Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Antiparazitní obojky
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Břetislava
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:44
- Nahlásit

Jaký byste doporučili antiparazitní obojek? Spreje ani ampulky nepomáhají, jedinou dobrou zkušenost máme s obojkem Kiltex. Ten ale strašně smrdí a jde o cítit po celým bytě.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:45
- Nahlásit

Teda Kiltix

gabifi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 19:50
- Nahlásit

Naši psi žádný nenosí.

Lea
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 19:59
- Nahlásit

Všechny smrdí
My taky doporučujeme kiltix, je nejúčinnjěší a má nejdelší dobu působnosti.
Jinak by ale bylo omyl domnívat se, že obojky a další preparáty ochrání psa před přicucnutím. Klíště se může i nacucat a odpadnout, zrovna tak jako uschnout a odpadnou působením obojku. Obojky a pipety fungují na obdobném principu, tzn. vytváří na těle psa ochranný film, ten je ale nestejnoměrný. Některé pipety chrání i před vnitřními parazity. Všechny přípravky pouze OMEZUJÍ počet klíšťat a tím i riziko infikování z klíštěte. Akorát že některé lépe a některé hůře.
A také nemá cenu používat jakékoliv příparavky bez odčervení.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 22:09
- Nahlásit

Lea
No my jsme měli 2x pipetu Frontline. Pes jí měl 2 týdny, byl odčervený, šli jsme do lesa a našla jsem mu 7 klíšťat. Když měl obojek, nikdy se nestalo, že by se na něho klíště přisálo a to do lesa chodíme skoro každý den. Jde spíš o to, co jak psovi sedne. Akorát ten obojek strašně smrdí a tak by mě zajímalo, jestli tak smrdí všechny. Na Schnauzer shopu mají i nějaké bylinkové obojky,tak by mě zajímalo, s čím mají lidi jaký zkušenosti.

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 23:37
- Nahlásit

Břetislava
frontline je vynikajuci na blchy, ale s kliestami som mala problem stale. Potom som dala Advantix, len raz za celu sezonu a mali sme po probleme aj s kliestami Dufam, ze bude fungovat aj tuto sezonu.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 07:21
- Nahlásit

Břetislava
no my jsme teďka koupili Preventic,je pro štěnda od 6 týdnů...u psa se nám to na blechy a klíšťata osvědčilo..a hlavně voní jako pepermintová žvejkačka..žádnej smrad

monka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 08:00
- Nahlásit

My sme raz použili Exspot, a do 15 minút mal pes silnú alergickú reakciu. Vyliečil sa asi za tri týždne. Prejavilo sa to silným škrabaním, rozškrabal si miesto medzi lopatkami do krve, a potom mu to hnisalo. Exspot už nemožeme aplikovať. Používame Frontline, pomáha proti blchám, ale kliešťe z prechádzky donesie. A aj sa mu prisajú, hlavne na krku. Máme malé plemeno-bišónka.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 08:44
- Nahlásit

já používám ty kapičky (Frontline, Advantix....) obojky jsme právě zkoušeli a klíšťata jsme stejně sundavali furt....

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 09:36
- Nahlásit

My dáváme Exspot, Advantix - ty "kapičky"
Teď má nějakou novou "kapičku" VIRBAC.

Obojky nedávám, jsem na to alergická.

Rendy
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:12
- Nahlásit

Z obojků je asi nejlepší Kiltix. Bohužel ale jsem nucena několikrát za měsíc sundávat psům obojek a účinnost byla tatam. Přešla jsem proto na kapky. Dostali jsme zdarma na Intercanisu Duowin. Alergická reakce na něj byla teda příšerná. Teď jsem měla asi 2x po sobě Frontline a vpohodě. Ale jakmile začne sezona na klíšťata, tak možná zkusím ten Advantix.

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:49
- Nahlásit

Já mám taky zkušenost s Kiltixem a vždycky jsem ho chválila ... letos budu nucela asi vymyslet jiný způsob "prevence" proti klíšťatům - Berni měla vloni dvakrát dermatitidu(teda ne z toho Kiltixu, to ne) a to právě na krku, takže nesnesla nic, jakýkoliv obojek ... takže budu muset vyzkoušet asi Frontline - ikdyž to ji v tom asi budu muset vykoupat - když si přečtu, kolik stříknutí frontlinu je na 1kg zvířete, tak na 40kg berňáka ...

Rendy
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 15:52
- Nahlásit

Frontline existuje i jako malá pipetka a na 40kg psa se dává jen 2,68ml

LeJa
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 17:52
- Nahlásit

Břetislava

My radíme Kiltix je opravdu skvělý. A že smrdí? Mě se zdá, že jen ze začátku pak je to O.K.

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:10
- Nahlásit

LeJa
mě Kiltix taky nesmrděl, ale možná je to tím, že psice byla venku a ne v bytě ... vím, že ti co pejsana měli v bytě s tímto obojkem, si docela stěžovali ... ale účinný byl, to jo.

Rendy
fakt i jako pipetka jo? budu se po tom muset poptat ... díky

Břetislava
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:15
- Nahlásit

Rendy
No právě Frontline jako pipetku jsme měli 2x a jak jsem psala, pes si z lesa přinesl 7 klíšťat.

bord
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:27
- Nahlásit

Já používám jen spoty od veta a musím říct,že účinnost je téměř
100%.Blechy vůbec neznám a klíště jsem našla za celou sezonu jedno na psovi uschlé.Vyčetla jsem z očkováku,že jeden přípravek byl TOP SPOT ON a další asi Bob Martin.A nesmrdí.

LeJa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 12:48
- Nahlásit

Janiii

Mam psa doma, vím že Kiltix smrdí, ale nemyslím si, že by to bylo tak strašné. Já osobně to přetrpím, hlavně když to učinkuje.

joli
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 14:19
- Nahlásit

bord
to dostane injekci? A jak dlouho je účinná?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:41
- Nahlásit

Ja davam Frontline pipetku na kocky i psy a nikdy nebyl problem. Fungoval mi i na psy zablesene, blechy pozdechaly a byl pokoj. Na kocky vydrzi dokonce tri mesice. Chce to vycistit i prostredi psa, jestli ho pak nekdo strci zpatky do zablesene boudy, neni se cemu divit. Kdyz vsak zvire po Frontlinu vykoupu, ucinek se snizi nebo zcela vymizi.

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:54
- Nahlásit

Mně se nejvíce osvědčil Frontline spray. Se spoty mám špatnou zkušenost - psi měli blechy. Frontline na blechy účinkuje až 4 měsíce na klíšťata jen 4-6 týdnů. Ale nikdy žádná ochrana není 100% takže, každému se osvědčí určitě něco jiného.

maude
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 12:51
- Nahlásit

Pozor na EXSPOT poku máte kočky, píšou na něm, že je jen pro psy (německy..), prakticky to znamená, že pokud vaše kočka ošetřeného psa třeba olíže, zabije ji to.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:11
- Nahlásit

Náš pes měl letos obojek Scalibor a neměl jediný klíště.

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:15
- Nahlásit

Náš pes měl letos obojek Scalibor a neměl jediný klíště.
a co blechy? A fakt nesmrdí?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:22
- Nahlásit

fromeli
blechy taky neměl, ani komáři na něj skoro nešli a obojek vůbec nesmrdí

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:42
- Nahlásit

fromeli
Scalibor je vynikající, je i proti blechám a pakomárům... fakt super...

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:01
- Nahlásit

Jandula
mně jde hlavně o ten smrad, protože já to prostě nesnesu.

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:17
- Nahlásit

fromeli
nesmrdí ani když se otevře...

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:19
- Nahlásit

nesmrdí ani když se otevře...
tak jo, sem přesvědčená a na jaře ho koupím, přeci jen to vyjde levnějc než ampule

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:25
- Nahlásit

fromeli
Sáře vydržel na klíšťata cca 5 měsíců, pak už jsem jedno objevila... ale jinak doopravdy nic...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání