Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Antiparazitní obojky
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:27
- Nahlásit

Jandula
Sáře vydržel na klíšťata cca 5 měsíců, pak už jsem jedno objevila... ale jinak doopravdy nic...
no ale priznejme si, ze na srazu byla poprve letos v prirode, to bylo na jeji radosti uplne videt, takze se nedivim, ze doma v obyvaku nechytila za 5 mesicu ani jedno kliste.

P.S. si mohla usetrit i za obojek, protoze tam by kliste nechytla ani bez obojku .....

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:27
- Nahlásit

Jandula
tak mně jde spíš o ty blešky, s klíšťákama si poradí dlouhodobě podávaný béčko. Ale po letošním blechoboji jsem trošku paranoidní

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 15:54
- Nahlásit

Jirikovo
když já jsem se bála, aby ode mě nechytla blechy, ale nechtěla jsem to tu psát tak naplno...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 16:02
- Nahlásit

Jandula
aby ode mě nechytla blechy
tak to jo, v tom pripade nebyla koupe obojku vyhozeni penez ani v te situaci, kdy Sara byla zavrena v obyvaku. otazka je, jestli kdyby ses pravidelne myla a nemela blechy, jestli by to nebylo levnejsi ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 07:56
- Nahlásit

Jirikovo
víš co dneska stojí mýdlo???

Hafina
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:01
- Nahlásit

Jandula
My měli taky Scalibor a Ariskovi se po něm udělali boláky na krku, ale jinak byl dobrej. Než jsem přišla na ty boláky, tak účinkoval parádně. Škoda, že mu nesedl, docala bych ušetřila...
My používáme Boba Martina a ExSpot, Frontline nám na klíšťata nefungoval, ale vemu ho jako prvenci proti blechám na zimu. Na spoty Aris nikdy žádnou alergickou reakci neměl, ale působí nám vždycky přesně měsíc.

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:18
- Nahlásit

Hafina
Sáře prává v Chorvatsku nic na klíšťáky neúčinkovalo, jedině Scalibor... A znám jednu goldenku, která na něj měla taky alergickou reakci...

Hafina
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:19
- Nahlásit

Jandula
Já právě znám ještě jednu fenečku, který se po něm udělaly obrovský boláky. Já bych na to totiž ani nepřišla, až když jsem viděla tu fenku, tak jsem mrkla na krk Ariskovi a našla 2 malý boláčky.
Ale jinak byl ten obojek fajn, měla jsem pocit, že na něj nelezli ani komáři. Škoda, že mu nesedl.

RaduM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 09:07
- Nahlásit

Mám dotaz ohledně obojků. Loni jsme začali expostem u veterináře, ale fungoval přibližně měsíc, tak jsme pak pořídili obojek kiltix a vydržel až do konce sezóny a klíšťata žádná.
Letos jsme ho koupili zase, ale po nedělních 5 hodinách strávených v přírodě jsme vytáhli 4 klíšťata. Chci se zeptat na vaše zkušenosti. Jsou některá klíšťata prostě odolná a chytnou se i když má pes obojek nebo nefunguje tak, jak by měl? Má už cca 3 týdny, takže už by měl myslím působit naplno.
První dvě klíšťata měl na břiše a u zadní nohy, tak jsem si říkala, že tam možná ten obojek nedosáhne svou účinností, ale pak jsme našli i u přední nohy a nakonec pod okem, což je obojku poměrně blízko.
Na druhou stranu, kdyby neměl obojek, třeba by jich přitáhl 20.

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 09:27
- Nahlásit

RaduM
zkušenosti jsou různé, já se v tom zase tolik nevyznám, ale slyšela, že v různých částech ČR jsou různě odolná klíšťata (takže co někde funguje, jinde je na nic). Obojek by v této době určitě fungovat měl.

Spíš bych se poptala lidí v okolí.

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 09:36
- Nahlásit

RaduM
já sice používám pipety, ale stejnak klíšťata mají, nic není 100 %
teda aspoň na ty moje nic na 100 % nezabírá

RaduM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:05
- Nahlásit

Monty
nic není 100 %
U nás to právě loni zabralo 100%, ale tak už byla půlka sezóny a možná jsme chodili jen v místech, kde jich není tolik no, těžko říct.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:11
- Nahlásit

RaduM
ale po nedělních 5 hodinách strávených v přírodě jsme vytáhli 4 klíšťata
jako nevim esi to dobře chápu..ty šmejdi se sice můžou i přisát,ale měli by následkem účinků obojku poměrně brzo zdechnout a odpadnout sem teda četla..ovšem každej slušnej vet ti řekne že 100% nefunguje nic..a taky s těma oblastma je to tak..dokonce třeba jeden rok někomu zabírá určitej obojek a příští rok ve stejný lokalitě už ne..

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:14
- Nahlásit

RaduM

no jednak to nějakou dobu trvá, než se látka z obojku dostane po celým těle, takže záleží, kdy jste obojek nasadili, si myslím. a pak nám teda kiltix moc nefungoval - myslím, že jsem i zaslechla, že na něj klíšťata už dlabou, stejně jako na Front line, páč už si na to zvykli. Nám fungoval Scalibor, obojek fungoval dvě sezóny za sebou, teď jsme ho dali zase a uvidíme, jestli bude fachat i letos.

RaduM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:17
- Nahlásit

davidkova renata
jeden rok někomu zabírá určitej obojek a příští rok ve stejný lokalitě už ne..
Tak to je dobré vědět. Jinak klíšťata chytil v neděli (teda předpokládám, všechna byla stejně velká) a vytáhli jsme 3 v úterý a jedno pak ještě ve středu. Takže myslim, že už by se nepustili, ale zas je fakt, že šli hrozně dobře ven, jak kdyby nebyli pořádně zakouslý, ale nacucáno už měli, jinak bych je ani neobjevila.

RaduM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:20
- Nahlásit

PetraK
Obojek má už cca 3 týdny právě, to už by mělo být v poho si myslím.
Scalibor mi taky někdo doporučoval. Tak jestli to bude takhle pokračovat, tak asi budem muset vyměnit

Ještě jeden dotaz. Myslíte, že všechny obojky jsou stejně napuštěné? Loni jsme měli totiž large a letos máme medium, tak mě ještě napadlo, jestli třeba nemá v sobě té látky míň, ale naše bordera je z těch menších, takže velikostně je ten střední akorát.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:26
- Nahlásit

RaduM

Obojek má už cca 3 týdny právě, to už by mělo být v poho si myslím

Jo aha, no tak to jo.

Myslíte, že všechny obojky jsou stejně napuštěné? Loni jsme měli totiž large a letos máme medium,

no jako lajka myslím, že by neměli být- páč jinak by to toho psa taky mohlo nějak zdevastovat, si teda myslím. Stejně jako očkování je taky podle váhy, nedá se dát stejná dávka čibabě a rotíkovi. Takže si myslím, že to nebude jen v délce obojku, ale asi třeba i v tom kolik látky v obojku je??? Ale je to jen úvaha.

RaduM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:31
- Nahlásit

PetraK
Ale je to jen úvaha.
Právě že mě to taky jen tak napadlo, když jsem přemýšlela, jaktože to nefunguje tak jako loni Zkusím pohledat na netu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:33
- Nahlásit

PetraK
Stejně jako očkování je taky podle váhy, nedá se dát stejná dávka čibabě a rotíkovi.
V tomhle se, mily fenixi, pletes, mam ten pocit... u ocko se naopak prdne stejna davka pidi i maxi psovi.

RaduM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:39
- Nahlásit

Hmm, tak asi na tom něco bude... tož bordera je asi velkej pes

35 cm - Propoxurum 1,250 g, Flumethrinum 0,280 g
48 cm - Propoxurum 3,020 g, Flumethrinum 0,680 g
66 cm - Propoxurum 4,500 g, Flumethrinum 1,013 g

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:41
- Nahlásit

tak my jsme Moravskoslezský kraj, tak je jich docela dost... furt tahám, jinak se scaliborem jsem měla docela dobré zkušenosti na jedním a s druhým psem zase špatné, u prvního to fungovala, druhý na něj dostal al. reakci

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:43
- Nahlásit

Fifi

u ocko se naopak prdne stejna davka pidi i maxi psovi.

fakt??? ale já myslim, že mě třeba právě u Murphyho, ptali vždycky kolikati váží? ne? se pletu?

RaduM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:45
- Nahlásit

PetraK
ptali vždycky kolikati váží?

Ptají se u prášku na odčervení, ale u očkování se nás taky nikdy neptali.

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:48
- Nahlásit

Kiltix používáme už hodně let, v podstatě nic jiného, pokusy s jinými obojky dopadly blbě, u jednoho druhu měla čuba i nějakou alergickou reakci...nevim jestli to nebyl nějakej duovin...ale to bych kecala to nevim, už si to nepamatuju. Kiltix zabírá výborně, ale jasně že se stane, že někdy má čuba na sobě klíště zakouslý, jen je většinou už mrtvý, takový seschlý. Bez obojku by to bylo určitě mnohem horší. Nandala jsem jí ho před cca měsícem, když jsem na ní objevila 3 klíšťata. Od tý doby, co ho má, je bez.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 10:58
- Nahlásit

RaduM
Ptají se u prášku na odčervení,

áha. no jo, to je pravda, vždycky nám to dávají rovnou s sebou, tak asi proto.

RaduM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 11:05
- Nahlásit

Gerda
Já právě byla loni nadšená, jak kiltix zabíral po tom exspotu. Letos jsem trochu zklamaná, protože všechna klíšťata po vytažení normálně mrskala nožkama. Asi byla vážně blbost místo toho největšího obojku koupit střední.

Dines
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 16:18
- Nahlásit

Já používám už asi třetí rok Scalibor a jsem max. spokojená.
A teda nevím jak s velikostma - já mám na psa i na fenu stejnou délku - psovi je úplně přesně a čubě velký o cca 7 cm a klíšťata nemají ani jeden...

ajunka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 17:05
- Nahlásit

očkovací látky je vždy pro všechny psi stejně je ejdno zda váří 1kg nebo 60kg

ajunka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 17:06
- Nahlásit

jo a ty obojky se v oběmu látky lišit musí- už jen proto že je tam rozdíl v délce zhruba 10cm na každým .-))

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 18:52
- Nahlásit

RaduM
Za sebe musím souhlasit s místními, že nic není 100%. Pipety nám tu nefungujou vůbec žádné, tož jsme tuším předloni koupili vychvalovaný Scalibor a ani ten se nechytil. Loni i letos máme obojky Sergeant's, které strašně smrdí (teda ona to má být vůně), ale nám fungujou - loni asi 3 klíšťata za sezónu (oproti 3 denně s pipetami). Četla jsem teď o nějakém novém obojku od Bayera, který by měl mít i repelentní účinek na klíšťata, ale je drahý jak sfiňa. Kdyby letos selhal ten náš osvědčený, možná bych do něj šla - je to Foresto. Zkušenosti s ním někdo náhodou nemá?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání