Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Antiparazitní obojky
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
danajasa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 20:10
- Nahlásit

Nevím esli nejdu pozdě ze svou troškou do mlejna,ale náš vet.mi vloni barvitě líčil,že každý rok by měli být obojky vo fous jinačí páč každá 4generce klíštáků se stává částečně imunní na tu danou kombinaci(sice nevím na kolik kecal abych koupila jinej,ale už jsem to zaslechla víckrát) tak to někdo potvrdte nebo vyvrate

Hančule
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2012 14:25
- Nahlásit

A co obojky Bolfo?

Tony
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2012 20:04
- Nahlásit

Hančule
No zkušenost mám, ale tobě asi k ničemu nebude... Bolfo jsem používala na svého prvního venkovního psa žil v letech 1995-2004. Účinný byl dobře, ale byl cítit, takže na svého nynějšího gaučáka obojky nepoužívám vůbec.

Jinak jak už se zde psalo, moc 100% rad nečekej, zkušenosti se liší každým rokem a různými oblastmi.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 11:38
- Nahlásit

danajasa
hale, já už snad 10 let, možná dýl používám kiltixy a furt sou stejně dobrý
Hančule
na můj vkus maj moc krátkou dobu účinnosti,ale osobně sem je zkoušela jen na kočky a tam vůbec nefungovaly

stetisek123
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 11:46
- Nahlásit

RaduM
obojky různých délek maj samozřejmě jinou dávku účinný látky,ale jestli to dáváš správně na jednoho psa, vyjde to stejně. Zvýšení dávky se projeví v délce obvodu krku. Je jasný, že musíš mít obojek správně nandaný. Pokud ho pes má, tak jak mnohdy vidím volně kolem krku tak se tolik látky nevstřebá. Obojek musí být pevně kolem krku, abys prostrčila jen ty dva prsty. Velký obojek má více účinné látky díky tomu, je je delší. Když ho zastřihneš na menší délku nebo ho zasuneš do oček, tak tam už se účinná látka nevstřebává

danajasa
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 12:14
- Nahlásit

stetisek123hale, já už snad 10 let, možná dýl používám kiltixy a furt sou stejně dobrý no dyk jo ale třá ta značka taky obměnuje složení vylepšuje nebo tak něco tady někde to bylo ale nemám syl to číst a hledat je toho moc a je to dlouhý sem velmi lenivá dneska to probádávat http://www.borelioza.cz/cs/prevence/?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 13:48
- Nahlásit

danajasa
aha, tak to jo. Já fakty nevím, estli to měněj, každopádně na moje psy fuguje. Máme Tak 2-3 klíšťata za sezonu a to chodíme na všechny prochajdy do lesa. tady se jinde nedá. Když jedu na chalupu, což je o 160 km jinde, tak tam nám to taky funguje.
ALe vím, že zas jinejm lidem to nefachá.
Zase třeba na kočky mi tu skvěle funguje úplně nejlevnejší Gimpet, za 8 pětek. DOkud ho neztratěj nemaj jediný klíště

kobroor
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 12:28
- Nahlásit

corgi
Letos jsem byla donucena vyzkoušet Foresto, protože po Kiltixu mi začal jeden pes kýchat. Má ho od pátku, takže ještě krátká doba na nějaký závěr, ale... obojek nesmrdí, nepadá z něj žádný pudr, je šedý a žádná alergie nebo reakce na něj nebyla. Klíště zatím žádný ťuk, ťuk
Cena oproti jiným obojků vysoká, ale pořád levnější, než pipety

Honzík
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2012 09:08
- Nahlásit

Tak my máme bígla, každý den hoďku až dvě v lese a na loukách a na krku scalibor a bez problémů. Jen chce (dle rady veta) jednou za čas ten obojek "vyprat" ve vodě a tak jako vytahat, aby se obnovili spóry a loni fungoval celé léto, letos ho máme taky a hlavně fakt není vůbec cítit ... A psík v pohodě - velká úspora proti kapkám každý měsíc ...

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2012 12:47
- Nahlásit

corgi
Jsme na tom podobně, také máme Sergeant´s (dual), zatím nejúspěšnější, doma jsme našli akorát 2 hnusáky nacucaný, jinak nějaký uschlý, hodně lezoucích - hned venku nebo později lezoucích směrem pryč ze srsti. Už jsem zkoušela kde co, pipety-Advantix, Exspot, obojky Scalibor, Kiltix, obyčejný Sergeant´s a nevím co ještě. A nic moc Také bych uvítala nějaké zkušenosti s tím novým Forestem.

corin
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2012 17:24
- Nahlásit

No tak, já jsem všem svým psům dávala vždy Bolfo a spokojenost velká!
Před 14ti dny jsem ho nasadila i psu přítele a od té doby taháme každý den jedno klíště... Navíc jsem dnes ráno zjistila, že pes má pod obojkem holá místa, bez srsti, částečně i mokvající.
Minulý rok tento obojek měl taky a vše v pořádku, tak nevím, co si o tom myslet... ? Osobně už ho používat nejspíš nebudu a zkusím jiného výrobce.

kobroor
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 14:04
- Nahlásit

corin
Stejný problém jsem měla se Scaliborem, jeden rok dobrý, druhý rok u dvou fen mokvající ekzém.. Obojek bych radši sundala a zkusila jiný.

fidalka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 21:46
- Nahlásit

HanuleGR
Foresto máme od 12.4. a zatim ani jedno klíště

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 22:44
- Nahlásit

U nás letos Sergeant's zřejmě stále zabírá - za celou dosavadní sezonu na obou psech dohromady 2 klíšťata, kamárad s jorkem ošetřeným pipetou Frontline Combo hlásí 13 klíšťat za jednu procházku...

žanda
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 06:50
- Nahlásit

danajasa
já používám má kiltix cca 16 let-pátrám v paměti,kd ho dostal předešlý haf pokud máme 2 klíšťata za sezonu v době, kdy obojek má, tak je to moc.
jeden pesan měl chlupů na rozdávání a dlouhý, druhej je krátkosrstej a navíc alergik...
zatím nemám důvod měnit.

RaduM
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 07:37
- Nahlásit

Tak kiltix nefungoval, možná špatný kus, možná nezabírá, těžko říct, každopádně jsme ho vyměnili za Scalibor a od té doby žádné klíště

stetisek123
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 07:44
- Nahlásit

já musím teda opravit mé předešlé tvrzení...letos si Kiltix u nás ani neškrtá, denně vybírám klíštata a už sem zhnusená. Dostala sem tip na spoty od Biovety, tak je brzo vyzkouším...Bohužel, letos jde Kiltix do kytek

Monty
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 08:20
- Nahlásit

a zkoušel jste už někdo ty pipety? Sergeants Green spot
máme pipety advatix a ty nezabírají

fidalka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 08:53
- Nahlásit

Kiltix mi pes po měsíci nošení ztratil, Scalibor taky docela fungoval, tak jsem ho koupila letos zas, ale pes na něj dostal alergii pipety by mě zruinovaly

Monty
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 08:57 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit

fidalka
jo pipety jsou drahé, ale já to řeším tak, že kupuju ty nad třicet kilo a rozdělím to mezi mé tři westíky (nemají ani deset kilo) výjde mě to tak na 1000 Kč na jednoho psa ročně, ty sergeants jsem koukala, že by vyšly ještě méně na scalibor jsme taky laergičtí kiltix nezabíral, takže jedem pipety

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2012 13:55
- Nahlásit

stetisek123
mám doma dva Scalibory na středně velké psy, na holky bys to měla akorát, vyměnila bych za jeden středně velkej kiltix. Vzhledem k tomu, že jsem s Mařkou už jednu alergickou reakci na obojek zažila, nerada bych jí nasazovala něco jinýho, než je zvyklá, kor když jí kiltix funguje jak víno. Tak pokud chceš udělat dobrej obchod a vyměnit dva obojky za jeden, vezmu ti je na venčení. Vyhráli jsme je v závodě, proto to můžu takhle vyměnit, nekupovala jsem je.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání