Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / kupirovani...
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 11:48
- Nahlásit

nemethova5
To bylo psaný osobně, já za to nemůžu, že ty býváš v hodně diskuzích docela dost vztahovačná a neumíš to odlišit. ;) Pokud vím, tak špatně postavený ucho psovi v dělání zkoušek nevadí, pokud ano, oprav mě.
Ale mám pocit, že ty ani nechceš chápat, jak to myslím.
A ano, podle mě je podraz na ostatní vystavovatele, kteří třeba nesáhnou k jakýmukoliv upravování uší to, že je může porazit na výstavě pes, kterej dřív měl ty uši špatně. A omlouvat to tím, že se to dělá běžně...
Třeba mě osobně by mrzelo, kdyby mýho hafana, kterej je OK a byl OK "od přírody" na výstavě porazil pes, u kterýho se uši upravovaly výše uvedeným způsobem. A znovu píšu, že NECHÁPU lidi, kteří jsou schopni tohleto schvalovat.
Nemám potřebu tebe nebo tvou kamarádku napadat, to ty se zbytečně napadjícím způsobem bráníš a já nechápu proč?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 11:53
- Nahlásit

Eimy
tak jiste,jsem vztahovacna,ja se za to nestydim,ze nektere povahove rysy,nejsou zrovna koser.urcosi zajdu za poradkyni chovu briardu,jak je to s tim narezavanim chrupavek,jestli se to muze,nebo ne,co s tim aby ona rezat nemusela,treba jenom ucho podlepit,aby bylo tezky atd.prave pisu,ze znam plno chovatelu a vystavovatelu,co delaji horsi veci,ale urcite mi s kamoskou se k nim radit nebudem,to nemusis mit strach,me by za urcity podrazy totiz hanba fackovala,myslim si,ze jsem jeste soudna.ano u zkosek blbe postaveny ucho nevadi,ja jen treba,aby se ostatni idioti(co se nazyvaji kynologove)nesmali a ze jich neni malo,ze?protoze urazek a drbu jsem si uzila dost,tak se nediv,ze jsem dost vztahovacna.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 12:12
- Nahlásit

nemethova5
Já si nemyslím, že bych s tebou komunikovala na urážející úrovni. Myslím, že bude lepší tuhle diskuzi už uzavřít, protože si myslím, že nenajdeme společnou řeč. Mě by totiž hanba fackovala za každej podraz a chápu, že hodně lidí mě za to nemělo a asi ještě nebude mít rádo. Koneckonců je to jejich svobodná volba.
Ja myslim, že posměch ostatních je to poslední, co by mě donutilo psisku nějak upravovat uši nebo cokoliv. To bych té svojí příšeře totiž fakt musela uši uříznout celý. Jo, taky by se mi víc líbila s klopenejma ušiskama, ale narostly jí tak, jak narostly, vypadá sice jak debilek, ale ať si o tom ostatní myslí, co hctěj, je to jejich problém...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 12:43
- Nahlásit

Eimy
hm,moje rec,ja nepsala,ze komunikujes se mnou na urazejici urovni,myslis,ze me lidi maji radi za muj nazor?proto jsem uplne prestala chodit na cvicaky a jenom radsi hostuju a jsem radsi v klubu nemeckeho ovcaka,protoze s urcityma nazorama a podrazama se taky ztotoznit nemuzu,ale jakrikamznam plno debilu a prave tech,co delaji ze psama,jak umi cloveka pomluvit a urazit.ale je fakt,ze briarda ji rozmlouvat nebudu,at se holka snazi.prave ja urcity posmesky prekousnout nedovedu a pak jsempekne hnusna.diky bohu,ze mam plemeno,kteremu se nic zkracovat,ani upravovat nemusi.

Danuš
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 12:57
- Nahlásit

Holky, že se vám montuju do plodné diskuse

Podrazy se dělají a dělat budou. Bohužel. Protože spousta lidí si pokládá za osobní urážku, když na výstavě skončí jako výborní bez pořadí. Je to hnus. Taky mě rozčilovalo, když mojí nekupírovanou fenu porazila fenka, která měla původně uši jak vrtulník rotor a páníček jí nechal okupírovat. Naštěstí už je tato doba pryč. Tak se dneska barví a dělají další různé podrazy. Ale to je na každého svědomí. Už asi půl roku mám v hlavě článek o etice chovu. O tom, co nám přináší šampioni, kteří vlastně nesplňují požadavky zařazení do chovu, o liniové plemenitbě na psy, o nichž nic nevíme a když se dozvíme, že byli přenašeči nějaké geneticky podmíněné vady, tak jsme z toho celí paf.
Fakt já osobně jsem rozhozená.

nemethova5

Jseš si jistá, že máš plemeno, kde se nic upravovat nemusí? Ještě jsi neslyšela o tom, že nestojící ucho se dá napravit strunou? To jen tak namátkou. Bohužel tyto podvody se dnes týkají všech, opakuji všech plemen.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:42
- Nahlásit

Danuš
vim,ze se to ovcakum dela,kdyz ucho nestoji,tak se do usniho boltce nasije jakasi struna,bohuzel,nemuzu rici,jak to vypada,nikdy jsem to nevidela,protoze ovcounovy by se usi meli postavit sami,co ja vim,takze ja s tim osobne zkusenosti nemam,jinak ve vsem mas pravdu,co se tyce podvodu atd.,ale jak jsem psala,ja mezi ty magory,co si slechti sampiony nepatrim,a opravdu se to deje u vsech plemen bez rozdilu,je to jen na etice chovatelu a jejich cestnosti.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:56
- Nahlásit

Myslím, že jsou horší věci v psím světě než kupírování. Celoroční pobyt psa na metrovém řetěze nevadí nikomu, můžete běhat od čerta k ďáblu a snažit se tomu psovi zpříjemnit život-pomohou jedině výhrůžky. Pár dnů bolesti ale útlocitné pány senátory hrozně tíží-celý život v utrpení nezajímá nikoho. Možná jsem cynik, ale připadá mi to postavené na hlavu. Jediný úděl psa je chodit jako okrasa a společník, dostane všechno, na co ani nepomyslí. Kdo nechce kupíráka, ať si nekupíruje, když ho to tak moc bolí, já jsem příznivec kupírování. Ocas bych některým plemenům kupírovat nenechala, ale to je snad na domluvě s chovatelem, ne?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:58
- Nahlásit

Mucholabka

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 19:00
- Nahlásit

Mucholabka
plne ti fandim,je to 1:1,to mas uplnou pravdu,jsou daleko horsi veci,nez nejake chvilkove utrpeni,nez pes ve spine v zime o hladu a jeste k tomu na retezu,klobouk dolu!!!!!!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 19:24
- Nahlásit

nemethova5
Bohužel se to ale děje v kotcích za plotem nebo nějde ve slepičárně za barákem-a to není tak jasně viditelné.

Danuš
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 19:46
- Nahlásit

nemethova5

Osobně nejsem proti kupírování ocásků do 5ti dnů věku. I když..... nekupírovaná štěňata jsou šikovnější, dřív chodí, dospěláci pak na revírech, i jinde mají lepší akční rádius - ale to je na každém z nás.

Ten případ, co jsem popisovala - amputace ocasu ve 4 měsících - nejspíš pro toho psa bude znamenat celoživotní trápení, protože v tomto věku už je ocas natolik citlivý a rána natolik veliká, že je tomu pesovi přinejmenším nepříjemné, když mu na pahýlek fouká.

A ještě k té chovatelské etice - pokud si všichni slušní chovatelé řeknou, že na výstavy nemají žaludek a nebudou chovat, budeme tu za chvíli mít jen zlatokopy, kterým vůbec o psy nejde. Alespoň já to tak cítím. A tak objíždím výstavy a raduju se z každé výborné.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 20:27
- Nahlásit

Danuš
tak to ti gratuluji(jestli ti muzu tykat).toho pesana je mi lito,boli meto za neho,holt vet-hovado,to uz ted nezmenis,ale je tofakt,zalezi na kazdem z nas,i kdyz kupirovani,je dnes dost citliva zalezitost,kdyz se o tom s nekym bavis.o tech chovatelich-ja vim,ale ja na to bohuzel zaludek nemam.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:01
- Nahlásit

Mucholabka
Já sice oběcně proti kupírování nejsem, ale to čistě estetický mi nějak to pochopení chybí...
Navíc nepřijde mi zrovna OK omlouvat něco tím, že se dějou i horší věci... Protože i ten pobyt psa na metrovým řetěze, pokud dostane nažrat a napít je ve srovnání s tím, co se děje zvířatům někde jinde (stahování za živa atd.) ještě slabej odvárek.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:06
- Nahlásit

Eimy
Já to nechci omlouvat nebo ospravedlňovat. Já vím, že to bolí. Ale i já si musím v životě vytroět nějakou tu bolest. Něco jiného je jasně, když to vet udělá v pozdním věku, ale u štěňat v tom nevidím problém. Myslím, že všichni psi, kterým se kupírovaly uši, vypadali líp. Jak říkám, jejich úděl nense nic jiného, než že se jim jednou uříznou uši, pak mají celý život voraz a baví se. Mi to přijde spravedlivé i humánní.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:13
- Nahlásit

Mucholabka
Myslím, že všichni psi, kterým se kupírovaly uši, vypadali líp.
To je to, co já si právě nemyslim Třeba knírači se mi mnohem víc líbí ušatí a vlastně všichni psi, prostě to kpírovaný ucho se mi nelíbí, protože to vypadá divně a nepřirozeně...
Takže to v podstatě chápu z toho praktickýho a zdravotního hlediska, ale jinak mi to přijde jako zbytečný "škaredění" psa, ale to je zase jen věc názoru

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:14
- Nahlásit

Eimy
To je jednoduché-tak nekupíruj. Nechápu ale, proč to zakazoat i ostatním.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:19
- Nahlásit

Mucholabka
Nechápu ale, proč to zakazoat i ostatním.
Tam právě nastoupilo to soucítění s těma zvířatama ze strany politiků (a myslim, že oni na to taky nepřišli jen sami od sebe, ale musel tam být nějakej tlak ze strany veřejnosti)..
Možná proto, že tomu zvířeti to víc vezme, než mu to dá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:21
- Nahlásit

Eimy
A co mu to vezme? Já to stále nedokážu pochopit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:26
- Nahlásit

Mucholabka
Tohle se už probíralo v 1000 diskuzích a myslim, že nemá smysl to tady rozebírat pořád dokolečka... Protože zrovna tohle je jedno z nesmrtelných témat...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:33
- Nahlásit

Eimy
Máš pravdu. V tomhle se asi nedomluvíme. Já jdu asi chrnět, bo mě bolí ruka.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 18:09
- Nahlásit

Mucholabka
nazdar!jak sji rekla,tak mluvis i za me,kdyz nekdo chce,at kupiruje,kdo nechce,at ma psa usateho,ja si myslim,ze je to kazdeho vec,mne taky prijdou peknejsi upraveny usi,nez plachtaky,mela jsem znameho,co mel nadhernyho pince fenku,nechal ji usatou,nechtel kupirovat,kdyz se to jeste v pohode mohlo,jo prisla zima,pan venku s fenkoudlouho nechodil a co se stalo,fence umrzli konecky usi,dostala do toho nekrozu a usi musel stejne ze zdravotnich duvodu okupirovat,muzu ti rict,ze ta nekroza vypadala teda desne,vet rekl,ze ty konecky usi se ji vubec neprokrvily,ani pred tim a ta zima tomu jeste pridala.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 07:55
- Nahlásit

nemethova5
Omrzliny jsem taky viděla u pinče, a taky u frbuldočka a několika kříženců. Moc pěkně to fakt nevypadá.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání