| Autor |
Zpráva |
Sylva
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2010 19:02 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Martina
Nakoukla jsem do této diskuse na vteřinku s tím, že se možná zeptám na náš současnej banální problem "jak zvládat období vzdoru" u prcka 1,5 roku. JE to samé "ne!" "ne!" na činnosti které mu před nedávnem dělali spíš potěšení. Ale k tvé situaci taky přidávám upřímnou soustrast, a to doslova, protože mi před časem zemřel přítel, po společné autohavárii. Vím jak je těžké přijmout skutečnost, že ten s kým jsi počítala na život, tu najednou není a nebude. Že měl prostě jiný životní úkol, než ten, co sis naplánovala ty. Před asi půl rokem nám utekl tatínek (což je lichotivý titul) mého Sebiška, ve stavu nedokončené stavby domku, na vesničce kde jede bus 2x denně a další podobné "výhody" bydlení u lesa. K tomu staré auto, co jezdí dobře podle nálady. Té jeho. Otec alimenty neplatí, na vánoce neposlal ani smsku. Cokoliv se snažím v našem bydlení dořešit, komplikuje se a nedochází k dořešení. Je to únavné a ztrácím chuť dělat cokoliv. Ráda bych se soustředila jen na radosti mateřství a věnovala se na plný úvazek dítěti, které to tolik potřebuje. Píšu ti hlavně proto, že mi čteš z duše, když se trápíš myšlenkami "co až začne chodit do školky a ptát se proč ostatní děti mají tátu a já ne" atp. Je to těžké, ale zvládnem to! Zaháním tyto chmurnosti s tím, že je teď nevyřeším a budu řešit až nastanou. Soucítím s tebou moc, ikdyž nejsou naše životní situace stejné. Držíme vám packy a vzduchem posíláme velkou podporu!
Mimochodem, účastníš se diskuse na cz.psovi zcela náhodou, nebo máš i čtyřnohého členy rodiny?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2010 20:30
- Nahlásit
Petra
kdyby si někdy něco potřebovala tak určitě napiš ráda ti pomůžu
díky moc, ale to co bych (teda koho bych) potřebovala mi nikdo nevrátí, přesto díky
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2010 20:42
- Nahlásit
Sylva
díky, no taky to nemáš lehký. Vždycky jsem si říkala, že boží mlýny melou pomalu ale jistě, ale za co mám tohle já, to se asi nedozvím. Nikdy jsem nikomu nic nezáviděla, všem všechno přeju, no nic nechám toho, protože dneska jsem měla jeden z lepších dnů a nechci se zase na noc nervovat. Asi to bude tím, že jsem nebyla doma, dělám Oriflame, (už jsem to tu někde možná psala) tak jsem byla celý den ve studiu vydávat balíčky. Jsem ráda, když někam vypadnu, doma to na mne nějak všechno padá. No ale když jsem viděla stránky klárky, tak by mohlo být ještě hůře. Teď už se jen modlím, aby byly holky zdravé, protože to už bych fakt nezvládla.
Jinak k období vzdoru: To neřeš, to odezní samo. Dobrá rada co?
Jo a mám pětiletou boloňačku, foto je na stránce předchozí, to jak jí Dorotka škrtí, tak to je náš pejsánek.
Jinak všem moc děkuji už jen za to, že se tu můžu vypsat a jdou tu dobré dušičky, které mi rozumí.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 17:03
- Nahlásit
Martina
Ony ty boží mlýny nejsou trest. Je to prostě momentální nutnost prožitku, kterej potřebujeme pro další vývoj. Bohužel trápení posouvá člověka mnohem dál, než když je mu fajn. Všichni podobné situace prožijem, nebo jsme prožili, jen toho nejsi u jiných lidí svědkem. Tolik teorie, na níž asi něco bude, ale v praxi, stejně jak jiní, v duchu křičívám "proč?!"
Tvá rada "to neřeš" je fakt nad zlato Mám v tu chvíli respektovat jeho vůli, nebo ho tím naučím dělat si ci chce a bude se to zhoršovat? Co je pro jeho správné ego dobré?
Máš doma ale babinec tak ať jste všechny zdravé! Zdravím Sebiška se chlácholím a kárám. Mohlo by být fakt ještě mnohem hůř.
Tak se drž!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 18:21
- Nahlásit
Sylva
K tomu období vzdoru: Nevím přesně jak malej a kvůli čemu protestuje. Na malou platilo to, že když něco chtěla třeba před obědem bonbon, tak se mohla třeba postavit na hlavu a nedostala ho, prostě jsem si stála za svým a většinou jsem šla do vedlejší místnosti než kde ona dostala vzteklinku a za chvilku byl klid. Rozhodně nenaučit dítko si všechno vyřvat, prostě neustupovat.
Jinak dnes mám zase depku, konečně jsem se po třech měsících dostala k vyklízení manželovi skříně. Mamka si totiž vzala malou a to nemůžu dělat před ní, protože by se zase začala ptát. No bylo to zase něco hrozného, nápor na nervy Těch vzpomínek, je mi hrozně smutno. A to jsem si ještě včera pustila film Bratři, jestli jste někdo neviděl, tak doporučuji, mám teď náladu na uplakané filmy, ještě se v těch svých náladách takhle udržuju, jsem fakt na palici.
Kámoška, že prý se mnou půjde do kina na tu Troškovu novou komedii, tak jsem ji ubezpečila, že na to opravdu náladu namám. Jsem fakt soběškoditel
Film: http://www.youtube.com/watch?v=rLlpabVRnyc
http://www.csfd.cz/film/234507-bratri-brothers/
fakt nádhernej film a ještě hudba U2, doporučuji
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 05:35
- Nahlásit
Martina
Ono ani tak nejde o vynucování si něčeho, to jakštakš zvládám, někdy teda povolím, jindy řeěím kompromisem, ale většinou umím říct NE a trvám na tom. Někdy to přijme v klidu, někdy taky začne hrát divadlo o strašné tragédii. Nejsem si jistá ve chvílích kdy Sebišek říká zdánlivě zbytečně "ne!" a odmítá dělat něco běžného.
Že máš depku je pochopitelné. A že nemáš chuť na komedii zrovna tak. Nejsi abnormální sebetrýznitel, když máš náladu na smutné věci. Máš plný nárok na smutek, zoufalství a pláč. Kdysi mi mnozí radili "běž honem do práce, dělej to a ono, a blabla..". Když jsem na jejich rady dala, bylo mi pak ještě hůř, protože jsem stejně byla duchem nepřítomna. Takže následné špatné pocity jak kazím náladu i druhým atp. Jasně, že se nemůže člověk topit ve smutku do nekonečna, ale nutit se do zábavy a veselosti nelze. Všechno chce svůj čas a smutek je prostě smutnej. Vždyť i blbej (oproti jiným ztrátám) rozchod zdravej člověk prej rozdejchává +- rok a je blbost tvrdit za krátko "jsem v poho". Seš ale dobrá, že ses pustila do skříně manžela. To byl těžkej úkol.
Film neznám, díky za tip. S hudbou U2 věřím, že je to silný.
Ještě jedna má nejistotka ohl dítka. Kdy má začít používat tzv. odrážedla. Zaspali jsme to snad?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 08:28
- Nahlásit
Sylva
Mám stejně staré dítě jako ty,pokud nechce něco dělat,tak bych ho nenutila.Nechce to dělat,ať to nedělá.Mluvím teď o činnostech.My jsme zatím jen ve fázi vynucování si něčeho.Chci ovladač,chci sladkost,..... ale on naštěstí má tyhle "špatné" fáze později než ostatní (fáze maminky k nám přišla až teď a to zatím jen z lehounka).
Odrážedla máme a neboj,nic jsi nezanedbala.Zkus jít do hračkářství a vyzkoušet.My na to máme ještě krátký nožičky a moc to nevyužíváme.Takže klidně počkej.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 08:29
- Nahlásit
Sylva
tak naše malá začala s odstrkovadlem kolem roku, když začala chodit, něco takového podobného:
http://www.e-certik.cz/detail.php?zbozi=1996729
když se naučila naskakovat a vyskakovat pomalu za jízdy , tak jsme přešly na enduro:
http://www.babydracek.com/scripts/podrobnosti.php? IDZ=3332
nejdřív prostě něco stabilnějšího, protože ty motorky s jedním kolem vepředu jsou takový vrtkavý, ale zase lepší užší motorka než širší pak nemá dítko omlácené nohy
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 09:07 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Martina
včera mi řekla: "můj tatínek je v nebíčku, vezmeš auto a pojedem za ním jo? kdy za ním pojedeme?" a to mi puká srdce a můžu být v klidu jak chci a jsem zase rozhozená na celý den.
Celkem tuším jak ti asi je - příteli se na podzim umřela máma (bouračka) a zůstal po ní 6ti letej klučina - nedávno měl docela krizi a všichni oči na vrch hlavy - obrázky s hrobečkama, a zničehonic hlášky jako "tati, jeď rychleji ať se vybouráme a zabijeme se a uvidíme maminku" , " přemýslím jak se zabít, abych mohl za mamkou" a pod.
Tohle jsou ty chvíle, kdy je člověk opravdu rák že existujou dětští psychologové, nebo prostě někdo, kdo umí říct co s tím, a že je to vlastně úplně normální
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 10:16
- Nahlásit
Dines
tak to je hrozný, nikdo neví co se těm dětem honí v hlavičkách. Dorotka je malá, takže se občas zeptá, ale zvládne to. Horší je to se Šárkou, tý je 13 a hrozně se změnila, byla tatínkům mazánek, dusí všechno v sobě, nemůže spát, má pořád nějaký blbý sny. A navíc ta puberta do toho. Naše dětská doktorka mi nabízela kontakty na dětské psychology. Tak o tom budu možná uvažovat. Vím to podle sebe, je mi teď hůř než když jsem vybírala veršík na parte a rakev. To jsem dělala tak nějak automaticky, byla jsem nadopovaná práškama, v pohřebním ústavu mi nekápla ani slza. Nebo když jsem chystala štědrovečerní večeři (5 dní po pohřbu), vůbec nevím jak jsem to mohla zvládnout. Ale teď je to horší a horší
Vůbec nemůžu pomyslet na to co jsme společně plánovali, nemluvím o nějakých velkých plánech, ale stačí když si vzpomenu na výlet do ZOO, který jsme na podzim odložili, protože malá v autě zvrací, je jí zle a trpíme pak všichni a výlet si neužijeme. Tak Jirka říkal, že to necháme na jaro, že už z toho třeba trochu vyroste, jaro je tady, ale výlet s tatínkem do ZOO bohužel nebude Holek taneční, maturita, malá ve školce, potom 1. třída, prostě nic z tohodle si nedokážu představit bez manžela.
Tak jsem se zase nějak rozjela a to jsem tu něco slíbila. Ale jsem ráda, že se můžu vykecat
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 10:33
- Nahlásit
Martina
Je to hnus hnusnej - a určitě so zkus v okolí najít nějakou sympatickou psycholožku - oni u žádný ještě ani nebyli, jen zatím řeší po telefonu, a hodně to pomáhá - fakt i takový úplně obyčejný věci - víš jak se vyřešily ty malýho stavy? Stačilo dát mu zarámovanou fotku maminky Prostě takový protiny co člověk neví - mluvit o tom s dítětem nebo ne? Jak s ním o tom mluvit a o čem vlastně?
Třeba by dcerce pomohla návštěva pedagogicko-psychologické poradny, jestli tam u vás něco takového máte - je to zadarmo, a třeba by jí to pomohlo - chodila jsem tam u nás jeden čas na arteterapii - abych řekla pravdu tak mi to nepomohlo, ale já jsem neměla žádný problém (chodila jsem tam pro dobrý pocit mámy - kvůli hákování)
A ty se neboj, ono to časem přebolí - jinak to ani nejde, a ač to teď zní hrozně tak život prostě dál půjde, ty si časem najdeš nového partnera a budeš už jen s úsměvem vzpomínat na to krásný co jsi prožila s manželem. Myslím na tebe, drž se, je to těžký!
(aby těch tragédií loňského roku nebylo málo, tak v září se oběsil můj expřítel - nikdo netuší proč)
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 10:59
- Nahlásit
Dines
(aby těch tragédií loňského roku nebylo málo, tak v září se oběsil můj expřítel - nikdo netuší proč)
to je mi líto
budeš už jen s úsměvem vzpomínat na to krásný co jsi prožila s manželem
už aby to bylo s úsměvěm, zatím jsou to potoky slz. Navíc malá je tak šikovná, už umí tolik básniček a hlavně je to stoprocentní kopie tatínka, takže už jen pohled na ní. Mám v ní prostě takovej pomníček
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 11:03
- Nahlásit
Martina
Nojo, život je podlá mrcha - a už to necháme holkám a miminkům
A ty se drž a vydrž! Slibuju že bude líp - čestný pionýsrký!
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 20:28
- Nahlásit
abby
Já už právě jedno odrážedlo dávno mám a úplně jsem ho zazdila. Vzpomněla jsem si na něj v mateřském centru, kde jiné, trochu starší děti, na nich řádili a Sebiškovi to ňák nešlo. Snad je to věkem a brzo přijde na kouzlo povožení se za málo. Ikdyž Martina píše, že její malá začala kolem roku. No já vím, pánům tvorstva jde vše trochu pozděj. Mimochodem, co u vás nočníček? Taky po pár pokusech, třeba i úspěšných, čeká na plné využití? A co myslíš fází maminka?
Martina
I tobě díky za vaše zkušenosti. Myslím, že ta pionýrka, co slibuje , má pravdu. On pokec s kamoškama je fajn a potřeba, ale od odborníka to člověk nějak víc bere.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 20:54
- Nahlásit
Sylva
Ikdyž Martina píše, že její malá začala kolem roku
jj, dostala auto k 1. narozeninám a hned si ho oblíbila
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 21:41
- Nahlásit
Martina
Holt pánbů ví, proč mateřství a další nesnadné úlohy vložil na ženská bedra Ikdyž tentokrát jsem to vlastně asi opozdila já. Tak pardon pánové
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 22:34
- Nahlásit
Martina
trochu zabruslím do minulosti ( ač to moc často nedělám... nějak to stále pobolívá, i když je to už přes dvacet let).
Dorotka je malá, takže se občas zeptá, ale zvládne to. Horší je to se Šárkou, tý je 13 a hrozně se změnila, byla tatínkům mazánek, dusí všechno v sobě, nemůže spát, má pořád nějaký blbý sny. A navíc ta puberta do toho. Naše dětská doktorka mi nabízela kontakty na dětské psychology. Tak o tom budu možná uvažovat.
určitě se Šárkou navštiv nějakou psycholožku....doporučuju se k ní nejdřív objednat, promluvit si s ní, vysvětlit, co přesně se děje a jak potřebuješ pomoct....teprve pak tam jdi se Šárkou. Jednak už budeš připravená a druhák se před ní nikdo nebude vyptávat tebe.
Mám ségru o 7 let mladší a když jí bylo 12, tak nám umřela maminka. Taťka se uzavřel do sebe, odmítl vyklidit mammčiny věci z bytu a já se málem zbláznila. Moc mi pomohla možnost odstěhovat se do bytu po babičce.... ale ségra zůstala a tak nastoupila práce psycholožky. Byla úspěšná, protože postupně se ségra dostala z nejhoršího. Zlepšila se ve škole, dostala se na střední, pak na vyšší, vysokou a teď dodělává doktorát.... je v naprosté pohodě ( na mamku vzpomíná, ale tak nějak zkresleně, vesele....) Taťka v sobě všechno tak dlouho dusil, že šel za mamkou za pár let.... pokud budeš potřebovat, tak za tou psycholožkou dojdi i ty. Určitě ti neublíží .....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2010 10:28
- Nahlásit
Sylva
My jsme odrážedel dostali k narozeninám plno (máme asi č
4 nebo 5).A malej si na to sedá,ale ještě nemá dostatečně dlouhý nožičky,aby se sám odrážel (myslím ty klasické motorky).Pak dostal jako odrážedlo autíčko a na tom občas jezdí,ale to prvotní nadšení už má za sebou.On vůbec na hračky moc není.Jeho největší zábavou je někam lozit.Okna jsou ideál
Malej mi dost dlouho na nočníku nevydržel sedět, pak mi na nočník chodil po denním spaní a každej den měl alespoň jeden úspěch.Pak jsme jeli na hory a nočník sebou nebrali a to ho pak nechtěl ani vidět.Teď to pomalu zkouším znovu.Ale má čas.Až se trochu oteplí,tak ho budu nechávat nahýho a snad to spolu nějak vychytáme.A co vy?
Fází maminka myslím to,že dítě chce jenom maminku a je jí pořád za prdelí.Znám to od kámošek,kdy jejich děti nevydrží bez nich v místnosti ani když jdou na záchod.Většinou to začlo okolo jednoho roku.To my nemáme.Když jsme doma sami,tak se mnou taky chodí až na záchod,ale jakmile má společnost,tak je mu nějaká maminka ukradená.Teď se teda začal trochu stydět,takže mu tak 5 minut trvá než se otrká,ale pak už je zase všech a ¨nemá problém být s kýmkoli.
Holky,držíme všem palce,ať to zvládnete a tohle nesnadný období se překlene,co nejdříve.A myslím,že nikomu nevadí,když se tady vypovídáte,do toho tohle téma je
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2010 22:35
- Nahlásit
abby
Jé abby ani nevíš jak mě potěšila tvá odp. Ohl. odrážedla teda ne. To se stydím, že jsem Sebiškovi doposud nedopřála radůstku. Ikdyž... a tím jsi mě právě potěšila, taky na hračky moc není a taky připomíná kocoura. Jeho povolání je už teď víc než jasné - kuchař. Celé dny prosedí na lince a vaří se mnou. DO nedávna s prázdnými kastrolky, miskami, vařečkami, příp. starým hrachem, fazolí atp., teď ho už zapojuju do reálu. Míchá v hrncích, staví, zapíná konvici, nastavuje mikro atp. Když ne se mnou, tak sám pořád kuchtí imaginární papu a nosí mi ochutnávat. Pak mám být hubená.. I v mateřských centrech stojí většinou s holčičkama u linky.
Fázi maminka máme nějak tak trvale, ikdyž teď asi silnější. V létě jsem ho dala k sousedkám (2malé holky+máma) na dvorek a byl trochu zaraženej, ale neřval celou dobu, kdy jsem nadšeně zdrhla se psem do lesa, jako dnes. Držel se prej celou dobu plotu jak trestanec a mezi pláčem jen občas "neni". Su já to ale macecha (
Nočník se nám povedlo párkrát naplnit, ale dostkrát tam seděl zbytečně, takže otrávenej slízal. Tak jsem to vzdala. Slyšela jsem a myslím, že i četla, že se má učit na nočník kolem 2. roku. Ikdyž okolí do mě reje, jak už máme zpoždění málem několik let. Teď nejen, že si neřekne předem, jako jeho vrstevnice, ale dárek v plince zapírá! Tvrdí jednoznačně "ne!", ikdyž je cítít na sto honů, že "jo". Dr. mi na to řekla "na to pozor, děti pak už nedokážou vykonat potřebu jinam než do plinky". Taky se těším na léto a na naháčka, nebo alespoň snazší vyslíkání.
Psalas, že máme stejně staré, teda malé, caparty, ale já myslím, že Sebišek, narozen 22.8.2008, je starší, ne?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 10:31
- Nahlásit
Sylva
Jo,jste starší,my jsme až v prosinci.Vzala jsem to z této větyu prcka 1,5 roku.Ale to máš fuk.Ono se to stejně stírá
Dřív se začínalo s plínkama hodně brzo,takže třeba moje mamka naprosto nechápala,že jsem ho nezačala už v době kdy si teprve začínal sedat,dávat na nočník.Naštěstí si rozumí s internetem,takže si tam našla,že teď je ten trend trochu jinej a dala mi trochu pokoj,ale co se bavím s kamarádkama,tak je to se všema maminkama resp. babičkama stejný.Já ze začátku měla problém ho na tom nočníku udržet,pak když už tam sedět,tak se věšinou něco povedlo.Po těch horách tam zase nechtěl sedět vůbec a teď si tam občas na chvilku sedne,ale nic neudělá.Ale nehrotím to.Nechce,nechce.On do toho doroste.
My jsme teď doma.Malej dostal pneumokoka,takže musí odpočívat.Jsem zvědavá,jak mu to vysvětlím,když mu vlastně nic není.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 10:48
- Nahlásit
Martina
To chceš jako říct, že z toho devítiměsíčního miminka bude za tři měsíce taková "velká holka"?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 10:59
- Nahlásit
abby
My jsme teď doma.Malej dostal pneumokoka,takže musí odpočívat.Jsem zvědavá,jak mu to vysvětlím,když mu vlastně nic není.
To máš kliku,že mu nic není.Štěpán měl díky pneumokokovi za půl roku 4x zánět středního ucha,zápal plic a 2xzánět průdušek.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 11:07
- Nahlásit
jablunka
No,jestli z toho ještě něco nevyleze,to nemůžu říct.Ale zatím má "jen" trochu rýmu a kašel.Snad mu to nikam nesedne.Teplota a tak se naštěstí nekoná.Pech je,že jsem ho měla dát před měsícem očkovat,ale kvůli nemoci paní doktorky a následné nemoci u nás v rodině se to muselo posunout.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 11:13
- Nahlásit
abby
No očkování proti pneumokokovi bylo jediné navíc co jsem nechala očkovat a ještě jsme ho měli zdarma ,právě kvůli tomu co si všechno prodělal.Byla to chyba dětské,která u půlročního dítěte odmítla dělat výtěry a odběry a její prohlášení,že "je prostě jen víc nemocnej" mě tak vytočilo,že jsme šli jinam ,tam se odběry a výtěry udělaly okamžitě(z krku,z uší i rekta) a bylo jasno.Hned přeléčení a očkování a najednou byl klid.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 11:20
- Nahlásit
kachna_
jj, je to tak 23.7. ji bodou 3 roky
Dorotka má od včerejška další antibiotika, má zánět močových cest, prý zřejmě z těch antib. co měla před 14 dny na zánět středního ucha (měla jedno píchané). Takže teď při každém čůrání pláče a ani nechce dokud to nemá na krajíčku. Se z toho asi nevyhrabeme. To je tím, že celou zimu klid a teď hned dvoje antib. po sobě. No hlavně, aby už to zabralo a byla fit.
jablunka
sice moc nemarodíme, ale o tom očkování taky uvažuju, prý je potom po zánětech v ouškách.
Chtěla jsem se tě zeptat už tuhle co sarax? Ještě sem chodí?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 11:25
- Nahlásit
Martina
sice moc nemarodíme, ale o tom očkování taky uvažuju, prý je potom po zánětech v ouškách.
No my sme měli záněty 4x od půl roku,do 1 roku a po očkování fakt klid,ani žádné vážnější bronchitidy,záněty a tak,jen běžná nachlazení a dvakrát angínu,ale tu vždycky chudák chytil odemě.
Chtěla jsem se tě zeptat už tuhle co sarax? Ještě sem chodí?
Spíš jen číst,nějak nemá čas,ale jsou v poho.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 11:29
- Nahlásit
jablunka
Já ho chci očkovat určitě,i když nemocnej nebývá.Měl vlastně jen šestou nemoc a pak pár lehkých nachlazení.Čekala jsem na nový prevenar (je účinný proti více kmenům),kterej měl přijít na trh na podzim,ale protáhlo se to a přišel až na začátku roku.A pak se nám to prostě zkomplikovalo.Takže teď budu jen doufat,že se z toho brzo dostane a pak už jsme se domluvili z Dr.,že posuneme povinné očkování a radši naočkujeme tohle.
Na sarax jsem se taky chtěla zeptat?A kdy to vlastně čeká Garfieldová?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 11:32
- Nahlásit
jablunka
Spíš jen číst,nějak nemá čas,ale jsou v poho
díky, pozdravuj jí
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 18:31