Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Petra
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:57
- Nahlásit

Brut Haloo si tu ???
Tak jsem včera mluvila se sousedem Broukalem, tak má Kelpii navím jak se to píše, pak taky Australský ovčáky a jednu foxterierku krátkosrstou. To jsou jen nivinky jinak má stále všchno co běhá po světě. Teď si dělá zkoušku k tomu aby mohl posuzovat Holanďany ty bych chtěla

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 20:06
- Nahlásit

Dopoledne jsem byla navštívit mamču s Vikčou a Trinčou. Musím říct, že až na jednu mrzutější chvilku se malá stále usmívá. Je moc šikovná. A moc krásně se chová

Petra
Nějak vůbec nic nestíhám
Hlavně, že už jste fit.....taky jsem chcípala.
Koukám, že si Broukal rozšiřuje sbírku pejsků..... ... kelpie se mi taky líbí

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 09:10
- Nahlásit

Ahoj hlolky prosím o radu, nevím kde najdu na internetu jak má být dlouho maso (pro lidi) v mrazáku. Já ho dlouho nemám nejdéle 1/2roku ale moje tchýně ho má i několik let a jaksi jí nemůžu vysvětlit že to moc zdravé naní. Tak bych chtěla nějaký argument. Děkuji

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 09:15
- Nahlásit

Petra

jestli je to "tchýně"...tak té bych tedy asi neřekla nic

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 09:16
- Nahlásit

Petra
moje tchýně ho má i několik let
Kym tym nekrmi teba, tak sa netrap... My sme to babku tiez neodnaucili. Ale ta ho mala tak rok maximalne.

sarax
Klaaaaasna holsiska

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 09:22
- Nahlásit

Jimmi
pigie
no jasně ať si ho klidně má v mrazáku ale ona ho vaří nám, a dětem a o to mi jde

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 09:29
- Nahlásit

Petra
V tom pripade nejest, nebrat, cokolvek. U nasej babky fungovalo. Varila ho potom len pre seba a deda, chudaka Ale my sme to mali pod kontrolou. Pretoze v piatok, ked sme prichadzali bol postny den, takze bolo bezmesite a v sobotu a v nedelu mama pomahala babke pri vareni, takze videla, co do toho ide a ci sa to zhoduje s tym, co jej priniesla

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 09:33
- Nahlásit

to já všechno vím jen jsem to chtěla napsaní černé na bílém, takle mi říká že tomu masu nemůže nic být a že si vymýšlím, no tchýně no promě za mě bych tam nejezdila ale přeci jenom je to maminka mého muže

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:16
- Nahlásit

holky to namáte žádnou radu, kde to mám najít jak dlouho to maso může být v mrazáku a proč???????

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:30
- Nahlásit

Petra

Já to někde viděla,ale nemůžu si vzpomenout.Zkusila jsi prolézt server www.idnes.cz

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:31
- Nahlásit

abby
připadá mi že jsem zkusila už všechno.

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:41
- Nahlásit

Petra

Tohle by nestačilo:

http://bydletelepe.centrum.cz/rady-a-navody/clanek .phtml?id=2504

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:59
- Nahlásit

abby
no mě to stačí ale naní tam proč by to maso několik let staré mělo být špatné. Teď v neděli jsme měli 3roky uloženého králíka, podle mě je to maso k ho*vnu, ale potřebuji argument

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:01 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Petra
3roky uloženého králíka???
Pri akej teplote preboha???

Inak k mraznicke byva letak, kolko co je vhodne skladovat, tak by si ho mala prestudovat...

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:02
- Nahlásit

pigie
no to navím jaký má mrazák, ale obíč pulťák

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:06
- Nahlásit

Petra

Protože je pak "zkažené".I v mrazáku se množí mikroorganismy,jenom pomaleji.

Někde jsem o tom četla zajímavej článek a bylo tam přesně rozepsané,jak se jaká potravina dlouho skladovat.Ale schovaný to nemám

Ještě mě napadlo,nemůže to být napsaný u návodu na mrazák?

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:07 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

pigie

Koukám,že tě napadlo to samé

Petra

návody se dají stáhnout i na netu
zkus tohle: http://www.ceskenavody.cz/

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:10
- Nahlásit

abby
no já to mám namalované na dveřích u mrazáku, ale tam není napsáno jako proč to mase je chcíplotina a né poživatina, že třeba ryby tam můžou být měsíc a králík 3měsíce, to jsme jí všechno řekla, ale ona si mele svojí že tomu masu nemůže nic být,
holky to je taková kráv*

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:12
- Nahlásit

Petra

To se obávám,že se ti to bude blbě hledat.Leda si napsat na hygienu a poprosit je o nějaké stručné vysvětlení.

Nebo zaveď rychlej proces a pokud vám tchýně nebude vařit z čerstvých zásob,tak tam nejezte nebo si vozte vlastní.

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:14
- Nahlásit

abby
no jasně to už jsem taky navrhla ale manžílek stojí při ní, že tomu masu nic není

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:14
- Nahlásit

Petra
povedz jej dovod, ktory tu uvidela abby. Lebo to je ten dovod. Mrazenim sa totiz neodstrani degradacia masa, iba spomali. T.j. maso dlho uchovavane je kontaminovane bakteriami, ktore dosiahli mnozstvo, ze to robi maso nepozivatelnym.

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:17
- Nahlásit

Holky ste moc hodný že se mnou hledáte, to všechno co tu probíráme a píšeme jsem jim všem řekla a zbytečně tak jsem myslela že na internetu najdu něco čemu budou věřit a né blbé holce z vesnice- to jsem já

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:19 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

tu som nieco nasla
a tiez: A pak - málokdo si uvědomuje, že zmrazené maso není zakonzervované. Zvláště u tučných ryb mohou nastat senzorické změny, třeba tuky se začnou rozkládat, hořknou...“

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:30
- Nahlásit

Já se teda přiznám,že na návštěvě se po původu masa nepídím.Ale kdybych věděla,že je to maso špatný,tak si ho nevemu.Ať si kdo říká,co chce.

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:49
- Nahlásit

abby
já se nepídila po stáří masa jen vím kdy zkončili z chovem králíků, a to je před 3lety, já ho nejedla

brut
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:54
- Nahlásit

Petra
Jestli si dobře pamatuju ze školy, tak při dlouhodobém mražení či přemražení ( pokuď se nejedná o zmrazení v tekutém dusíku ) dojde k tzv. vymražení masa. Jde o stejný nebo podobný proces jako ponechání venku nebo jen v chladu. Nejn že se zničí látky pro tělo prospěšné, ale dojde k pomnožení bakterií, které rozkládají maso.
Však je to taky znát...když se dlouhodobě uskladněné maso nechá povolit, tak mírně zapáchá, což je právě způsobeno bakteriemi.

Jinak víc a přesněji by ti řekli na hygieně ( já se můžu kouknout do "chytrých" knih, ale dneska by to nebylo)

Taky mám jednu "pěknou" zkušenost s vymraženým masem.
Přítelova bývalá manželka má rodiče se statkem. Takže několikrát ročně probíhala zabíjačka. Když jsem se k příteli nastěhovala, tak mi povídal, že má plný mrazák masa, tak ať ho nejdřív zpracuju, pak že nakoupíme nové ( vůbec mu nedošlo, že téměř nejím vepřové ). Začala jsem "lovit" balíčky masa z mrazáku....nejstarší tam byl 2,5 roku nejnovější 1/2 rok. Takže jsem systematicky vyházela 3/4 obsahu mrazáku a byl klid. Nechápal do té doby než jsem mu v učebnicích mikrobiologie neukázala, jak se má z masem zacházet. Od té doby sám kontroluje dobu uložení ( ne že by přesáhla 2 měsíce :lol

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:59
- Nahlásit

brut
Ahoj já nemám nikdy nakoupeno maso na dlouhou dobu v zásobě, prostě řízek z čerstvého masa je znát. Ale jinak moc děkuji za povídání o něčěm jiném a né o psech

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:01
- Nahlásit

Petra

Já taky do zásoby moc nekupuju.Spíše jsou tam takové sezónní věci-houby,borůvky.A pak to jednou za čas proberu a vyhodím.

brut
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:04
- Nahlásit

Petra
Já mám maso v mrazáku ( vzhledem k tomu, že vesměs jím jen bílé a proto kupuju krocany - cca 22kg mrtvé váhy), tak mi ani nic jiného nezbývá ale zase na druhou stranu vím, že do 2 měsíců nebudu mít doma ani kousek a musím doplnit zásoby

Neděkuj, zkusím ti najít v učebnicích něco pro tchýni

brut
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:05
- Nahlásit

abby
my máme všeho chuť, ale je nás víc a děti jsou jak mlejnice, takže stejně nic dlouho nevydrží.....

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání