| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:12
- Nahlásit
Ahojky, dnes jsem se dočetla v novinách (no jo, přiznám se, v Blesku.. , že chtějí zrušit jeden vyhlášený zvířecí hřbitov v Praze. Jsou tam prý nejen psi, ale i kočky, morčata a dokonce rybičky.. Tak mě napadlo, nechali byste svého pejska také pohřbít na takovémto hřbitově? Nebo byste ho nechali u vetoše, popř. ho zakopali někde u sebe na zahradě či v lese...vím, je to blbé se takto ptát. Prostě mě to zajímá... My osobně, když jsme vloni pohřbívali přítele irského setra, tak jednoznačně v lese, na jeho oblíbeném místě. Bylo to v pohodě, neboť děda má známé mezi hajnými, tak jsme dostali i "povolení"..
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:14
- Nahlásit
Já mám náš soukromý zvířecí hřbitov (andulky,křeček, morče, křečík, vodní želva a dvě kočky) na konci zahrady.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:16
- Nahlásit
monika
ze na tebe posleme ochrance zvirat ... tobe snad uz doma umrelo uplne vsechno ...
ale jinak sluzeb psiho hrbitova bych asi nevyuzil, zahradu nemam, v tom stromoradi u nas, kteremunekdo s nadsazkou rika les bych sveho psa taky nikdy nezakopal, takze mi zbyva opravdu jen ten veterinar. ale zaroven predpokladam, ze to jeste dost dlouho nebudu muset resit a ono to potom nejak dopadne ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:20
- Nahlásit
Psí hřbitov by mi nevadil, ale raději bych psa odnesla někam do lesa a zakopala je někde, kde je klid a hezky (i když mu to bude celkem k ničemu), ale dělala bych to spíš pro sebe, abych se měla jít kam bezesvědků vybrečet.
Lituju, že jsem předchozího pesana dala veterinářovi, najdenou bylo strašně prázdno bez možnosti obracet se na nějakou tu "modlu". A přitom jsem hroby vždycky odsuzovala, přišlo mi úplně ujetý chodit někam za mrtvým tělem a ještě tam nosit kytky a zapalovat svíčky a ometat sníh a sbírat listí. Vůbec jsem nechápala, co lidem může taková "sentimentalita" přinášet... Pokud existují duše zemřelých, tak je vyslyší všude a nemusí chodit na hřbitov.
Ale když mi umřel strašně moc milovaný pes, tak jsem najednou tu potřebu měla taky. A nebylo kam jít.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:20
- Nahlásit
Jirikovo
Jasně... Jen pro zajímavost, kamarádovi před dvěma lety umřel vlkodav a oni mu kopali hrob na zahradě v -10 stupňovém mrazu, takže to opravdu byla lahůdka..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:23
- Nahlásit
Garfield
To je fakt, my tam právě na to místečko, kde je ten pejsek zakopaný, pravidelně chodíme. Né že bychom tam nosili kytky nebo podobně něco ujetého, prostě jen tak postát a zavzpomínat...Přijde mi ale úplně úplně šílený, že některý lidi jsou schopný své miláčky si po smrti nechat vycpat a vystavit doma!!!!!!!!!!!!!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:28
- Nahlásit
Já bych ho určitě zakopala na zahradě, protože tu možnost mám, kdybych jí neměla tak bych našla nějaké místo v přírodě. Jak píše Garfield, kam bych mohla občas zajít zavzpomínat, nebo i ten psí hřbitov, prostě tak nějak vědět že tam ten pejsek je. Furt mi to příde lepší než ho nechat u veterináře.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:31
- Nahlásit
Když ho necháte u veterináře, tak máte akorát jistotu, že váš pejsek skončí někde v kafilerce...
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:35 - Změnil/a: Hanna
- Nahlásit
smutné téma,ale dost lidí to musí dříve či později řešit..já mám jednu z fenek 13let starou a má už rakovinu..přiznám se ,že nevím jak to "potom" udělám.
žádné oblíbené místo zde nemá..přestěhovaly jsme se sem,když už byla nemocná..
je to vše sentimentalita..ale přiznám se,že občas o tom taky přemýělím a nevím..
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:36
- Nahlásit
A jsme zas u blbé srandy... Sice mi není příjemné vědět, jaký krutý osud stihl tělo mého milovaného pejska, ale zase znám pana majitele kafilérky a tak z důvodu utužování přátelských vztahů jsem mu taky přispěla nějakou tou kačkou na sanžší živobytí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:40
- Nahlásit
No my máme prvního psa pochovaného na zahradě u rybníčku a má tam křížek z březových polen.
Nechat ho u veterináře by mi bylo strašně líto, ale je jasné že kdo je v paneláku tak asi nemá moc na výběr...
Můj strejda to jednou vyjádřil brutálně - "to tak, aby nám z Bessinky udělali masokostní moučku!"
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:44
- Nahlásit
U Hrušovan u Brna je kafilerka, je to pěkně nechutný, občas tama jezdíváme projet se na motorce a ten černej dým, co odtama vychází a ten zvláštní nasládlej smrad...fakt nechuťárna. Ale jak už tu bylo napsaný, mnoho lidí na výběr nemá. Ale ještě jste se nevyjádřili k tomu, jak si někdo dokáže svého vycpaného pejska postavit do pokoje....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:44
- Nahlásit
já mám skoro15letého kníra a děsím se dne, kdy už nebude......ale až ta chvíle nastane, tak bude mít svoje místečko jednoznačně u nás na zahradě pod stromem, kde rád odpočívá. Ale tohle je fakt smutné téma....Garfielde odlehči to nějak
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:49
- Nahlásit
Evik
To se bohužel odlehčit nedá. A není vtipné ani to, že jsem ještě za života svého psa mnohokrát přemýšlela o tom, jakým způsobem asi umře a jaké to bude a jak se to dozvím, nebo jestli u toho budu, nebo jestli se to nedozvím vůbec a skončím jen na domněnkách a tak a strašně jsem to ořvala a obrečela a to ještě ležel živej vedle mě a olizoval mi tvář. Sice mé představy přežil o spoustu let a konec byl z těch lepších a snesitelnějších, ale byla to dobrá příprava na psychiku.
U Garfielda se těm myšlenkám fakt úspěšně bráním a to jsou mnohem reálnější a jejich realizace je výrazně blíž.
Směšného mě nenapadá nic.
|
klára
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:57
- Nahlásit
psici jsem nechala u veta, na vzpomínání mám vystavenou fotku
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:01
- Nahlásit
My máme taky obě předchozí čubiny zakopaný na zahradě, o první jsem se dozvěděla až když to bylo vykonáno (měla hromadu nádorů mléčnejch žláz, několik operací a už nemohla téměř ani chodit - a to jí bylo 7 let), druhou čubinu jsem s prominutím že to tak musím říct poslala na smrt já (měla nádor hrtanu, dva měsíce nemohla žrát, ani tekutou stravu, kterou jsme do ní vpravovali injekční stříkačkou, v konečný fázi ani pít, přestože byla mladá, taky 7, přestože až do poslední chvíle byla veselá - proto to rozhodnutí bylo to nejtěžší co jsem zatím udělala - tak jsme jí museli nechat uspat - naštěstí veterinářka přijela na mojí žádost k nám a nechala nás ať si ji zakopeme na zahradě - teda jedna taková věc: hrobeček jsme sice vysypali vápnem, ale Agátu jsme tam dali v pytli - ještě půl roku jsem si to pak vyčítala, ale neměla jsem sílu s tím něco dělat)...
Zatím to vypadá, že nám všechna psiska umírají hrozně brzo a bolestivě - tak doufám, že Sára bude výjimka (no i když s těma jejíma kloubama - no radši nemyslet).
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:08
- Nahlásit
Jandula
Nechci být netaktní, ale ten pytel zcela pozbyl jakéhokoliv smyslu...
Ale lepší pytel než náklaďák s reklamou AGRIS Medlov a putoval do kafilerní mašinerie více než-li nechutné.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:10
- Nahlásit
Ten hřbitov nemají rušit,ale majitel chtěl přikoupit okolní pozemky,protože o služby je enormní zájem, město Praha mu řeklo,že o ty pozemky zájem nemá,ale pozemkový fond je prodal někomu úplně jinýmu. Majitel hřbitova na pozemkový fond podává žalobu a magistrát stojí za ním
jinak my máme naší pesu pod stromem na chalupě, na veterině bych jí nidy nenechala
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:15
- Nahlásit
jana33
Jo a taky spousta celebrit, který tam ty pejsky a různý zvířátká mají...stojí za nimi.
Jinak my jsme tu setřici zakopali zabalenou do její deky...Přemýšleli jsme i tom, že s ní pohřbíme i obojek, nakonec jsme si ho ale nechali a dodnes nám ji připomíná..
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:22
- Nahlásit
Garfield
No bylo to zkratkovitý jednání, vím o tom... Ale v tý chvíli mě to nějak netrklo, že tenhle pytel se rozhodně v zemi nerozloží...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:26
- Nahlásit
Jandula
Si pamatuji, jak mi jako dítěti umřel kanárek. Byl to můj první pohřeb v životě. Kanárka jsem zabalila do spousty igelitů a sáčků a papírů a celého ho zamčela /na zámek/ do své dětské pokladničky (byla to atrapa archaické truhle). A tak jsme ho pohřbili, aby byl jako mumifikovanej.
Pak jsme ho chtěli vyhrabat (asi za 2 měsíce), ale hrobeček už jsme v tom lese nenašli. Naštěstí.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:32
- Nahlásit
Syska
My jsme o veterináři ani neuvažovali,protože mi to přišlo nedůstojné.Hřbitov je od nás daleko.Tak nám zbyl ten les.Dnes jsem ráda,protože hrobeček navštěvuju často a dnes i s mojí novou fenkou.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:32
- Nahlásit
Já taky jednou jako malé dítě pohřbívala křečka...našla jsem ho z ničeho nic úplně ztuhlého...pak jsem se od někoho dozvěděla, že křečci (někteří) občas v zimě prodělávají zimní spánek a že jsou taky jakoby "tuhý"...tak ta představa, že jsem ho možná pohřbila za živa...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:42
- Nahlásit
Syska
když zmiňuješ křečka, tak tady někde na fóru kdysi někdo psal, že se jim ztratil doma křeček, nemohli ho najít, a pak ho až našel otec rodiny, když si ho v domnění, že si maže chleba z medem, namazal na ten chleba už skororozloženého v tom medu...(zviřátko nejspíš vlezlo do špajzu, prodolovalo se do sklenice s medem...a utopilo se tam....) no ale to je hodně nechutný, ale současně i k smíchu.....blééé
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:46
- Nahlásit
Můj kamarád jednou málem vypil pavouka utopeného v kafi...toho velikýho pokoutníka či jak se jim nadává... Vzhledem k tomu, že trpí velkou arachnofobií to bylo opravdu o zdraví...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:47
- Nahlásit
Syska
Já Tě ujišťuji, že jsem to taky zažila a že zimní spánek od posmrtné ztuhlosti poznáš. Zejména proto, že mrtvému křečkovi během pár hodin zešednou a zmatní oči. Mně těch křečků umřelo několik, přičemž jednomu (jak jsem již dřív psala) zlomil vaz můj pes, který ho strašně miloval, něžně ho oňufával, nosil si ho s citem ve šňupáku a jednou to s tím stiskem přehnal. Ale to s posmrtnou ztuhlostí nešlo zaměnit, ono křeček ve tvaru houslového klíče působí prostě divně.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:54
- Nahlásit
Garfield
No nepamatuju si teda, jestli měl tvar houslového klíče... Vím jen, že byl v normální poloze a oči měl zavřený, prostě byl jen tuhej...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:57
- Nahlásit
Syska
to si musis poridit domu minimalne jednu notovou osnovu a zkusit na ni krecka polozit. pokud se to bude tvarit jako houslovy klic, tak ho muzes pohrbit ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:59
- Nahlásit
Syska
No jak měl oči zavřený, tak nebyl mrtvej. Nejspíš. Mí mrtví křečci je právě vždy měli otevřený, šedý a matný.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:00
- Nahlásit
Jirikovo
tak jsem si právě smíchy zaplivala monitor
|