Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / přírodní obojek proti klíšt´atům
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Koko
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 21:40
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
Trochu odbočím - mám prosbičku jaks psala v jiném tématu o návodu na léčení zánětu ucha - ten měsíčkový ojejový macerát jsem našla, ale kapky Manuka ne (jen nějakou kosmetiku s Manukou). Ráda bych to zkusila u čubiny, má opakující se záněty pravého ucha, ATB zdánlivě vyléčí, ale po čase se to opakuje. Byla bych fakt šťastná, kdyby jí to pomohlo, chci to zkusit. Díky

Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 22:03
- Nahlásit

Koko

Manuku EO mají třeba tady od 2 výrobců.
http://www.masaznioleje.cz/katalog/3_etericke-olej e/NT-03-056-005_Manuka/

nebo
http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=687 7

Já mám doma tu od Salusu, ale Nobilis a Primavera jsou také dobré značky.

Z Manuky jsem nadšená - kousla mě v zimě! nějaká infikovaná mrcha a vůbec se to nechtělo hojit, a já na to dost kašlala... Až už to bylo ošklivý, nateklý a děsně to svědilo, mázla jsem to Manukou a nekecám, do druhého dne, byla ranka zahojená.
Žofce jsem Manukou (neředěnou) doléčovala kapsu, krásně a rychle se zahojila. Jen jsem ránu asi 2x přetřela prstem s kapkou Manuky.

Koko
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 22:13
- Nahlásit

Moc díky
Zítra zkusím naběhnou do čaje života, jestli to tam seženu, nebo to pak objednám na netu.
Ještě k dávkování - mám jí třeba zpočátku (opět se totiž začíná hlásit zánět) to ucho vytírat 2xdenně? A pokud by se to podařilo dostat do úplného klidu, tak stačí třeba 2X týdně?
Na tu manuku se teda těším, mě kousla infikovná mrcha loni do zápěstí, třetí den jsem měla otok pomalu k lokti a jakmile jsem svěsila ruku dolů bolelo to děsně, tak jsem mazala pro ATB, manuku neznaje A taky si natřu beďar, mám takový ty hnusný zánětlivý místa na bradě, děsná boule se mi vždycky vyklube, jak druá brada

Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 22:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Koko
Ještě k dávkování - mám jí třeba zpočátku (opět se totiž začíná hlásit zánět) to ucho vytírat 2xdenně?

EDIT:

Zkusila bych první 2 dny 2x denně, pak 1x denně. Po zmizení příznaků jěště cca 3 týdny 2x týdně, aby se to zaléčilo. Do ucha naředěné v tom měsíčkovém macerátu.

Na beďar kapku olejíčku neředěnýho

Držím palce

Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2011 23:05 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška

Pokračování pokusu:
REPELENTNÍ DORTOVÁ POLEVA 2%

Pokusný subjekt A - chlupy jsou hebké, voňavé, nezmaštěné, nevysušené, nezpečené . Žádné bílé mapy na černých chlupech.

Pokusný subjekt B - kůže na pažích je hebká, voňavá, nezmaštěná, nevysušená, chlupy nezpečené

Pokusný subjekt B zabavuje "Repelentní dortovou polevu" subjektu A.
Je to skvělý, na paži stačí jen malinko želé a celá voní. Vůně drží už asi hodinu. A mám taky repelent, heč

Recepis: EDIT

12 g čiré dortové polevy

250 ml vody (bez cukru)

Po ztuhnutí, když želé trochu vychladne, vmíchat 2 - 3 pol. lžíce nejlépe mandlového, vinného nebo jiného lehkého rostlinného oleje a rozmixovat.

a nakonec vmíchat 5 ml ÉO Levandule (nebo směs)

Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2011 00:17
- Nahlásit

Biluška

ŘEDĚNÍ ÉT. OLEJŮ OBECNĚ: 1 - 3%, u dětí 0,5%

Neředěné se smí používat (ne na sliznice): Levandule, Tea tree, Manuka... možná jěště nějaký, teď nevím...

U repelentů Karel Hadek doporučuje ředění 2 - 5%. U zvířat bych zkusila nejdřív tu spodní hranici, protože mají mnohem lepší čich než my...

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2011 06:35
- Nahlásit

To je výborný pokus paní . ještě zjistěte zda pokusné objekty C - W nebudou z pokusného objektu A želatinu okusovat a žrát

Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2011 07:14 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška
ještě zjistěte zda pokusné objekty C - W nebudou z pokusného objektu A želatinu okusovat a žrát

zatím všichni celí a neohlodaní...

Do výzkumu byl zapojen další subjekt C (Tonička) - tento subjekt byl po aplikaci želé výrazně v euforii

Subjekt A byl nazván "Věrným Hatátitlou", protože v tomto pokusu supluje koně

Subjekt B stále jěště cítí z pokusné paže slabou vůni levandule...

Nutno ovšem dodat, že potenciální subjekty D a E se schovávají pod peřinu a odmítají vystrčit nos... to je materiál, todle to...

Koko
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2011 08:19
- Nahlásit

Děkuju, jdu do města zkusit sehnat ingredience

Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2011 19:11 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška

Pokračování pokusu 2:
REPELENTNÍ DORTOVÁ POLEVA 2%

Subjektu A a C (Hipík Hatátitlá a Tonička), kterým bylo zhusta vmatláno do srsti želé dle původní receptury, bylo v chlupech nalezeno hojné množství bílých drobků.

Subjekt B vzhledem k řídkému osrstění žádné bílé drobky ani fleky na kůži nevykazoval.

Do želé byly proto dodatečně vmíchány 3 pol. lžíce lehkého rostlinného oleje.

Tím byl znova napatlán Subjekt C (Tonička) - a poté vystaven slunečnímu záření. Subjekt C vykazuje veselý stav mysli a v jeho srsti byly nalezeny pouze 2 - 3 bílé drobečky. Srst na dotek není mastná.

Proto byla původní receptura dodatečně upravena.

Subjekty D a E se zcela dobrovolně a radostně (kdo má klíč od kuchyně, aha? ) zúčastní následující sady pokusů v rámci dalšího projektu. A tím je:
REPELENTNÍ STIMULAČNÍ CHLUPOVÁ VODA

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 07:59
- Nahlásit

tak ráno jsem našla Sophi malilinkaté klíště nebylo nacuclé takže předpokládám, že ho chytla včera.
Obojek (vodka + levandule) má teprve ode dneška, ale předtím jsem jí to v pátek rozetřela do kožíšku (jen levanduli)
Tak nevím jestli to teda nebylo tím, že to neměla na obojku s tou vodkou a nebo jsou Osravské klíšťata tak odolné

kobroor
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 13:46
- Nahlásit

Mám jeden technický dotaz... ten obojek napuštěný éterákem s alkoholem pes nosí po celou sezonu non stop, nebo ho třeba na noc sundaváte?

Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 17:53
- Nahlásit

kobroor

Nesundavám, akorát, cca 1 za měsíc, když ho znova máčím v alkoholu s éteráky, počkám až uschne, a dám znova.

Jinak používám spíš alkohol z lékárny, éteráky pak dýl voní. Když je rozpustím ve Vodce (míň %vol), vyčuchne dřív...

Monty
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2011 07:55
- Nahlásit

aha, tak asi proto mi to nefunguje, já ji ho doma sundávám, má ho docea široký a použila jsem vodku

Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 20:04 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Monty

Mě s vodkou (39% vol.) docela rychle obojky vyčichly. Teď jsem zkusila normální technickej líh z drogerie.
Říkala jsem si, že se stejně rychle odpaří, takže otrava denaturákem nehrozí, i kdyby si psi obojky vzájemně olizovali, což nečiní. Smrdí víc než čistej líh, ale ten smrad se odpaří a zůstane jen sytá vůně éteráků.

Je to asi tři dny a myslím, že tenhle tech. líh funguje mnohem líp než vodka a není tak děsně drahej jako čistej alkohol z lékárny.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 21:58
- Nahlásit

tak ještě zkusím ten technický líh (tak se to přímo jmenuje? )
kolik to tak stojí? nebo ne,ůřu dát lihobenzín?

Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 23:33 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Monty

Je to tenhle, na netu 38,- za 0,5l, v kamenný drogerce asi trochu dražší, ale tak do 50,- určitě :
http://www.drogeriemartina.cz/technicka-drogerie/l ih-technicky-500ml,1006436.html

Lihobenzín neznám, ale raději bych použila pouze líh.

Monty
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2011 07:59 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit

lihobenzín je dezinfekce, alespoň mi jí dr. vždy předepisovala

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2012 21:19
- Nahlásit

Připravuji se na třeskuté jaro, letos "díky" Ríšovo játrům pouze přírodně. Takže máte někdo zkušenosti s těmito obojky:
Sergeant's Green
Herba Max
Beaphar Bio Band

Kupovala jsem už druhým rokem Sergeant's Dual a ten nám fungoval skvěle, takže mě zajímá, co je to ten geraniol v obojku Green, který v něm je jako jediná účinná látka. Koukala jsem na net a nic hrůzného jsem nenašla, takže jestli někdo má širší obzory, napište.

Člen
# Zasláno: 15 Pro 2012 22:03 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

corgi
takže mě zajímá, co je to ten geraniol v obojku Green

geraniol je obsažen např. v éterickém oleji (silici) Geranium. Žádná hrůza...

http://eshop.nobilis.cz/zbozi/etericky-olej-gerani um-ruzove-756

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2012 22:10
- Nahlásit

ulevuje při nadměrném menstruačním krvácení
To se bude Ríšovi hodit

Člen
# Zasláno: 15 Pro 2012 22:24
- Nahlásit

corgi
To se bude Ríšovi hodit

ano ano , jistě ocení, že bude omlazen, frustrace a úzkostí prost a bude mu uleveno v klimakteriu...

Hyena
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 18:32
- Nahlásit

corgi
Beaphar Bio Band
Já ho dávám mimosezonu- funguje mi na vše,kromě klíšťat. Tak že v době klíšťat jedu na drsnější chemii a jinak dávám Bio Band a pohoda.

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 20:23 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Já pořád používám ty repelentní obojky. Laboruju s různým složením a jako médium se mi nejvíc osvědčil isopropylalkohol, používá se v lidském i vet. lékařství. I když je to denaturák, netřeba se bát, rychle vyprchá...

Obojky fungujou našim psům na blechy i klíšťata.
Ale poslední 2 měsíce života nefungoval obojek u Hipíka. Bestie po něm hrozně šly, tak nezbylo než nasadit chemii...
Někde jsem četla, že starým, oslabeným a nemocným zvířatům se mění v těle PH a to zapříčiní, že je paraziti masivně napadají...

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 20:54
- Nahlásit

starým, oslabeným a nemocným zvířatům se mění v těle PH a to zapříčiní, že je paraziti masivně napadají...
No to je teda fakt super. Máme jít v lednu na očkování proti borelióze, přemýšlím, jestli s těmi játry do toho jít nebo ne. Zatím mě všichni veterináři uklidňovali, že je to v pohodě a že menší zlo je očkovat, než pak řešit borelku. A my tu těch klíšťat máme fakt mraky a borelky též...

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:17 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

corgi
No to je teda fakt super. Máme jít v lednu na očkování proti borelióze, přemýšlím, jestli s těmi játry do toho jít nebo ne. Zatím mě všichni veterináři uklidňovali, že je to v pohodě a že menší zlo je očkovat, než pak řešit borelku. A my tu těch klíšťat máme fakt mraky a borelky též...

S tím nemám vůbec žádnou zkušenost, ale snad by to veti neříkali, kdyby to bylo vzhledem k játrům moc rizikový.

Jinak Hipíkovi fungovaly obojky s éteráky x let v pohodě, a klíšťata na něj nešla ani ke konci. Začaly ho zužovat hrozně blechy. Na ostatní psy nešly...

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2012 09:40
- Nahlásit

corgi
ulevuje při nadměrném menstruačním krvácení
To se bude Ríšovi hod
ano ano , jistě ocení, že bude omlazen, frustrace a úzkostí prost a bude mu uleveno v klimakteriu...

vy jste čůzy

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání