| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 12:19
- Nahlásit
kachna_
Spona je mechanická část založená na pružení materiálu. Na postroji pro haskouna jsem měl jedinou sponu. Na pásu pod břichem. Nešlo to jinak řešit. Proklínal jsem ji. Pes se třeba lekl lesního traktoru, začal vyvádět, spona povolila a už jsem ho honil po lese k velkému veselí dřevařů. Pokud se dá obejít beze spony, je to výhoda.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 13:05
- Nahlásit
Používám kovový řetízek se svařovanými oky, aby fakt nerupnul (doufám), k tomu nosí ještě klasický kožený, když ho za něj potřebuju chytnout. (ten obojek s uchem mě zaujal, možná ho pořídím)
Vodítko mám tohle
ale nedávno mi projelo mezi prsty a slušně mě spálilo, tak přemýšlím co koupit místo toho? Většina vodítek se mi nelíbí kvůli fórové karabině .
Nemáte nějaký dobrý tip na vodítko, co se dobře drží??
Taky se mi nedaří najít kovový košík, který bude mít vzadu tu pásku bytelnou, ne ten tenounký koženkový proužek, viz
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 14:43
- Nahlásit
LucieSJé pani tadle karabinka nám prdla nedávno a u košíčeku zásadně měním pásečky za pomoci dvou nýtků a nějakýho adekvátního mužskýho pásku k tomu ůčelu zakoupeného klído i v sekáči důležitej je matroš ted máme z bejka za deset káčé plus dva nýtky 4.5O
a ty tři rány kladivem a jden prst nepočítám
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 15:23
- Nahlásit
LucieS
Tahle " koňská vodítka" se dělají i v čistě bavlněné verzi. Ta je daleko příjemnější pro ruce
Stačí si dát do vyhledávače vodítko pro koně bavlna a máš plno odkazů na prodej.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 15:30
- Nahlásit
LucieS
K tomu kosiku - zkus Gappay - na rtw mam pogumovany a maji kuzi, zadnou kozenku. Nebo vymenit za kuzi, jak psla danajasa.
A voditek mam nekolik, prepinaci od Gappay a pak kozeny, vyrobeny na zakazku v brasnarstvi a to drzi uz 17 let, je neznicitelny.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 16:12
- Nahlásit
jindra 22
Doporučuju všem kvůli bezpečí pejska. Ovšem, dost těžko se shání
si děláš srandu?, vždyť je to obyčejnej manmat
já tedy osobně nedám dopustit na polostahováky od Rogzu, udrží na obranách i 50ti kg psa a i po několika letech jsou stále pěkný
a co mám teď ESPéčka, tak moc krásný a funkční obojky mám od Hely Levíčkový , má i reflexní i polostahováky http://www.mushgo.cz/
vodítek mám tolik, že ani nevím, který mám nejradši ale poslední dobou ráda chodím s těmahle, jsou pogumované, opravdu z ruky nevyklouznou
koše moc nenosíme, ale když, tak jedině gappay, mají ty popruhy opravdu z kůže
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 22:13
- Nahlásit
danajasa
Jé pani tadle karabinka nám prdla nedávno a u košíčeku zásadně měním pásečky za pomoci dvou nýtků a nějakýho adekvátního mužskýho pásku k tomu ůčelu zakoupeného klído i v sekáči důležitej je matroš ted máme z bejka za deset káčé plus dva nýtky 4.5O
a ty tři rány kladivem a jden prst nepočítám
Tahle je ta velká, koňská... No vidíš to, vždyť já mám kamarádku v koňoobchodě, kde i šijí, já jsem blbec, nechám si ten košík vytunit u nich .
Hyena
Tahle " koňská vodítka" se dělají i v čistě bavlněné verzi. Ta je daleko příjemnější pro ruce
Tohle znám, měli jsme ho u koní a děsně brzo se rozdrbalo na vlákínka, tak se přiznám, že jsem o něm ani neuvažovala .
Tobě vydrželo?
Fifi
K tomu kosiku - zkus Gappay
Koukala jsem na web, ale mají největší velikost na rotvíka, to je málo .
To kožené vodítko máš jaké, jakoby popruh nebo na průřezu kulaté...?
Ebony
Díky za tip na ten pogumovaný popruh, to zní dobře, zkusím tam napsat, jestli by to šlo i s bytelnější karabinou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 22:42
- Nahlásit
LucieS
To kožené vodítko máš jaké, jakoby popruh nebo na průřezu kulaté...?
Klasika kvalitni prirodni kuze, popruh, jednou prdla karabinka, prinytovala se druha.. Tady je voditko trochu videt, lepsi foto nemam a dalsi se mi delat nechce. Obcas voditko promaznu inndulonou ci sadlem, aby zustalo mekky. A pamatuje uz 3 rtw, docela se do nej obcas i opreli. A drzi, stale drzi.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 22:45
- Nahlásit
LucieS
ty náhubky dělají v CHOPO, mají i větší
http://www.chopo.cz/inshop/scripts/set.asp?Level=1 2
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 00:09
- Nahlásit
LucieS
Nona koni mi to vydrželo, ale mám vlastního, tak že vodítko není vystaveno tlaku " oddílového užívání". Na psáka mám, když už musím nějaké použít, popruhové.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 10:36
- Nahlásit
Ebony
si děláš srandu?, vždyť je to obyčejnej manmat
Nejde o značku, ale o typ obojku. Je ale možný, že v Práglu se shání líp, než na našem vidlákově.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 10:41 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Ebony
já tedy osobně nedám dopustit na polostahováky od Rogzu, udrží na obranách i 50ti kg psa a i po několika letech jsou stále pěkný
No to jo, pěkný jsou a pevný určitě taky... jenže musíš správně zvolit velikost, jinak bude pejskovi zbytečně ubírat kyslík. Časem třeba přibere, zmohutní mu krk a bude ho to škrtit. Mně se stahováky nelíbí.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 10:43
- Nahlásit
jindra 22
Podívej se pořádně na obrázek, vždyť se dají taky povolovat, stejně jako ten tvůj. A není to stahovák, má doraz, který brání tomu, aby se stáhnul víc, než je nastavená délka.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 10:49
- Nahlásit
jindra 22
tak za prvý jsou nastavitelný a za druhý je zapínám na nestahování, asi těžko nechám psa na obraně škrtit na polostahováku, to by mi tam dlouho nevydržel. A je to polostahovák, takže se stáhne jen k tomu kroužku a když to dobře nastavíš, tak se prostě stáhne jen do velikosti tak akorát, aby se pes už nevyvlíkl a ještě se neškrtil. Ono u některých splašených ESPéček, nebo i ovčounů, co do roka neviděli vodítko ani obojek je to občas nutné....
Je ale možný, že v Práglu se shání líp, než na našem vidlákově
bydlím na samotě na Moravě ale manmat obojky vídám skorem všude, a když ne, tak internet to jistí
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:26
- Nahlásit
lamalucni
má doraz, který brání tomu, aby se stáhnul víc, než je nastavená délka.
Vidím, nejsem slepej. Ale i tak musíš správně zvolit polohu toho omezovacího kroužku. Prostě, když to omezení bude příliš velké, pes se začne dusit. I když vlastní vinou. Povolí tah a bude v pohodě. Uznávám, že pro nepříliš hmotné majitelky NO je to, do jisté míry, akceptovatelný obojek.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:30
- Nahlásit
Ebony
když to dobře nastavíš,
Ano, když to dobře nastavíš... to je ten problém. Majitele psa, který do roka neviděl vodítko ani obojek zkopat do prdele.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:35
- Nahlásit
jindra 22
Každý typ obojku se dá nastavit tak, že psa škrtí. I ten tvůj - ten by v takovém případě škrtil furt, blbě nastavený polostahovák škrtí jen když pes táhne. Podle téhle logiky bychom rovnou mohli říct, že jediný přijatelný obojek jsou kšíry, a celou tuhle debatu smazat.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:38
- Nahlásit
jindra 22Ano, když to dobře nastavíš... to je ten problém. Majitele psa, který do roka neviděl vodítko ani obojek zkopat do prdele.
Tak ale podle tebe soudím tebe Dyt je to jasný jak psu zmodrá jazyk a přestává táhnout zvážím možnost,že mu vobojek vo kousek povolím abych ho pak nemusela tahat po zádech páč takto se pes stává těžším a těžším z každým započatým kylometrem,v opačném případě to výjde děsně draho,páč kupovat každej den tenisky bo do večera maj seškvařenou podrážku od brzdění psa se fakt prodraží
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:47
- Nahlásit
lamalucni
Každý typ obojku se dá nastavit tak, že psa škrtí. I ten tvůj - ten by v takovém případě škrtil furt,
Ano, škrtil by furt, kdyby majitel byl idiot. Rozumný člověk rychle rozpozná svůj omyl v nastavení a vše upraví tak, aby se pes nevyvlík, ale přitom nebyl škrcen. To právě tento obojek umožňuje. Jenže u koupeného polostahováku omyl napravíš jen jeho vyhozením a koupí nového, většího. Už každého vidím, jak vyhazuje nový obojek...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:51
- Nahlásit
danajasa
Tak ale podle tebe soudím tebe Dyt je to jasný jak psu zmodrá jazyk a přestává táhnout zvážím možnost,že mu vobojek vo kousek povolím abych ho pak nemusela tahat po zádech páč takto se pes stává těžším a těžším z každým započatým kylometrem,v opačném případě to výjde děsně draho,páč kupovat každej den tenisky bo do večera maj seškvařenou podrážku od brzdění psa se fakt prodraží
Jsi něco pila? Že takový příliv invence a zcela originální pravopis...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:53
- Nahlásit
jindra 22
Nějak tě nechápu. Oba obojky mají naprosto tutéž funkci - sponu, která umožňuje povolit obojek na potřebnou délku. Tak proč by mělo být nutné obojek vyhazovat, když stačí ho povolit? A pokud by byl až tak malý, že by škrtil i úplně povolený, tak už ho zase nepřetáhneš psovi ani přes hlavu - tak velká vůle v něm není. Uvědom si, že ten "polostahovací" kousek mezi oběma oky má jen nějakých 10-12 cm, to je zhruba rozdíl mezi obvodem hlavy a obvodem krku.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:55
- Nahlásit
jindra 22
Uznávám, že pro nepříliš hmotné majitelky NO je to, do jisté míry, akceptovatelný obojek
ty jsi brouček nevím, jestli jsem hmotná, ale silná jsem dost a už jsem tady jednou psala, že je na stahování vůbec skoro nenosím. Mám je právě proto, že vydrží tu zátěž na obraně. A pak pro ty psy, kteří dřív měli majitele, co zaslouží zkopat do prdele., ale vzhledem k tomu, že ke mně se dostanou až s každým druhým až pátým majitelem, tak je to pro mě docela fyzicky neproveditelné
a vlastně na něm občas vodím Anakondu , která má tak malou a chytrou hlavičku, že se umí vyvlíknout i z postroje, když má potřebu občas někomu něco vysvětlit po svém ...ale to asi majitel mírumilovného bělouška nepochopí
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 11:58
- Nahlásit
lamalucni
Oba obojky mají naprosto tutéž funkci - sponu, která umožňuje povolit obojek na potřebnou délku. T
Sorry. Jsem si té spony nevšiml. Je na té fotce nějak špatně vidět. Tak jo, nastavovací jsou. Ale i tak, blbé jsou právě kvůli té sponě.
Nespolehlivé, náhodně rozepínací.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 12:00
- Nahlásit
jindra 22
Nespolehlivé, náhodně rozepínací.
myslíš tu povolovací sponu, co má úplně stejnou ten tvůj manmatí obojek, co jsi sem dával? Bože, jsem tu dlouho nebyla, že jsem přišla o takovýhle klenot
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 12:01 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
jindra 22
Jak rozepínací? Vždyť je to ta samá spona, co máš na svém obojku ty. Ne na rozepínání, jen na povolování. Oproti tvému vychvalovanému typu je tam navíc jen to oko - a to je fest bytelné, lité.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 12:05
- Nahlásit
Ebony
ale to asi majitel mírumilovného bělouška nepochopí
No, mírumilovnej. Snad. Štěník je asertivní až-až. Hlavně vůči psům. V rasách a velikosti nedělá rozdíl, podřizuje si každého. Ale zná své meze... když je zle, bříško umí ukázat taky. Uvidíme.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 12:08
- Nahlásit
jindra 22
Ale zná své meze...
buď rád, pořád pro tebe lepší než věčně nasraná malina ta nemá meze nikde a nikdy, ale zas je neuveřitelně výkonná, což mi vyhovuje
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 13:42
- Nahlásit
Ebony
Do prdele, co je to "malina". Ne nesměj se mi, ještě jsem zdejší hantec nepobral.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 13:45
- Nahlásit
jindra 22
já se nesměju, belgický ovčák malinois
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 14:55
- Nahlásit