Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Anketa: vodítko+náhubek
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
nefer
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 09:09
- Nahlásit

a nikdo tě přeci nenutí nechávat psa přivázaného třeba před obchodem. to že si někdo kopne nebo ho bude jinak dráždit, riskuješ tak jako tak.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:02
- Nahlásit

nefer
Ano, souhlas, Je to obrovsky nefér vůči psům. Nikdy bych své psy nenechala někde samotné uvázané, taky jsem to nikdy neudělala.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:16
- Nahlásit

nefer
ale je mi líto těch psů, kteří třeba před obchody přivázaní jsou, kňučí tam, úzkostlivě vyhlíží, a jsou úplně bezbranní.

haha
# Zasláno: 18 Led 2006 10:38
- Nahlásit

nefer
všichni mí psi nejsou problémoví ,například Dag si absoulutně nevšímá cizích lidí ani psů takže by náhubek mít podle tebe vůbec nemusel ,ale pokud k němu přiběhne nějakej nevychovanej raťafák a začne na něj vrčet a dotírat tak ho samozřejmě srovná, je to sice vina majitele toho druhého psa ale mám teda nechat svého psa aby zakousl druhýho psa jenom proto že má blbýho majitele?Jinak několik let jsem dělala u ostrahy,tam jsem měla ovčouna kterej byl fakt problémovej zabiják,byl to uzavřený objekt ve kterém jsme se pohybovali pouze my a naši psi ,tudíž samozřejmě navolno a bez náhubku ,jenomže jednoho krásnýho dne jsme s Dickem šla najednou se pes rozběhl a letěl ,na kolejích si vykračoval pán s malou holkou ,naštěstí s sebou měli hárající fenku nějakýho voříška ,to asi zachránilo děcku život a mě před kriminálem,jasně že tam ten chlap neměl co dělat ,ale on si prostě něco zapoměl v práci a nenapadlo ho nic lepšího než si prolézt do objektu a jít si pro to ,takže tohle mě fakt naučilo dávat psům košík vždycky,Jinak měla jsem psů hodně ale nikdy bych si netroufla tvrdit že můj pes je ten který nikdy nekousne,stalo se mi že můj hodný pes pokousal návštěvu kterou velice dobře znal od štěněte ,stalo se mi že cizí dítě chtělo mého psa krmit právě u rybníka a on po něm vystartoval když jinak nikdy neublížil ,a mohla bych uvádět x dalších příkladů,prostě velkej pes má být buď na vodítku a nebo má mít na čumě košík,protože je to zvíře tak by rozum měli mít lidi.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 10:56
- Nahlásit

Ja som dost drza, psa necham odlozeneho pred obchodom bez priviazania i nahubku. Avsak, max. 1 za dva mesiace a to idem kupit iba 10 rozkov. Bezne na nakupy s nim nechodim. Zatial ziaden incident, dokonca je taky "mily", ze zostane lezat, aj ked sa okolo produciruje psia slecna, preto moj nakup vypada tak, ze letim k rozkom bez kosika, nahadzem do vrecka 10 nejakych rozkov a padam platit. Stiham to do doby, pokial si pes 2x vydychne , vlasy mam ale dupkom a robim to len doobedu, ked naokolo nie je zivej nohy a hlavne deti...

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 11:05
- Nahlásit

haha
jenže z tvých prvních příspěvků vyplývalo, že má mít jak vodítko tak košík a s tím já nesouhlasím. asi jsem to špatně pochopila. koš nebo vodítko je pro mě pochopitelné mezi lidmi.
já netvrdím, že moje čuba by nikdy nekousla. ale já prostě ty situace, kdy by mohla kousnout znám a tak jim předcházím. a také si myslím, že jsou tyhle věci silně individuální a podle toho by měl přistupovat i majitel. nelze to paušalizovat jen prohlášením: je to jenom zvíře.

třeba ať jsou německé zákony jakkoliv pitomé, jedna věc se mi líbí. že určití psy musí mít povolení na to, aby se mohli pohybovat mezi lidmi bez koše, popř. volně. já bych to klidně udělala také, aby každý majitel psa šel v určitém věku na jakousi zkoušku jejímž výsledkem by bylo takovéto povolení. jenže to by museli i fungovat naši policisté. u nás ve městě jsou dva a v ulicích je člověk nevidí. takže i když máme novou psí vyhlášku, dodržuje ji minimum lidí.

ale pokud k němu přiběhne nějakej nevychovanej raťafák a začne na něj vrčet a dotírat tak ho samozřejmě srovná
co to je srovná? pokud ho skutečně jen srovná, nevidím na tom nic špatného. on si to ten majitel propříště rozmyslí. pokud vím, že ho hned zakousne, no tak bude mít košík, i když vím, že jsem v právu a nakopu toho druhého psa já.
na druhou stranu, v takové situaci je pro mě nemyslitelné, aby moje moje fena měla koš. sama konflikty nevyvolává, ale bránit se umí a nechci se dočkat toho, že když ji já nebudu schopna ubránit, ona nebude mít čím.

haha
# Zasláno: 18 Led 2006 11:31
- Nahlásit

nefer
já jsem nepsala že by pes měl být na vodítku a mít košík ,já myslela buď na vodítku nebo košík,na vodítku a z košíkem vodím jenom svého Rona protože může být opravdu nebezpečný ,ostatní tři psi chodí navolno a košík mají oba dva velcí ,desetikilovej Míša nemá protože je mu 11 let a má částečně ochrnuté zadní nohy tudíž se mi vleče za patama a je rád že vůbec chodí.Jinak s tím srovnáním je jasné že by Dag toho psa který na něj dotírá pravděpodobně nezabil ale přeci jenom je to asiat a už jenom jeho síla je dostatečná na to aby z tím náhubkem zvalchoval např. sousedovic nevychovaného hovavarta ,natož nějakého menšího psa i když se brání a má na to právo přeci do sebe nedá jen tak kousat ,ale i ty nevychovaní pejsci jsou pejsci a byli by mi jich líto i když je můj pes v právu.

haha
# Zasláno: 18 Led 2006 11:34
- Nahlásit

jinak ještě k tomu vodítku a náhubku ,to vodítko jsme myslela u silnice ,tam své psy navolno nikdy nepouštím .

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání