| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:15
- Nahlásit
No, konecne o par tyzdnov nadide cas, kedy si vyplnim svoje detske sny. T.j. psa uz mam a teraz pride na radu byt.
Kedze som sa dost popalila a vidim, ake moj pes ma problemy na normalnych kachlickach a plavajucej podlahe (linoleum je najlepsie, ale ani to nie je uplne super) hladam vhodny typ podlahy pre mojho psa. Kachlicky do kupelky sme uz vybrali. Su velmi drsne a velmi drahe (to asi preto, ze su drsne, inak si to vysvetlit neviem). Najprv vykachlickujem kupelku a vyskusam ako sa mu tam bude vstavat, potom by som take pripadne dala do kuchne. Co vsak s ostatkom bytu? Chcem sa spytat, ake skusenosti mate s normalnou palubovkou z dreva? Udrzba a tak. Totiz toto ako jedine mi pride normal pre mojho psa, kedze koberce nechcem. Prosim, dajte tip, cim pokryt podlahu, aby moj pes, ked na neho pridu horsie casy mohol vstat bez toho, aby sa mu rozchadzali nohy. Dakujem!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:20
- Nahlásit
To máš těžký, pokud trváš na tom, že ani kousek koberce mít nebudeš. Já to vyřešila tak, že mám lakovaný parkety, který nevoskuju, aby neklouzaly a přes to mám několik koberečků, tak aby Sára, když si lehne (a ona si většinou lehá na ně) neměla problémy se vstáváním...
U ní je zase nejhorší lino - když jsme byly doma, tak máme v chodbě lino a jí tam několikrát podjely zadní nohy na kterých měla zmrzlý sníh a padla na zadek a od tý doby se tam bála chodit... takže po několika dnech jsem to už nevydržela a koupila takovej běhoun, který má pogumovanej spodek, takže drží na podlaze...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:21
- Nahlásit
Jé, prosím, máte někdo zkušenosti v panelových bytech /zřejmě pouze přízemních/ s izolací typu beton, vrstva polystyrenu a na tom vrstva dřevotřískových "panelů"? Jak s touto izolací naložit, když chceme položit dlažbu.
(To se psa týká, protože nebýt něj, tak tenhle problém neřeším).
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:26
- Nahlásit
Garfield
Nie, nemam, ale cokolvek je lepsie ako klast dlazbu priamo na ten panel. Inak spodni susedia pojdu do blazninca o mesiac
Jandula
Kobercom sa chcem vynut, neviem si predstavit udrziavat cistotu s kobercom. Pes musi prejst cez celu chodbu do kupelky. Po dazdi by to koberec nemusel rozchodit. Proste nieco, co sa nesmyka. Musi byt predsa nieco... Viem len o tom dreve, je to tiez drahe, ale... Ten pes ma sekundarne vysiel uz viac ako mna cele moje osatenie od prveho tyzdna mojho zivota...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:26
- Nahlásit
Garfield
My bydlíme v přízemí a myslím, že pod dlažbou je rovnou beton... je to sice studený, ale zeptej se nějakýho stavaře, myslím, že existujou takový izolační pěny, na který se dává dlažba...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:28
- Nahlásit
A co koupit nějaký levnější koberec, který budeš vždy po určitý době vyhazovat?
Nebo ty zátěžáky, co se dávaj do kanceláří, ty vydržej dost...
A každý bahno, který se dostane na koberec po zaschnutí vyluxuješ...
|
Meta
|
# Zasláno: 11 Led 2006 12:30
- Nahlásit
Mám palubovku v kuchyni. Je to paráda, nejlepší podlaha co máme. Teplá, lehce se stírá, krásně vypadá. Po zbroušení jsme ji natírali dost drahým bezbarvým vodouředitelným lakem, proto ta snadná údržba. Jenže je ze smrku, který je měkký (neb nejsme zas tak moc movití) a tak se na ní podepisují kocouři a pes drápama. Ale zase, až se nám bude jevit moc pošrábaná, tak ji necháme bruskou přebrousit a znovu přelakujeme a bude.
To broušení stálo asi 1800 Kč, tak to jednou za deset let přežiju snadno...
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 11 Led 2006 12:30
- Nahlásit
Dlažba bude vždycky studená,pokud pod ní nevede topení.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:32
- Nahlásit
bydlíme ve starém domě a máme tu původní podlahy, tj. prkna (asi smrk), nechali jsme je zbrousit a nalakovat. Není to tak hladké jako plovoucí podlaha, Bela chodí normálně, ale na honění to není, to jí to vždycky ujede.
V obýváku máme celoplošný koberec, i přes všechna proti si ho manžel prosadil, čistíme ho tak 2x do roka (menší skvrny hned) a není to zas tak hrozné.
Ale Bela není novofundlanďan
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Led 2006 12:32
- Nahlásit
Jandula
A každý bahno, který se dostane na koberec po zaschnutí vyluxuješ...
V tom je problem, u nas by nikdy nezaschlo. Mam psa vecne mokreho. Vsetko by tu bolo mokre, tazko by to schlo. Z koberca sa chlpy tiez davaju dole tazsie ako z normalnej podlahy. Nad zatazovkou som uvazovala, ale hladam este vhodnejsie riesenie. Moj otec navrhuje drsne linoleum (omnoho lacnejsie riesenie ako drevena palubovka). Proste neviem. Som z toho zufala, lebo ak by bol dalsi pes, tak sa nechcem dopustit rovnakych chyb... Pri stenati nejaky ten koberec obetujem, ale kupovat stale nove sa mi velmi nechce.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:34
- Nahlásit
Meta,zuzka
A ako je to s udrzbou, ked sa na nu nieco vyleje? (alebo si lahne na nu mokry novofundlandan )
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:35
- Nahlásit
No je pravda, že teď se dělají super lina... máš to i jako imitaci plovoucí podlahy, je to teplejší než dlažba a povrch je taky drsnější... Tak se vyprav do nějakýho obchodu a uvidíš...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:36
- Nahlásit
Jandula
ale nevypada to tak dobre, nevydrzi to tolik a tak.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:38
- Nahlásit
Máme doma jasanový parkety a dlažbu. Na dlažbě jsou položeny běhouny, takže psi se pohybují po běhounech a na parketách jim to taky klouže, protože jsou lakované několikerými vrstvami laků. Tak jsou taky různě velké koberečky, ale naši psi jsou v pohodě. Naučili se na tom skvěle pohybovat. Nevadí jim ani dlažba v koupelně.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:40
- Nahlásit
Jandula
Hej, najskor skusim to, uvidim, co bude za vyber.
Jirikovo
To mas pravdu, ale holt, niecim sa zacat musi. Neviem, ci by som vobec finance zvladala polozit drevennu podlahu aj ked drevo mame
|
janina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:42
- Nahlásit
pigie
My máme všude to drsné linoleum a psi chodí v pohodě. Jen když se někdy rozběhnout, tak je fakt, že občas trochu uklouznou.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:44
- Nahlásit
janina
Diky, ukludnila si ma trochu. My mame tu v byte linoleum "leskle", tak dufam, ze "drsne" by mohlo byt OK. To "leskle" je aj tak lepsie ako plavajuca podlaha alebo kachlicky.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:44
- Nahlásit
je fakt, ze lino ma tu vyhodu, ze ho lehce utres, v pripade zniceni muzes kousek vyriznout a nalepit tam novy .... treba kolegyne ma klasickou drevenou podlahu, lepenou a pes mel prujem v dobe, kdy ona byla v praci .... kdyz prisla domu, tak to sice vytrela, ale podlaha je znicena a bohuzel tam nemuzes jednu desku nahradit jinou. tam to musis bud nechat, nebo vymenit cely ....
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:47
- Nahlásit
pigie
my máme ta prkna i v kuchyni a normálně je vytírám mopem, ani kolem Beliny misky se žrádlem není problém. Taky už mi vytekla pračka a taky to přežila. Je tam trochu tmavší mapa, ale nic nebobtnalo, ani se nekroutilo (zkušenost s parketami).
Jak je to ta původní podlaha, má "patinu", takže se flek navíc ztratí.
Jediné, co mi vadí, jsou spáry, jednou tam návštěvě něco ukeclo a Bela to tam ještě 14 dní chodila olizovat, ale spáry by u nově položené podlahy neměl být problém.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:49
- Nahlásit
Garfield
my jsme v bytovce položili dlažbu na lino, které tam bylo přilepené, bydlíme ve zvýšeném přízemí, takže jít až na beton nám nepřišlo dobrý.
Jinak v kuchyni máme lino, který není hladký, má spodní teplou vrstvu a hafana se po něm neklouže.
pigie
V linech je teď výběr obrovský, kamarádka dělá projektantku ve stavební firmě a říká, že movití spoluobčané teď preferují lina do všech prostor svých big sídel.
Je fakt, že v tom sortimentu je pak těžký si vybrat.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:49
- Nahlásit
pigie
My máme právě tu imitaci plovoucí podlahy a vypadá to dost dobře. Musíš ale vybrat nějaké zátěžové, tvrdé, kvůli poškrábání. Doporučí Ti to v pořadném kšeftě. K tomu normálně lišty a vypadá to super. Ale lišty nám Sam zpočátku sem tam ožral
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:50
- Nahlásit
zuzka
Jediné, co mi vadí, jsou spáry, jednou tam návštěvě něco ukeclo a Bela to tam ještě 14 dní chodila olizovat
Vdaka za podelenie sa o skusenosti. Ja by som chcela tiez patinovu a hlavne tmavu, nie svetlu. Uvidime ako na tom budeme casovo i financne.
Jirikovopes mel prujem v dobe, kdy ona byla v praci .... kdyz prisla domu, tak to sice vytrela, ale podlaha je znicena
Plavajucu podlahu presne kvoli tomuto nechcem, ani parkety.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:52 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
fromeli, janina
Dakujem! Potesili ste ma. Takze asi bude lino s imitaciou tmavej palubovky Ak take najdem drsne, lebo uprednostnujem funkcnost pred vzhladom. (Co by ste kvoli bubakovi neurobili ) Moc, moc vam vsetkym dakujem!
|
janina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:55
- Nahlásit
pigie
http://www.fatra.cz/cz/vyrobky/voj/voj1000_linofat ra.htm
můžeš vybírat, my máme z té řady Domo
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:03
- Nahlásit
janina
Vdaka
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:06
- Nahlásit
jen pro představu:
(zjistila jsem, že fotím podlahu, jen když fotím psy )
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:07
- Nahlásit
jéé ono už je to plně automatizované a samo si to zmenšuje
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:10
- Nahlásit
zuzka
Diky. Presne nieco take v tmavom chcem. Velmi sa mi to paci A tie vkusne ozdoby na tej podlahe Zda sa, ze im plne ta podlaha vyhovuje
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:15
- Nahlásit
pigie
dokud chodí je to v pohodě, ale jak se začnou honit, v zatáčkách jim to klouže. Přeci jen je to trochu drsnější než plouvoučky.
P.S.
je to podlaha v kuchyni, je focená po dvouletém užívání, včetně psího, jak vidno, fleky tam jsou, ale většina už jich tam byla
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:18
- Nahlásit
zuzka
No, u nas je to v pohode, u nas Hugo doma nelieta, max. zrychli, ked davam misku na zem Mne ide len o to, aby mu nohy nelietali pri vstavani.
P.S.: Na podlahe ziadne flaky nevidim
|