| Autor |
Zpráva |
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:44
- Nahlásit
Jaký byste doporučili antiparazitní obojek? Spreje ani ampulky nepomáhají, jedinou dobrou zkušenost máme s obojkem Kiltex. Ten ale strašně smrdí a jde o cítit po celým bytě.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:45
- Nahlásit
Teda Kiltix
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 19:50
- Nahlásit
Naši psi žádný nenosí.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 19:59
- Nahlásit
Všechny smrdí
My taky doporučujeme kiltix, je nejúčinnjěší a má nejdelší dobu působnosti.
Jinak by ale bylo omyl domnívat se, že obojky a další preparáty ochrání psa před přicucnutím. Klíště se může i nacucat a odpadnout, zrovna tak jako uschnout a odpadnou působením obojku. Obojky a pipety fungují na obdobném principu, tzn. vytváří na těle psa ochranný film, ten je ale nestejnoměrný. Některé pipety chrání i před vnitřními parazity. Všechny přípravky pouze OMEZUJÍ počet klíšťat a tím i riziko infikování z klíštěte. Akorát že některé lépe a některé hůře.
A také nemá cenu používat jakékoliv příparavky bez odčervení.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 22:09
- Nahlásit
Lea
No my jsme měli 2x pipetu Frontline. Pes jí měl 2 týdny, byl odčervený, šli jsme do lesa a našla jsem mu 7 klíšťat. Když měl obojek, nikdy se nestalo, že by se na něho klíště přisálo a to do lesa chodíme skoro každý den. Jde spíš o to, co jak psovi sedne. Akorát ten obojek strašně smrdí a tak by mě zajímalo, jestli tak smrdí všechny. Na Schnauzer shopu mají i nějaké bylinkové obojky,tak by mě zajímalo, s čím mají lidi jaký zkušenosti.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 23:37
- Nahlásit
Břetislava
frontline je vynikajuci na blchy, ale s kliestami som mala problem stale. Potom som dala Advantix, len raz za celu sezonu a mali sme po probleme aj s kliestami Dufam, ze bude fungovat aj tuto sezonu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 07:21
- Nahlásit
Břetislava
no my jsme teďka koupili Preventic,je pro štěnda od 6 týdnů...u psa se nám to na blechy a klíšťata osvědčilo..a hlavně voní jako pepermintová žvejkačka..žádnej smrad
|
monka
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 08:00
- Nahlásit
My sme raz použili Exspot, a do 15 minút mal pes silnú alergickú reakciu. Vyliečil sa asi za tri týždne. Prejavilo sa to silným škrabaním, rozškrabal si miesto medzi lopatkami do krve, a potom mu to hnisalo. Exspot už nemožeme aplikovať. Používame Frontline, pomáha proti blchám, ale kliešťe z prechádzky donesie. A aj sa mu prisajú, hlavne na krku. Máme malé plemeno-bišónka.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 08:44
- Nahlásit
já používám ty kapičky (Frontline, Advantix....) obojky jsme právě zkoušeli a klíšťata jsme stejně sundavali furt....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 09:36
- Nahlásit
My dáváme Exspot, Advantix - ty "kapičky"
Teď má nějakou novou "kapičku" VIRBAC.
Obojky nedávám, jsem na to alergická.
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:12
- Nahlásit
Z obojků je asi nejlepší Kiltix. Bohužel ale jsem nucena několikrát za měsíc sundávat psům obojek a účinnost byla tatam. Přešla jsem proto na kapky. Dostali jsme zdarma na Intercanisu Duowin. Alergická reakce na něj byla teda příšerná. Teď jsem měla asi 2x po sobě Frontline a vpohodě. Ale jakmile začne sezona na klíšťata, tak možná zkusím ten Advantix.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:49
- Nahlásit
Já mám taky zkušenost s Kiltixem a vždycky jsem ho chválila ... letos budu nucela asi vymyslet jiný způsob "prevence" proti klíšťatům - Berni měla vloni dvakrát dermatitidu(teda ne z toho Kiltixu, to ne) a to právě na krku, takže nesnesla nic, jakýkoliv obojek ... takže budu muset vyzkoušet asi Frontline - ikdyž to ji v tom asi budu muset vykoupat - když si přečtu, kolik stříknutí frontlinu je na 1kg zvířete, tak na 40kg berňáka ...
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:52
- Nahlásit
Frontline existuje i jako malá pipetka a na 40kg psa se dává jen 2,68ml
|
LeJa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 17:52
- Nahlásit
Břetislava
My radíme Kiltix je opravdu skvělý. A že smrdí? Mě se zdá, že jen ze začátku pak je to O.K.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:10
- Nahlásit
LeJa
mě Kiltix taky nesmrděl, ale možná je to tím, že psice byla venku a ne v bytě ... vím, že ti co pejsana měli v bytě s tímto obojkem, si docela stěžovali ... ale účinný byl, to jo.
Rendy
fakt i jako pipetka jo? budu se po tom muset poptat ... díky
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:15
- Nahlásit
Rendy
No právě Frontline jako pipetku jsme měli 2x a jak jsem psala, pes si z lesa přinesl 7 klíšťat.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:27
- Nahlásit
Já používám jen spoty od veta a musím říct,že účinnost je téměř
100%.Blechy vůbec neznám a klíště jsem našla za celou sezonu jedno na psovi uschlé.Vyčetla jsem z očkováku,že jeden přípravek byl TOP SPOT ON a další asi Bob Martin.A nesmrdí.
|
LeJa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 12:48
- Nahlásit
Janiii
Mam psa doma, vím že Kiltix smrdí, ale nemyslím si, že by to bylo tak strašné. Já osobně to přetrpím, hlavně když to učinkuje.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 14:19
- Nahlásit
bord
to dostane injekci? A jak dlouho je účinná?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:41
- Nahlásit
Ja davam Frontline pipetku na kocky i psy a nikdy nebyl problem. Fungoval mi i na psy zablesene, blechy pozdechaly a byl pokoj. Na kocky vydrzi dokonce tri mesice. Chce to vycistit i prostredi psa, jestli ho pak nekdo strci zpatky do zablesene boudy, neni se cemu divit. Kdyz vsak zvire po Frontlinu vykoupu, ucinek se snizi nebo zcela vymizi.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:54
- Nahlásit
Mně se nejvíce osvědčil Frontline spray. Se spoty mám špatnou zkušenost - psi měli blechy. Frontline na blechy účinkuje až 4 měsíce na klíšťata jen 4-6 týdnů. Ale nikdy žádná ochrana není 100% takže, každému se osvědčí určitě něco jiného.
|
maude
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 12:51
- Nahlásit
Pozor na EXSPOT poku máte kočky, píšou na něm, že je jen pro psy (německy..), prakticky to znamená, že pokud vaše kočka ošetřeného psa třeba olíže, zabije ji to.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:11
- Nahlásit
Náš pes měl letos obojek Scalibor a neměl jediný klíště.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:15
- Nahlásit
Náš pes měl letos obojek Scalibor a neměl jediný klíště.
a co blechy? A fakt nesmrdí?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:22
- Nahlásit
fromeli
blechy taky neměl, ani komáři na něj skoro nešli a obojek vůbec nesmrdí
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:42
- Nahlásit
fromeli
Scalibor je vynikající, je i proti blechám a pakomárům... fakt super...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:01
- Nahlásit
Jandula
mně jde hlavně o ten smrad, protože já to prostě nesnesu.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:17
- Nahlásit
fromeli
nesmrdí ani když se otevře...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:19
- Nahlásit
nesmrdí ani když se otevře...
tak jo, sem přesvědčená a na jaře ho koupím, přeci jen to vyjde levnějc než ampule
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:25
- Nahlásit
fromeli
Sáře vydržel na klíšťata cca 5 měsíců, pak už jsem jedno objevila... ale jinak doopravdy nic...
|