| Autor |
Zpráva |
viky
|
# Zasláno: 12 Led 2006 12:28
- Nahlásit
dejavu
co je to peruanskej balsam ? Da se to koupit u veta ? S tou ranou pocita, jinak neni nemocna ?
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 17:49
- Nahlásit
holky ježíši já Vám a Marušce tak držím palce....jen at to vyjde a najde nový domov!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 18:30
- Nahlásit
viki
To je úplně skvělý přípravek. My jsme to kdysi dostali pro morče a musím říct, že se mu po tom rána moc pěkně zahojila. Dal nám to přímo veterinář, možná by se to ale dalo sehnat i v lékárně.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 18:42
- Nahlásit
viky
ano, ma to veterinar, ale treba to nebude potreba, to se dava tam, kde ta tkan hnije, porad se s vetem. Je to asi neco na bazi Ichtoxylu nebo Saloxylu ci Ichyolu a jak se jmenujou vsechny ty dehtove masti.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 18:54
- Nahlásit
co je to peruanskej balsam
Peruánský balzám je taková hmota, která vypadá jako hodně tuhý tmavý med. Já jsem to vydyndala v normální lékárně - přidávají to totiž do mastí na recept. Taky jsem to jednou někde koupila "zředěné" jako mastičku (asi v bylinkové apatyce).
Jinak na otevřené rány je taky dobrý Gelaspon. Je to taková pěna a krásně se pod ní obnovuje tkáň. Levnější je v jednom kusu, taky mají totiž takové nastříhané úzké proužky (na zastrčení do nosu při krvácení), ale to je drahé a na větší rány nevhodné.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 19:14
- Nahlásit
viky
Viky, tak fenečka už má domluvený nový domov, tak já pak dám vědět, tak už nikam nejezdi. Bude přímo v Kladně.
|
moll
|
# Zasláno: 13 Led 2006 08:28
- Nahlásit
co je to peruanskej balsam
Peruánský balzám je taková hmota, která vypadá jako hodně tuhý tmavý med
jako med to nejen vypadá, ale i voní a taky po skořici, hřebíčku a podobných kořeních. jednou jsem to hledala a našla jen prázdný, do čista vylízaný téglík a spokojená psiska. opravdu to pomáhá - skoro zázračně. moll
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 10:30
- Nahlásit
Tak to jsem ráda že fenulka našla nový domov doufám že jí tam bude dobře
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 12:31
- Nahlásit
moll>
To mi pripomnelo, jak mi vypravovala Fanca (vnucka pana Wericha), jak jim vykradli Janovu chatu, on tam porad nekdo lezl v domeni, ze po Werichovi tam zbyla chata narvana starozitnostma a jednou tam vlezl zlodej a zklamany z toho, ze tam nikde nic neni, vyzral prave sklenicku peruanskeho balzamu, co tam zbyla po Janovi a chilli papricky k tomu a celou chatu tam neuveritelne podelal a pozvracel.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 12:32
- Nahlásit
Viky >
sakrys, proc nemas email, doufam, ze se tu ukazes, abys tam nejela zbytecne. to by mne silene mrzelo.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:04 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
dejavu
Akorát nevím, jestli se Viky - nebo spíš ta její kámoška - nenaštve. Těšila se na pejska, už to měla všechno naplánované - a teď si jej místo ní vezme nějaká učitelka... Mě by to teda hodně mrzelo
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:09
- Nahlásit
Kamca
Přesně to samé mě napadlo
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:17
- Nahlásit
Kamca
ani nevis, jak to mrzi mne, protoze takhle by mela fenka moznost, se dolecila, tam na ni nikdo nema cas ji vencit nebo o ni individualne pecovat a navic to mohli rici rovnou, vedeli vse, co se kolem fenky podnika a navic jeste vubec neni jiste, jestli si ji ucitelka veme, kdyz ji necha "dolecovat" v takovem prostredi. Neskutecne mne to mrzi ani ne tak kvuli mne, ale kvuli lidem, co chteli pomoci.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:20
- Nahlásit
dejavu
A nešlo by to nějak zařídit, aby Maruška šla k té Monice?? Kdyby se jim vysvětlilo, že se tam pejsa bude mít líp... Ta učitelka na ni přece nemá žádný právní nárok, ne?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:23
- Nahlásit
Kamca
ja bych si to strasne prala, ale nerozhoduji o tom, ucitelka zadny narok nema, ale tohle jsou veci, co resi vedouci pani Sychrovska. To by si Monika musela dohodnout primo s ni, ja o nicem nerozhoduji, ja jsem jednom za debila
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:25
- Nahlásit
A holky, kde jste se k těm informacím dostaly, kdo si ji nakonec veme a tak ? Dejavu, ty pracuješ v tom útulku ?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:25
- Nahlásit
dejavu
Hmm, škoda... Třeba se Viky ještě ozve a Monice to vyřídí - aby se s tou paní Sychrovskou zkusila domluvit. A kdyby to nevyšlo s Maruškou, třeba by Monča měla zájem o Baxe, když Viky psala, že by si Monika chtěla vzít pejska z útulku, kterého nikdo nechce...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:29
- Nahlásit
wensday
nepracuju, volala jsem vcera majitelce utulku, ta mi to rekla
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:31 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
aaaaha a pejsek musí až do doléčení zůstat v útulku anebo to se tak rozhodla budoucí majitelka ????
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:32
- Nahlásit
S utulky je velmi tezka domluva, Liba, kdyz jela pro tu Braisy ke Hradci, tak jim volala, ze jede az z Moravy a osetrovatel odesel domu, ozral se a vypnul mobil
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:35
- Nahlásit
wensday
nevim, jestli je to domluva budouci majitelky s vedouci utulku nebo to rozhodla pani vedouci sama, to opravdu nevim.
Vedouci rekla, ze se pojede podivat, jake podminky by u ni MS mela a pak se teprve rozhodne, jestli tam MS pujde. Rekla bych, ze sve sehrala medializace toho pripadu v novinach a v televizi a ona nechce mit potize a dojizdet nekam za fenou daleko, jinak si toto chovani nedovedu vysvetlit. Nic ale neomlouva to, ze to nerekla rovnou a vedela, co se deje.
Je videt, ze si proste dobre snahy lidi nevazi a jsou ji uplne jedno.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:45
- Nahlásit
S těma útulkama je to vážně děs, to téma je už 100x probíraný, je to smutný.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:49
- Nahlásit
jedine, co mne na tom trosku utesuje, ze
ona ta ma ty psy svym zpusobem rada a zalezi ji, aby se meli dobre, takze pokud tam Monca prijede, tak se treba dohodnou, kdyz uvidi, ze je to hodnej a zodpovednej
clovek.
|
Biluska
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:03
- Nahlásit
Tak nevím lidi, je to smutný, ale přístup paní vedoucí z Bouchalky k MS mi silně připomíná jiný příběh. Určitě už jste slyšeli o paní Hermanové a útulku Kociánka. Nechci teď rozebírat týrání tamních psů a její přístup k lidem, to snad někdy jindy. Kdysi, za studií, jsem chodila na Kociánku pomáhat. Byl tam NO, jmenoval se Ondráš. Podobný případ jako MS, uřízlou hlavu sice neměl, ale taky to byla velká mediální kauza. Jednou přijela asi 70-ti letá babička odněkud z Krkonoš. Potkala jsem ji v autobuse, když se mě ptala na cestu na Kociánku a vzala ji tam s sebou. Cestou mi vyprávěla, jak bydlí na samotě u lesa, umřel jí NO, v televizi viděla Ondráše a strašně ho chce. Paní byla moc milá, příjemná, na svůj věk neuvěřitelně vitální. Věřím tomu, že Ondra by se na té hájence měl jak prase v žitě. Hermanová ji vůbec nepustila dovnitř, Ondráše jí neukázala. Přesto, že jsem za ní zašla a za tu paní se přimlouvala. Prohlásila, že pro Ondru má lepší umístění a naznačila mi, že moje práce je jít sbírat bobky a ne se starat o tohle. Pak ještě dodala, že Ondra půjde k paní primátorce. Zalapala jsem po dechu, protože tehdejší primátorku Brna jsem znala osobně (teda spíš jejího syna a snachu, ale s ní jsem se seznámila taky )Bydlela přímo v centru Brna, volný čas žádný a bylo o ní všeobecně známo, že se bojí velkých psů. Nevím jak Hermanová přišla na to, že by si kdy vzala NO. Samozřejmě, že ta hodná babička odjela bez toho, že by Ondru vůbec viděla a samozřejmě, že paní primátorka si ho nikdy nevzala. Je fakt, že zanedlouho zmizel... ale to už jsou právě ty nekalé praktiky Hermanové. Chtěla jsem tím jenom říct, že tihle mediálně známí psi to nikdy nemají jednoduché a že přístup vedoucí z Bouchalky mi Hermanovou dost připomíná. Vám ne?
Omlouvám se, že je to tak dlouhé. Jsem se nějak rozkecala
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:07
- Nahlásit
Biluska no asi do toho nevidíme, třeba se ta učitelka ozvala dřív, než Monika, to přece nevíme, ne ? Ale asi by měli posuzovat, kde je vhodnější prostředí pro pejska a kde mu bude líp.
S tou Kociánkou - máte někdo nějaký čerstvější zprávy a články, ten, co se objevil tady na fóru v diskuzi o matracích je z roku 2003. Zajímalo by mě, jestli je to furt tak drastický a hlavně, jestli se s tím dí něco dělat.......
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:16 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
wensday
vzhledem k tomu, ze okolo Kocianky chodim temer denne vencit, tak podle cichu a rozhovoru s jinymi, co to maji taky takhle blizko: Ano, je to tam porad tak strasne, horsi, nejhorsi...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:16
- Nahlásit
ja bych tu diskuzi presmerovala, s dovolenim sem, abych nelitala sem a tam
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=2404&page=8#19
|
Biluska
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:16
- Nahlásit
wensday
pokud vím já, tak je to čím dál horší a dělat se s tím nic nedá. Kdyby se náhodou dalo tak už by to asi někdo udělal. Ale takhle na ni nemůžou ani ochránci (protože nejsou žádné důkazy pro to co se tam děje), ani město (protože je to na soukromém pozemku) , no v podstatě nikdo. Nenapadá mě nic co v tomto směru podniknout. I kdyby se našel nějaký odvážlivec, který by tam v noci vlezl a natočil ty podmínky v jakých ti psi žijí tak to určitě nepůjde použít jako důkaz... Fakt nevím. Ale už by bylo na čase aby se něco podniklo. Jenom vědět co.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:19
- Nahlásit
NEJEN KOCIÁNKA
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:21
- Nahlásit
Biluska, wensday
Nejhorsi je, ze uz se vymysli cele roky, jak na to a co by se s tim dalo delat... Ale zatim na to jeste nikdo neprisel...
|