| Autor |
Zpráva |
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 14:50
- Nahlásit
Monty
a fakt to jako zabírá jo?
Tak psy mám hodně na zahradě,kde máme neustále nějaké kočky,ježky a blechy nemáme vůbec.Kocour si courá taky po venku a blechy taky nemá,ani klíště ještě nedonesl,psi letos z procházky jen jedno a to Demina a jen po ní lezlo.
a říkáš, že to působí jeden měsíc?
No asi zhruba,natírám jak si vzpomenu,zhruba jednou měsíčně,ale taky se tím matlám sama a používám i koupelovej olej leevandulovej a do psů se prostě občas utřu.
a kolik mám dát asi kapek?
Tak od oka...4 kapky...rozetřít v rukách a namatlat na princeznu.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 15:52
- Nahlásit
jablunka
děkuji za radu, ten levandulový olej koupím i v lékárně, že?
Asi malé už příště nekoupím pipetu a zkusíme ten levandelovej olej snad nám to taky zabere
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 16:32
- Nahlásit
Monty
ten levandulový olej koupím i v lékárně, že?
Já nevím,já beru jen Hádka,buď přez net,nebo od kamarádky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 17:59
- Nahlásit
Myslíte, že ty oleje můžu nakapat i na koně a kozu? Koza má obojek, takže bych to mohla dát do obojku stejně jako psům. Ale koňovi bych to musela vetřít přímo do srsti .
Neznáte nějaké oleje co by od koně odpuzovali mouchy?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 18:03
- Nahlásit
Biluška
Myslíte, že ty oleje můžu nakapat i na koně a kozu? Koza má obojek, takže bych to mohla dát do obojku stejně jako psům.
Myslím,že klidně,ale budeš mít pořádnou spotřebu. jen já to na obojek nedávám.
A mouchy opuzuje muškát,tak vorvi někomu truhlíky a koňa potírej.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 18:08
- Nahlásit
Biluška
A co drůbež! Tu necháš ať je mouchy sežerou?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 18:28
- Nahlásit
laguna
Drůběž se může popelit . Kůň to teda taky zkoušel, hřebelcovaly jsme ho pak s Lálou několik dní než jsme z něho ten bordel dostaly Byla bych ráda, gdyby se už nepopelil
jablunka
A mouchy opuzuje muškát,tak vorvi někomu truhlíky a koňa potírej.
Jo, jak loni ten polívkovej sajrajt, že? Sem orvala sousedce půl zahrady, navěsila to do fšech oken a měli jsme tu dvakrát tolik much než normálně Mám pocit, že si vzájemně posílali esemesky "poďte honem ke Kotkové, je tam mejdan"
Zkusím letos místo tradičních petůnijí zasadit muškáty, essi to zase bude naprt tak se z těch hmyzáků asi zblázním
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 19:45
- Nahlásit
jablunka
dík za radu.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2011 19:54
- Nahlásit
Lola1
dík za radu.
vůbec není za co,je to stará babská rada a můžu na rovinu napsat,že když se tu všichni předháněli se stronholdama a jinejma věcma,taxem se tím moc nechlubila.
Ale nezavrhuju tuhle chemii definitivně,třeba u dravčíka nás zachránil Advocate.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2011 10:51
- Nahlásit
Odkud prosím čerpáte informace jak různé olejíčky správně namíchat? Díky moc!
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 08:39
- Nahlásit
tak jsem si levandulový olej dneska objednala, jsem zvědavá...
objednala jsem ten malý, těch 10 ml, na jak dlouho to asi vydrží?
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 08:42
- Nahlásit
Monty
U velikosti tvého psíka na hooodně dlouho
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 08:44
- Nahlásit
laguna
no já ji to pro jistotu budu dávat častěji než jednou za měsíc, má teď na sobě bob martina asi dva týdny a už jsem z ní tahala klíšťata
jablunka
jsi tady někde???
|
koblizenka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 11:54
- Nahlásit
Poslušně hlásím, že mám na psovi tento obojek týden a za tu dobu ani jedno klíště!
Předtím jsem sundávala minimálně jedno denně i přes aplikovaný exspot. A raděj nepočítám, kolik nám jich odpadlo nacucaných, protože v těch chlupech je zázrak něco najít.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:13
- Nahlásit
koblizenka
a to máš jen s tím levandulovým olejem?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:22
- Nahlásit
Monty
jsi tady někde???
Na moment.
Já to nikdy nepočítala,ale pro Sofiji by ti měl vydržet v poho na sezónu.....kápni si 4-5 kapek na ruku,rozetři v obou rukách a vetři kolem uší ,slabin a pak se pořádně utři do hřbetu.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:26
- Nahlásit
jablunka
kuji za radu, no my se možná v létě rozrostem
já jen potřebovala radu, ohledně objednávky, mi bylo divné, že když dám placen provodem, že první dostanu balíček a až potom platím, ale je to tak
|
koblizenka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:47
- Nahlásit
Monty
Ne e, mám dělanej podle toho jinýho tématu, krom levandule tam je i citronella a cedr a rozdělané v alkoholu (použita slivovice :-D)
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:48
- Nahlásit
koblizenka
tak na slivku bych si zašla k našim ti nějakou tu pálenku doma vždycky mají, ale cedr a citronelu nemám, asi vyzkoušíme, jen tu čistou levanduli, snad to na ty svině zabere
|
koblizenka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:57
- Nahlásit
Monty
No já mám právě doma obyč slivovici, meruňkovici a hruškovici. Vše domácí Vždycky od někoho trochu vyžebrám.
Jen to se mnou doma nechce nikdo pít
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 22:32 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Dannie
Odkud prosím čerpáte informace jak různé olejíčky správně namíchat? Díky moc!
Já z různých knih o aromaterapii.
Konkrétně inspiraci na návod k výrobě obojku, jsem našla v knize "Valerie Ann Worwood - Voňavá lékárna (rukověť aromaterapie)".
Recept, který jsem tam našla, jsem si trochu upravila. Mimo levandule, citronelly a cedru, je tam jěště doporučena nimba a tablety s česnekovým olejem.
Zkusila jsem to nejdřív přesně podle návodu, ale nevydejchala jsem to... . Nimba i česnek jsou na leccos výborný, ale dost smrdí a vzhledem k tomu, že mám 4 psy, kteří smí do postele, už to bylo moc...
Ubrala jsem teda nimbu a česnek, a místo nich přidala počet kapek levandule.
Levandule, cedr ani citronella nevadí psům ani mě...
Monty
10 ml je cca 200 kapek (záleží na velikosti kapátka)
Jinak mým malým až středním holkám stačí obojek (obnovuji po měsíci), neměly zatím ani jedno klíště.
Velkýho Hipíka, který má hodně hustou a dlouhou srst (xfundl), jěště 1x týdně matlám levandulí.
koblizenka
No já mám právě doma obyč slivovici, meruňkovici a hruškovici.
Jééé, to se někdo má...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 06:51
- Nahlásit
Nejnovější poznatky:
směs olejů nastříkaná na bílé dětské botičky obarví tyto botičky do žluta a nejde to umýt Ofšem klíšťata nemají takže účel to plní
Bílé psy to kupodivu nebarví.
Na koni bezvadně odpuzuje mouchy, ale musí se nátěr opakovat cca co dva-tři dny. Koňovi to asi dost smrdí, páč se při aplikaci plaší a padnou nejméně čtyři mrkve než to dostanu aspoň do okolí hlavy. Hlava musí být natřená úplně celá, muchy nejdou jen na ta natřená místa, centimetr vedle už si klidně sednou
Misky s olejíčky postavené na okně nefungují, muchy klidně dál lítají po celém baráku, akorát si před okno dali výstražnou značku "bacha, lítej víc horem"
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 10:28
- Nahlásit
Biluška
klíšťata nemají takže účel to plní
Bílé psy to kupodivu nebarví.
dvakrát jupííííí
|
rosnička
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 18:58
- Nahlásit
Biluška
Misky s olejíčky postavené na okně nefungují, muchy klidně dál lítají po celém baráku, akorát si před okno dali výstražnou značku "bacha, lítej víc horem"
Pani, na todle líp funguje, dyš těmi volejíčky napustíte něco porézního, co pak ty éterický voleje postupně uvolňuje, takle z misky to nemá ten efekt. Mně se třá dost vosvječila terakota.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 13:52
- Nahlásit
v pátek jsem si olejíček u Hájka objednala a dneska už mám balíček v práci, to byla rychlovka, dneska namatkám a napatlám na Sophi a pak dám vědět co a jak
|
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 15:01 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Biluška
Na koni bezvadně odpuzuje mouchy, ale musí se nátěr opakovat cca co dva-tři dny. Koňovi to asi dost smrdí, páč se při aplikaci plaší a padnou nejméně čtyři mrkve než to dostanu aspoň do okolí hlavy. Hlava musí být natřená úplně celá, muchy nejdou jen na ta natřená místa, centimetr vedle už si klidně sednou
Nevím co používáš, jen neředěný bych používala na kůži pouze éterák Levandule, ostatní ne... Ve směsi se účinky podle chytrejch knih násobí, ale Cedr ani Citronellu bych v koncentrované formě na kůži nebo chlupy nedávala.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2011 15:32
- Nahlásit
tak musím vám oznámit, že jsem ten levandulový olejíček nakapala na obojek, do srsti ji to vetřu až ve čtvrtek, protože se ve čtvrtek bude trimovat, tak ji to raději dám až po trimování.
Nicméně, levandule ji asi moc nevoní, hned se mi chtěla vyválet, no to jsem zvědavá, co bude dělat, až jí to vetřu do té srsti
|
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 08:58 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Monty
tak musím vám oznámit, že jsem ten levandulový olejíček nakapala na obojek
A kolik kapek jsi na obojek nakapala?
Na malýho až středního psa stačí cca 4 kapky směsi nebo jen Levandule (rozmíchat ve lžičce alkoholu, navlhčit roztokem obojek a nechat uschnout.) Vůně se rozloží, a není to tak intenzivní z jednoho místa
Osobně na obojek dávám přednost směsi.
Na srst, jak už jsem psala, mimo levandule, neředěné oleje NEPOUŽÍVAT.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 10:03
- Nahlásit
chtěla jsem dát tři ale káplo mi toho tam více, ale alkohol jsem tam nedávala, vadí to?
Jinak na srst ji to budu dávat dneska, až po tom trimování, dneska stejně příjde o polovinu chlupů, tak by to asi nemělo takový účinek si myslím - ale zatím klíště žádné a to chodí do lesa každý den a tam je těch klíšťat požehnaně, alespoň u nás v Ově strašně moc
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 10:12
- Nahlásit
neředěný bych používala na kůži pouze éterák Levandule
nevěřim tomu, že by Biluška při svý lakotě použila něco neředěnýho
My zatím máme klíšťat strašně moc a to i z posekaný zahrady. Obojky ještě napustim, to jsem zatím neudělala, ale levandule moc nezabírá (ale ani difusil , protože Máje levandule hrozně smrdí, tak jsem jí nastříkala tím, co bylo doma). A to vloni jsme to přežili prakticky bez ochrany, jak bylo málo klíšťat.
|