| Autor |
Zpráva |
janina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:20
- Nahlásit
pigie
to je naše
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:27
- Nahlásit
janina
Vyzera fakt dobre! (Aj lino aj Sam )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 08:00
- Nahlásit
nemáte někdo doma vinylovou podlahu? alespoň 5 let?
řešíme s mužem už snad letos novou podlahu do ložnice a měli jsme vybraný vynil, ale známý nás od toho odrazuje, že to za 10let vypadá na vytrhání...
případně s čím máte kdo dobrý zkušenosti, pokud počítám s provozem kolečkový židle a dvěma bafanama.
rozhodně nechci dlažbu, tu mám v celým domě, cena a životnost asi bezkonkurenční, ale ložnici chci "teplou, a měkkou". Nechci lamino, s tím sem bydlela pár let (a to byla úplně nová podlaha, ne nejlevnější) a stačilo.
Takže asi ideálně, pokud tu máte někdo delší zkušenosti s vinylem, marmoleem, bambusovou podlahou.. (bambus asi bude tvrdej ale se obávám). No nad dřevem snad nepřemýšlím, kvůli ceně v té kvalitnější kategorii.
Případně osb desky. Přijdou mi sice docela škaredý, ale čert to vem, člověk si zvykne.
Hlavně teda, aby to mělo dobrou mechanickou odolnost proti té židli a drápům a nebylo to tak tvrdý jak dlažba.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 08:46
- Nahlásit
cernej caj
My jsme to teď řešily u mojí mamky v obýváku, ona právě chtěla plovoučku, tak jsme objely pár obchodníků s podlahovejma krytinama a nakonec nám z toho nejlíp vylezlo lino. Je to lino zespodu s flísem, vysoký asi 4 mm nebo 3,5...to si už nepamatuju, pes po tom necvaká drápkama, neklouže to vůbec! Trochu to tlumí hluk v bytě i kročejovej hluk, v zimě je to příjemný na chození, nestudí to, v létě ještě nevim, zatim v bytě vedro neni, tak teprve uvidíme. Je to položený bez spojů, jako jedna plocha, má to pěkný lišty po krajích, dá se vybrat ze spousty dekorů, cenově je to pořád níž než jiné podlahy, i když to celkem drahý bylo. Jsem s tím linem moc spokojená, máma taky, vůbec nepodkluzuje, když se na něm udělá promáčklina, zase se to vrátí zpět do původního tvaru. Myslim, že Gerflor lino to je....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 09:07
- Nahlásit
Gerda
sem na to koukala a ten gerflor je taky vinyl (vinyl a lino bych rekla, ze sou svym zpusobem podobny materialy).
prave me se to libi hodne, uz sme s muzem meli najitej i typ a pomalu objednavali kdyz ten jeho znamej prisel s tim, ze to bude muset vytrhat po 10ti letech a dole v dome ma lamino stejne dlouho a to je v mnohem lepsim stavu... no a nechci rict, ze tomu jeho znamymu neverim, ale rada bych mela vic nazoru, pac ja osobne su snad ochotna ten vinyl za 15let vytrhat, at si to overime na vlastni zkusenost
pac znam lidi, co ho maj vetsinou tak 2-3 roky max, sice sou spokojeny, jenze pro muze to neni dukaz, ze to vydrzi dobry 10let
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 09:21
- Nahlásit
Čau,
včera v noci jsem kvůli Tobě dvě hodiny telefonovala, páč dotaz se mi zvrtnul v kecání!
Píšu to sem, kdyby to zajímalo i ostatní.
Mám doma Thermofix. Ještě tu starou dražší verzi než to, co nyní také vyrábějí, aby byli konkurenceschopní Číně, co je tedy levnější a ne tak dobré.
Mám ho tu - asi 2 nebo 3 nebo tak nějak let. Mám na něm pár škrábanců, všechny jsem si udělala já - postelí, židlí, taháním psí klece (té největší). Psům se to zatím nepodřilo poškodit.
Včera teda můj zákazník-podlahář tvrdil, že vinyl je v podstatě PVC. Bacha, ne lino. To je přírodní, ale PVC je umělé. Název prý vznikl ve Francii a jmenuje se to "... vinylové čtverce" - to první slovo jsem zapomněla - u nás se převzalo jen to slovo vinyl. Je tam formaldehyd, takže kdyby to třeba nějaký pes roztrhal a sežral, tak by byl problém. Nicméně můj Th. je v kouskách 20 x 100 cm a tak je celoplošně lepení a to teda psy neroztrhají.
Jak je to lepené, tak mi pod to nezatéká - velké plus!
Opotřebení je stejné jako u jiného takto kvalitního PVC. Sám ten můj zákazník to má, ač to nechtěl, chtěl dřevo. Jenže dřevo mu záhy vzalo za své, tak si partnerka prosadila tuto odolnou podlahovinu a je s tím spokojená.
Každý vidí to poškození povrchu jinak. Jsou lidi, kteří lezou po čtyřech při předávání podlahy a řeší malé závady. Měla jsem tu před čtvrt rokem podlaháře, který na to koukal s nadšením, že když to vidí u mě v tom psím provozu a binci, který přes to tahám, jak ta podlaha báječně drží. U dveří ven mám jediný škrábanec - ten, jak jsem tudy tahala po zemi tu klec 100 x 80 cm. Jinak u těch dveří není fakt nic ani při ohnutí v pase.
Navíc mám pěkný dekor. Lidi, kteří nejsou podlaháři, běžně myslí, že jsou to dřevěné palubky.
Dá se to vytírat vodou, voda na tom může stát i hodiny, to se nehne. Můžu to zametat i vysávat. Když do toho zateče moč, dá se vytřít a nezůstávají zvednuté rožky ani smrad jak u laminátu.
Moje připomínky - akorát snad ta, že když byla Bekynka nemocná, tak se jí na tom rozjížděly tlapky. To jsem myslela, že se dělat nebude, že by to tak bylo na dlažbě, ale tady ne. A bylo to horší než na dlažbě.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 13:15
- Nahlásit
cernej caj
u toho vinylu myslim, že je jde o podlahu mnohem tvrdší než u lina. Mě se po tom špatně chodilo, protože to prostě bylo hodně tvrdý, ten nášlap na linu s filcem mi vyhovuje mnohem víc. Takže to je individuální, podle toho,co je příjemnější tobě. Proč by se měl vinyl po 10 letech vytrhat? Pokud se pod něj vystěrkovává podlaha, což je vlastně na celý podlaze to nejdražší )), můžeš pak přes vinyl položit něco jinýho, budeš mít úplně rovnej podklad
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 14:38
- Nahlásit
Gerda
tu znacku, co jsi napsala pisou, ze je to vinyl. Jinak vinyl je dost podobny linu mi prijde a myslim, ze to bezne nemuzes moc poznat na pohled nebo na naslap, co to je...
prave jde o to, ze ja bych ten vinyl chtela, ale muze kamarad tvrdi, ze ho ma 10let a je fakt uz hodne hnusnej, poskrabanej, tam kde se chodi, ze uz musel neco vymenovat a bude muset menit celou podlahu, pac je to hruza... (ja to teda nevidela, tak nevim, ale byl dost neoblomnej a sme pozvani na obhlizeci navstevu)
No a ja bych rada sehnala nekoho, kdo s tim ma zkusenosti delsi nez cca 3roky...
ja bych se zas rada vyvarovala toho vystehovavat celou loznici a vrstvit na vinyl dalsi podlahy, pripadne vydelavat a lepit nove... a koberce zas moc mit nechci, ale jestli je nakonec nezvazim..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 15:08
- Nahlásit
cernej caj
no nevím jak vinyl, ale lino máš různý tloušťky a hlavně dělaný na různý zátěže, tak jako pokud někdo koupí tenký bezzátěžový, tak je to sice levný, ale za pár let na vyhození, pokud si připlatíš za silnější třeba s největší zátěží, tak ti vydrží leta.
Já ho mám teda jen rok, ale naši asi cca 10 let v kuchyni, kde je fakt mega provoz včetně zvířat, maj to nejsilnější, s největší zátěží a s filcem jak psala Gerda a vypadá pořád jak nový, co by s tím udělala kolečková židle, to nevím, jsou tam jen normální židle a ty jsou v pohodě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 15:13
- Nahlásit
cernej caj
jinak koukám já taky možná to budu mít z pvc, mám něco takovéhodle http://www.karsis.cz/rs/katalog/tarkett/vinyl-pvc/ pro-domacnosti/2169-pvc-duplex-1704/a1.tpl.html
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 15:46
- Nahlásit
cernej caj
máme lino v předsíni hodně moc let, z toho 6 let se psem a úplně dobrý- bylo dražší, pevný na větší zátěž. ale kolečkovou židlí tam teda nejezdím. pod kolečkovou židli v pokoji jsem si stejně dala malej kobereček, aby mi to moc neujíždělo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 15:48
- Nahlásit
on tvrdi, se mel naky drahy a dobry. proste su ted mezi mlynskymi kameny pac muz je zasadne proti vinylu kvuli tomuhle jednnonu naxoru. a co hur, jeste mi nuni nenavideny lamino... samo ze sem vybrala lepsi s urcenim na to co potrebuju, ale prej ne ten kamarad totiz zezral veskerou moudtost sveta asibpac pred ten jeho naxor nejefe vlak.... a vadi maj jskej typ?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 15:55
- Nahlásit
cernej caj
vadi maj jskej typ?
jestli to dobře chápu a bylo to ně mě
tak naši maj stejný jako já, i kupovaný ve stejný firmě, sem si ho koupila právě proto, že už je to ozkoušený, že to fakt vydrží, mám velkou místnost a jako vyměňovat bych to za pár let nechtěla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 15:59
- Nahlásit
cernej caj
jinak když jsem se o to zajímala loni a četla různý diskuze, tak nejhorší mi přišlo to marmoleum že to jako moc nevydrží, dost si na to lid stěžovali
lamino to máš stejný, pokud koupíš levnější málo zátěžový, tak je to na prt, pokud se koupí kvalitní, tak to celkem vydrží, má brácha už x let a vyměňoval jen kus, kde to nějak polili nebo co a zcuklo se to
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:08
- Nahlásit
ja nemyslim lamino cenou, tam kse sem bydlela nebulo nejlevnejsi ale jak nekdo nechce koberec, ja nevhvi lamino proste.
vero
tak veysinou zidle jetakova ta zatez beru standart cemu vadi ze sefim u pc, yo mi dom nesmi...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:12
- Nahlásit
cernej caj
nevhvi lamino proste.
jj, no nic dalšího kromě dřeva a dlažby už mě nenapadá
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:19 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
jestli máš chuť vinyl zkusit i za cenu toho risku, tak můžeš muži říct, že pokud to bude za 10 let hnusný, koupíš na to se svýho platu na prostředek nějakej pěknej koberec.....jako že jeho práci ani prachy to nebude znamenat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:30
- Nahlásit
Vero
to stejne jeho praci ani jeho penize neznamena...
on tam ten vynil uz z principu nechce, ze to je hnus. kdyz ja rikam hnus o laminu, on me to vymlouva, ze ten kamos je s laminem spokojenej... tady nejde o penize nebo o to, ze by se to mohlo treba poskrabat... ale o to, ze jeho kamaradi maj bibli na vsechny znalosti sveta
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:50
- Nahlásit
cernej caj
aha myslela jsem, že jako nechce vyhazovat prachy a tak.....
to je pak blbý. a dá se třeba časem ještě přesvědčit?
nebo podlahu ještě můžete odložit a přispořit na dřevo...
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:55 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
Včera teda můj zákazník-podlahář tvrdil, že vinyl je v podstatě PVC
PVC = PolyVinylChlorid
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 18:21
- Nahlásit
Vero
no ale drevo nevim, nevim - musis se o to vic starat, muze se stat, ze to nekde zacne hnit treba kdyz ti do toho potece z kytek...
tak hledam bud zkusenosti, nebo nejakej tip, co by splnoval moje pozadavky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2014 20:14
- Nahlásit
cernej caj
vinyl že je hnus? když koupíš dekor dřevo, tak to od pohledu nepoznáš od lamina, mě se každej ptá, jestli je to lamino nebo lino
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2014 06:15
- Nahlásit
Maya
ze ten muze kamarad ho ma po 10ti letech hnusny -zniceny. sem to psala v tom prvnim prispevku. proto nas odrazuje a muz se drzi jen jeho nazoru, proto sem doufala, ze ho tu nekdo ma vic let
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2014 08:22
- Nahlásit
cernej caj
Hnít dřevo teda fakt nezačne.
V Lahovicích byla 10 let smrková, dřevěná a mít jistotu, že se při další povodni z naší podlahy opět nestane plovoucí, tak tam i zůstane.
Je fakt, že špičátko v amoku na ní udělalo pár škrábanců, protože ten měkkej smrk prostě nalakovat na tvrdo nešel. Mimochodem, v Lahovicích byla prkna na škvárovém zásypu leta letoucí (jako myslím tím desetiletí) a nehnilo vůbec nic.
Ještě kamarádka má korek a je s ním moc spokojená. Ale to už bude cenově asi hodně jinde.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2014 08:25
- Nahlásit
cernej caj
Jinak lino (PVC) máme klasický. Máme tu hrozně levnou imitaci korku (jestli 144Kč/m2?) a kromě jednoho fleku nevím od čeho, je to úplně super, teplý, měkký, není na něm vidět špína. Máme ho pět let. Ale mimoto máme i jedno drahé korkové lino a to je šunt trhavej. Jenže vůbec nevím, jak to od sebe poznat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2014 08:25
- Nahlásit
cernej caj
jj, já myslela, že se mu jako i nelíbí na pohled
no podle mě vinyl ti vydrží stejně jako lamino, když oboje koupíš kvalitní, tak celkem dlouho, pokud teda si to lamino nepoleješ nebo tak něco, pak se to kroutí
ale jako chápu, že když si chlap vezme za svůj názor kámoše, tak to se těžko překonává
jak jsem psala, naši maj to pvc lino v kuchyni tak možná těch 10 let a vlastně to samý tenkrát nechávali dát i na schody, kde se projde za den milijonkrát včetně psůch a koček a děti tam lítaj a vypadá to pořád jako nový, není to ošlapaný, ani olezlý, ani poškrábaný
ale jinak podle mě je to jedno, když pro klid v domě vezmeš lamino, tak taky neprohloupíš, já se taky rozhodovala a v podstatě jsem si vybralal to lino jen z důvodu, že je u toho jednoudšší pokládka a že přece jen tam mám kuchyňskej kout, kde by nějaký to polití hrozilo, ale v ložnici ti to nehrozí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2014 08:26
- Nahlásit
kachna_
korkový lino? tak to ani nevím že existuje
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2014 08:28
- Nahlásit
Maya
mně přijde, že psí drápky na laminu nadělaj neskutečnej hluk
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2014 08:41
- Nahlásit
kachna_
jo, to je fakt, lamino je mnohem hlučnější než lino i při normální chůzi člověka, natož pes, to už je docela kravál, což u čaje v ložnici, jestli ti psi tam v noci couraj, by taky mohlo bejt dost blbý, na linu jen tak decentně cvakaj
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2014 09:16
- Nahlásit
Céra má v kuchyni a předsíni tohle - URL letos už devátým rokem, a spokojenost obrovská. Lítají přes to tři děcka, dva psi (čau čau a rotvajler) dva kocouři a pořád je to ve velmi dobrém stavu. psí moč tomu neublížila, jen po jednom psím průjmu zůstal tmavší flek. kolečková židle neozkoušena, ale děcka po tom jezdí autíčkama a když pod stromek dostali kolečkové brusle, jezdili na tom do jara na bruslích a nezničilo se to. a myslím že další rok (aby to bylo těch 10 let) už to nějak echt velké úhony nedojde. Céra moc spokojená, dá se to zamést, vysát i vytřít... v zimě na tom stojí mokré boty( od sněhu a od soli) a ani pod nimi to není zničené...
|