Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 3096 . 3097 . 3098 . 3099 . 3100 . 3101 . 3102 . 3103 . 3104 . 3105 . 3106 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
hally001
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 10:45
- Nahlásit

Gerdaahoj, mě to nepřijde běžný a o "skrytým hárání" jsem sice slyšela, ale nikdy nepotkala nikoho, kdo by se s tím setkal.Já bych vzala čubu na veterinu. Jestli jsi v práci, tak zkus Rybalkovu-Měšťan je dobrej nebo Madridskou-tam je doktor Mára, ale jen do 12hod.Aby neměla zánět...nebo něco. Když naše fenky háraj, tak to kape vždycky-jen Pepka se hodně olizuje, tak to není tak děsný, jako u dogy-tu nově olizuje taky Pepka-jinak jsme měli doma krvavý údolí. No a nepřemýšlela si o odstranění těch análních žlázek?JINAK ta kastrace-jako prevence nádorových onemocnění-musí se stihnout před prvním háráním nejlépe, ale stejně se jedná spíš o menší pravděpodobnost onemocnění...ne o jistotu-tak klííííd. Jak dlouho Mařka hárá? Žere?

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 10:51 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

jbat
hele tady máš

http://www.cjf.cz/caste-otazky.aspx

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 10:57 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

hally001

JINAK ta kastrace-jako prevence nádorových onemocnění-musí se stihnout před prvním háráním nejlépe,
Hele, to mi ale nepřijde logický. Před prvním háráním je to štěndo a jak se může vědět, že potřebuje prvenci nádorového onemocnění.okud jí mám z CHS s PP, tak by čistě teoreticky genetickou zátěž mít neměla. Pokud by byl ovatel nezodpověný a pustil do chovu zvíře s genetickou zátěží, tak by to nejspíš azsejc majiteli neřekl. POkud budu mít štěndo odněkud jind, tak asi takhle brzy taky nezjistím, zda bude či nebude rakovinou ohrožená. A rizika brzké kstrace, co do povahy jsou- mám v okolí cca 4 čuby, které byly z nějakých důvodů kastroány před nobo po prvním hárání a všechny do jedné zůstaly i v dospělém věku infantilní a štěncí, včetně NO z echt pracovího chovu jejíž matka je nekompromisní obranářka .

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:00
- Nahlásit

Co se týká análních žlázek, tak pokud si je Mařena neumí čisti, tak je asi nejjednodušší se to anučit a dělat jí to sama. Černá čuba, kterou jsme měly před hyenou to taky neuměla a přesně se to uní projevovalo vykousanými místy v srsti. Halt jsme se to naučily a postupně se nám podařilo vychytat intervaly, kdy jí to čistit aby se potíže nerozjely. Nebyl to zrovna příjemný zážitek, ale žlázky se tak vyřešily velmi jednoduše a bez jakéhokoliv invazivního zákroku.

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:05
- Nahlásit

hally001
Jak dlouho Mařka hárá? Žere?
5.den a žere v nezměněném apetitu,mohla by se užrat k smrti, takže normálka. Normálně se volizuje, pořád značkuje, psi za ní jdou, ale ne moc. Kdybych nenašla šmouhu na okně v práci (seděla v okně a koukala ven) a dvě kapky na koberci, nevěděla bych, že už hárá.

Hyena
Jo, na mačkání chodíme pravidelně po měsíci, přesto mi přijde, že tu dobu zkracuje.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:13
- Nahlásit

čus fanatycký drásalové,ti co maj slavný čokly,ti co je maj porvaný,ti co jim háraj a přitom neháraj,ti co maj psy se sračkou a předefším ti co sou jako dooost na*aný
Gerda
na tebe su nas*aná úpa nejvíc bo sem kuli tobě mušela k Maruš a celou cestu si lila jako kráva Tagže si celkem dost rozmyslim,esi zelenidlo nevyleju rači do hajzlu,ale asi jó

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:18
- Nahlásit

Gerda
Hele a nemůže to být prostě tím, že se jí hárání teprve rozjíždí? K vetovi můžeš zaskočit, při nejhorším ti řekne, že si děláš zbytečné starosti. Ale za sebe bych, pokud tam kromě menšího krvácení není jiná změna, ještě nepanikařila.

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:19
- Nahlásit

jbat
Po víkendu jsem ze středy na čtvrtek pracovně v Olomouci. Nechceš vyrazit na pivo?

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:25
- Nahlásit

davidkova renata
Jupííííí! Máš pro mě zelenidlo! Jupííííí! Jako ptala sem se na to ráno vetky, ta řikala, že jí přijde dost divný, že by tohle zabíralo, takže mi to neprodá, taky koukala, jako když si to chci minimálně píchat nebo co....Sali taky řikala, že to na ty nohy nemám dávat, jenže mě se to osvědčilo jako nejrychlejší vyzdravení těch noch, i když to neléčí příčinu, jen následek. Raději dám zelenidlo a noha se do dvou dnů zahojí, než zdravej hypermangán a betadinu, který to léčej přes týden, a stejně si to čuba přes den rozlíže.

Hyena
Ale jo, zase dělám paniku zbytečně, to se ještě rozjede, i to břicho a svědění zmizne, když je vymáčklá. Asi budu muset zpět na acana granule, možná jí neseděj ty canidae.

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:27
- Nahlásit

Gerda
Asi budu muset zpět na acana granule
Hele, jsetli máš vypozorovanou vazbu na žrádlo, tak se drž toho, co ti sedí a neexperimentuj. Každopádně ti držím palečky a neboj, myslím, že vobčas z těch našich čoklů panikaříme každej.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:28
- Nahlásit

Gerda
Jupííííí! Máš pro mě zelenidlo! Jupííííí
mám,ale nedám! ,je to na tobě,hvezdo

Benda
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:32
- Nahlásit

gratuluji ke strane 3300 a chci vam rict ze v roce 3300 uz nikdo z vas zit nebude. Tak cus skautici ps kozi nehlidam

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:32
- Nahlásit

Hyena
ve čtvrtek se stěhuju, alůe klíďo, mobila máš?
bereš čokloj? to bude super!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:33
- Nahlásit

Benda
kozi nehlidam
no to my ale víme,že uš neuhlídáš ani ty kozi
gratuluji ke strane 3300
děkujem

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:35
- Nahlásit

Benda
gratuluji ke strane 3300 a chci vam rict ze v roce 3300 uz nikdo z vas zit nebude. Tak cus skautici ps kozi nehlidam

ááá, krize středně pokročilého věku...

Benda
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:37
- Nahlásit

omyl je hlidat nemusim, si hlidaj ony me. To me naucil ruuda

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:37
- Nahlásit

jbat
bereš čokloj?
Bohužel ne, jedeme tam s kolegyní na konferenci. O to víc ale nejspíš bud potřebovat vypadnout večer někam mimo. Mobila na tebe nemám. Tak mi psíni sovu a já se ti ozvu.

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:43
- Nahlásit

Hyena
sova odletěla.

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:45
- Nahlásit

Benda
Hele, mrtvoooly lezou z hrobu

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:46
- Nahlásit

Dobré poledne vespolek

Gerda
to co popisuješ u Marušky je normální začátek hárání.... u nás to je taky tak. Jedna dvě malé kapičky nebo šmouhy, časté značkování, psům voní, ale nic extra..... většinou se pirani hárání do deseti dní rozjede ve velkém stylu.
Ale pro změnu jí nastavování zadnice a vnucování se psům vydrží 14 dní , což je šílený

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:50
- Nahlásit

Brejden celej den Tinta leze komínem

Gerda

pani já se f tom vůbec nevyznám, ale esli má Mařenka břicho jako vy když sežerete třešně, tak bych mastila k vetovi asi. Pro klid svý duše, před víkendem určo.

Benda

ps kozi nehlidam

vono by to taky bylo dost na nic

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:55
- Nahlásit

jůůů, já půjdu na pivo s hijénou a s bilouškou!!!! heč!!!!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:14
- Nahlásit

PetraK
Brejden celej den Tinta leze komínem

konečně vosvježující změna
jbat
já půjdu na pivo s hijénou a s bilouškou!!!! heč!!!!
to zas bé f alejích nablito

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:17
- Nahlásit

davidkova renata

konečně vosvježující změna

je vidět, že ste mojí VKB -neboli velmi krátkou básničku ze fčéra, nebo kdy sem to sem psala, nečetla. Jinak byste se tak nesmála, páč až Tinta nebude moct, čeká ten komín na vás

to zas bé f alejích

to bych na ty třešně rači nechodila na vašem místě

Benda
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:23
- Nahlásit

kazdej opravdovej kynologog vi, ze alkohol ke kynologii nepatri

hally001
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:34
- Nahlásit

Hyena-myšleno jako prevence nádoru-u každé feny-je jedno jestli je geneticky zatížená nebo ne. Jen pokud člověk nehodlá "chovat" , tak se doporučuje kastrace před prvním háráním, jako nejúčinější prevence nádoru-týká se pouze nádor.onemocnění, které souvisí s hormonama-mléčné žlázy a podobně. Kastrace nevylučuje jiná nádorová onemocnění samozřejmě. Je jedno, jestli máš feny z chovky nebo křížence z útulku. to nijak nesouvisí s genovou zátěží

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:35
- Nahlásit

Benda
ze alkohol ke kynologii nepatri
Šak taky čokli necháme doma a nebudeme je tahat s sebou

Hyena
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:40
- Nahlásit

hally001
Víš, já jsem na tyhle prevence dosti alergická. Protože nikdo z těhlech preventistů už ti neřekne, že je tam velká pravděpodobnost že ti fena zůstane v povaze lehce štěněčí, riziko inkontinence v pozdějším věku a vůbec riziko ohledně vlastného zákroku. Kždá kastrace, i když je to rutinní zákrok a pracoviště renomované, je operace, zvíře se otvírá, někdo do něho šahá a tudíž jsou tam možná rizika. Suma sumárum mi to prostě přijde, jako nabídku, že ti na prevenci vzniku křečových žil amputují nohu.

jbat
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:45
- Nahlásit

Hyena
prostě přijde, jako nabídku, že ti na prevenci vzniku křečových žil amputují nohu.

anebo je ještě dobrý to, že aby jako čuba nebyla marod, tak musí mět štěňata... taky mi to příjde... nevím, kravina? si kupuju čubu, tak si kupuju čubu, vím, že bé hárat (a teď jako narážím na to, že tady ta operace je někdy brána jako prevence čistého domova a ty argumenty o nádorech alibi). věřím, že jsou případy, kdy je to opravdu vstříc zdraví, ale neglobalizovala bych, nebo bude za chvíli plno beznohejch lidůch...

hally001
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:49
- Nahlásit

Hyena
já ale netvrdím, že jsem zastáncem nebo praktikuji tyto metody doprčič, to byla reakce na Gerdu, která dala "k dobrému" , co jí řekli na nějaký klinice......jinak inkontinence je snadno léčitelná, pokud se jedná o mladou fenu-u 5leté bych se také obávala. Já mám dneska dost blbej den...jsem alergická na milion věcí-Gerdu znám, tak jsem jí jen chtěla uklidnit, aby si třeba nevyčítala někdy-a netvrdím, že si bude někdy vyčítat....-že nenechala Mařku kastrovat a jak na to současná vet medi. pohlíží a jaké jsou zkušenosti známých s fenama-já se s žádným nepejskařem nestýkám, tak si to tak průběžně mapuju a na základě názorů a zkušeností si dělám závěry. ....sorry, ale du do Duhy na 48hodin, což není med a sem krapet přecitlivělá. Jinak GERDO- a má Mařka ten orgán-víme vo čem mluvíme-jako na hárání? Doga má někdy tohle první tejden falešky-chová se jak háravá ale nekrvácí.

<< 1 ... 3096 . 3097 . 3098 . 3099 . 3100 . 3101 . 3102 . 3103 . 3104 . 3105 . 3106 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání