Biluška
treba to nejak souvisi s tou kosou. navic to bylo na poli, kde normalne jezdim s bonnie, protoze tam srnky nebyvaji a je tm siroo daleko dobry vyhled. vcera se mi pokazilo auto, tak jsem sel do ledce pesky nakoupit maso pro psy a cestou zpet jsme je prave potkali.
----
vida, moudra slecna leila udelala nam v tom jiz jasno
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 11:13
- Nahlásit
argosek
vcera se mi pokazilo auto, tak jsem sel do ledce pesky
Pane, vy budete s tím autem bez papírů jezdit tak dlouho až vás fakt zavřou Budu vám pak do Mírova posílat štrůdl (jinou buchtu neumím )
treba to nejak souvisi s tou kosou
Leila tvrdí, že jo. A já jí věřím, je to kapacita, páč má složenou jakousi myslivovací zkouškou
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 11:24
- Nahlásit
argosek
impact
na vaclavskem namesti. normalne vidim treba 5 srnek, ale takhle velke stado jsem jeste nepotkal
To si pleteš s lehkýma děvama, ni?
Biluška
Jsem úkolovala máti uvařit kuřecí prsa, jen tak na čisto. Že Mambice nechce žrát. A ona prej "Má plnej pupek štěňat, tak si asi myslí, že je nažraná."....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 11:36
- Nahlásit
impact
t. A ona prej "Má plnej pupek štěňat, tak si asi myslí, že je nažraná."....
Taky dobrá teorie
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 12:19
- Nahlásit
Biluška
Pane, vy budete s tím autem bez papírů jezdit tak dlouho až vás fakt zavřou Budu vám pak do Mírova posílat štrůdl (jinou buchtu neumím )
ja myslim, ze ne. cetl jsem nejaky clanek o vezenstci u nas a do vezeni se prej moc nechodi.
impact
To si pleteš s lehkýma děvama, ni?
lehke devy spi v 34 clenych skupinach na sebe namackany?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 12:48
- Nahlásit
argosek
lehke devy spi v 34 clenych skupinach na sebe namackany?
Víš jak, zima je sfiňa
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 17:02
- Nahlásit
Biluška
Sežrala celý, upe celičký vařený kuřecí prso.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 19:30
- Nahlásit
impact
Sežrala celý, upe celičký vařený kuřecí prso.
Sem ti říkala, že hlady nezdechne .p
All
Mínus osmnáct. Už včil. Je tohleto možný? . Dokonce i Arman si zalezl do chlívka.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 19:39
- Nahlásit
žumpo, ted´ jsem přijela z práce, namočila psům granule, u nás je -16, to je hnus, velký čuby vezmu na noc domů do verandy kde je sice zima, ale nemrzne tam, nebo max. -1, problém je totiž, že bojkotují boudy, sice mají na ležení asi 20cm silné matrace, ale ledviny apod. neochrání a když je ted´ -16 tak v noci může být i -20 a to je fakt hodně.
impact
dobrovolně hlady zdechne jen koza, pes nikoliv
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 19:48
- Nahlásit
kejtlin
No u ní už to bylo fakt na hranici. A navíc neživí jen sebe, že.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:08
- Nahlásit
impact
A navíc neživí jen sebe, že.
A to si delas srandu, nebo je to pravda?? Ja ze zachranujes utulkace, abys je pak mnozila?! Nebo to byla "nahoda"?? Fakt tomudle nejak nerozumim...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:17
- Nahlásit
impact
normálně feny v březosti dělaj s jídlem brikule, majitelé pak taky aby vůbec něco snědly , já myslím, že se nemusíš bát, to ji přejde
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:22
- Nahlásit
Mathea
He? Tak, aby ses v tom zorientoval/a.
Moula - z útulku, po zlomenině pánve, brala jsem si ji s tím, že NESMÍ mít štěňata, protože by neporodila. Kvůli té křivě srostlé pánvi.
Mordor - z rodiny, měl být utracen, kastrát. Bez komentáře.
Maggie - somálec z chlívka, co měla při prvním hárání štěňata a sama zůstala vzhledem a velikostí jako štěně. Jakmile nabere síly, čeká ji operace - luxace pately, zubní kámen a kastrace.
Mamba - moje štěně, od malinka. Ta je nakrytá. Na štěňata je už delší dobu pořadník.
Už se v tom orientuješ?
PS: Na rýpání ohledně krytí bezpapírové feny reagovat nebudu.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:27
- Nahlásit
impact
Jo jasne, takze pustis do sveta zas prcky, ktery budto muzou skoncit stejne jako ty, co si stahla, nebo zaberou tem potrebnejsim misto jen proto, ze od ni chces stenata, ze ji mas odmalicka? Rozumim tomu spravne?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:30
- Nahlásit
Mathea
Co zase děláš? Tys taky odchovala štěňata, ne? Nebo snad není Balon Bublinin syn? Proč by měli Impactiny štěňata zabírat místa potřebnějším?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:36 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
kejtlin
No doufám, že to rychle přejde. Ale loveckej salám v noci jí jel.
Mathea
PS: Na rýpání ohledně krytí bezpapírové feny reagovat nebudu.
Mám svoje plány, jak je zajistit. Ale protože to tady zarputilým odpůrcům nikdy nebude dost dobrý, se zarputilými odpůrci se o tom bavit nebudu. Neber to zle, ale je to prostě tak.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:41
- Nahlásit
Biluška
Ha, cekala sem, ze todle vytahnes. Jo, odchovala, v dobe kdy sem vo svete psu vedela velky hovno. Na Bubline sem mela jeden vrh, kterej si do dneska presne z tehle duvodu, proc dneska lidem vyvracim to, aby nechavali nakrejt kde co, vycitam. A vycitat uz budu dycky. Ano, Balous je Bublinky syn, ano, odchovala sem vrh bezpapiraku a netajim se tim. Ale taky uz sem dospela nekam jinam a za tim, co vse sem se dozvedela a taky za tim, co sem si sama prozila, si pevne stojim a nebudu uz v zivote mnozit nic, co nebude opravdu kvalitni zvire jak v povaze, tak ve zdravi, nebude to mit rodokmen, a pokud nebudu mit na stenata odber presne do tech rukou, kam je budu chtit dat. Clovek se snad smi poucit z vlastnich chyb, nebo ne?
A proc by meli jeji stenata zabirat misto potrebnejsim? Voni ty potrebnejsi nejsou? A nezabiraj jim mista vsechna stenata, ktery lidi temer bezhlave namnozej? Jen protoze oni chtej?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:41
- Nahlásit
Mathea
Jinak na nějakou debatu bych přistoupila. Ale za předpokladu, že se budeme normálně bavit. Tzn. když ti něco vysvětlím (na zachráněných psech nechovám, chovat nebudu), tak aspoň uznáš, žes na mě vlítla zbytečně, než hned zaútočíš krz něco jiného.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:44
- Nahlásit
impact
Vis, v mejch uvahach jde o mnozeni vseho, nejdena se mi jen o PPxbezPP, jedna se mi o kvalitu plemene, ktera se da v nynejsi rozjety dobe bohuzel zajistit uz jen prisne kontrolovanym chovem, nekryla bych ani nejmin polovinu papiraku, co znam a jsou po nich odchovy. Takze me opravdu za zarputileho odpurce povazovat nemusis, i kdyz chapu, ze ti to tak prijde, kdyz sem si dovolila se zeptat zrovna na tebe, ze?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:46
- Nahlásit
Mathea
A proc by meli jeji stenata zabirat misto potrebnejsim? Voni ty potrebnejsi nejsou? A nezabiraj jim mista vsechna stenata, ktery lidi temer bezhlave namnozej? Jen protoze oni chtej?
Kde jim zabírají místo? Myslíš v rodinách, kam se moje štěňata dostanou? A myslíš, že jsou opravdu všichni takoví blázni, aby si vzali domů bezprizorního psa?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:47
- Nahlásit
impact
, než hned zaútočíš krz něco jiného.
Nejak nechapu, krzeva co jinyho sem utocila. Jo, dobre, do prvniho prispevku sem napsala o mnozeni zachranenejch psu, Fajn, mnozis nezachranenyho, to se vomlouvam. Nicmene se moje dalsi "rejpani" vztahuje na to, ze absolutne nerozumim tomu, ze nejaky psiska zachranujes, abys pak dalsi posilala do sveta, i presto ze vis, na co vsechno zrovna JRT trpi.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:49 - Změnil/a: Mathea
- Nahlásit
impact
Kde jim zabírají místo? Myslíš v rodinách, kam se moje štěňata dostanou?
Ja nemluvim jen o tvych stenatech, ja mluvim o vsech stenatech, ktery se rodej bez urcityho genetickyho zakladu pro dany plemeno. A to se nezlob, ale to proste u bezpapiraka neohlidas. Bohuzel spousta lidi to nehlida ani u papiraku, ale to neni debata, ktera by se tykala tebe.
Tak jinak, proc si nechala svoji fenu nakrejt?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:55
- Nahlásit
Mathea
Clovek se snad smi poucit z vlastnich chyb, nebo ne?
Nerozčiluj se, rupne ti céfka a budeš tahat nohu . Se normálně ptám ne. Do další dlouhé diskuze o papírácích a bezpapírácích se pouštět nebudu, už jsem toho o nich nakecala dost. Pro mě prostě není ten papír důležitý, důležité je co štěně dostane do vínku. Od rodičů i od chovatele.
Myslíš to tak, že by si všichni lidi, kteří chtějí štěně měli vzít psa z útulku? Čili by se nějakou dobu nerodili vůbec žádná štěňata, čímž by se zcela vyprázdnili útulky? To je krásná idea, fakt jo. Bohužel si myslím, že je zcela nereálná. Nejen stran toho rození štěňat, ale hlavně stran toho, že spousta lidí si prostě psa z útulku nevezme. Proč, to vědí jen oni.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:57
- Nahlásit
Mathea
No, stále jsi mi neodpověděla, kde zabírají místo těm bezprizorním? Ale to neva.
A proč? Protože. Hotovo. Opravdu se v tom nehodlám rejpat s někým, kdo s tím nesouhlasí. Nikdy se nedobereme konce a budeme se tady jen mlátit argumentama a protiargumentama.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 21:02
- Nahlásit
Biluška
Myslíš to tak, že by si všichni lidi, kteří chtějí štěně měli vzít psa z útulku? Čili by se nějakou dobu nerodili vůbec žádná štěňata, čímž by se zcela vyprázdnili útulky? To je krásná idea, fakt jo. Bohužel si myslím, že je zcela nereálná. Nejen stran toho rození štěňat, ale hlavně stran toho, že spousta lidí si prostě psa z útulku nevezme. Proč, to vědí jen oni.
Je to stoprocentne zcela nerealny, kdyz lidi, ktery maj pristup do sveta kynologie, ktery se v tom orientujou, budou dal mnozit zvirata, ktery na to nejsou, ktery nemaj vysetreni gen. nemoci, u kterejch se nevi, co melo za predky a bla bla.. Je to trochu bliz realite, pokud co nejvic lidi bude namisto mnozeni dalsich stenat, ktery muzou skoncit kdo vi kde (a to se zdaleka netyka jen bazpapiraku, opet podotykam), sirit v tomto ohledu osvetu. Je to zas o krok bliz realite, pokud budou k mani bud skvely zvirata, ktery pevne stojej na puvodnich zakladech svyho plemene, nebo stenata omylem, ktery budou bohuzel dycky od babicky na vesnici, napr. Ale proc by takovydle stenata mely bejt mnozeny zamerne, kdyz jich jsou ty utulky fakt nacpany??
Ne, nemyslim si, ze si kazdej veme zvire z utulku. Ale taky si nemyslim, ze to co popisuju je az tak moc nerealny, pokud se jen lidi od psu budou snazit porozumet problematice a budou se na zivot psu v CR koukat globalne.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 21:05
- Nahlásit
Mathea
Jseš mladá a máš ideály, nebudu ti je brát. Kdysi jsem uvažovala hodně podobně jako ty, s odstupem času (s věkem bohužel přibývají i zkušenosti) to vidím jinak. Jak už jsem tady psala posledně stokrát - je to čistě jenom otázka nabídky a poptávky. Ideály s tím bohužel nemají co dělat.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 21:06
- Nahlásit
impact
No, stále jsi mi neodpověděla, kde zabírají místo těm bezprizorním?
Na to ale odpovidam...zkus cist a premyslet o tom co pisu a nebrat si to jen tak striktne osobne.
A proč? Protože. Hotovo.
Jaj, tak timdle si me dostala. Takze se budes bavit akorat s lidma, co maji na veci vyhradne stejny nazory, jako ty? To pak ale nepripoustis absolutne zadnou diskuzi. Na me tu odpovidate dve, ja vysvetluju. Kdyz se zeptam ja, odpovidat nebudes? To je diskuze? Zkus to jeste jednou, zajimalo by me to, protoze mas doma presne to, co ztelesnuje blbej chov JRT (pately apod.), presto jdes a nakrejes fenu. Zajima me, co te k tomu vedlo, je hodne tezky to napsat? Nebo nechces, protoze k tomu zadnej duvod k ozdrave tohodle driv uzasnyho plemene nemas?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 21:09
- Nahlásit
Biluška
Ne, neni to o moji mladosti a idealech. Je to o tom, ze premejslim a nejsem kratozraka. A vim, ze v tomhle je kazdej rozmluvenej vrh stenat uspech. To se na me nezlob, ale je to tak. Btw - proc bych mela delat veci, po kterejch je poptavka, ktera je vsak absolutne nesmyslna v ramci zachovani povah, exterieru a zdravi zvirat? O ktery by porad jeste melo snad jit prvotne, aspon lidem, co je maj fakt radi.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 21:11
- Nahlásit
Mathea
Osvětu? Dělám už víc jak rok třikrát do měsíce so+ne v hospodě. V rodinném podniku, kde se všichni známe. Myslím, že sem může docházet pravidelně kolem stovky lidí. A můžu osvětovat, jak chci. Stejně se s každým novým psem akorát dozvím, že jsem prostě cvok.
|