| Autor |
Zpráva |
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2005 19:10
- Nahlásit
Anonymní
Jo ta kniha vysla, viz http://psiskolafalco.web3.cz/kniha.htm stoji pro me trochu neuveritelnych 290,- Kc a jeste k tomu 100,- Kc postovny ale jak ruzne ctu proda jich asi docela dost.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2005 20:14
- Nahlásit
Evička
My děti nemáme,ale chlap podniká a já dělám na dvou pracovištích...potřebujem ještě vydělat nějaké prachy,aby bylo na větší barák,resp.barák s větším pozemkem někde na polosamotě a na pořádný chovatelský zázemí.
Jinak si to taky užívám,ale já jsem workaholik a skrytý neurotik od přírody...
A když oba jedem práci naplno,a psy naplno,je nám docela fajn...za tři neděle si jedem pro krevně suprovýho dobrmánka na práci...dali jsme se do kompletní obnovy genofondu a ke starým čtyřem čubám jsme přikoupili dvě mladý krevně nadějný čubice,dobrmanku a malinušku,a teď tohohle pejska...
Mám teď zvířata,kde limitace úrovně výkonu je dána už jen mnou,už nikoliv hranicemi psa...
Já ale ani nechci závodit,spíš mě baví rutina,tréninky,řešení questů,příprava mladých zvířat,práce s drivy,a pak to předám svýmu chlapovi a řeknu mu Jeď,máte na to....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2005 22:05 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Sali
a skrytý neurotik od přírody
Jít k Chocholouškovi a nebo si pořídit smečku . Máš náročnou práci a náročný koníček, ale naštěstí jste na to dva (proto ta druhá možnost )
Sali i Tchori, Evicko, Fiste a ostatní - k tomu co tu probíhá: já jsem ráda, že si mohu poslechnout názory a rady ze všech stran. Jedna je možná moje citová spřízněná skupina a nemusí být profíci, druzí profíky jsou, ale nemusí mi jaksi sedět. Vlastně tady jde možná o to, že píšete formou, která některým nevyhovuje a působí, jak tu bylo zmíněno, krapet "povýšeně". Já osobně bych zapracovala pouze lingvisticky a stylisticky, bez rozporů s ostatními - vím jak je těžké někdy někomu radit a mít pocit, že Ti nerozumí tak jak bys chtěla. (čili to nemá nic společného se zpochybňováním profesionality!)
A co do tématu - pokud jsem příznivcem p. Dostála, protože mě třeba něčím zaujal, a nenavštěvuju mujpes tak podrobně, abych už to četla Xkrát, tak chci vlastně jen a jen slyšet pádné argumenty co a proč ne (ano), nikoliv obecné řeči.
No jo, postoje - čím jsou radikálnější, tím se hůř mění, ale to vy víte, ne?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2005 22:28
- Nahlásit
Terri
To mas tezky na kazdem foru (ale i v reale na cvicaku) se presvetcuju ze nema cenu radit pokud se nekdo primo adresne nezepta. Uz hodne krat jsem se zarek ze nebudu reagovat na veci co nekdo nekde pise i kdyby to byli uplny blbosti. Uz jsem se dostal tak daleko ze kdyz vidim ze si nekdo kazi psa radsi se otocim a koukam jinam nez na sebe zase nechat rvat co je mi do toho. Bohuzel mi to dost casto neda napisu svuj nazor (podle meho ho i jaku svuj nazor prezentuju a nikoho nenapadam) a vyvine se z toho podobna nesmyslna diskuse jako byla tady. pokud to nekdo vzal jako utok na sebe nebo jako z me strany nejaky povysovani tak se mu omlovam, nebylo to tak mysleny.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2005 22:36
- Nahlásit
se presvetcuju ze nema cenu radit pokud se nekdo primo adresne nezepta.
Na škole nám říkali "nedávejte nevyžádané rady, i kdyby vám stokrát připadalo, že je ten člověk potřebuje a pomohly by mu".
Ale tahle diskuse je nejen o radách (kterých si ale velmi vážím), nýbrž také o názorech, tak proč je nepsat? Myslím si, že je dobrý, že
mi to dost casto neda napisu svuj nazor, protože i tak si přece udělám obrázek o tom druhým a to také patří k radám. Chci vědět, co mi radí za člověk (případně nick) .
Na druhé straně, pokud je něco jen o názorech, tak tam vždy budou vřít emoce, protože se jich sejde hodně.
Jen tak dál, milí lidsko-psí přátelé, já tu ráda zajdu i takhle večír, i když už bych asi měla být v jiném pokoji
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2005 22:44
- Nahlásit
Terri
jeste neco jak chces na netu probirat nejakou metodiku konkretne, ona kazda metodika ma sve pro a proti , jak nekdo psal nic neni cernobile. Ja muzu napsat ze mi sedi - nesedi provadeni te metodiky tak jak je provadena nebo ze se na mne znameho psa hodi - nehodi pripadne na jaky typ psa se hodi - nehodi. U vetsiny metodik vychovy a vycviku je potreba presne znat psa aby se dalo konkretne radit to vetsinou na netu neni takze zase jde poradit jen obecne bez konkretniho upresneni. Treba pouzivane korekce nelze na netu prakticky vubec popisovat jelikoz je nejde popsat tak aby je nebylo mozno pochopit spatne a v tu chvili je rada skodliva. Proto po me nechtej konkretni rady, ja se budu drzet jen v obecne rovine.
PS. omlouvam se za zmatenej prispevek, ale snad bude pochopen tak jak byl myslen.
|
PetraR
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2005 08:20
- Nahlásit
A to říká kdo??? Jeden můj svérázný profesor na laborky fyz. chemie, kde se pracovalo ve skupinkách, jednou řekl: "Myslím, že pokud něco řeší kupa lidí co o tom ví hovno, je zákonitě výsledkem kupa sraček."
Tak že bychom my všichni ostatní sklapli a mluvili tady pouze Fist, Sali a Tchor? Vzdyť tohle je pouze diskuze, není to snad hra na absolutní pravdu a na to kdo je nejlepší...
Pardon za ty sračky, co jsem tady teda kdy napsala. Mějte se fajn
|
Evička
|
# Zasláno: 25 Led 2005 08:43
- Nahlásit
Pro SALI[b][/b]
Máme toho hodně společného. Můj muž taky podniká, já mám sice jedno zaměstnání, ale to mi bohatě stačí. Státní správa není nic příjemného a povznášejícího na duši. My už ten dům s velkou zahradou hned u lesa máme. Sice splácíme jako mourovatí, ale nějak to zvládnem. Pro naše psy ráj. A protože nám doma psí parta stárne, tak jsme si trochu s předstihem koupili vánoční dárek- malou fenečku z vynikajícího zahraničního krytí. Taky potřebujeme oživit krev.Nové chovatelské zařízení se chystáme začít stavět na jaře. Psů přibývá a prostory už nestačí.Naštěstí nejsme ani jeden workholik a neurotický je pouze můj muž, ale to zvládáme. My máme lovecké psy a služební výcik si vzpomínám jen letmo, když jsem v dětství měla fenu NO Adu z Ejra CZ a s tou jsme to na cvičáku zkoušela. Koupila jsem ji tehdy za těžce ušetřených 1700,-Kč jako dvouletou, protože majitel byl opilec a zrovna potřeboval prachy. Byla ovšem suprová.Dobrmani jsou krásní, ale není to moje krevní skupina. Takže držím palce, ať vám všechno vyjde podle vašich představ.
Pro všechny ostatní:
Je těžké uznat, že někdo ví a zná trochu nebo hodně víc než já. Naše ega nám to nedovolují. Proto všechny, kteří čtou tyto stránky prosím, ať se zkusí reálně zamyslet nad zkušenostmi jiných a když už si nechcou vzít z těchto dobře míněných rad nic za své, tak ať je příliš nekritizují. Jsou to totiž těžce nabyté zkušenosti, provázené leckdy nemalými potíži a tady jsou již prezentovány jako výsledky bez toho úsilí kolem. Ceňte si prosím rad, tak ja říká Sali, v dnešní době jsou nejdražší informace. A zde jsou vám předkládány zcela nezištně a s otevřeným srdcem. Takže pokud budete chtít sdělit svůj názor, tak prosím, ale volte prosím způsob.Jinak se dostaneme jen k planému tlachání.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2005 09:35
- Nahlásit
Evička
Jo jo,díky...já se k lovečákům dostala jen bokem,prastrejda měl stanici "Z Čihováku" a choval jagdteriéry,KO a měl i hodně zvířat jen na výcik-pointery,setry...ale jeho srdce patřilo těm malým hajzlíkům vzteklým
Cvičil ovšem dost postaru,byla to sedmdesátá a osmdesátá léta,hlavně parfosem a tím mi dost odpadl od srdce,on totiž byl cholerik a bouchal do psů zcela nesmyslně...nicméně jsem mu jako dítě tahala vlečky a dělala takový pomocný volovinky kolem...
Já se plně dala na sportovní výcvik,ale mysliveckou kynologii pořád zpovzdálí sleduju a dost často v ní beru inspiraci...ono udržet zvíře v plném drivu současně ve funkční ovladatelnosti je u pointera a dobrmana to samé
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2005 09:39
- Nahlásit
PetraR
existuje ještě jedno krásné české přísloví o potrefených husách
ale nebudem to tady rozpatlávat,opravdu to nemá cenu,ta naše skupinka by opravdu patřila do jiného fora,tímto Vás všechny srdečně zvu na Hofyland na Pracovní plemena,kde se řeší konkrétní výcvikové problémy mezi lidmi,co se spolu často vídají a sjíždějí se na společné tréninky třeba přes půl republiky a jsou tam lidi,od kterých je se opravdu co naučit...lidi co se pohybují ve vrcholové sportovní kynologii s netradičními plemeny a nejsou vyznavači drastických metodik...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2005 09:49
- Nahlásit
Terri
já ti nemůžu konkrétně k D+D říct nic,protže všechno,co o nich vím,vím jen okrajově a buď z emotivních výpovědí lidí,co s nimi ve styku byli,nebo z jejich poraden a diskusních for...
a já si dělám názor o lidech až podle osobních zkušeností s nimi...a ne z jedné chvilky...
nakoukla jsem do jejich poraden,když jsem k tomu byla nalákaná děním doma,a výroky p.Dostála mi dost nesedí,pokud mají být určeny laikům...v obecné rovině by třeba mě neublížily,ale co přinesou člověku,který se právě učí rámcově ovládat složitý organismus zvaný pes domácí????
P.Desenský je v psané formě i v doslechnuté mnohem mě bližší,v obecné rovině máme podobné názory,třeba na to,jaké pravomoci ve smečce si člověk může dovolit svěřit psům a kdy...obrana smečky,obrana teritoria,tresp.započetí této aktivity.......lapidárně řečeno dokud nedovolím,nesmíš se porvat.
Ale to je vše,a když se mám vyjádřit k osobním zážitkům lidí,co tam byli,tak já bych asi po deseti minutách těch zážitků p.Dostálovi dala jedovatou instruktáž a odešla středem...ale zase to není validní,neb je to z druhé ruky...
a neboj se,já i na cizím cvičáku udělám slušný ceres,když mám pocit,že budou poškozeni moji psi...
|
Evička
|
# Zasláno: 25 Led 2005 11:39
- Nahlásit
Sali máš se svými názory čím dál tím víc zastánců, tak se drž. Ahoj, fandím ti.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2005 13:08 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Ahoj Sali, Tchor
já osobně jsem také ráda za vaše příspěvky, ono člověk si vždycky musí vybrat to co mu sedí, a ne hledat co ne .
Jen bych opravdu chtěla, že ač se věnujete F1, tak nezapomínali na ty, co jsou sice rekreační plavci, ale třeba hodně zanícení (Sali, nemysli hned na nějaký zánět ) ovšem také nezkušení . Nechtěla bych se věnovat kynologii ve smyslu jako vy, protože na to nemám okolní podmínky a ani chuť, a přesto jste mě obohatili - akorát mnohdy nerozumím tomu co píšete, protože už to jsou pojmy, se kterýma jsem se nesetkala. Přesto sleduju příspěvky o obraně a stopách, protože co kdyby někdy .
Byla jsem poprvé na cvičáku - ale mimochodem, bylo tam okolo 20ti psů..., takže spíš taková seznamovačka s ostatními (pro psa) a poslušnost v mumraji psů - což je určitě to, co můj pes zatím moc neumí, protože by si nejraději pořád hrál.
Ale chytlo mě to (vzdor hnusnýmu počasí) pořádně za pačesy a budu chodit pravidelně. Je to prostě super! Ale možná nebýt příspěvků tady, tak se neodhodlám
Sali, Evička
Také stavíme barák, zadluženi až do smrti, víc kšeftů mimo zaměstnání, navíc mám ještě další 5ti leté studium. Kdy do toho vtěsnat mimčo to teda nevím a tak záchranu plánuju aspoň v pejskovi. Kamarád říká, nepořídím si ho, protože ty dvě hodinky denně nemám. A já říkám, pořídím si ho, protože ty dvě hodinky denně potřebuju. (obrazně řečeno).
Bez psa si neumím život představit, resp. byl by pro mě hodně prázdný. Ale čím dál víc se mi líbí se psem "něco dělat" - ovšem nikdy mě to moc nenapadlo, protože u nás byly různé názory a rozpory.. Ale teď si do toho kecat nenechám
Tchor
Vím, že tu nejde popsat metodika, ale někdy stačí nastínit a já bych se doptala, protože opravdu mi jde často o základní, pro tebe rutinní, věci. Nic velkýho. K tomu musíš čelit na jiných tématech
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 12:58
- Nahlásit
To má tady tedy úroveň ty Vaše vzkazy se vůbec ale vůbec netýkají psů ale Vás jako osob či nějaké smyšlené konkurence.žádná rada žádný dotaz no kdo by se tu taky na něco ptal po přečtení kritik.Měli by jste se zamyslet a vrátit se ke psům jako takovým.Nebo to tu přejmenovat.Petr
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 13:08
- Nahlásit
Anonymní Petr
Ale tohle téma má název "kniha p. Dostála" !
|