| Autor |
Zpráva |
Terka a Amy
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 12:06
- Nahlásit
Chtěla bych se vás zeptat, jaké druhy vodítek, obojků máte rádi a jaké naopak ne a proč. Chtěla bych totiž udělat jakýsi "test" jaké druhy vodítek a obojků jsou nejpoužívanější
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 12:39
- Nahlásit
nejradši mám propínáky - jsou praktické a variabilní, nejmíň ráda mám flexinu, i když ji teď používám nejčastěji
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 13:02
- Nahlásit
Tak já jak na co, na běžnou vycházku používám flexinu. Když jdu se psem do "civilizace" má klasické vodítko, taková cca centimetr tlustá asi 1,5 metru dlouhá šňůra.
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 13:03 - Změnil/a: Aramis
- Nahlásit
Terka a Amy
My používáme asi nejčastěji jednořadý řetízek. Má ho volný kolem krku, nic ho neškrtí, psa udrží a může s ním i do vody aniž by se mu pod ním dělaly jakékoliv vyrážky.
Teda vlastně řetízky mám na obouch psech. Krátkosrsták má obyč kulatý očka a dlouhosrsťák má oválný oka aby se mu tím nevytrhávala srst.
Výhoda je že dobrej řetízek ani nebarví a tudíš nenadělá paseku před výstavama.
Co se týče vodítek mám obyč kulatý nylon s karabinama zašitýma v kůži aby vydrželi. Druhé vodítko je pletený nylon do copu - už u nás slouží asi 8 let a pořád vypadá skvěle
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 13:36
- Nahlásit
používám klasickej obojek s přezkou a normoš vodítko asi metr a půl, většinou mám na něm oba psy. Na výcvik používám lovecký vodítko, todle
flexinu vyjímečně, když pes kulhá a nesmí běhat.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 13:37 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit
Terka a Amy
Chtěla bych se vás zeptat, jaké druhy vodítek, obojků máte rádi a jaké naopak ne a proč.
Na velkého mám řetízek s menšími oky. Na malé nylonové s pojistkou na přezce. U vodítka je důležité, aby mi sedlo do ruky. Víc nároků nemám.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 14:46 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Já mám čubu 99% doby navolno a bez obojku - když se cokoliv děje, prostě si ji zapoveluju k noze. Pokud už si ji musím uvázat na špagát, tak vytáhnu z kapsy tenké lovecké vodítko s moxon smyčkou - tohle:
|
Terka a Amy
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2012 21:41
- Nahlásit
Zatím moc děkuji, doufám že přibydou i další
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 08:35
- Nahlásit
Já mám ráda nylon - je pevný, lehký, ve vodě nebarví, dá se sehnat s rozmanitými vzory, je levný a dobře udržovatelný.
Pak máme ještě na parádu sadu zdobeného koženého obojku a vodítka dělaného na míru od sedláře.
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 09:35
- Nahlásit
Mimo řetízků mám na pitbulovi tento obojek:
Drží výborně, ve vodě nevím jaký je než jde pes do vody obojek automaticky sundavám ...
Někdy ještě používám postroj, je podšitý celý černý a na zádech má dvě plastové karabiny.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 09:55 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Já používám zásadně takovéto obojky. Bez plastové spony, která se občas rozepíná, nebo odejde do věčných lovišť.
Doporučuju všem kvůli bezpečí pejska. Ovšem, dost těžko se shání.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 10:07 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Vodítko - jedině Manmat, jiné už nikdy ani nechci. Lehké, příjemné mi do ruky, nenasakuje vodou, akorát délka.
Obojek kovový, může v něm plavat a pak nezapařit a taky se snadno nasazuje, nemusím nic zapínat, taky můžu vodítko připnout hned kdekoli, a nehledat ten připínací kroužek, tohle je prostě moje obojková lenost.
jindra22
Bez plastové spony, která se občas rozepíná
jo, mám zkušenost se ztraceným obojkem s plastovou sponou, asi prostě rozepnutou - takový už nikdy víc.
Edit:
flexina je super, když pes nesmí běhat (občas si natáhne vaz), to by se na obyč vodítku zbláznil... nebo když nechci, aby se rozběh, třeba při venčení na benzínce na cestách, a nechci to povelovat. Jinak je to příšernej krám.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 14:18
- Nahlásit
jindra 22
Bez plastové spony, která se občas rozepíná, nebo odejde do věčných lovišť.
Proto se vyrábí plastové spony s pojistkou. A že by odešla do věčných lovišť se mi za těch x let stalo jednou. Na pitbulovi po cca šestiletém neustálém používání.
Ale ten tvůj vypadá slušně. Dám návrh naší dvorní šičce, zda nechce rozšířit sortiment.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 18:43
- Nahlásit
Používám jen nylonový obojky s plastovou sponou, na zapínání v dlouhý srsti ideální, nikdy se mi nestalo, že by spona rupla, dokonce i když byl pes po operaci uvázaný na řetězu a rozběhl se za něčím, obojek vydržel a rupnul řetez. Jeden mám dokonce přímo ten červený na fotce od Evey, ale ty bezpečnostní pojistky nemám ráda, blbě se to v chlupech zapíná. Vodítka totéž, jedině placatý nylonový. Ale ty máme jen do města, u nás na vsi používám jen flexiny.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 21:05
- Nahlásit
My máme tydle a sme děsně spokojený na velko psa sem děsně ocenila to vytahovací ouško páč nemusím na sebe věšet vodítko omotaném kdekoliv,ale prostě šáhnu a držím,železná přezka vydržela i obrany takže trvanlivost ozkoušená drsnou praksí v tahu menšího mamutíka http://www.weber-mlyn.cz/e-shop/patento-pet?vmcchk =1&itemid=1
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 21:06
- Nahlásit
Za mě vodítka jedině Gappay.
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 21:58
- Nahlásit
danajasa
To je mooooc pěkný obojek
Na jakým hafanovi to máš? Myslíš, že by to vydrželo i pita?
On je kliďas, ale v některých situacích se mi třeba řetízek nebo ten obojek co máme poměrně blbě drží a to ucho je fakt čupr
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 22:19
- Nahlásit
AramisNa jakým hafanovi to máš? Pakůn křížený s žábou zde obojek f praxi
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 23:01
- Nahlásit
mě se taky ještě nestalo, že by z nylonového obojku rupla ta plastová spona, nebo se s ní cokoliv stalo, používám přes deset let, ale je pravda, že na westíky a nemám problém, že by táhli atd.
Spíše jsem teď docela nespokojená, protože jsem si nechala ušít na míru a problém je v tom, že se posunuje ta část, kde se koriguje délka obojku, a už se mi párkrát stalo, že se mi vyvlékli... ale to jen u jedné firmy, jinak naprostá spokojenost
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 23:20
- Nahlásit
Gi a smečka
Ale ten tvůj vypadá slušně. Dám návrh naší dvorní šičce, zda nechce rozšířit sortiment.
Dík. Však on taky slušný je. Používá se pro saňové psy, ne na tahání, samo sebou - na to je postroj, ale na venčení, což se někdy moc neliší.
Já jsem ho používal pro huskouna, prodal mi ho jeden musher. Vydržel celý psí život, teď ho má na krku štěník BŠO. Ten na fotce je nový, zatím jej nosil jen krátce, ale byl na něj moc velký. Možná bych ho mohl už zkusit, krk mu sílí.
S těma sponovýma mám špatné zkušenosti, nikdy víc. U jednoho praskla spona, a další se mi rozpínal v nejméně vhodnou chvíli. S tímhle typem je síce trochu víc práce, je ale spolehlivý.
Pro "bojová" plemena bych jej doporučoval.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 23:59
- Nahlásit
jindra 22
O těch kovových sponách mi, tuším Nemethová, psala, že v zimě je s nima nepříjemná manipulace.
Já mám hodný psy, na NO-psa používám tohle
k pramalé partnerově radosti...
Vodítka mám ráda přepínací - moc kroužků, dvě karabinky
Obojky mám různé a nemám oblíbenější nebo méňe oblíbené
vodítka jedině Gappay
taky jsem měla, bylo skvělý, leč bylo sežráno Hasky, která usoudila, že čekat uvázaná u plotu, než šlápnu Ovčákům čtverákům stopu, je pod její důstojnost
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 05:39
- Nahlásit
Já mám bojové psy vychované, takže nevidím důvod, proč bych jim nepořídila obojek s plastovou sponou. Pokud pes netáhne, nechápu proč by měla spona prasknout.
Obojky ale používám většinou řetízkové se svařovanými oky (vydrží věčnost) za á kvůli své lenosti - nejrychleji se nasazují a za bé v létě hlavně kvůli hot spotům.
Sem tam když chceme honit parádu, tak hofero nebo kožené obojky no name z nějakého zveráče. Ale tyhle jsou u nás na léto vyloučené...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 07:30
- Nahlásit
kachna_
Na NO používáš dámské ozdůbky?
"Já mám hodný psy" - to tvrdíme všichni...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 07:34
- Nahlásit
pawLINka
Já mám bojové psy vychované
To čtu vždycky moc rád. "Nevím, co to do něj najednou vjelo, byl vždycky tak hodný, mouše by neublížil" - běžná obhajoba majitele psa, který pokousal dítě... Jó, pak je na všechno pozdě. I na bezpečný obojek.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 07:41 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Bezsponový obojek po třinácti letech používání
Je pěkně měkkoučký, dobře se s ním manipuluje, je menší, než ten nový, tak ho zatím nosí běloušek.
Ježíš, teď mě napadlo. Ten hrozný umakart na kterém obojek leží, to je kempový stoleček na balkoně. Abyste nemyslely, že to máme konferák v obýváku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 07:56
- Nahlásit
u šeltie používám postroj Hurtta Pro a líbí se mi tak, že budu objednávat stejný typ pro kolii, akorát že kolii budu objednávat obojek (chodí většinou navolno, postroj by byl zbytečný lukcus)
jindra 22
máte v obývaku moc hezkej stoleček
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 08:05
- Nahlásit
gabifi
máte v obývaku moc hezkej stoleček
A to je sváteční. To víš, když přijde na oslavu víc lidí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 08:28
- Nahlásit
jindra 22
Na NO používáš dámské ozdůbky?
mě to vůbec nenapadlo řešit (co vyndám z přepravky na obojky, to jim připnu, padni komu padni), to až když s nim partner odmítnul jít do hospody , že ho na tý "tkaničce" nepovede
Bezsponový oboje
hele a to se normálně jenom přetáhne přes hlavu?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 09:12 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
kachna_
hele a to se normálně jenom přetáhne přes hlavu?
Ano. Ale pak ho musíš trochu dotáhnout, aby nebyl volný. Jinak by ti z něj pes mohl vycouvat. No a když mu ho chceš sundat, je třeba zase povolit. Možná trochu zdržující manipulace, sponu zapneš a rozepneš dřív, ale na pevnost obojku se můžeš stoprocentně spolehnout. Když mu ho dotáhneš, tak se z něj prostě nedostane.
když s nim partner odmítnul jít do hospody
To se mu nedivím. Já bych se vzpouzel taky.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 12:04
- Nahlásit
jindra 22
na pevnost obojku se můžeš stoprocentně spolehnout
ale není to spíš o kvalitě použitejch materiálů?
Ale jako jasně, je tam o jednu věc míň, co se může pokazit
|