Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Anketa: vodítko+náhubek
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
janina
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 20:07
- Nahlásit

Mohla bych se vás zeptat, ve kterých městech platí stejná vyhláška jako v Havířově, že pes musí nosit vždy a všude současně vodítko i náhubek? díky za odpovědi

Bent
# Zasláno: 14 Led 2006 20:10
- Nahlásit

janina
V Ostravě stačí jenom vodítko. Náhubek povinný není.

monika
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 21:01
- Nahlásit

Frýdek-Místek - stačí vodítko,ale do některých míst pes vůbec nesmí.Frýdlant nad Ostravicí snad nemá nic.

arsiela
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 21:37
- Nahlásit

V Pardubicích je povinné na veřejných místech vodítko,košík dle uvážení majitele.Bohudík,protože nevím,jak bych papiše donutila chodit s košíkem na tlamě.U ovčáka ho používám standartně,protože jeden nikdy neví.

grendel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 00:17
- Nahlásit

praha-vyhláška nevim, zkušenost-většina na volno bez náhubku... policajti málokdy něco řeknou

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 09:08
- Nahlásit

Pokud vím, tak Praha má jen vyhlášku o veřejné nebo městské zeleni, takže pes nesmí na volno do některých parků apod., vůbec nesmí na dětská hřiště, což mi přijde jako samozřejmost.
pohyb na chodníku je něco jinýho, na to se vztahuje vyhláška o provozu na pozemních komunikacích a tam o tom není ani zmínka, takže na ulici klidně na volno.

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 09:19
- Nahlásit

Brno - pes musí být na vodítku, pokud je volně, musí mít náhubek.

Legrační jet potom do PHY, kde si potom v parku lidi myslí, že mám hrozně zlý psy, když mají náhubek - to se mi stalo mezi svátky v parku na Vysočanech . Jenže holky jsou tak zvyklé a navíc labradorka bez náhubku sežere na co přijde.....

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 09:23
- Nahlásit

Je to defekt pre psi s nahubkom. Ako vidim nahubok na psovi, Huga k nemu nepustim Aj ked si uvedomujem, ze ho mozu mat len kvoli tomu, ze papaju zo zeme. Moja kamoska vsak ma psa isteneho na voditku aj s nahubkom a ma preco. Mimochodom je to labrador!

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 09:29
- Nahlásit

pigie no jo, tady v Brně to nikomu divný nepřijde, naopak, když vidím psa bez náhubku na volno, přijde mi to divný.
Máme kromě labradora kříženkyni špice a jezevčíka,starou babičku a už 3x jsem za ni platila pokutu / 300 Kč / , že je na volno a nemá náhubek. Přitom ona by ani kuřeti nic neudělala. Od tý doby si to nelajznu a oba psi chodí po sídlišti s náhubkem. Když jsme mimo sídliště, tak jim náhubky samo sundám ......

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 09:32 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

wensday
Pravda, zalezi od vyhlasky alebo od mestskych policajtov My nastastie problem sme zatial nemali. A to Hugo nema ani obojok (nie to voditko) ani nahubok

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 10:17
- Nahlásit

A jak teda chodí po městě,to ho necháváte stále na volno?Nemáte strach,že se něčeho lekne a může utéct,zranit se,nebo někoho v panice kousnout?

niniel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 10:23
- Nahlásit

V Ceske Trebove musi byt pes na voditku, v Litomysli s nahubkem od 40cm v kohoutku.
V ty Trebovy jsou psi neskutecne nesocializovani a agresivni. Hadejte, cim to je

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 10:34
- Nahlásit

arsiela Kolem frekventované silnice chodí můj mladší pes / 1,5 roku / pro jistotu na vodítku, jinak uvnitř sídliště na volno. Starší 12-tiletou fenu dávám na vodítko jen zcela výjiměčně, třeba v MHD, neboť vím, co od ní můžu čekat ...
Co to je za blbost někoho v panice kousnout ?????????

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 11:12 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

arsiela
Byvam na sidlisku, frekventovane cesty su mimo nasej beznej drahy na vencoviska. Ak ide do mesta, autobusu, alebo len do oblasti so zvysenym pohybom ludi, je na voditku Ak predsa raz za cas ideme cez tu jedinu frekventovanu cestu, co tam mame na okoli, tak pri priblizeni sa k nej psa dam k nohe a dam mu ruku na siju (istenie).

Pri strachu neuteka, nanajvys cuvne o meter, kusat nekuse ani v panike ani pri napadnuti. Neviem, proste mu verim a ak mam pochybnosti, ze toto by zvladat nemusel, davam na voditko (aj pri tej frekventovanej ceste raz ide na volno len s rukou na siji a niekedy, ked je hustejsia premavka davam voditko - z dialky rozoznat, kolko chodi aut).

grendel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 14:15
- Nahlásit

arsiela
za 7 let se mi to s NO kterého venčím nestalo on je super, na okoln věci flegmouš, nikdy se ničeho neleknul, jenom jako štěně. u mojí bíglice je to trochu jiné, tam, kde je moc lidí jí spíš mám na vodítku, ale jinak ne..cestu ze strašnic na palačák podél silnice zvládá i několikrát do týdne na volno vždy, jen když jdem okolo nového kefíru-edenu mám jí na vodítku

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 14:33
- Nahlásit

arsiela
Já v okolí frekventovaných ulic dávám hafanu na vodítko, mimo ně je z 99% bez něj, jen ve tmě s ní muž chodí na vodidle. V MHD je vodítko samozřejmost.

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 14:48
- Nahlásit

wensday:
měla jsem na mysli,pokud by mu třeba někdo šlápl na packu,nebo se někoho lekl.Vám se ještě nikdy nestalo,že jste šli na procházku třeba po tmě,nebo za mlhy a pes se něčeho hrozně polekal a chtěl to zakousnout?Myslela jsem tyhle případy.
Já s tím problém nemám,ovčanda je v pohodě a papiši se jdou schovat za mě a tam štěkaj.Ale už jsem o tom párkrát slyšela,že pes prostě zpanikařil a kousl.tak proto jsem se ptala.

grendel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 14:59
- Nahlásit

arsiela
s NO se mi to ještě nikdy nestalo, ležel třeba ana zastávce a dědula mu přejel taškou na kolečkách přes packu-Din se na něj jen vyčítavě kouknul a ležel dál bíglice je na tom už hůř, odskočí vždycky tak metr a půl a štěká, ale nepřiblíží se k nikomu, ale taky do silnice nevleze a nechá se přivolat

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 15:14 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

že pes zpanikaří a kousne nebo kousne ze strachu neni žádná blbost. Když jsme u veta s našim hodnym psem, kterej by ani mouše neublížil, ale strašně se tam bojí, vet se několikrát ptá, jestli ho nekousne (a nekousne). A s druhym psem, kterej lidi nemusí a kousnul by spíš, ale na veterině se nebojí, tak u toho se vet nikdy nezeptá. Pes když zpanikaří a nemůže se nikam schovat nebo utéci, klidně kousne.

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 16:03
- Nahlásit

jak to tady ctu,tak se musim poradne stydet!!!!muj i psi kolegu,jsou trenovani na vselijake prekvapka(zadrzeni v uplne tme v cizim prostredi,pri strelbe,proti demonstrantum,vice ozbrojenych figurantu......)a stejne se obcas neceho leknou a vetsinou bud odskoci a pak zautoci,nebo utoci hned.tak nevim,bud cvicime neco blbe,nebo mame spatne psy,kdyz se obcas leknou.muzete jasat,asi mate super nejlepsi jedince sveho druhu,ktery se nikdy nelekaji.
petr

haha
# Zasláno: 15 Led 2006 16:08
- Nahlásit

každej pes kterej se něčeho lekne nebo mu někdo třeba nečekaně přišlápne ocas nebo nohu apod. může kousnout zrovna tak i ten nejposlušnější pes se může třeba leknout a vletět do silnice třeba když ho napadne jiný méně poslušný pes apod. na frekventovaných místech kde chodí lidi a jezdí auta nikdo předem nemůže vědět co se stane to je blbost,ve městě vodím psy na vodítku s náhubkem ,u nás je pouštím navolno kromě jednoho toho jen občas když je ošklivo a myslím si že nikoho nepotkám ale i tak na to nespoléhám a celou cestu se rozhlížím protože se mi stalo že proti mě vyrazil z lesa soused se psem i když lilo jako z konve,bez náhubku nechodí nikdy ten jim sundavám akorát když jdou do rybníka.

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 16:14
- Nahlásit

haha-konecne nekdo rozumnej.to jsem chtel rict-uvedomte si,ze pes je porad jenom zvire a muze byt sebe lip vycvicenej.to je proste priroda,ktera jim radi bud utec,nebo zautoc.muzete jit 100krat po stejne ceste a po 101se muze neco stat,co psa prekvapi.pojede auto,kteremu streli do vyfuku,z hospody vypadne hulakajici opilec,zpoza nohou vam vylitne bazant....
petr

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 16:47
- Nahlásit

Fajnuž jsem přemýšlela jestli tu trpímstihomamem jen já,když radši přemýšlím dopředu a snažím se předvídat.Proto má moje ovčanda raději košík

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 17:11
- Nahlásit

arsiela-taky jsem si myslel,ze mam uplne blbeho psa..
petr

haha
# Zasláno: 15 Led 2006 17:28
- Nahlásit

petr
arsiela
mě taky leckdo říká že jsem přehnaně opatrná ,ale stalo se mi už že mi pes vlítl pod auto ,bylo mi tehdy 7 a byl ještě ke všemu bráchy ,já si ho vzala ven i když jsme nesměla ,táhl mě na vodítku tak jsme ho pustila ,u nás projelo tak jedno auto denně ä on mi zrovna přeběhl silnici když jelo.
jinak tvrdit že můj pes nikomu nic neudělá tak to si nedovedu představit ,když se mě někdo zeptá jestli ho můj pes nekousne odpovídám nevím,lidi to většinou překvapí a koukají na mě divně ,ale jak můžu stoprocentně vědět co se mu v hlavě urodí.

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 17:31 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Petr
Zlaknut sa moze, preto ho pri ceste istim (neistim napr. v nedelu rano, ked vidim, ze na pol kilometra nejde auto) a neuteka, ak sa zlakne, hlada utocisko u mna (podla mna inak reaguju psi, co su zvyknute na obranu a v podstate kusu do ludi... tot, je to len moj nazor)... Inak, pes kusne, ak je v uzkych, ked je vsak pri mne, tak aby sa nedostal do uzkych sa postaram ja. Nechapem, co zase riesime. Mne ked sa pes zlakne, neutoci - jeden z mala psov, co sa dokonca ani nebrania, ked su napadnuti (co je chore, ale co uz, super pes do mesta)... A tiez zalezi, kde pes vyrasta. Ci je z dediny alebo rusneho mesta. Neviem si predstavit situaciu, ze by pohryzol cloveka, alebo mi vybehol do cesty. Nebudem istit (voditko + kos) cely zivot psa len preto, ze zije v meste plnom podnetov a prekvapeni.

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 17:33
- Nahlásit

haha
Ked sa mna niekto spyta, ci kuse, poviem neviem, zatial to neurobil

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 17:39
- Nahlásit

tady nejde jen o to,jestli nekoho pokouse.jde taky o toho psa.muze se vydesit a zdrhnout neznamo kam,nebo to vzit do silnice a pak.....tim,ze na frekventovanych mistech mate psy na vodaku,nechranite lidi,ale hlavne svoje psy!!
petr

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 17:46 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Petr
Ja si psa pri cestach istim, nie je zrovna na voditku, ale nevybehne mi. Ak sa vydesi nebezi, fakt nie, spravi tak dva kroky max. Myslim, ze svojho psa mam pod kontrolou, ak by to tak nebolo, bol by na voditku (Preto ho beriem na voditko aj na plnej ulici ludi, lebo viem o tom, ze ku kazdemu kto by siel len trocha blizsie, ako je jeho stanovena hranica by sa pritulil Ci by sa to dotycnej osobe pacilo, alebo nie )

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 17:50
- Nahlásit

tak to jsi dobra.muj pes je celkem naslaplej,ale treba u silnice to nerisknu ani nahodou
petr

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání