Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Demence
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 25 Srp 2005 09:07
- Nahlásit

vzít do restaurace vychovaného psa mi přijde méně bezohledné než tam mít rozmazleného a nezvladatelného spratka.
Nevidím důvod, proč by pes nesměl do restaurace, když s ním bydlím v hotelu a smí do pokoje, kde jsou bílé povlaky a bílé ručníky a všichni vědí, že spí v posteli
Dokonce jsem se setkala s restauracemi (jižní Čechy), kde je i jídelníček pro psy. Ještě jsem se nesetkala s tím, že by psa po předchozím zeptání nepustili dovnitř.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 09:12
- Nahlásit

Koneckonců jde jim o kšeft, ne? Když mě do hospody se psem nepustí, půjdu do jiné. Přece ho neuvážu před vchodem a nepůjdu tam sama.

haha
# Zasláno: 25 Srp 2005 19:16
- Nahlásit

FIst
nevím proč by pes neměl v hospodě co dělat když už tak tam spíš nemaj co dělat děti ne? a krom toho tohle bylo na dovolený a nevim kam bych toho psa asi dala když jsme si šli dát jídlo,muj pes leží pod stolem nikoho si nevšímá a nevím proč bych se měla dát otravovat hlučnýma neustále pobíhajícíma nevychovanejma dětma

PetraII
# Zasláno: 26 Srp 2005 08:53
- Nahlásit

Souhlasím víceméně s FiStem
Mám psa, kterého i do restauraček beru s sebou, vždy se optám jestli můžem, s odmítnutím se setkávám minimálně. Děti nemám a ani je moc nemusím. Přesto žasnu jak tady píšete věty typu: proč bych se měla dát otravovat hlučnýma pobíhajícíma dětma. Je to psí server, tak to nebudu řešit, ale děti jsou děti a nebudou sedět v koutě se založenýma rukama. Stejně jako malá štěňátka jsou mláďata a na povel "zůstaň" rozhodně nebudou ležet hodinu na jednom fleku.
Nemám ráda hysterické matky, ale ani hysterické pejskaře.
Garfield asi narazila na matku hysterku, což se teda nedivím že ji otrávilo. Nejhorší je totiž smrt vyděšením
Já když vidím pomrkávání dítěte a je mi jasný, že nepomrkává na mě, ale chce si pohladit pejska a nedá pokoj, než si ho npohladí, tak ho klidně zavolám, psa podržím za obojek (jen kvůli matce, kdyby měla sklony k hysterii, tak aby viděla, že nenechám její robě sežrat ) mrňous si pejska pohladí, já ho pošlu za maminkou, protože pejsek bude odpočívat. A je to.
A pokud je matka blbá a nechá lozit roční dítě pod stůl k psovi a strkat mu prsty do tlamy, tak se raděj sbalím a jdu pryč, protože nejhorší je srážka s blbce v jakékoliv podobě.

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 14:13
- Nahlásit

FiSt

ty si děláš pr..., ale ono je to fakt - některé děti jsou na zabití, až se některým psům divím, že ty své "malé páníčky" ještě "nesežrali"... Na výstavě jsem vyděla německou dogu, která si od asi 4letého děcka nechala líbit tahání za ocas, za uši, šťouchání o očí a nosu....a rodiče se na to dívaly a smály se.... Takže na zabití jsou vlastně dospělí-rodiče...

haha
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:21
- Nahlásit

FiSt
no ono hlavně záleží na rodičích protože když jsou pakáž rodiče tak maji potom pakáž i děti, bohužel v dnešní době je víc tý pakáže než těch normálních, jinak já i když jdu někdy vyjímečně třeba na dovolené na oběd nebo na pití se psem tak pes leží u mě nikoho si nevšímá ani se ode mě nehne , nikoho svou přítomností neotravuje, takže fakt nevím proč by měl otravovat někdo mě.

haha
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:26
- Nahlásit

PetraII
jinak pokud budu mít štěně jak ty píšeš které nevydrží v klidu rozhodně ho nebudu vodit někam kde budu otravovat jiné lidi tím že tam lítá leze po nich apod. to samé pokud se moje děti budou na veřejnosti chovat jakoliv nevhodně tak jim to velice rázně zatrhnu a nenechám je obtěžovat cizí lidi ať už je to kdekoliv

haha
# Zasláno: 26 Srp 2005 19:35
- Nahlásit

FiSt
pokud ti nevadí když tě lidi obtěžujou budiž, mě to vadí, já sama se snažím nikoho neotravovat a jsem ráda když taky nikdo neotravuje mě ať už je to s dětmi nebo se psy a nebo s čímkoliv jiným

PetraII
# Zasláno: 26 Srp 2005 23:22
- Nahlásit

já sama se snažím nikoho neotravovat a jsem ráda když taky nikdo neotravuje mě ať už je to s dětmi nebo se psy a nebo s čímkoliv jiným
Mi to taky vadí, zejména když mě otravujou v práci prací, to je vůbec nejhorší

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2005 18:01
- Nahlásit

Včera jsem zažila suprovej příklad blbosti lidí. Jela jsem s feňulí v trolejbuse, takže byla na vodítku, s košem a a seděla mi pod nohama. Chlap vystupoval z trolejbusu a nenapadlo ho nic lepšího, než jí strčit bezi drátama koše prsty dovnitř a pohladit ji po čumáku... Psice ho chtěla sice jenom oliznout, ale byt trochu nervnější, tak bych nechtěla vidět, co by se stalo...
Ale co takovej člověk jednou naučí svoje děti, to fakt netuším...

nefer
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2005 18:45
- Nahlásit

FiSt, víceméně máš pravdu, je to všechno pakáž
Ale konec vtipům a pokud možno i zevšeobecňování.
1. nevidím důvod, proč by pes nemohl do restaurace pokud nikoho neobtěžuje
2. nevidím důvod, proč bych se měla nechat obtěžovat dítětem, jenom proto, že mám psa. Nejsem histerka, které vadí, když se mimino rozbrečí v autobuse a celou cestu ho poslouchám. Ještě nejsem histerka, když si vedle mě sedne mamina, dítě dá na klín, to mě neustále okopuje, naklání se ke mě a ona se mu snaži domluvit. Ale rozhodně bývám histerka, když se dítě chová jako neřízená střela a rodiče nic nedělají. I když se přiznám, že po posledním zážitku mi ubyla kuráž. To jsem se totiž od 12letého kluka dočkala po výchovném, slušném, nehisterickém okřiknutí poslání do prdele (doslova) a následném posíláním tamtéž, kdykoliv jsem ho příště potkala.

Nemám averzi na děti, pokud vidím klidné hodné dítko, které slintá pokušením psa pohladit, řeknu mu klidně sama. Ale rozhodně nikdy nebudu tolerovat děti, které se ke mě jen tak přiřítí

nefer
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2005 18:53
- Nahlásit

A co se týče té Prahy, asi máte štěstí. Moje kamarádka už si vysloužila i facky za to, že má "toho zlého psa" a poslední zážitek vám snad ani nebudu vyprávět.

Mě tohle naštěstí víceméně míjí. Lidé na mě reagují různě, kdo nezná RR a vidí ho poprvé v životě, obvykle jen slyším: koukej na toho psa, ten je krásný, takového jsme ještě neviděli.
Kdo je zná, se jen otočí a v duchu hodnotí.
Kdo je "zná", obchází nás obloukem, protože přeci lovili lvi.
Ačkoliv pro srovnání jsem se nedávno vrátila z Jeseníků. Bylo nás tam cirka 30 psů. Po poznání lidí a místních poměrů, jsme si už smečku při venčení ani většinou nepochytávali, když šel někdo proti nám. Psi si jich nevšímali a lidé se spíš zastavovali, chtěli si je hladit a seznámit se.
Naopak při posledním výletě tady u nás s 6 psy, jsme si je poctivě dávali včas k noze před každým živáčkem a stejně jsme se dočkali nadávek.

nefer
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2005 19:01 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

A že jsem se tak rozepsala, začínám být proti lidské demenci tak trochu imunní. Jestli je to dobře netuším, ale je mi tak líp. Jaksi jsem zjistila, že slušné chování k mé osobě, která nikomu neškodí, si nevyhádám. A po zážitku s agresivními majiteli kokra,který jsem už jednou popisovala, na to nějak nemám žaludek.
Lidská společnost se mění, dost často je mi z toho zle, ale co s tím udělám? Moje sestra se jednou náhodou dozvěděla, že její dítě ve školce občas stávkuje a nechce s ostatními malovat. Šla za učitelkou s tím, že si tohle nepřeje. Že když všichni děti malujou, bude její taky a nebude si nic vydupávat. Učitelka spráskla ruce se slovy: ale my nemůžeme. máme svoje osnovy a co je navíc, k tomu děti nemůžeme jakkoliv nutit. tobe by to treba nevadilo, ale jiná matka mi tady včera nadávala před dcerkou, že když něco dělat nechce, tak také nebude. atd. kolikrát už jsem slyšela v atobuse mámu, jak před dítětem říká, vždyť je ta učitelka stejně kráva... pak se můžem divit, že děti plivou v autobusech, týrají zvířata a ve dvanácti jsou schopni zabít

birma
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2005 19:24
- Nahlásit

nefer
můžu jenom souhlasit a přidám čerstvou vzpomínku - poprvé se o fundovanosti mých profesorů začala moje maminka přede mnou zmiňovat nepříliš pochvalně přibližně po mých osmnáctinách - do té doby jsem doma na toto téma pusu otevřít nemohla

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání