| Autor |
Zpráva |
Maya
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:19
- Nahlásit
Já mám pocit, že tahle bezstresová výchova se uplatňuje spíš ve městech, u nás na vesnici stále platí - kousl tě pes? tak ještě dostaneš, ať na něj příště nesaháš. Zato když k nám na zahradu vlezly cizí děti (pes má naštěstí děti rád a nic jim neudělal), tak to byla návštěva sousedů z města, když jsem na vycházce viděla maminku, jak vláčí malé dítě do ohrady ke stádu krav se slovy - pojď se podívat na kravičky, taktéž návštěva z města. Na moje varování, že by tam neměli chodit jen odvětila - vždyť jsou to jen krávy. Zřejmě znala jen krávu Milku z TV.
A na zabití jsou někdy i pejskaři. Nedávno se k nám jeden přistěhoval, s výmaračkou a ta nám systematicky zakusuje slepice. Včera už jsem to nevydržela a řekla mu, ať jí naučí že se to nedělá a odpověď - to je lovecký pes, ten to má v krvi.
Na mou odpověď, že jestli si představuje loveckého psa tak, že ten odchází do lesů a polí, tam zakousne na co přijde a pak to sežere, neodpověděl a vzal nohy na ramena. Příště až jí nachytám, tak jí zmydlím, i když mi jí bude líto, ale co se psem, který má páníčka debila.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:23
- Nahlásit
žanda
A že bych se setkala s tím, že si matky berou své uřvané ratolesti k sobě-to opravdu jen vyjímečně
Teda to by mě zajímalo, kde žiješ? Já mám pitbula a co lidi vyvádí, když je potkám, je opravdu neskutečné (dřív mi to přišlo k smíchu, ale teď spíš k pláči). Jediný, kde jsme snad potkávali "normální" lidi, bylo ve Špindlu. A pak taky můžu říct, že kladný vztah k psům mají cizinci.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:26
- Nahlásit
Ved to, dnes sa uz vobec nedostava vychovy ako sa spavat ku zvieratam a specialne k cudzim zvieratam..
Spíš bych řekla, že všeobecně ta výchova nějak pokulhává ...
|
pigie
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:30
- Nahlásit
Mel
To mas pravdu, ale toto je forum o psoch O inych veciach radsej pomlcim, lebo by ma porazilo si na ne spominat
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:42
- Nahlásit
Já se setkávám se strašně odlišnými reakcemi matek s dětmi na mé psy podle barvy.
Na černou labradorku: Ježíšmarjá, nechoď k tomu psovi, kousne tě, hele jak se zle kouká...!!! (je to flegmatička a nejklidnější tvor na světě).
Na žlutou fenu a psa: jéééé ten je krásnej můžeme si ho pohladit? atd. (oba jsou temperamentní draci)
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:57
- Nahlásit
bord
No, uvidíme, jak bud stíhat z práce. Můžem jít klidně před cvičákem a pak rovnou na cvičák. Záleží, jestli budeš brát čertíka s sebou. Jinak bych to viděla až a tu pul patou. No uvidime, ještě si napíšem.
|
žanda
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 14:52
- Nahlásit
Mel-kde žiješ- hihi...v Praze.......pejskařů ráj )
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 15:13 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Ketrin
máš pravdu, že v lidech je nějak nevím proč zakořeněno, že "černý pes - zlý pes".....já už se taky mockrát setkala s tím, že můj lidumilný choďák byl považován za zlého psa. Taky už jsem párkrát potkala maminky s dětmi, kteří si ho chtěli pohladit, ale matky jim to raději s různým stupněm důraznosti zakázaly i přesto, že jsem řekla, že nekouše a děti má rád. (je dobře, když matky učí děti, že cizí psi se nehladí, ale zase není dobře v dětech pěstovat nevědomky strach ze psů...) Jedna babička s chlapečkem mi dokonce řekla, ať přejdu s tím černým zlým psem na druhý chodník, aby mohli projít to jsem považovala za vrchol arogance - babky jsem se v klidu zeptala, jestli je ten chodník její, že po něm nesmím chodit? - babka chvíli čuměla a pak s klukem přešla kolem nás dál....během toho "rozhovoru" si ovšek kluk nepozorován babičkou v klidu podrbal mého hafu za ušima a ten mu olízl ruku
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 15:19
- Nahlásit
žanda
Tak to já taky..... zřejmě máš štěstí na dobrou čtvrť
|
Maya
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 15:21
- Nahlásit
Evik
[i]černý pes - zlý pes[i]
Možná je to jen tisíciletá zkušenost. Není to tak dávno, co byl o tom někde článek, kde to bylo vědecky vysvětleno, jestli si to dobře pamatuju, tak že chlupové váčky a nervové dráhy jsou tvořeny ze stejných buňek, tudíž barva srsti má vliv na nervovou soustavu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 15:32 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Maya
já četla tuším v PPČ, že se dělal průzkum, ze kterého vyšlo, že tmaví psi jsou temperamentnější než světlí, a že u zkoumaných temperamentních světlých bylo prokázáno, že jsou v drtivé většině nositeli tmavého genu... zajímavá studie, ale to nedokazuje, že by byli tmaví psi zlí....žádný pes není zlý, zlé psy dělá z těch ubohých stvoření jedině člověk. Jenomže to málokdo připustí....a někdo vůbec ani neuvědomuje.
|
klára
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 15:44
- Nahlásit
to,že černý pes vzbuzuje větší respekt je zajímavá teorie,leč osobně ji nemůžu potvrdit, protože psa mám opět černého jako uhel a cizí se na něj vrhají jak slepice po flusu , lidi, kteří se zeptají, zda si psa můžou pohladit je jak šafránu
Jo a na prochajdách přes plot kamarádím s novofudlandem, je to zlatíčko - známe se od doby,kdy byl miminko, ale majitele psa neznám, prostě nejde odolat, když se tak šmajchluje a přímo pasíruje přes plot.Takových psích kámošů máme na našich trasách víc, nejradši bych je všechny vzala na prochajdu s sebou, jsem cvok a klidně mi za to vynadejte
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:01
- Nahlásit
ten koš právě často vede k nedorozumění mezi pejskaři a nepejskaři.....pejskaři vědí, že ten pes má koší prostě proto, že to vyžaduje vyhláška(tedy aspoň v Praze) (buď vodítko nebo košík)
jenomže to co lidi-nepejskaře napadne jako první, když vidí psa s košíkem, je to, že je pes zlý, proto ten koš má.
Košík má funkci preventivní ale na lidi působí podvědomě negativně.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:07
- Nahlásit
Tak já se přidám se svojí troškou do mlýna. Já ani tak nemám problém s dětmi jako s dospělými. Můj pes nemá rád lidi - nemyslím tím, že by kousal, vrčel, nebo cokoli, ale je tam absence má rád.... Když mu bylo asi půl roku vycházeli jsme z domu a nějaký chlapi ho normálně plácli po prdeli a měli děsnou srandu z toho, že štěně úlekem odletělo pár metrů - stát se to teď, tak už jako oraženější bych jim něco od plic řekla (nehledě na to, co by jim asi vysvětlil pes). Běžně potkávám lidi, kteří mě ani nepozdraví a na psa se sápou (v MHD, na přechodech, všude.......).
Pro ty kdo ho neznáte jedno foto, když byl mladší
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:08
- Nahlásit
Evik
nevim v který Praze žiješ, ale pražská vyhláška vyžaduje vodítko u silnic a košík a vodítko v MHD, jinak musí pouze majitel svého psa ovládat a nikde není řečeno jak (potvrzeno od smístostarosty Phy 9 a několika policistů
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:11
- Nahlásit
Evik
Pražská vyhláška o košíku nepraví vůbec nic. Ani o vodítku. Jenom vyhláška týkající se veřejné zeleně zakazuje volné pobíhání psů, což neznamená, že musí být pes na vodítku.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:18
- Nahlásit
Konkrétně je to vyhláška číslo 6/2001 O ochraně veřejné zeleně. Jinak o psech pojednává ještě vyhláška O místním poplatku ze psů, ale tam není o tom, jak má pes pobíhat a co má mít na sobě ani slovo. Toť vše týkající se psů v Praze.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 21:05
- Nahlásit
já mám s takovejma harantama taky svý zkušenosti jednou jsme seděli v zahradní restauraci a tam se takový honili a pořád prostě skákali přes našeho psa když jsem je napomenula ještě se jejich připitej tatík cejtil dotčenej, měli štěstí že pes byl docela klidnej já na jedho místě bych jim ukousla hlavu, pak jsem šla jedno ze psem normálně po chodníku a na kraji stál malej kluk v ruce měl klacek a koukal a když jsme šli kolem přetáh tim klackem psa přes hřbet to už jsem nevydlžela vytrhla jsem mu to z ruky a přerazila mu to o záda a to měl štěstí že tam neměl maminku jinak by dostala taky, jinak to že se haranti na psa pitvořej ječej kopou po něm apod s tím se setkávám dost často, já prostě děti moc nemusim
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 22:21
- Nahlásit
FiSt
a proč by pes v restauraci neměl co dělat? Tohle rozhoduje majitel restaurace a ostatní návštěvníci nemaj co dělat u mýho stolu (natož pod nim) a tudíž se nemaj ani jak přiblížit k mýmu psovi...
PS: já beru psa akorát do hospod (ne do restaurací) a mám s tim ty nejlepší zkušenosti - pes se prospí a pokud mě po půlnoci otravujou pánové, co se sotva udržej na nohou tak se ozve, jinak většina návštěvníků ani neví, že tam nějakej pes je
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 22:28
- Nahlásit
birma
No u těch hospod a restaurací mám pocit, že čím větší pajzl, tím víc jim tam vadí přítomnost psa...
Když sem byla pozvaná do Internationalu (hodně dobrej hotel v Brně) na oběd, tak jsme psici nechala doma s tím, že by ji tam beztak nepustili. Docela mě potom překvapilo, když ke mně přišel stafík.
Personál restaurace se napřed ptal jestli je náš a pak si uvědomili, že jeho pánečci tam často chodí a že pejsan tam chodí jako "předvoj"...
Ale jinak do zakouřené restaurace/hospody bych pejsinu ani netahala, stačí že tam ten kouř musím čichat já...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 22:34
- Nahlásit
Eimy
Třeba náš kamarád má hospodu a tam máme vstup povolen, ale pes se nesmí moc ukazovat. Neni to nic nóbl, ale skvěle odvětrávaný a pes se tam vždycky krásně prospí. Jinak mě už psa pustili i do hospody, kde byl na dveřích zákaz vstupu psů - já šla napřed pryč, ale pak volala kamarád ať se vrátim, že to dojednal. V hospodě nikdy nikdo nic proti mýmu psovi neměl a ještě se mi párkrát stalo, že mi pro něj přinesli misku s vodou
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 22:39
- Nahlásit
birma
No, u nás je výhoda v její velikosti... Takže většinou nikomu nevadí. Mě nejvíc dostal nápad jedné restaurace kousek odsud, kde je zahrádka, ale psi tam nesmí. Kousek od té zahrádky udělali "parkoviště" pro psy - asi pět tyčí k uvázání psa. Je fakt, že zatím jsem nevdiěla, že by tam psa někdo nechal...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 06:52
- Nahlásit
K těm hospodám-ne že bych cíleně podnikala návštěvy restaurací - "tak a teď půjdu se psy na pivo" - ale vzhledem k tomu že se často jezdí se psem/psy na různé akce a k tomu patří stravování se v hospodě, tak je beru běžně a musím říct, že jsem ještě nikdy neměla problém. Samozřejmě bych je asi nebrala do Intercontinentalu, ale tam nechodím ani já Většinou utahaní po výletě nebo jiné aktivitě pod stolem okamžitě usnou a často personál ani jiní hosté ani nevědí, že tam nějaký pes je. V zimě je beru na běžky, mám svou oblíbenou trasu okolo Dvoraček a tam ve všech horských hospodách je zcela běžné, že tam chodí psi. Personál se často zároveň s vaší objednávkou zeptá, zda chcete vodu pro psa. Prostě pokud se psi i jejich majitelé chovají normálně a nikomu nejsou na obtíž, nikdo to neřeší.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:26
- Nahlásit
birma a Mel
no tak tím líp, že ve vyhlášce není jiné omezení než to co píšete... já jsem si to tedy asi popletla...(neověřovala jsem si to v zákoně, říkal mi to kdysi jeden výše postavený člen úřadu, tak jsem věřila.....no od teď si budu ověřovat všechno )
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:29
- Nahlásit
Tuhle jsem někde četla, že v CELÉ FRANCII je nezákonné pouštět psy navolno. Pokud jsem mohla sledovat při několika dovolených, nikdo to nedodržuje. Ale taky jsem tam neviděla jediného problémového psa, žádnou rvačku, potkávali jsme se tam se samými přátelskými a dobře socializovanými psy.
|
žanda
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:36
- Nahlásit
U nás před časem otevřeli novou hospodu a manžel mě prosil o koupi cigaret-bylo už večer a nic blíž není,tak jsem se psem na vodítku a s náhubkem otevřela dveře- výčepní pult je skoro u dveří a výčepák mě seřval,co tam s pitbulem lezu- ani nás nepoznal,ale o to ted nejde....že psi jako dovnitř nesmí .Tak jsem psa odložila před hospodou-popadla co měla a pryč. Jdu za týden náhodou okolo a z hospody na nás vylítne ovčák-nemá nic-ani páníčka a skočil mi po psovi........páník ještě chvíli popíjel,ale když jsem už ječela,tak tedy milostivě vyšel ven a psa si odchytil po delší době. Naštěstí i přes náhubek, co měl můj pes, se ubránil -je fakt že i já jsem snažila,aby NO nepotrhal mýho psa. Takže jsem došla k závěru, že prostě náhubek sice nosíme s sebou,ale na čumák dávám jen do MHD. (
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 07:58
- Nahlásit
Dítě, který mi leze pod stůl bych sprdla, i kdybych tam neměla psa. Když si jdu sednout na zahrádku a popovídat si, tak mi není příjemný, že kolem mě jezdí dítě na koloběžce a řve jak v pralese. A to tam ani nemusím mít psa. Jako já si hlídám psa, tak si rodič má hlídat dítě. Nebo snad ne?? Nevidím důvod, proč by mě měl někdo obtěžovat, když nikoho neobtěžuju já. Se psem, nebo bez psa.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 08:44
- Nahlásit
Taky s sebou beru do hospody psa. Dokonce souhlasím s Eimy, že čím lepší restaurace, tím líp se k tomu staví. Byla jsem na jídle v takové lepší restauraci, vodu přinesli bez ptaní a dokonce se mě ptali, jestli nechci pro psa něco k jídlu
Ve většině restaurací nám nosej misku s vodou automaticky. Raději si vybírám zahrádky, aby pes nemusel být v zakouřeném prostředí. Jo, a díky němu jsem se taky seznámila s novýma lidma, když jsem se přestěhovala. Vzali jsme ho do baru a teď je tam nejoblíbenější host (dostává zbytky masa po tataráku a šunčičku ) Akorát mě celkem naštvaly dvě dámy, které házely jídlo mému psovi - samozřejmě bez ptaní.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 08:57
- Nahlásit
Já si taky do restaurace beru psa, když to jde.....U nás na chalupě máme jednu příjemnou hospůdku, kde se už ptají, kde mám psa, když tam náhodou přijdu bez něj Oni tam jinak dovnitř psy nepouštějí, protože majitelka se psů bojí - kdysi jí ošklivě potrhal pes v obličeji, ale protože jsem tam jednou přišla s pejsou, když mu byly 3 měsíce, paní majitelka překonala strach a od prvního pohlazení byli kamarádi....Takže zatímco ostatní psi smí jen do zahrádky, můj hafouš má protekci
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 09:03
- Nahlásit
Mel
Jo jo a o tom to je... Já viděla u nás v Brně hospodu a tam dokonce mají speciální jídlo pro psy
Jednou jsem přemýšlela, že když mě vyhodili z hospody s tím, že se tam vaří, tak jestli by mě vyhodili o víkendu, kdy tam nevaří.
|