| Autor |
Zpráva |
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:05
- Nahlásit
Meta
Ani mě nikdo nechce vzít s krvácejícím psem do auta
Lidi jsou strašný ku.., to je v řiti, že jsi tak daleko, poslala bych por tebe tátu, má dovču a našemu autu je jedno, jestli se tam veze krvácející pes.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:06
- Nahlásit
Dobré ránko vespolek
zase nám chvíli fungá počítač, tak hlásím, že ještě nejsem mrtvolná... i když k tomu mám občas dost blízko
Dočítat vás nebudu, páč drásáte neuvěřitelným způsobem.... je něco nového, zajímavého či důležitého?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:10 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Meta
Ani mě nikdo nechce vzít s krvácejícím psem do auta
vždyť pod něj můžeš dát hadr, bože to je hrozný todle.
Vy tam nemáte veta, který by dojel domů?
Mucholabka
Ze začátku jsem ho nesla na rukách, jak byl mimo-a to se ještě nestřílelo, a na konci už chodil mezi lidma. Pomohlo mu to hodně.
to mi připomíná radu jednoho starýho PeSáka, který říkal, že na vojně odnaučovali střelbu u psů tak, že vedle psa, který měl reakci na střelbu vystříleli plný zásobník ze samopalu a pes buď přestal reakci mít nebo se zbláznil
teda né že bych chtěla zavrhovat cos psala, taky chodím s čoklama na Matějskou a pod., jen že mi to připomnělo
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:13
- Nahlásit
Alexa
No, možná drsný postup, ale zafungoval, tak proč ne, furt tvrdím že bázlivý pes si musí sice zažít peklíčko, když ho tomuhle vystavíš, ale pokud nevystavíš, tak se v tom furt točíš, co je menší zlo?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:14
- Nahlásit
Alexa
pes buď přestal reakci mít nebo se zbláznil
nebo ohluchl
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:17
- Nahlásit
Mucholabka
No, možná drsný postup, ale zafungoval, tak proč ne, furt tvrdím že bázlivý pes si musí sice zažít peklíčko, když ho tomuhle vystavíš, ale pokud nevystavíš, tak se v tom furt točíš, co je menší zlo?
ale jo vždyť píšu že to taky dělá, jen že to někomu může přijít dost drsný, jak píšeš.
Když vidím některý hysterický paničky, který psa v tom strachu svojím chováním ještě podporujou ........
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:18
- Nahlásit
Jimmi
nebo ohluchl
to je taky možnost. Hele ale prý to bylo docela úspěšný a složilo se jen minimum psů. Navíc v té době se to bralo trochu jinak než dnes. Prostě pes musel něco umět a nikoho nezajímalo jak se to naučil
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:19
- Nahlásit
jako kde je gerda,já tu čekám na fotky
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:21
- Nahlásit
no sindy když to zaslechla,byli tam i děla,tak si v klidu žrala klacek co tam našla ,ale před 2 lety by mi zdrhla a to i díky tomu že jí beru všude
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:27
- Nahlásit
davidkova renata
Jo, holka, bych vlítla, ale než bych dojela do města a zpátky, to by trvalo dlouho a musela bych ho tu nechat samotnýho. Ale teď je to o dost lepší...už jen sem tam kape, se to samo ucpává, jak se krev sráží.
Obvolala jsem kdeco, i lidi ze cvičáku, ale nic. Je pracovní den.
Jsem trochu potlačila vlastní hysterii.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:30
- Nahlásit
Meta
náš vet radí ochlazovat za krkem, na hlavě i na nose, při velkém krvácení taky ty vatičky do nosu, ale jen na chvilku. Pak se prý dává třeba kalciovka , ale ty inj. se prý dávají i jiné podle stavu. Držíme palečky,
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:31
- Nahlásit
brezen2008
čteš maily?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:32
- Nahlásit
malinka
Dávám mu to od zátylku přes hlavu. Snad je to lepší.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:34
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
nečtu,ale jdu se tam juknout
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:39
- Nahlásit
Hele, jak daleko je od vás Pelhřimov, našla jsem tam zvířecí záchranku
http://www.zs.wbs.cz/
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:48
- Nahlásit
Hyena
Daleko.
Tak snad akutní stav pominul a dvě hodiny by to mohlo vydržet. To jsem ale nečekala, takovou neochotu místních vetů dojet psovi píchnout blbou injekci....Ne že bych měla velké iluze, ale že je jim až tak jedno, jestli pes chcípne, nebo ne, to jsem fakt nemyslela.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 09:54
- Nahlásit
Meta
Tak snad akutní stav pominul a dvě hodiny by to mohlo vydržet
šiš tak aspon tak ,naprosto s tebou cejtim bo to je prostě strašnej stav,nemůžeš NIC
ale že je jim až tak jedno, jestli pes chcípne, nebo ne
v drtivý většině jim to jedno je,kor kdyby museli zvednout prdel
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:03
- Nahlásit
davidkova renata
kor kdyby museli zvednout prdel
Kvůlivá tomuhle jsem taky změnila veterináře. Psovi bylo 14 a půl roku , byl to kříženec ovčouna s českým fouskem. Byl to dotyčného veta pacient 11 let. Když ochrnul na zadek, odmítl mi ho přijet uspat dom, chtěl aby jsem ho přivezla. Ani tu poslední službu mu nedopřál. Naštěstí se akorát přímo k nám do vsi přistěhovala mladá doktorka a ta přišla. Od tý doby chodim k ní. A když jízavolám, že něco potřebuju, tak pomůže a je jedno jestli je sobota nebo svátek. Ale je pravda, že my u ní máme asi protekci, protože jsem jí přivedla dost klientů
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:07
- Nahlásit
Baico
odmítl mi ho přijet uspat dom, chtěl aby jsem ho přivezla. Ani tu poslední službu mu nedopřál.
to sou fakt prasata
Ted ve středu bylo v Na vlastní oči právě o té zvířecí sanitě..bylo to ale z Prahy,tušim.Mj poskytujou právě tu službu,že přijedou zvíře uspat domů.Pak ,pokud si přeješ,ho odvezou a nechají zpopelnit a urnu zas dovezou.To druhý bych si odpustila,ale to první je fajn,jestli se dá fajn říct o něčem takovým můžou používat aji maják a prý bývají na místě do 15 minut
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:16
- Nahlásit
davidkova renata
jestli se dá fajn říct o něčem takovým
Je to fajn vůči zvířeti. Protože, při představě, že táhnu ochrnutýho psa do ordinace, kde to nikdy neměl rád, je mi zle. Takhle jsem byla u něj v pelechu, jeho hlavu jsem měla na klíně a bylo to všechno v klidu.
Od tý doby jsem u toho veta nebyla, a je mi jedno, že má sono, rentgen a všecko možný vybavení. Radši chodim tam, kde jsou na nás hodní a když je potřeba nějaké vyšetření, domluví nám to doktorka s nějaým svým kolegou.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:21
- Nahlásit
Baico
táhnu ochrnutýho psa do ordinace, kde to nikdy neměl rád, je mi zle.
jo,je to tak děsný,že se to vůbec nedá popsat,čuba sice nebyla ochrnutá,leč chodit už moc nemohla,bylo tak strašný ,že sem to nerozdejchala doted a myslim,že se mi to nikdy nepovede ,jen se to časem posune o kousek dál,ale kdykoli to může znova naskočit..páč ta představa ,že jedeš autem s ní a víš,že zpátky už pojedeš sama a že ty chvíle ,který cestou strávíš,jsou ty poslední s ní,ty voe,to je něco nepopsatelnýho ,už toho nechám,du rači ven bo to se fakt nedá..
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:25
- Nahlásit
davidkova renata
Jděte pani! Je křásně a já musim dřepět v kanclu . Asi si vezmu ve čtvrtek dovču.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:28
- Nahlásit
Zdravím všechny, dneska je krásně a já taky sedím v kanclu A jedna novinka, od srpna mám zkrácenou pracovní dobu )))) a pak se stěhujeeeem do baráčku )))
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:30
- Nahlásit
Baico
davidkova renata
Holky, nechte toho, já tohle ještě nikdy nezažila a děsím se chvíle, kdy to nastane, doufám, že to bude za hodně dlouho!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:44
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
já tohle ještě nikdy nezažila
řeknu ti jaký to je..tedy zkusim to
Po mučivě dlouhých hodinách a nekonečných probdělých nocích učiníte rozhodnutí...možná nejtěžší ve vašem životě..Rozhodnutí,kterému se ve vás všechno vzpírá.
O pár minut později klečíte na studené podlaze veterinární ordinace a v náručí držíte bytost,která vás milovala způsobem,jakého není žádný člověk schopen.Vidíte,jak oči,které mnoho let pozorně sledovaly každé vaše hnutí dostávají výraz,který neznáte a vypadají najednou, jakoby byly z rosolu.Vnímáte,jak se tělem,které vás tolikrát hřálo za nocí začíná rozlévat chlad.Slzy vám padají do kožichu vašeho přítele a do uší,které vás už nemohou slyšet, překotně šeptáte slova díků a omluvu za chyby,kterých jste se ,byť nevědomě,na něm dopustili.Nakonec zašeptáte omluvu za rozhodnutí,které vás dnes přivedlo až sem.A tehdy se vám možná,nikým nezvána,vynoří v mysli otázka : Udělala jsem opravdu všechno?Nešlo opravdu udělat víc? Otázka ,na kterou neznáte odpověď.Po čase,o jehož trvání nemáte ponětí, se zvednete a odcházíte.Sami.Váš přítel zůstal na té studené podlaze a s ním i kus vašeho srdce..
a už fakt du,nebojte.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:49
- Nahlásit
davidkova renata
jo přesně tak to je.
a nejde to pryč vodendat a nejde. U mě jen ten rozdíl, že jsem nemusela odejít bez něj. Ale tu noc, tu si budu pamatovat napořád.
ste úplně blbá pani, páč jdu s poštou k řediteli a mám svinsky mokrý voči.
a já držím Metě palce
|
Meta
Člen |
- Nahlásit
davidkova renata
tahle to u nás skončí...chudák Bert...nic si ještě neužil...asi se svých čtvrtých narozenin nedožije...co jsem komu udělala....
|
malinka
Člen |
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
přeju, aby to bylo za móóóc dlouho.
davidkova renata
to si zase něco napsala, sem se trochu odreagovala a mám to tu zas.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:50
- Nahlásit
Nazdar lidi, mam dveře, ale je to na hovno, bo mi ti kreténi, co stěrkovali podlahu, tu podlahu udělali strašně křivou, takže mi teď futra neseděj na jedný straně na zemi!!!!!!!! Se ale moc moc zlobim!!!!!!!!! A přestalo mi svítit světlo v koupelně. Dnes prdim na svátky, nejdřív dávám pár fotoček závodníků - mamko, tobě to vypálim a ňák si s tim poraď.
ZAčneme v pampeliškách - Nána se smála jako blázen ))
Tady je eskorta z lesíka:
Tady je kontrolák, jak Nána běží - kupodivu Honza řikal, že běží jak srnka, přitom mě to přišlo, že běží jak buldozer:
Tady je kontrolák, než si mamka doběhla:
Tady, když si doběhla a řikala puuusť:
Tady hlídačkujeme, teda fižirant se blíží na hlídačkování:
Tady už si chtěl šáhnout:
Tady odvazujeme:
A tady sme na bedně:
A tahle se mi obzvlášť líbí, bo na ten Nány pohár čuměj všichni tři - sou jak pitomcííííííííí ))))
A tadle je taky super (jmenuje se Nána debil), vypadá to, že i pes z jedličkárny může mít pohár )))
Zbytek na CD.
Dnes má jinak svátek Lola - pani, uš ste tu dlouho nebyla, tak si poďte aspoň pro ten dortík:
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 10:51
- Nahlásit
Co to tu máte zase za téma?
Jdu pryč, tohle těžko trávím .... ani po roce mně neopustila pochybnost, jestli jsem udělala pro babču vše....
|