| Autor |
Zpráva |
dejtry
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 21:59 - Změnil/a: dejtry
- Nahlásit
Ahoj, já vím, že tady je témat ohledně BARFU hafo, ale chtěla bych vás poprosit, jestli by jste sem mohli napsat, kdo všechno krmíte BARFEM ,jak jste stim spokojení a jak dlouho tim krmíte. Chci totiž mýho hafana začít krmit BARFEM, ale všichni v rodině se proti tomu strašně staví. Neustále tady poslouchám věty typu: " když ho tim budeš krmit, zničíš mu střeva,,,, nebo když ho tim budeš krmit, ´bude divokej " no a další takový libovky. Já bych jim potřrbovala ukázat, že to neni kravina a že tim lidi normálně krmí. Jinak když už sem píšu.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:08
- Nahlásit
dejtry moje babička mi div neurazila ruku když jsem dala psovi syrovou kost a ječela na mě že bude pak kousat lidi, když ho naučim jíst syrový maso.. Když jsem ji vysvětlila BARF, řekla cituji:
"tak to už se nedivim že je dneska tolik agresivních psů"
no jo prostě lidem to nevysvětlíš.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2011 22:59
- Nahlásit
Krmím psa dva roky, předtím rok a půl na granulích. Zlepšil se mu jeho přecitlivělý žaludek, je zdráv jako řípa a na jídlo se těší - do granulí aby ho člověk po měsíci nutil, po třech vždycky bylo nutné měnit značku, už to nežral. Měsíc mám fenu, přijela na granulích, přechod bez problémů, v pohodě tráví i kosti, prospívá. Kočky tak krmím odmala, od jejich 8 týdnů. Srst mají jako z pohádky, kostru krásnou, žádné problémy.
K té agresivitě - v pohodě zkrmuju např. kuřecí a kachní hlavy, králičí hlavy, vše celé sakumprásk i s peřím/srstí a přesto mí psi nehoní slepice po dvorku, kachny po rybníce, ani králíky ve výběhu.
|
duli
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 08:27
- Nahlásit
3 roky na barfu
RR 9 let......se vseho se po*ral nedejboze kdyz sezral nejakou kosticku, to byl masakr.....ted sezere cele kure a naprosto ok, psychicky dost labilni pes a prislo mi ze se docela zklidnil, uplne zmizel zubni kamen
Beauceron 3 roky.........vyborne prospiva, nadherna srst, minimalni odpad, krasne nasvalena
Celkove jsme na mase maximalne spokojeni, nechapu, ze jsem do psa ravala 6 let granule/srot. I manzel byl na zacatku proti, ale jak videl ze prospivaji tak se ti. Dokonce chlubi....
Vtip - probilala jsem to se zetakem jak a cim krmim...notoval mi ze to schvaluje, ze to je na psech videt jako naji kondici a srst atd.....pak se zamyslel a vypadlo z nej....hmmm ale pred vystavou jim davas granule aby byli pekni, ze?
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 09:16
- Nahlásit
2 měsíce na BARFu
GR, 3 roky. Vždy snědl jen záchovnou dávku granulí, někdy si jen zobl. Byl vyhublej, míchali jsme mu granule s konzervama, aby tak nehubnul. Měl 29 kg a lezly mu žebra. Na syrovém se krásně rozjedl, vypadá nádherně, moc rád jí a těší se na žrádlo. Žádný otrávený pohled jako na granule. Spravil se nevím o kolik kg, ale vypadá moc pěkně.
Borderka, 11 měsíců. To je popelnice tak jako tak, sežere všechno, ale syrový jí náramně chutná. Tam nemůžu tak porovnávat, ona prospívá na obojím, ale u zlaťáčka je vidět na první pohled rozdíl. I návštěvy říkají, jak je teď krásnej.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 09:46
- Nahlásit
dejtry
Já si nemyslim, že by byl až takovej rozdíl mezi masem a kvalitníma granulema. Kde ten rozdíl fakt je (a dá se tím dobře argumentovat), je cena. Protože já se v létě dostanu tak na poloviční, když potřebuju i nižší, ceny než za superprémiovýgranule (když mi dojde levná zelenina, je to o trošku horší) a furt mám dva-tři druhy masa a pestrost můžu dohnat zeleninou.
Výhody: pestrost, cena (ale musíš trošku hledat nebo mít větší mražák), o chloupek lepší kontrola nad vstupníma surovinama
Nevýhody: musíš se matlat v mase a zelenině+čas, musíš si vzpomenout dát ho večer rozmrazit, než jsem se to naučila, ztloustla mi šeltie.
|
woey
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 10:24
- Nahlásit
Já krmím velkého švýcarského salašnického spa syrovým téměř rok (předtím byl dva roky na granulích, pořád průjmy, hubený). Co jsme přešli na maso nabral tři kila, nasvalil se, průjmy přestaly, těší se na jídlo a také ho pokaždé sní (na granulích často snídani vynechával). Docela se i rozežral, sní všechno, co mu dám do misky včetně zeleniny a ovoce. Povahově se naopak uklidnil, energie má tak akorát, agresivní rozhodně není, to je jen hloupá pověra...
Určitě už bych se ke granulím nevracela, ačkoliv je barf časově náročnější (ale mě to baví ) a náročnější i na skladovací prostor samozřejmě.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 11:17
- Nahlásit
dejtry
Muj pes měl strašný problémy s průjmama, několikrát byl jako štěně na kapačkách, kdykoli pozřel něco jinýho než granule okamžitě tejden krvavej průjem. Dostal granule na citlivé zažívánì a začalo období trvalé zácpy. Chudák dycky půl hodiny tlačil. Granule nesnášel a jedl jednou za dva dny, jen aby neumřel hlady. Začla jsem krmit syrovým a od té doby je v cajku, průjem vyjímečně třeba jednou za rok. A hlavně žere s chutí! Maso se zeleninou, kosti, vločky, někdy rýže, ovoce, chleba, každý den jinak. Já bych popravdě taky nechtěla jíst každej den ty stejný divný "amarouny", tak je nedávám ani psovi
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 11:23
- Nahlásit
corgi
v pohodě zkrmuju např. kuřecí a kachní hlavy, králičí hlavy, vše celé sakumprásk i s peřím/srstí a přesto mí psi nehoní slepice po dvorku, kachny po rybníce, ani králíky ve výběhu
Ty kráso, tak to bych nedala, aby mi s něčim takovym chodil po pokoji masa se všeobecně strašně štítim, všechno připravuju v rukavicích a něco i s rouškou - například neprané držky nebo vemeno
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 11:27
- Nahlásit
zuzanarosakova
Já bych popravdě taky nechtěla jíst každej den ty stejný divný "amarouny", tak je nedávám ani psovi
Bodejť, by mu museli chudákoi stačit tři plátky kukuříčnýho chleba na den.
ad Barf
Krmím vařeným/syrovým všechny psy už nějakej rok, krmím tak všechny bezprizoráky, co dotáhnu domů a psi jsou ve skvělé kondici. Odchovala jsem na mase vrh, teď z něj mám doma rok a půl starou slečnu, a nepozoruji žádný růstový či vývinový problém. Taxnad tak i zestárne. Bobky máme naprosto minimální, psi jen kvetou. Díky barfu přicházejí bezprizoráci krásně o zubní kámen. A že ho mívaj z těch levných šrotů fakt hustej. Psy nemám agresivní. Teda v kontextu s masem. Mordor je psíkopat už od základů a ryčbek se nepočítá.
Takže za mě - ke granulím se nevrátím, dokud to půjde. Nepočítám teda třeba moji 4 denní nepřítomnost, kdy mi holky hlídací krmily psy granulema. Ono totiž nachystat večeři pro šest sedm psů ze syrovýho či vařenýho je poněkud časově náročnější.
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 11:29 - Změnil/a: Tery89
- Nahlásit
Já jsem si myslela, že je moje štěndo borderky alergický na kuřecí. Jo, prd, prostě šíleně průjmovala po granulích a to jsem jí kupovala superpremiovky. Na jehněčích a hovězích granulích prospívala pěkně a dokonce jsem kupovala speciální konzervy, kde nebyla ani stopa kuřecího. Když jsme začali krmit BARF, tak jsem si řekla že jí kuřecí dávat nebudu a pak jsem to zkusila. Má pěkný malý bobky a průjem neměla za poslední dobu vůbec.
Zatím krmím ty dva měsíce, příprava mě celkem baví a nemůžu si to vynachválit. Mamka občas nadává na smrad, ale ona má čich citlivější než policejní pes
Výhody jsou určitě, že víš přesně co psovi dáváš a nedáváš, je to hodně pestrá strava, vyjde nás to minimálně o půlku levněji a to i přes to, že retrívra krmíme dávkou pro 60kg psa a 17kg borderku krmíme jako 35kg psa a taky je tu výhoda v tom, že to psi všechno sní. Teda aspoň moji. Nikdy se nestalo, že by něco nechali. Naopak vylizujou misky že bych je ani mýt nemusela
Nevýhoda je trochu toho patlání a potřeba velkýho mrazáku. A taky si pamatovat, že musím maso vyndat večer a ráno, aby měli psi pak co jíst a nemusela jsem jim nasypat ty hnusný granule
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 11:40
- Nahlásit
PES, retriever, 31 měsíců.
Na granulích do 18 měsíců, od té doby krmím masem.
Výhody: malý a méně smradlavý bobky, žádné průjmy, evidentně chutná, trochu ustoupil zubní kámen
Nevýhody: pracnější na přípravu, koupila jsem kvůli tomu druhý mražák
Cenu jsem nikdy významněji neřešila. Pes je hůř odvolatelný od zvěře, ale to byl už když byl na granclích takže spojitost se syrovým masem nevidím. Agresivní není.
Dalšího psa budu krmit masem hned od začátku.
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 11:45
- Nahlásit
Ten zubní kámen, to je pravda. Z masa už se žádný nedělá a díky kostem se postupně obrušuje. Je to už hodně znát i po těch 2 měsících
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 12:51
- Nahlásit
Krmíme šestým rokem a jsme spokojeni, lepší srst, bez kamene, bez trávicích problémů, nás, křečka, kozy ani anduláky sežrat nechtějí, takže pohoda
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 17:48
- Nahlásit
Já nekrmím dlouho, pár týdnů,ale co si nemůžu vynachválit je kontrola váhy. Moji psi byly odjakživa na granclích a navíc lajtkách. Furt byly oplácaný, pak jsem dokonce zkusila i R/D (to jsou spec. granule na vet. předpis na hubnutí). I na 2/3 dávkách nezhubli.
Co krmím maso, dávám kopu zeleniny a trochu masa, obírám tuk a vyhývám se tučným masům. A váha šla dolů! a vůbec s tím nezápasím, holky maj plný žaludky, nežebraj a dokonce se i vyprdnou na vylizování kelímků od majonéz, co jim táta neustále strká.
Práce na přípravu mi nepřijde tak hrozná, jelikož kilovku masa mám na 4 dny, tak jí nakrájím, namixuji zeleninu, smíchám v misce a dám do lednice. Pak už jen pár hodin před krmením uberu do misek a nechám vyndaný na pokojový teplotě.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2011 17:48
- Nahlásit
Zubní kámen za sebe taky potvrzuju, ve 12 měsících psovi vet prorokoval brzké čištění pod narkózou, většina se na BARFu oloupala, špičáky si nechal škrabkou oškrábnout a je to, žádné čištění.
zuzanarosakova
tak to bych nedala, aby mi s něčim takovym chodil po pokoji
Mně s tim taky nechodí po pokoji, ale po dvoře. Nicméně kočkám jsem dřív hlavy sekala sekáčkem podélně napůl. Pak jsem si všimla, že mám od mozku komplet zastříkanou zeď v kuchyni za "psím přípravným stolem", tak jsem s tím přestala. Když sežerou strakapouda vcelku, mrchy, tak kachní hlavu taky zvládnou...
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 11:23
- Nahlásit
Já ani nevím jak dlouho tak vlastně krmím ale bude to cca 7 let. Před tím jeden pes měl problémy s kůží, s zažíváním, byl před operací, protože měl močové kameny. No a po tyhle problémy jsou pryč. Bude mu brzo 13 let. Ostatní psi v pohodě zdraví žádné střevní chřipky jako dřív nic. Mám psů 6 a žádný není na nic alergický (což jinak slyším furt ze všech stran) odchovala jsem takhle 4 vrhy - 3X jsme měli 6 štěňat (plemeno má cca kolem 5kilo) úplně bez problémů.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 12:08
- Nahlásit
Krmím od letošních Velikonoc. Mám psa z útulku, když přišel, měl asi 24 kilo, demodex, vyrážku po těle i v uších, průjmoval, srst hnusná. Vet mi tvrdil, že je alergickej na nějakou složku v granulích. A měl pravdu - byl alergickej na granule jako takový, resp. na kukuřici, pšenici a jinej šrot ze kterýho se to vyrábí Ke granclím se už nikdy nevrátím. Na mase mi pes přibral na krásných svalnatých 28 a drží si ji, má víc energie, zubní kámen neznáme, průjem neměl od těch Velikonoc myslím ani jednou. Musím zaklepat, že většina vyrážky je teď pod kontrolou, se srstí ještě bojujeme, teď zase strašně líná a je takovej ohnuselej, vůbec nevím proč. Ale mimo ryb se mi taky nikdy nestalo že by byla miska nedojedená, a jak tu teď chrápe vedle mě, vypadá naprosto spokojeně. Připravovat žrádlo pro něj mě baví, protože vím, že si pošmákne a jsem ráda, že vím, co žere. Zezačátku jsem si práve psala, co kdy dostal, abych zjistila, na kterýže to maso je alergickej nebo po čem má průjem.. přestala jsem s tím brzy, když jsem viděla, že bobky jsou sice velké, ale méně časté než u šrotu, někdy stačí jen jeden megabobek za den Ale jsem s masem naprosto spokojená - já i pes.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2011 12:56
- Nahlásit
Jo, vzpomněla jsem si na jednu nevýhodu! Binec, jak krmím doma a psi se v tom rochněj, musím vytírat
|
mmarcela
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 20:01
- Nahlásit
BARFujeme už 6. rok a pséci jsou - myslím - spokojení
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 21:27
- Nahlásit
corgi
Nicméně kočkám jsem dřív hlavy sekala sekáčkem
Ty zkrmuješ i kočky?
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2011 21:42
- Nahlásit
corgi
To jim dáváš hlavu i se zobákem?
Jinak já krmím venku takže mi nevadí že si vytáhnou kuře z misky a sežerou kousek dál
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2011 07:40
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ty zkrmuješ i kočky?
Dobrý
laguna
To jim dáváš hlavu i se zobákem?
Přiznám se, že brojleřím hlavám ostrou špičku zobáku vždycky useknu, kachny samozřejmě nechávám, jak jim zobák narost. Ale je to spíš pro můj osobní pocit, psi by to strávili i s tím zobákem, o tom nepochybuju...
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:34
- Nahlásit
Ahojky. Moc děkuju za podporu a za názory. =) Jenže i když jsem jim to dala doma přečíst, tak sejně o tom nechtěli ani slyšet. =( Budu muset najít nějáký "dobrý" granule, protože BARF mi tu prostě neprojde. Já vim, že krmíte masem, ale co si myslíte o Orijenu a Artemisu? Ještě jedou dík.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 16:08
- Nahlásit
U nás to bude na konci srpna už půl rok, co krmím Barfem. Začala jsem s tím, protože se u Barneyho (2 roky a 2 měsíce) pořád dokola opakovaly průjmy po granulích (zkoušela jsem 3 značky granulí: Brit Care, Acana, Pro Pac). Jakmile jsem přešla na Barf, po průjmu ani památky. Přechod z granulí na maso a zeleninu byl bez problému. A co se týče těšení se na jídlo - můj pes je popelnice, takže on se těší na každé jídlo Další plus je úbytek zubního kamene a zkvalitnění srsti, což mi potvrdili i další lidi z okolí. A taky jsem tak počítala, že mě to vyjde cenově o něco výhodněji na měsíc než superprémiové granule.
Máme doma 2 perský kočky. Kdyby byl pes po syrovém mase agresivní, tak už ty dvě dávno nejsou. Dokonce kocour je tak mlsnej a dožaduje se masa, když chystám Barneymu jídlo, že jsme mu museli koupit jeho vlastní šišku mletého syrového masa
|
woey
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 18:05
- Nahlásit
dejtry zkus koupit o barfu nějakou knížku (od Katky Novosádové nebo teď nově je přeložená ta německá Natural dog food) a ukázat ji doma - literatura působí věrohodněji než internet
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 09:53
- Nahlásit
woey
Já jsem si chtěla koupit tu knihu Katky Novosádové, Právě z jejích internetových stránek jsem se o BARFU hodně dozvěděla a zaujalo mě to. No ale když jsem jim řekla ať si o BARFU přečtou aspoň jednu stránku na jejích webovkách , tak dělali , že jsou hluchý.
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 10:09
- Nahlásit
Psíček
Něco v tom styu jsem jim řikala, ale furt kroutily hlavou. Hele kdych měla psa u sebe doma, tak se na všechny , no víš co. Jenže je to tu trochu složitý. S přítelem jsme si koupili hafana s tim, že se o něj bude starat hlavně on, jenže zhruba po roce, se něco přihodilo a on už se o něj teď starat nemůže, takže je to na mě. Já bydlím u něj v baráku s jeho rodiči, takže to berou tak že Argo je vlastně taky tak trochu jejich. A pokud budu chtít psa krmit BARFEM a jim se to líbit nebude, tak mám asi hold smůlu. Já si je nedovolím seřvat.
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 10:19
- Nahlásit
dejtry
čéčé to asi nepujde, jsou to domácí typy
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 10:19
- Nahlásit
dejtry
tak dělali , že jsou hluchý
To nesnáším takový chování. To bych jim udělala naschvál a šla koupit do řeznictví třeba vepřovou nožku nebo skelet a dala bych to pesanovi zrovna ve chvíli, kdy by u toho byla rodina. A ještě bych jim řekla, at si dávají pozor, že od ted bude hrooooozně divokej a agresivní
Jinak tu knížku od Katky Novosádové mám doma a můžu jedině doporučit!!!
|