Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Demence
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 09:33
- Nahlásit

Omlouvám se za atypický název tématu, ale je o blbosti, tuposti a omezenosti lidí. Možná jsem se někdy zmiňovala, že Garfield nemá rád malé děti, jejich způsob pohybu, cupitání a hlasový projev jej dráždí a útočí na ně (rozběhne se, ňafne jakoby do prázdna a dítě shodí). Nejen z tohoto důvodu chodí na veřejných prostranstvích s košem. Dá se bez problémů odvolat, takže chodí navolno a jen v místě, kde je hodně lidí, nebo hodně dětí jej připnu na vodítko. Včera jsme byli na zahrádce restaurace. Pes ležel u nás pod stolem, byl připlý na vodítku, ani se nehnul a jen pozoroval okolí, zatímco my popíjeli kávu. Neměl koš. Kolem stále cupitalo nějaké batole asi na 2 metry okolo nás a já to brala jako slušnou zkoušku, kdy pes byl sice připlý, ale kontrolovala jsem jej na pouhé "Zůstaň místo, nesmíš, nesmíš Gerry" a on ležel, jen to dítě tak po bělmu sledoval a byl v poho. Pak se dítě ovšem začalo blížit k nám, že si chce pejska pohladit a nahnulo se k němu. Tak jsem psa vzala za obojek a stáhla k sobě a říkám: "Pejska si pohladit nemůžeš, ten je zlej, on by tě kousl" a čekala jsem, že si mamink dítě odnese. Maminka dostala záchvat a začala řvát, že jaktože zlý pes nemá koš a co kdyby to dítě napadl. Já ji v klidu vysvětlovala, že ten zlý pes leží pod naším stolem na krátkém vodítku, dítěte si nevšímá, nikoho neotravuje a že je jejím vlastním zájem dítěti vštěpovat od mala, že cizí pejsci se nehladí. Že můj pes je u mě a poslouchá, zatímco ona vůbec netuší, že její dítě se plazí po čtyřech pod stůl za cizím psem, se kterým já úspěšně couvám a snažím se dítěti uhýbat. Maminka měnila barvy, řvala na hosty restaurace něco o bezohlednosti apod.... Zabít málo!

Niko
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 09:43
- Nahlásit

Garfield
šílený...
já mám štěstí, že můj hafík dětičky miluje! Když jsme venku a slyší děti, jak si hrajou a nebo je jen vidí...tak jak střela vyrazí za nimi a s šílenou radostí se s nimi mazlí. Myslím, že je to tím, že chovatelka - od které štěndo mám má malé vnučky, které byly u štěňátek už od narození a pořád se s nimi mazlily a hrály...

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 09:47
- Nahlásit

Tentokrát jsem se neovládla a ukončila hádku s paní slovy: "Víte co, teď lituju, že jsem psovi jen nenasadila koš a nenechala jej na vodítku a nepočkala, až dítě doleze až k němu a pes ho tím košem pořádně podře. Můj pes by byl zajištěnej a já bych si zkrátka jen nevšimla, že vám tak trochu utekla ratolest. Pak byste zírala s otevřenou hubou jako zíráte teď." ona začala cosi vyřvávat, tak jsem se rozloučila v duchu dialogu: "Polib mi prdel a neječ tady histerko....!"

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 09:52
- Nahlásit

Garfield
Škoda mluvit...
Já byla nedávno s psicí taky v restauraci a jak na potvoru se tam pohybovalo spousta děcek, je zajímavý, že při její nedůvěřivosti k lidem psice má děcka ráda. První, co se stalo bylo, že bráchovi spustil alarm na motorce, když se děti "jen dívaly". Další, že tak na metr k psici přišla malá holčička a hodila po ní kytičku, aby se pejsek napapal...
Já osobně nechápu rodiče nebo lidi, co mají ty děcka na starosti, že si je nepohlídají, aby jim po té restauraci nelítali... Nebo aspoň ne mimo dohled...

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 09:55
- Nahlásit

Mě nějak připadá, že takových lidí je pořád víc a víc. A ty děti, už jsou tak postižený, že když vidí psa, dostávají hysterický záchvaty.
Nedávno jsem narazila na diskuzní fórum Jižního Města na téma psi ve městě. Jestli se někdo nudí, vřele doporučuju
http://www.praha11.cz/?disc=1&c_id=5411

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:08
- Nahlásit

já mám v poslední době taky pocit, že něktěří psi mají s dětmi problémy, ale ten problém není ve psech, nýbrž v nevychovaných harantech....(já mám děti obecně moc ráda, ale ty nevychované spratky prostě nesnáším). Tuhle jsem taky viděla situaci, ze které se mi ježily vlasy a otevírala "kudla v kapse"...Matka s asi 5letým chlapcem a kokršpanělem v restauraci v zahrádce....Kluk neustále tahal psa za uši a ocásek, všemožně ho tahal a opravdu až trýznil - na tom psisku bylo vidět, jak mu to vadí ale snaží se zachovat klid....nakonec to nevydržel a po děcku se ohnal.....a výsledek? Matka ne aby dala klukovi pár facek, že týrá psa, ale naopak - naflákala tomu psovi, že se po klukovi ohnal.....No a když pak takovíhle lidé vychovávají děti, co z nich asi může vyrůst..., že...

elvira
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:19
- Nahlásit

bord
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:28
- Nahlásit

Garfield
Tohle se mi stalo víckrát konkrét.na Piavě s býval.fenou,na které by mohl člověk dříví štípat,nicméně na stáří již neslyšela a stala se lekavou.Situace kdy pes na vodítku leží pod stolem,(sedíme v nejvzdál.koutku,abychom ani náznakem neobtěžovali)a já po několikáté nahlas žádám děcka co lezou pod stůl,aby šli za maminkama,děcka jí strkají prsty do nosu a jen se blbě tlemí.Matky v klidu chlastají,zatímco já s nervama čekám,kdy to psa vytočí...v momentě kdy použiju slova:Čí jsou ty děcka?!!Chcete je mít pokousaný?,zvedne se frajersky tatínek a jde mi vysvětlit,že jestli ten pes jen v náznaku vyjede,tak ho zkope do kuličky...atd. a končí slovy,že JEHO děti si budou lézt kam chtějí...co dodat?Prostě s debilem se nedomluvíš.Já vytočená na nejvyšší míru,děcka bych nejraděj ušlapala,tak jsem raděj vyklidila pole..
Nebo kdysi jsem ji uvázala vedle kočáru se spícím děckem opět do koutu,kudy nikdo neměl co chodit,říkám hlídej a jdu do samky..po chvíli štěkot,vyletím ven,tam baba u kočáru a co myslíš??Ještě mi nadala,že ji pes mohl pokousat a ona se jen chtěla podívat na mimino..a nepochopila,že do cizího kočáru se nečučí a pes,že ho hlídá.

pigie
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:57
- Nahlásit

Uz davnejsie som chcela otvorit podobnu temu. Moj pes ma rok, v rodine bohuzial deti nemame. S detmi ma bohuzial z prvych mesiacov take skusenosti, ze k nam nejake dobehne a kopne ho, alebo ho pohladka a na zaver udrie. Takze hoci vsetkych ludi ma rad, ku detom sa sprava velmi nedovercivo. Nikdy na nich nezavrcal ani sa po nich neohnal. Ale velmi od nich boci, so stiahnutym chvostom ich chce aj ocuchat, proste je divny a deti sa ho potom boja. Ak si ho necham pri sebe a deti pridu a spytaju sa, ci si ho mozu pohladkat, tak im dovolim, pricom psa pozorujem, akonahle ten zisti, ze tieto deti su "dobre", tak sa s nim blazni, beha, az ho musim odvolat, lebo sa bojim, ze by ich pozhadzoval. Na ludi nevyskakuje, ale ak dieta zabrzdi a on nestihne, tak z toho hmoze byt rozbite celo, brada, ...
Ale neviem, ci mu mozem verit, ked sa k nemu dieta rozbehne, on sa zvrtne a uteka ako o zivot... Co by ste poradili, kedze rozumnych deti je bohuzial v nasom okoli malo?

bord
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:00
- Nahlásit

pigie
- a teď babo,raď...vidím to na vlastní základnu

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:02
- Nahlásit

holt je bohužel taková doba, že košíky a vodítka by měli mít někteří rodiče a jejich děti.... je to smutné, ale tahle doba v mnoha ohledech pejskařům moc nepřeje....

pigie
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:05
- Nahlásit

bord

Veru, veru moja mama by sa isto potesila

Ale vazne, ja to zatial riesim tak, ze vidim dieta, zavolam psa a pockam, kym dieta pride a spyta sa, ci ho moze pohladkat, ale uz sa mi tiez stalo, prave to, ze dieta hladka, hladka a priamo pred mojimi a rodicovimi ocami do neho nasledne celou silou udrelo... A co rodic? S usmevom vravi dietatu, to sa nerobi...

janina
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:06
- Nahlásit

Evik

jo, někteří lidi se na nás dívají, jako bychom byli ufouni! To se máme cítit provinile, že máme rádi psy a že si je pořizujeme?? Fakt mám z toho často blbé pocity. Když potkám člověka, který se k mým psům chová hezky, s láskou ....... tak to je skoro zázrak. A když je to matka s dítětem, tak dvojnásobný! Většinou je to: "panebože, to jsou velcí psi!!! Pojď, nebo tě kousnou!! " To bych vraždila!

bord
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:18
- Nahlásit

pigie
No jo to je ta bezstresová výchova,už to jede pár let a základem je ať se dítě baví jak chce,ať dělá jen to co chce a kdy chce, ale hlavně je zakázané na dítě křičet a plácnout mu??Ani náhodou,to by totiž nemělo dost sebevědomí a citově by strádalo!Takže proto nám roste čím dál víc parchantů,kterým sebevědomí určitě nechybí a rodiče si toho někdy všimnou až jim dítko rozbije hlavu,protože mu nedali to nebo ono..

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:26
- Nahlásit

bord
Mě by zajimalo, jak by se tihle rodiče tvářili, kdyby někdo tímhle způsobem vychovával psa. Já mám sice děti ráda, ale někdy se mi už tak otvírá kudla v kapse

bord
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:37
- Nahlásit

Eimy
Někde jsem četla na téma bezstes.výchovy povídku zhruba takto:
Jede stará paní ze špitálu,protože má rozšvihaný koleno.Naproti sedí máma s holčičkou na klíně,která ji stále do kolena kope.Na prosbu staré paní,aby ji napomenula maminka odvětí,že nemůže,protože její dítě má bezstresovou výchovu.Toto se několikrát opakuje do stadia kdy,dítě kope již se zábavy.V tu chvíli vystupuje puberťák co seděl celou dobu vedle,z pusy vytáhne řádně ožvýkanou žvejdu a se slovy :Já jsem měl taky bezstresovou výchovu" to přilepí mladé mamince na brýle..

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:45
- Nahlásit

bord
No já ndávno jela tramvají a nastoupily tam děcka tak 12 - 14 let a dělaly šilenej binec, jak napotvoru si stoupli ke mně, takže počet zapichnutí deštníku do mě ani nepočítám... Pro ně to byla šílená sranda.... Je fakt, že naštěstí se mnou nejela feňule, protože to bych na ně asi i vyjela, i když normálně se snažim konflikty na veřejnosti nevyvolávat

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:54
- Nahlásit

no a víte odkud pramení ta bezstresová výchova? Z Anglicky a německy mluvících zemí......prostě my už musíme tomu "západnímu" světu lézti někam i ve výchově svých dětí..... Já bych v životě nejela nikam jako au-pair, od všech kamarádek, které to zkusily se dovídám, jak jsou tam děti nevychované, dělají si co chtějí, neznají výraz "soukromí druhých".......
Já mám pocit, že slušně se ke psům (a zvířatům obecně) chovají jen děti rodičů, kteří sami zvířata milují a chovají.

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:02
- Nahlásit

Evik
No já byla vychovávaná stylem:"Klidně to dělej, ale až se ti něco stane, tak ještě dostaneš na zadek", tak sem to radši nedělala

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:02
- Nahlásit

Garfield
Udělalas dobře, že ses nenechala zbuzerovat. Ta "matka" úspěšně pracuje k pokousání svého dítěte některým psem, který bude mít méně zodpovědného pána. Chudák děcko.

Ad děti: naši psi jsou s nimi v pohodě, ale stejně jsem stále ve střehu a mám oči na šťopkách. Člověk neví, co ty malé napadne a jak pes zareaguje. Ale dvakrát se nám stalo, že přišla návštěva s menším dítětem typu "bluma" -stojí, nehýbe se, nemluví, civí. V jednom případě mělo navíc na hlavě cyklist.helmu. A mlaďoch Rambo znejistěl, napjatě větřil, úplně jakoby říkal - CO TO JE ??? dokonce štěkl. Když jsem děcko usměrnila ve stylu - pojď se s ním seznámit, nebo se tě bude bát, nech si očichat ruku, promluv na něj... tak pak už to bylo v klidu.

žanda
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:08
- Nahlásit

Kočky já mám staforda- věčně omílané plemeno,žrout lidí,trhač dětí a já nevím co-zabiják prostě( dle médií.

A že bych se setkala s tím, že si matky berou své uřvané ratolesti k sobě-to opravdu jen vyjímečně a většinou to spíš bývají babičky.

Tuhle jsem mu koupila v krámě pribináka- miluje ho.....matka s dítětem na nás kouká,dítě přišlo až k nám a sáhlo mu po kelímku.......v tomto ohledu je naprostej klidas- jen se podíval a počkal až jsem dítě od nás "vyhodila" a pokračoval si v lízání...pokud by byl jinej,už dítě mohlo mít úraz a já byla mediálně známá(......jenže člověk nemá oči i v zadu a jen dvě ruce,že.......a hlídám si svého psa,nemůžu hlídat sídliště plný dětí. Navíc jsem taky máma-dnes už velkýho kluka -to je pravda- ale od mala jsem mu cpala větu k cizím pejskům nelez...přesto psy miluje.

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:08
- Nahlásit

Jo, tak přesně máme stejný problém jako Garfield. Pejsan je zlato, ale děti tak do 6 let nesnese, protože má od štěňátka blbý zkušenosti. Nic jinm neudělá, jen jim asi tak z 10 centimetrů štěká do obličeje, což je asi dost nepříjemný. Proto mě neuvěřitelně vytáčí, když vidím dítě, beru psa na krátko a mimo chodník nebo do dostatečné vzdálenosti od dítěte a ono se k němu radostně hrne a začne ho plácat po hlavičce. To bych mu pak nejraději taky plácla a mamině taky. Nebo když tak sedíme na zahrádce, v koutku, aby to nikoho náhodou neobtžovalo, pejsek zalezlej pod stolem a kolem jezdí holčička na koloběžce a strašně se směje tomu, že je pejsek nervózní a začíná se pod stolem cukat. Asi po 5 minutách odloží koloběžku a radostně se ke psu řítí, že si ho pohladí. A co maminka??? Ta sedí zády a i kdyby holčička na zahrádce nebyla, tak si toho ani nevšimne. Když se mě někdo zeptá, jestli si můžou pejska pohladit, tak OK. Ale když se ke mě někdo řítí tak, že se ho bojím i já, nejen pes, tak budu hlásit, že pes je zlej a kouše, ať ho v žádném případě nehladí...

bord
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:12
- Nahlásit

Hafina
Bord zdraví Hafinu! jak to dnes vypadá s venčením?

pigie
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:19
- Nahlásit

Ved to, dnes sa uz vobec nedostava vychovy ako sa spavat ku zvieratam a specialne k cudzim zvieratam... Mna rodicia ucili, cudzie zvierata nehladkat, ak chcem, spytat sa. Ak ma napadne pes, ruky v pest, zostat stat, nehladiet do oci. To som ovladala ako 7 rocna a ked som mala 12, tak som to zurocila, ked ma napadol rotwailer a jeho pan bol panbozko vie kde, ale aspon som sa ho za asi 10 minut dockala. Pes sa cely ten cas nepohol, zuby vycerene asi 20 cm odo mna a to bola zahradkarska oblast a pes mu usiel... A doma som dostala este k tomu vynadane, ze co som tam robila, ked tam zahradku nemame Takze tolko k vychove...

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:31
- Nahlásit

pigie

no jsme na tom podobně. Já mám bezvadné rodiče, ale když jsem jako malá vzala do ruky berušku a moje "nevědoucí prstíčky" jí rozmáčkly, taťka s mamkou mi v klidu, nicméně důrazně vysvětlili, jak se mám ke zvířátkám chovat včetně těch nejmenších. Tu berušku jsem tenkrát obrečela, protože mi jí bylo líto -"chtěla jsem si jí jen pohladit".......
Kdežto dneska dokonce někteří rodiče své děti nabádají k tomu, aby zašlapávali mravence, šnečky apod....protože "jsou neužiteční".....i s tím už jsem se setkala (někde už jsem to tu psala taky...)

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:32
- Nahlásit

bord
Zatím ještě nevím. Vypadá to bledě. Laďa je doma a říkal něco o propíjení poukázky na starobrno. Ale zítra už odjíždí. Takže večerní venčení může proběhnout. A nechceš se jít zeptat na ten cvičák? Cvičíme od 18 do 19.
Mimochodem Aris je teď na zabití. Strašně puberťačí. Asi se z něj zblázním.
Kdyby se něco změnilo (odjel už dnes), tak ti dám vědět.

pigie
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:36
- Nahlásit

Evik

Ja som tak udusila alebo inac pochovala kuriatko, to bolo potom revu. Odvtedy som kuriatka nechytala, iba hladkala prstikom... A pritom som mu samozrejme nechcela ublizit. Samozrejme, obcas sa detom nieco "prihodi", to je normalne. Ale nasi tiez prihliadali na doraz. Deti su niekedy ako psi (ospravedlnujem sa za prirovnanie), pokial im to hovoris so smiechom, tak to tak aj beru...

bord
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:46
- Nahlásit

Evik
Mám podobný zážitek, v mém případě to odnesl motýlek,co jsem ho dlachnila v rukou a dodnes si vybavím jak mi děda lehce káravým způsobem říkal,že ten už letí žalovat na nebe andělíčkům,že už nemůže být s ostat.motýlky a taky říkal,že až jednou umřu,tak ti andílci mi přičtou všechny zachráněné tvorečky k dobru a naopak...a tak jsem od sebe odtrhávala kovaříky,se slovy:Neperte se,já vás zachráním.
Děda tu už léta není,ale když vidím nějakou drobnou havěť,tak se mi tohle vybaví.

bord
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:50
- Nahlásit

Hafina
To chápu poukázka by mohla propadnout Na ten cvičák půjdu,ale pokud bys to stihla,mohli bysme je dát vylítat ještě kolem té čtvrté.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:50
- Nahlásit

bord

to je milé, že máš takové vzpomínky na dědečka....Já jsem toho se svým dědou taky hodně prožila kolem zvířátek, ale díkybohu dědečka ještě mám.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání