Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Je německý ovčák inteligentnější než jiní psi??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 19:49
- Nahlásit

místo urážek by bylo záhodno objasnit, o co Pavlovi jde. Jsou už totiž celkem pryč doby, kdy tzv. exterieráci byli za blbečky a pracáci za inteligenty, doba se hodně posunula a i u exterieráků lze najít skutečně zvířata velmi kvalitní v povaze a u pracáků povahové šílenosti. Zrovna tak jako na druhé straně spousta pracovních zvířat dnes běhá na klubovce a obhájí výbornou, což dríve u vlkošeďáků nebylo myslitelné. Já pamatuji doby, kdy bych se na výstaváka ani nepodívala, byli opravdu slabí, ale dnes mám doma dvě feny a v povaze jsou mnohem lepší, než spousta pracáků, co potkávám. A pak je pravda, že hodně záleží na psovodovi, znám psovoda, co pracuje jen s výstavákama, a účastní se výběráků s každým svým psem. A znám spoustu tzv. pracovních chovatelů, co chovají na zvířatech s jedničkama ani nemrknou. Není vše tak černobílé, jak se zdá......

Shadow
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 21:59
- Nahlásit

Ebony

Pavel
Já se nechci rozčilovat a nadávat, ale FiSt to napsal uplně perfektně opravdu mi to nepříde jako ironie!! je to ubožák, který závidí hezké psy!! a to si řekl jenom proto, že má jinej názor než ty!! Tak co proboha blázníš?? Tady se bavíme o psech povídáme si, ptáme se, radíme si , o nich vždyť není nic lepšího než mít po svém boku nejlepšího přítele člověka a ty to takhle kazíš?? Tak tady klidně buď proti tomu nikdo nic nemá , ale neurážej ostatní jenom kvůli tomu, že mají jiný názor než ty!! to jest můj názor

Čurina
# Zasláno: 5 Říj 2005 22:24
- Nahlásit

Také si myslím, že Pavel tím nemyslí nic špatného.Všichni tady zveřejňují své názory, někteří si zde velice zdatně nahrávají, ale nikdo nenapíše nic konkrétního. Jsou zde tací, co se snaží zviditelňovat (nebudu psát kdo, nebo se do mě také pustíte).Konečně zde někdo píše jiné názory než většina z vás. Já osobně nevidím rozdíl v pracovních a exteriérovích psech NO. Myslím si, že toto téma by měli řešit ti, kteří doma No mají a mají s ním nějáké zkušenosti. Názory těch kdo mají jiná plemena jsou sice zajímavé, ale mimo mísu.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 22:54 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Čurina
No ja ten rozdil jako figurant vidim a myslim ze Fist taky. Ona je to tiz prace a prace. IPO je hlavne o kvalitach psovoda a lidi co snim spolupracuji, da se i s prumernym psem udelat velmi slusny vysledek. Ale skutecna prace kde jde o kvality psa o jeho odvahu a hlavne chut jit furt dal ikdyz to poradne drhne to uz je o necem jinem.
Kvality psa neproveri hodinova stopa nucena do extremni presnosti, ale treba hodinova stopa na frekvenci nebo nekolika kilometrova ctyrhodinovka v terenu.
Stejne tak kvality psa neproveri presne stejne se opakujici boj figuranta se psu predem znamym prubehem, ale zakrok pri kterem se figurant snazi vsemi prostreddky psovi v zakusu zabranit nebo zakrok v realu proti cloveku co se psu neboji a umis nimi bojovat..
Podle meho nazoru tech opravdu kvalitnich pracovnich psu je v tehle republice maximalne nekolik desitek a vetsinou jsou to bud NO nebo BOM.

PS: NO doma mam

wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:19
- Nahlásit

Tchor
Podle meho nazoru tech opravdu kvalitnich pracovnich psu je v tehle republice maximalne nekolik desitek a vetsinou jsou to bud NO nebo BOM.

Dodrbany nebrat...? (ja jen, aby se treba naaahodou nekdo doma neurazil... )

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:21 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

wami
Neznam dobramana ktery by se mohle s tema psama o kterych jsem mluvil rovnat, ale par jinejch plemen tam taky patri treba R. Sonskyho rotobul zcela urcite.

Čurina
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:26
- Nahlásit

Vážení, pokud kdokoliv tvoří cokoliv pozitivního a je přesvědčen o správnosti svého počínání, je u mne frajer. Můžeme však na toto počínání mít každý jiný názor. Pan D. je jistě profesionál ( frajer ), co se týká prezentování se zde, věřím, že je profesionál v chování vlků a především je dobrý pozorovatel .To není žádný můj únik, ani vlez do p... jak si jistě myslíte. Ale také je dobrý v psychologii, ( nikoliv psů ). V případě zájmu vysvětlím.
Jinak je třeba, aby Vás už konečně někdo vytrhnul ze zaběhnuté pohodičky. Jeden beran zamečí a všechny ovce v řadě pomekávají po něm to samé. Probuďte se! Nebudu zde obhajovat své vyjadřování, ale dodám jen to že na hloupost a zabedněnost odpovídám tak, jak odpovídám. Budu zde do padnutí obhajovat své názory, které se týkají NO a věřím, že se pár lidí přidá. Díky za názor Ebony. Myslím, že mě pochopila. Pokud si myslíte, že pes, který má rovnou záď je inteligentnější a bystřejší než je pes se znaky a zkosenou zádí, tak jste hlupáci. Je pravda, že se chov zmršil kapříma hřbetama. Ale ani o takových psech nemohu říct, že byli pomalejší v uvažování. Byli pomalejší v to svém nepřirozeném pohybu, nic víc... Samozřejmě jsem viděl pár tupejch NO, ale to bylo uplně o něčem jiném, ne o linii. Pokračujeme?

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:40
- Nahlásit

Čurina
Mas trochu silne vyjadrovani, ale postupne

<i>Pan D. je jistě profesionál ( frajer ), co se týká prezentování se zde, věřím, že je profesionál v chování vlků a především je dobrý pozorovatel .</i>

Ano p. Desenskeho povazuji za cloveka ktery vi o psech strasne moc a ma prehled nejen v oboru kynologie ktery dela ale i v oborech okolo.

<i>Pokud si myslíte, že pes, který má rovnou záď je inteligentnější a bystřejší než je pes se znaky a zkosenou zádí, tak jste hlupáci</i>

Rovna zad o povaze psa nic nerika, ale rika o jeho prakticke vyuzitelnosti vazhledem k jeho vydrzi. Preuhleni u NO vede az k patologickejm zmenam na jejich pohybu podivej se obcas na vystave NO na to jak pulku psu zadek vubec nenese. Opravdu neznam jedine zvire s takovym uhlenim ktere by zvladlo zatez sluzebniho psa.

<i>Je pravda, že se chov zmršil kapříma hřbetama. Ale ani o takových psech nemohu říct, že byli pomalejší v uvažování.</i>

Povahy exterierovych linii nezmrsil kapri hrbet, ale poptavka po NO spolecenskeho chrakteru. Na jednu stranu je to dobre, ale na druhou se znich vetsinou bohuzel stavaji zvirata pro vrcholovy sluzebni vycvik nepouzitelna. (Znova opakuji nemluvim o sportovnim vycviku) V jednoum souhlasim i velka vetsina tzv. pracovnich linii je pracovne nepouzitelna a tech stanic co produkuji zvirata s pracovni povahou je jak safranu.

Pavel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:41
- Nahlásit

Pro Tchora: Upřednostňuješ IPO, nebo Tart?

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:42
- Nahlásit

Mimochodem ono inteligence je vec nemeritelna skladajici se z mnoha aspektu takze tvrdit ze nektere plemeno je inteligentnejsi nez druhe je dost nesmysl.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:44
- Nahlásit

Pavel
No spis TART, ale mam dost vyhrad k tomu jak je provaden. Me osobne je nejbliz pojetim narodni rad a hodne me mrzi ze uz neni petistovka.

Pavel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:49
- Nahlásit

Vcelku souhlasím s tím, co jsi zhora psal o NO

Pavel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:52 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Měl jsem možnost aktivně se zapojit do výcviku vojenských psů a pár let jsem pracoval pro SBS. Psi všude byli spíše všehochuť, ale použitelnost stoprocentní. Bylo to zkrátka o něčem jiném a více se mi to zamlouvalo. Ale to je dnes asi již pryč. Zlaté staré časy.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2005 23:56 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Pavel
No ja mam obcas moznost spolupracovat s lidmi co o sluzebnim vycviku vi docela dost, prave treba Roman Sonsky, Jirka vesely, Manzele Souckovi atd.

Pavel
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 00:07
- Nahlásit

Pěkný fotky na tvejch stránkách. Tak nějak si to představuju.

Pavel
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 00:09
- Nahlásit

Víš, dneska je volba zcela jasná. Cvičíš to, co cvičí na tvém cvičáku, kam docházíš. Doma můžeš vylepšovat, ale stejně z toho bude IPO ( nemám nic proti ).

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 00:16
- Nahlásit

Kdyz mi mame takovej dost atipickej cvicak nemame sice od lonska plac takze cvicime kde se da, ale za to mame sest figurantu a kazdej se specializuje na neco jineho. Par lidi jezdi Tartovy zavody a par zase pro zmenu IPO a docela se schodnem. Krome toho jezdime po ruznych trenincichjinejch organizaci.

Pavel
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 00:27
- Nahlásit

Je to složitý, ale asi Vám to fachčí. Šest figurantů, no to bych jsem se radostí zbláznil. Co já, ale pes?
Zkouším přimět naše radní k vytvoření cvičáku a zkouším to trpělivě již třičtvrtě roku a vím, jak je těžké mít svůj plac. Nenápadně to zkoušíme se záchranařinou, protože si na radnici myslí, že vše ostatní je rasovina, nebo co to řekli. A ani nad tak Bohulibou činností se asi neslitujou. Pohnojili nám to tady předchůdci, dnes již vážení občané. Snad to napravíme.

Pavel
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 01:13 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Opět souhlas, asi měknu. Jistě je inteligence u psa neměřitelná. Každé plemeno má své předpoklady. O dělení prac. a ex. psů již nehodlám diskutovat. Snad jen, že prac. psa si musíš vychovat ( vypracovat sám ). S tím jistě souhlasíš. No, trošku oponovat budu- vyděl jsem dost žluťáků na dobrej úrovni a pár vlků na té horší. Ale je to věc názoru. Každému to své. No ne? Pokud chceš krýt vlkouše s žluťákama tak do toho. Přijdu se podívat, co ti z toho vylezlo. Asi ten očekávaný NADPES.
Jo a co to WOW? Máš něco proti, Filipe?

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 07:48
- Nahlásit

FiSt
Osobně souhlasím, že se NO jistě nějak dělí, možná spíše na opravdu pracovní a na ostatní. Pokud se nedělí, navrhuji, abyste svoje žluté s dekou a sraženým zadkem, začali krýt vlkošeďákama
Z osobní zkušenosti jsem se zatím s NO "opravdu pracovními" setkal pouze v řadách pracovního typu (černá, vlkošedá, "normální" postava). Žlutí NO se sraženou zádí, které jsme poznal blíže, byli naopak trochu tupí a jejich obrana nebyla to pravé ořechové. Předesílám, že nešlo o žádné sračkové psy, ba naopak.

Ach,jo, to už jseš buď mimo, nebo papouškuješ nějaký blbosti, přijeď k nám, ukážu ti spoustu "žlutých" kteří tupí nejsou a obrany maj parádní, a nejen obrany, moje výstavačka má nejlepší stopy z mých všech (většinou vlkošedých) zvířat, to, že se celé generace mluví o "blbosti" výstaváků neznamená, že to tak bude do konce světa.
A co se týká služebních psů, za mojí praxe u vojáků bylo složení vojenské psí populace převážně ze světle znakatých psů, kteří jaksi výstavně neuspěli, a "profíci" v civilu s nima přeci nedělají, tak byl tento "odpad" u armády, a většina z nich nebyli žádný sračky, ani sporťáci. Neznamená to, že schvaluju enormě přeúhlené psy se sraženou zádí, moje láska jsou tmaví vlkošedi, ale uvědomte si, že to co vidíte na výstavách, je jen pidizlomek z chovu výstaváků, a spoustu sourozenců těchto šamiónů by jste v reálu ani nepoznali - vypadají úplně normálně, jen se s nimi nikdo nechlubí.
A bohužel vlkošedých sraček potkávám čím dál víc, dost mě to štve, ale taková je prostě doba......

jinak vlkošeďáci se z výstavníma znakáčema i kryjí, ale není to dobré, ne kvůli povaze, ale kvůli barvě, co z toho vznikne, hlavně nehezky světle vlkošedá

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 07:53
- Nahlásit

Ebony
Sohas. Je to vzdy o konkretnim psovi.

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 07:58
- Nahlásit

Pavel
My to zkousime pes predvadecky pro deti a praci s mladezi obecne na to docela dost obci slisi, uz nam par placu okolni obce nabydly, ale bohuzel zatim nic nevyslo vzdy tam byli nejaky problemy bud to melo moc msjitelu nebo to byl plac nevhodnej (moc blizko baraku atd.)

Pavel
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:11 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Sláva! To jsou názory. mluvíte mi z duše. Názory FiSta jsou opravdu papouškování. Mockrát jsem se s tím v minulosti setkal. Sám jsem si tím prošel. Měl jsem psa bez PP, ale povedenýho a pár lidí mě vštěpovalo názor o znakáčích a o našich nej... psech, protože to byli pracovní psi. Jenže já pracoval a pracoval a ostatní skládali zkoušky a tak jsem pochopil, že to nebude vše tak jak se obecně říká. Měl jsem všestraně upotřebitelnýho psa, ale na zkouškách hořel. Ale to je na jiné povídání. Měl jsem taky vlkouše. Opět super pes, jen mírně nezkrotnej. Jeho bráškové šli k bachařům, mě zůstal jeden doma. Asi v něm zůstalo něco z té divokosti vlka??? Pak přišli znakáči ( namyslím přeúhlení ). Nemůžu zanevřít na jakéhokoliv psa. Oni znakáči byli asi více šlechtěni a myslím, že nejenom kvůli exteriéru. Dnes je to tak jak říkala EBONY, to co vidíš na výstavách je jen zlomek. Ale je taky pravda, že každej, kdo chce svého psa uchovnit, tak musí složit zkoušku. To znamená-aspoň na nějaké úrovni pracovat, no ne? Tak pracuj Filipe, pracuj.

Pavel
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:13
- Nahlásit

Rád si s Váma pokecám, ale teď musím jít něco dělat. Naše smečka něco sežere, tak jdu zopatřovat sebe i je. Jdu se zapojit do prac. procesu. Zatim.

Anonymní
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:16
- Nahlásit

Mistře Filipe, papoušek jistě nejsem, mám své názory a za těmito si stojím. Pokud máte v Praze u agentur vysoce odborně vzdělané osoby, tak jste opět hvězdy, jako snad ve všem.
Nevrtej se do věcí, o kterých nic nevíš. Jsi tak ubohej, že už nevíš, čím bys nasral. Jsi ještě hloupej mlaďas, kterej neví nic o životě a jen se snažíš být středem pozornosti. On každej nějak začínal a ne každej hned je frajer jako ty. Ale v době, kdy zde agentury začínali, tak ty jsi místo psa tahal kačera a musím ti říct, že pár dobrejch agentur jsem znal. A není agentura, jako agentura. Co jsi udělat ty užitečného, že jsi tak dobrej?

Pavel
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:44
- Nahlásit

FILÍPKU, POZOR! TEĎ JSI NASRAL SPOUSTU DOBREJCH PSOVODŮ, KTEŘÍ PRACOVALI, ČI STÁLE PRACUJÍ U SBA.
JSOU LIDÉ, KTEŘÍ SE SE- PSEM ŽIVÍ, POKUD JSI TO NEPOCHOPIL.

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:49 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

FiSt, Pavel
Taky znam spoustu lidi co delaj se psama u bezpecnostnich sluzeb, nekteri jsou na velmi vysoke urovni, ale bohuzel dosti lidem tech co znam rozhodne nepatri pes do ruky a v prumeru ta uroven psu u bezpecnostnich sluzeb moc vysoka neni

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:50
- Nahlásit

FiSt
počkej to tvý nadšení z inteliegentů u SBS se práskne Jirkovi Veselýmu,ten s tebou vytře cvičák,to budeš hnedka mít požadované rychlé mrštné pohyby i bez rukávu ale směrem od něj
Na blbce natrefíš všude,to co vidíš v autobude s něčím na řemenu a s nějakou pseudouniformou asi nebude srovnatelný s těmi,co representují republiku ve výkonu a ASI SHODOU NÁHOD jsou taky u SBS.....stejně jako nemůžeš srovnávat strjce na hřišti s mičudou v horních kotěhůlkách s repre výběrem.....
Až dostuduješ a vyrosteš,dojde ti to.

Eny
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:50
- Nahlásit

Pánové, pánové
Hele trochu z jiného soudku, jak se tady někdo ptal, proč když je NO "tak inteligentní" se nepoužívá stále jako vodicí pes, ale nahrazuje se různými retrívry ?? Ha nevíte? tak na podobnou ne tedy stejnou otázku jsem dostala odpověď přímo od jednoho z našich oficiálních cvičitelů slepeckých psů, jak se jmenoval to si fakt nepamatuju, jo a ta odpověď byla "no to víte, pokud si chci pořídit rodinný vůz, taky si nekoupím Formuli 1, a to je rozdíl mezi NO a retrívrem" neříkám, že to platí vždy a všude, ale vcelku s tím souhlasím, on totiž průměrný NO je opravdu temperamentnější, než průměrný labrador.
Hádat se kdo je inteligentní a kdo není podle mě svědčí hlavně o dětinskosti pisatelů.
Prostě každý má to své nej plemeno, protože každý jsme jiný a každému vyhovuje jiný typ psa, já, protože vedu aktivní život potřebuju aktivního a temperamentního psa a co si z něj vychovám je jen moje věc, ale neumím si představit jak by moje babička zvládala moje psy, pro ní je právě lepší pes klidný, mírný. všiměte si prosím, že mnohdy je za "hloupého" považován pes flegmatický a za "chytrého" pes temperamentní.
Také původní použití hraje roli, pokud byl ovčák šlechtěn na práci s člověkem, asi se bude lépe učit a bude ochotněji vykonávat povely pána, než např. pes lovecký (řekněme třeba beagle), který byl původně určen na hony ve smečce a na toho člověka až tak nedbá, pak může me říct, že je "hloupý" protože ani to přivolání ho nejde naučit, naopak pro majitele těchto psů je NO "pitomý, bez vlastního uvažování" protože přesně plní vůli svého pána.... Prostě se o tomhle nikdy nedohodnete.
Jinak pro Pavla, podle mě tady je několik linií NO, neříkám že jsou tu pracovní a exteriéroví, ale linie, které se na sebe vůbec nehodí, přesto v rámci své dávají dobré potomky, tu tedy jsou. A pokud tvrdíš opak, jsi asi zkušenější než všichni naši poradci chovu. vždyť nejméně dvykrát ročně, vždy po MM ČKNO a po KVV vychází v klubovém časopise pěkný přehledný grafík právě s liniemi z kterých pocházejí účastníci.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 15:01
- Nahlásit

Eny
K těm slepeckým psům mám "bonmot" přímo od paní Humhalové, vy z KKJ víte o koho jde:
Rozdíl je prý tento - NO se naučí vodit a jede jako stroj. Ale pokud se stane něco nepředvídaného, propadne panice a neví, jak situaci vyřešit.
Zatímco labrouš se zastaví, "zapřemýšlí" a pak třeba lešení, které na obvyklé trase včera nebylo, obejde.
Jistěže je to zjednodušené a kdo znáte pí H. a její styl vyprávění, tak si to dovedete představit.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání