Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:49
- Nahlásit

sarax
jsem si na vikendovce ani nevyfotila viktorku takze koukej prihodit dalsi fotky

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:53
- Nahlásit

nika00
já taky nefotila....
Garfield
Jo a zapomněli, že zatímco dítěti se zpřetrhají vazby k matce a strádá v základní "socializaci", tak nebohá matka v práci stejně myslí jen na dítě a její produktivita je na bodu mrazu, přičemž je vystavena zbytečnému stresu a po zbytek dne ji dítě tak vyčerpá, že druhý den je úplně kaput, což se stupňuje a stupňuje.

abby
domů jezdit v polední pauze kojit.
mno v případě co psala garfield není třeba..vystreslá matka příjde o mlíko

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:54
- Nahlásit

Garfield
Asi tak....

Kdyby se slavní politici radili aspoň s trochu odborníky, vypadala by celá jejich politika trochu jinak. Barbaři.

abby
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:58
- Nahlásit

Tam je to normální.Jinou možnost nemají.Mateřská je tam tak nízká,že nevystačí ani na nájem.A všechny děti jsou v jeslích.Prý se alespoň otuží (zdravotně).

Druhý den po tomhle rozhovoru jsme byli na návštěvě u Zdendových rodičů,kam přijela jeho sestřenka s 5 měsíčním miminem.Hnedka jsem si představila,že ten drobeček by měl jít za měsíc do jeslí a bylo mi blbě.

Teď se na mě možná někdo vrhne,ale mě příjde nelidský dávat takhle malý děti pryč.A i chození na částečný úvazek mi s takto malým dítětem příjde šílený.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:01 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

abby
Teď se na mě možná někdo vrhne,ale mě příjde nelidský dávat takhle malý děti pryč.A i chození na částečný úvazek mi s takto malým dítětem příjde šílený.
Tak hned já
Rozdíl je hlavně v tom, kdo Ti dítě hlídá. Pokud jde matka na částečný a dítě je s otcem, občas babičkou, tak je to fajn. Ale jesle jako takové - k "otužení" tam skutečně dojde. Dítě bude častěji nemocné a dojde nejspíš k tomu, co už "vtipně" popsala Garfield. PS: já sama jsem jeslové dítě

Nejhorší mi na tom celém přijde to, že ten systém (v Luc. a teď možná i u nás) nedá matce či rodičům MOŽNOST VOLBY. A dítě je na posledním místě...

abby
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:06
- Nahlásit

Terri

Jenže kolik je takových lidí,kterýmm má možnost pohlídat dítě babička nebo otec.V mém případě by to třeba nebylo možný.

Jsem taky jeslové dítě,ale nikdo mě tam nedal v půl roce.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:09
- Nahlásit

abby
Jenže kolik je takových lidí,kterýmm má možnost pohlídat dítě babička nebo otec.V mém případě by to třeba nebylo možný.
no však, to je právě "to něco jiného". Reagovala jsem na to, jak jsi psala: A i chození na částečný úvazek mi s takto malým dítětem příjde šílený. Mi to nepřijde šílené, pokud dítko hlídá otec, rodina...

Jinak já jsem právě jeslové půlroční

abby
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:12
- Nahlásit

Terri

Nevím,až budu mít dítě,tak si to chci užít a ne ho strkat cizím.Pokud je ta možnost.

Matka mého přítele musela jít po půl roce do práce a jeho hlídala babička a tetičky.On z toho žádné trauma nemá,ale ona si to nese do dneška

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:13
- Nahlásit

Já jsem z té generace, kdy naše mamky byly divný, když v 21 nebyly vdaný a neměly dítě. Řešily to velmi pohodlně a to tak, že jsem se narodila já a když jsem měla jít do školky, přibyl mi bráška, tak jsem do žádné školky nešla. Školku jsem absolvovala jen krátce, a to proto, že brácha byl závislák a nechtěl tam za nic na světě být, takže já jak ichtyl byla v 6ti letech s 3letým prťatem v "maláču", aby si zvykl. To byl nářez! Každopádně se mi školka strašně líbila a děti tam jdou ve věku, kdy je jim to ku prospěchu a umějí si to už užít.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:13 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

abby
ne ho strkat cizím
záleží taky jaké máš vztahy k a v rodině (proč "cizí") a též jakou práci...
On z toho žádné trauma nemá,ale ona si to nese do dneška
Ale máš pravdu, že toto třeba některé matky říkají. A že udělaly chybu, že by to dnes už tak neudělaly...

Těžko říct no. Blbé je to, že v práci si to nějak naplánovat musíš a to předem....

Garfield
Školka už je něco jiného než jesle. Pro školku jsem všemi deseti!

abby
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:18
- Nahlásit

Terri

Ona by to udělala,jinou možnost neměla

proč "cizí" protože jeho matka jsem já.A původně se debata týkala jeslí a ne toho,že mi dítě bude hlídat rodina

Garfield

Školka je už o něčem jiném.Já jsem školku milovala.Ale jesle jsem prý celé prořvala.

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:17
- Nahlásit

abby
já taky školku milovala a moje děti taky,nicméně ty jesle si neumím představit...moje matka mě tam sicě dávala,ale prej jí štvalo,když první krok jí ohlásila sestra a ona byla malinko jakože ochuzená....ze svýho pohledu nevím..si vzpomenu jak sem byla nadšená a pyšná když chodily-mluvily apod., a asi bych vořvala kdyby to viděli jiní dřív.....

abby
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:25
- Nahlásit

sarax

Asi takChápu,že někoho může rodinná situace dohnat k brzkému nástupu do práce,ale beru to jako poslední možnost.Chci si mateřstrví užít a o penízky,ať se stará muž.no ne

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 22:07
- Nahlásit

mno tak sem šoupnu fotku sice tam měl bejt i pes,ale ten odpadnul po obranách

želva
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 22:11
- Nahlásit

sarax
vždy se těším na nové fotečky

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 05:57
- Nahlásit

sarax
nadherna kohutikova princeznicka

Add skolka. Skolka bola nenavidena, na moj vkus privela deti pokope a moc organizovany pristup. Nedokazala som v nej ani spavat, ani sa moc hrat. Cely den som plakavala pri okne, takze ma ucitelky bravali za mamou do skoly, kedkolvek to len bolo mozne na vymenu za vlastne deti, ktore im ucila moja mama. Brat bol naopak v skolke spokojny a ked si uz nevedeli dat pomoci, tak ho za mnou prepustili z vyssej triedy.

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 16:03
- Nahlásit

pigie
koukám že seš jedna z mála akterá školku nemusela
takže pro tebe školku za trest

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 17:55 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Mateřská - pokud se zadaří, tak se mě to taky bude v nejbližší době týkat a nechápu, jak to jako hodlají řešit. Můžu nahlásit, že se vrátím po dvou letech, dostanu 11,5 tisíce a co když se nevrátím? Dítě do školky nebo spíš jeslí (pokud vůbec něco takového ještě funguje) nepustí doktor a já co? Půjdu na pracák? Nebudu dostávat nic? Nechápu. Slíbit může kdokoli cokoli.
Ad hlídání v rodině - tchýně jde do důchodu v květnu, na vnouče se třese, tak by i hlídala a já bych od 2 let chodila třeba na částečný úvazek. Jenže to by musel současný zaměstnavatel vydržet a nezrušit se Nevím jak hledat místo na částečný a aspoń nějak placený, že by se to vyplatilo.

Jinak já školku milovala, chodila jsem od tří let, ale moje sestra tam řvala celá její školková léta Svoje děti tam šoupala hned jak bylo možno je dát na ty 3 dny v měsíci Ale i ty tři dny stačí na to, aby pak byla s nima na paragrafu. Přijde mi to takový nedomyšlený.

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 20:49
- Nahlásit

fromeli
Můžu nahlásit, že se vrátím po dvou letech, dostanu 11,5 tisíce a co když se nevrátím? Dítě do školky nebo spíš jeslí (pokud vůbec něco takového ještě funguje) nepustí doktor a já co? Půjdu na pracák? Nebudu dostávat nic? Nechápu. Slíbit může kdokoli cokoli.
vysoká mateřská se bude týkat jen těch co brali 25000 tuším před mateřskou...to že doktor dítě nepustí je i reálný,mě to potkalo u kluka a šel vlastně až do školy...fakt nevím jak to udělají...snížří minimum??páč pokud sníží mateřskou budou muset minimálně sociálně slabším stejně dorovnávat...fakt divoký
pokud se zadaří, tak se mě to taky bude v nejbližší době týka
tak držím palce
jen at se rozrůstáme

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 07:48
- Nahlásit

vysoká mateřská se bude týkat jen těch co brali 25000 tuším před mateřskou
Nevím přesně tu hranici, ale vlezu se tam.
páč pokud sníží mateřskou budou muset minimálně sociálně slabším stejně dorovnávat...fakt divoký
tak to už se těším na sociálku Zase nová zkušenost, muž má oficiálně minimální příjem, tak to bude veselý

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 10:49
- Nahlásit

fromeli
mno pokud se vlezeš do 25 čistejch tak to budete i bez přídavků
snad jen do 2,4 násobku životního minima kdo bude mít nad nedostane nic..i když minule na socce telefonovala úřednice s paní která se hádala o přídavky...pár stovek za měsíc...její příjem byl 580000,- a jejího manžela obdobnej..to prostě nechápu..pokud budu mít nad milion ročně tak se na 6000,§ ročních přídavků asi vybodnu....

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 11:54 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

sarax
jo to jsem koukala, kdybych chodila do práce, tak jsme bez přídavků, ikdyž mi výše přídavků přijde dost směšná, za to nejsou ani boty

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 14:37
- Nahlásit

No hlavně že byl v novinách hned článek, že ať matka šupe do práce a stát bude přispívat na chůvu. No to je mi logika...

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 15:27
- Nahlásit

stát bude přispívat na chůvu
hmm, tak to se asi budu živit jako chůva
Jen jsem kdysi brouzdala po netu a mám dojem, že existují jen soukromé jesle a tam se celodenní hlídání pohybuje kolem 15 tisíc To se státu fakt vyplatí

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 15:36
- Nahlásit

fromeli
To se státu fakt vyplatí
Právě...logika zaostává...

Asi jako bude rovná daň a všechny věci se zdraží

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 15:39
- Nahlásit

Terri
no já furt doufám, že to neprojde.
Je mi fuk třeba porodný nebo pastelkovný či jak se tomu nadává, ale ta mateřská nebo neschopenky, to mě docela štve, hlavně když uvážím, kolik mi toho z platu strhnou

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 15:41
- Nahlásit

fromeli
Přesně tak... Navíc je to fakt antisociální (třeba ty nemocenské). Nebo to co se teď chystá u lékařů - ty poplatky. Nevím, proč by měla kvůli mizivému procentu simulantů a hypochondrů doplácet většina...

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 15:53 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

No jestli budou poplatky u doktora, tak mě to snad donutí k tomu, abych si našla "doktora", protože ten praktický údržbář, ke kterému chodím, je naprosto na ho*no, ten napíše jen to co mu řeknu, ale když mám angínu, jdu radši na ORL Protože on stejně houby pozná, ale s oblibou mi narve 3denní ATB, která stopro v sobě neudržím. Minule mi, když jsem šla na kontrolu, napsal ta ATB znovu a k tomu něco na zklidnění žaludku Tak jsem naklusala na ORL dostala klasiku na dva týdny a k tomu papír, že rozhodně nelze uschopnit. Tak a takovýhlemu trdlu bych měla ještě připlácet???? Chojo

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 17:47
- Nahlásit

fromeli
Právě, měli by taky kontrolovat lékaře, častěji než je nutné dávají ATB a vůbec léky. Kolik nemocných (ve starším věku) má předepsaných 15 léků denně, přitom je nepotřebují...

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 18:12
- Nahlásit

fromeli
e mi fuk třeba porodný nebo pastelkovný či jak se tomu nadává,
o je řeč...jako porodný 17000???na to peču ale mateřská apod by měla zůstat normálně....
Terri
měli by taky kontrolovat lékaře, častěji než je nutné dávají ATB a vůbec léky
jenže to by museli dělattakhle nás to nechají zaplatit..se modlím aby malá nebyla nemocná jako byly děti..to bych asi přišla na buben...

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání