| Autor |
Zpráva |
skorpil
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:27
- Nahlásit
Hafina
To je jeste docela v pohode... my jsme ze zacatku chodili aportovat za panelak a to jsme jeste netusili jak se tady hraje na kosiky apod... a sla tam nejaka mlada holcina, tak 25 a asi za mesic jsme tam sedeli na lavicce a nic vsechno v pohode a najednou koukam jak jedou okolo mestaci, jednou pomalu koukali pak podruhy zastavili a koukali, a pak potreti to zastavili kousek dal, a uz vystoupili, a nenapadne k nam zezadu prisli jako k nejakym vrahum, tak Bela zacala hnedka stekat na ne, pac nevedela co se deje jeste jak byla ulitana tak mela penu u huby, takze to pusobila fakt jako zajimave... Se na nas podival a jestli ten pes je nas, tak rikam ze jooo... Tak jako jestli tu nebezel nejakej jinej cernej pes, tak sme rikali, ze ne ze jedinej cernej je ten nas tady... Tak se na sebe tak koukali a rikaj, ze to bude on... Ze volala pani, ze tady pred chvili nekoho napadl a pokousal... Tak na ne koukam jak tele na vrata a rikam mu jako retrievr nekoho napad jo a nas jo ? se boji i projit kolem rohozky u panelaku natoz aby nekoho napadl... tak rikam at teda tu pani laskave zavola a jde nam ukazat kde ji napadl... tak za chvilu prisla, bavila se tam s mestakama a za chvilku mestaci jeli pryc ani se nam jako neomluvili, tak ta zenska jako prikracela a suverene nam sdelila jako ze se psu boji, ne ze by se omluvila, ale ze to proste nejde aby pes jen, tak jako behal po trave okolo lidi... tak jsme se ji snazil vysvetlit, ze tady nikdo krome ni neni, a ze ten pes ma navic kosik, takze nevim co by jsme pro ni jeste vic meli udelat... no byl jsem docela otravenej... protoze cernej flat, navic stene ktere ma hlas jak dospely pes asi budi nejakej strach, ale protoze se ho boji volat mestaky a vymejslet si to uz je teda des... mit psa ve meste to je asi poradna starost navic velkeho... my jsme zatim v podnajdu a doufam ze behem roku sezeneme v okoli brna nejakej starsi RD a prestehujeme se, protoze, jak zacne ten pesan byt nekomu trnem v oku, tak je to dobry aby ho nekde nekdo chtel otravit... Navic nereknu kdyby to byl ovcak nebo tak ale retrievr, takovej punta vystrasnej... ach jo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:28
- Nahlásit
Syska
urcite, od Globu tam dojdes i pesky...
kdyz jdes od reckovickyho nadrazi, tak podejdes koleje, a koukas na Lachemu... jdes okolo ni doleva, jakmile to jde, zahnes doprava (je tam tesne okolo plotu chodnicek z panelu, po tom jdes porad dal at zahyba kam zahyba (kopiruje Lachemu), neda se tam uhnout... az dojdes na takovou krizovatku s polnackou, v podstate rovne proti tobe je dalsi cesta do lesa (pred sebou vidis hajenku nebo co, jakesi staveni proste, mivali tam ovecky ), ta lesni cesta vede po prave strane toho staveni nahoru. Hned za "hajenkou" je prvni maly rybnicek - ale BACHA - jsou tam tuny klistat, bez Duowinu se tam ani nezastavuj... Pak jdes po lesni ceste dal a dal porad rovne, az narazis po prave strane na rybnik, ten se minout neda... Pro psy naprosto super, vlez do vody na urovni terenu, zvolna se svazuje, daji se tam najit klacky na hazeni...
---
(Me se asi po Brnu prave zaclo styskat... )
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:28
- Nahlásit
wami
Směr na Veverskou Bitýšku a pak dák za Lažánkama?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:30
- Nahlásit
Hafina
jo, ale za tema Lazankama to je hnedka, proste tam najednou je polnacka doprava a lesejk mezi poli, tak uvnitr toho lesejku je schovany ten kaolinak...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:33
- Nahlásit
skorpil
Ty brďo, tak to bych se asi neudržela...
|
skorpil
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:48
- Nahlásit
Hafina
no jako ve me to taky pekne vrelo, ale pak jsem si rekl, ze nejlepsi pro nas pro vsechny nejak diplomaticky to okecat, takze jsem se snazil bejt slusnej a nejak ji domluvit, ze teda pokud na nas nebude volat mestaky, tak asi budem chodit cvicit nekam jinam asi na prostory mestem vymezene... mam pocit ze na Bystrci je to louka od bystrce dolu k prehrade... Pritelkine na ni zacala uz vyjizdet a ona taky, takze jsem se snazil to prerusit protoze asi, kdyz se zacnou hadat dve slecny, tak by to asi nebylo dobre... navic pritelkine ma Americkeho kokra, a ten na ni zacal skakat, takze to bylo hotove... nejspis znackove kalhoty... takze jsem se citil taky trosku provinile...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:51
- Nahlásit
skorpil
No, tak to máš opravdu pevné nervy...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:22
- Nahlásit
skorpil
Nebudu se zastávat té slečny,protože to byla nějaká blbka,ale pokud k tomu budeš přistupovat tak,že je to retrívr,tak vo co de,tak si zaděláváš na pěkný problémy.
1. se v poslední době hodně množí napadení retrívrama a za 2. je to velkej pes a to je třeba respektovat.Spousta lidí se větších psů prostě bojí a nerozeznají,jestli je to retrívr nebo pitbul Sama mám retrívra,takže vím o čem mluvím.A obzvláště u flaťáků a černých labroušů je to problém.
|
skorpil
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 16:37
- Nahlásit
Abby
Vím, že jsou taky docela občas agresivní...zlatak co je u rodicu se kockoval s nasi flatkou a pak najednou koukam jak zlatak se ji zakousl do krku a jako fakt na tvrdo, ze jsme je museli odtrhnout zidli... nevim osobne co se stalo ale je fakt ze zlataci jsou takovy docela tvrdohlavy a obcas asi maj zkraty... Proto se taky venku snazim vsemu predvidat a pustit ho jen tam kde opravdu na dohled nikdo neni a kdzy nekdo jde tak ho zase vzit na voditko nebo pockat az prejdou... Ja vim, on kazdej rekne, nebojte se ho on vam nic neudela, ale je pravda ze clovek nevi co to je za psa a nevi co muze cekat, koneckoncu ani majitel nevi co mu rupne v bedne treba z jeho cepice apod... Osobne priznavam ze jsem do 19 u rodicu na vesnici se zahradou kde jsme takove veci neresili, ze by mel na zahrade kosik apod... Proste jsme s nim sli ven a konec, tady uz mi to pomalu doslo, ze proste musi clovek koukat a hledat nejake priznive a magistratem povolene misto, kde si clovek muze dovolit mu sundat kosik a hodit mu balonek, ale chapu to.. Je pravda, ze i pes si chce hrat stejne jako dite na piskovisti, ale treba co se tyce Bystrce, tak je mesto docela tolerantni jsou tu urcene parky, sice chybi pytliky ke kosum ktere uz jsou taky nejspis rozkradene, ale stejne je to misto urcene pro volny pohyb psu bez kosiku, ale lidi tam tudy normalne chodej jako by to k tomu urcene nebylo, a kdyz potom kolem nejake pani jako byla tato probehne pes, tak ona zavola policajty, ze ji napad a stejne z toho vyjdu jako blb ja, protoze jsem ho mel lip hlidat a mel jsem predvidat a zavolat ho jeste pred tim ne ho vubec napadlo kolem ni probehnout... to je tezke no, kam potom s takovym pristupem lidi clovek vubec muze jit ? Protoze i kdyz je to urceno pro psy, tak ti bezohledni zabedneni ignoratni lidi uvazuji stylem nemam rad psa a kde jsem ja tam pes nesmi... Ale jeste me napada, jak jsi psala o tech cernych flatech a labradorech tak jsi myslela ze je problem je rozeznat nebo ze maji problem s kazni co se tyce agresivity ?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 17:13
- Nahlásit
skorpil
Myslela jsem to tak,že na zlaťáka a žlutýho labradora už jsou lidi celkem zvyklí a ví,že většinou nebývají nebezpeční,takže s nima nemají takovej problém.Ale u těch černých to nepoznají a proto mají strach.
Jestli vám někdo leze do výběhu pro psy a nemá je rád,tak je ucho.Je sice fakt,že třeba v lískovci jsou výběhy ohrazené,tak je to lepší.Pokud vím,tak v Bystrci ohrazený není,ale za to je dost velkej.
Prostě jsem tím jen chtěla říct,že bysme měli umět pochopit,že každej psa nemusí a respektovat,že z nich můžou mít strach.To,co udělala ta slečna,je asi extrém.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:18
- Nahlásit
Ked uz ste u toho plavania. Ake mate skusenostami z hrackami do vody? Tie take makke, plavajuce? Ja som kupila Hugovi loptu a ono to nasiaklo vodu a ta lopta v priemere asi 20cm vazila asi 5kg A neviem kedy to uschne, hoci som ju vyzmychala. Uz je dva dni po kupani a ona je stale vlhka. Tak neviem, ci zrovna tak sa ma spravat hracka do vody...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:25
- Nahlásit
pigie
tyhle od Trixie plavou dobře, skáčou po hladině a jsou brzy suchý.... URL
pak máme tuhle :
URL
ale je fakt, že tyhle plavací nevyržej dlouho odolávat psím zubům
|
bel
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:19
- Nahlásit
skorpil
Jééé, my taky máme flatíka a jsme z Brna. Nechcete někdy zajít na prochajdu? Chodíme na procházky i do Bystrce, ale na stranu jak je žebětín. Je tam ten rybníček, voda mi přijde nic moc, ale pro pesany dobré.
Do líšně do lomu taky jezdíme, ale už teď je tam dost lidí, kteří se opalujou
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:26
- Nahlásit
co jít na výletek třeba do těch popůvek nebo do Lažánek? hm?psíčci by se nám pěkně vykoupali pak na sluníčku osušili..
|
bel
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:32
- Nahlásit
My nemáme auto, takže můžem někam jen v dosahu MHD
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:34
- Nahlásit
bel
v nejhorším poberem - ale meine orientační smysl není nic moc, jinak si myslím že tam klidně můžem dojít hezkou procházkou vyčvachtat se a zase nazpátek - třeba jiančí trasou.
|
skorpil
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 23:45
- Nahlásit
My jsme pro, nas Bellinek se seznami sice chvilku bude vrcet a stekat pac se trosku boji jinejch pesanu, ale to se podda, mohli by jsme se domluvit na nejake prochajde treba by jsme mohli zkusit i ty Popuvky.... Nekdo sikovny by to mohl zorganizovat... Treba by jsme to potom mohli delat casteji ? My mame teda Favorita bez zadnich sedacek aby se nam tam pesani poskladali takze v tomhle asi nepomuzem tak by jsme mohli dat dohromady kdo ma jake moznosti a pak vymyslet treba kam a jak ? co vy na to ?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 06:35
- Nahlásit
wensday
jj, podobnu lopticku mam, len nie je od Trixie a ma strukturu futbalky. A zacinam uvazovat, ci vobec bola vhodna do vody... Lebo fakt sa mi to nezda... No, co uz. Zas raz blba kupa, ale pes ju ma rad, aj ked ju hned v prvy den rozparal
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:26
- Nahlásit
pigie
Nám se nejvíc osvědčil dumík.Ten balónek,jak psala wensday je na ni asi velkej a blbě se jí s tím plave.Zkoušeli jsme i talíř,ale taky nic moc.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:38
- Nahlásit
tak ja teda nevim. Ja hazim klacky - jsou vsude, plavou (temer) vzdycky, daji se zaridit ruzne velikosti a nemrzi me, kdyz se pes rozhodne, ze uz se mu pro ne nechce...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:45 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
wami
To je sice pekne. Ale moj pes moc klacik zachranovat nechce. Pozera na mna sposobom, ze ked moc chces, ja ti ho prinesiem, ale nejde tam s nadsenim a musim vydat povel. A uz vobec ho nevynesie na brah, maximalne k brehu, tam ho vypluje a caka, ci ho musi aj vyniest. Kdezto loptu mi nosi k noham a dychtivo caka, kedy ju hodim znova Proste je rozmaznany, nechce obycajne prirodne hracky. Palicky miluje na suchu, ale z vody ich aportovat moc nechce. Hlavne, ked vidi, ze niekto ma na brehu loptu Cim vacsia vec, tym radostnejsie ju taha z vody. Ak ma ten klacik aspon dva metre, tak ten dotiahne az na breh. Ibaze ten v tej vode najde, take hadzat nevladzem
abby
Tak to zase ta lopta je pre Huga velkostne akurat. Pre dumika by neskakal s takym nadsenim ako pre loptu...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:03
- Nahlásit
pigie
To ti věřím.U nás to Ebka vždycky vezme za tu šňůrku a balónek tahá za sebou.
wami
Klacíky jsou super,ale mě je tam pes vždycky nevidí a pak donese třeba nějakej hnus.Prostě,aby něco donesla.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:05 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
pigie
tak vrele doporucuju tohle
(Akorat nedam krk za to, ze plave... by mohl zachranovat uz utonuleho a naucit se potapet... )
abby
No hele, vas dummik se Lumpovi teda jako FAKT HODNE libil, to zas ne ze ne... Jenze on se obcas rozhodne, ze uz se mu do vody nechce, a kdo to ma porad kupovat znova... Ale je fakt, ze na klackach, co nevidi dobre, trenujem vysilani do smeru ve vode...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:08
- Nahlásit
wami
Mě se ještě nestalo,že by ho nedonesla.Jak ho hodíme,plave.
Klacíky miluje na suchu,ale ve vodě se nám moc neosvědčili,ale když zapomeneme dumíka,je i klacek dobrej
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:09
- Nahlásit
wami
Hm, to bude ale pevna guma. Aspon tak mi to pripada. Mna skor tahaju tie lopty, ako tu hodila wensday, len mam pocit, ze prave ta moja nie je prave vhodna do vody... Nie je to znacka aqua toy, tak by ma zaujimalo, ako rychlo schnu presne tieto, alebo ine aqua toy hracky. Tuto som kupila, lebo ju predavala kamaratka v obchode a tvrdila mi, ze plava a ze pre Huga by bola super. Ono ano, je supe, plava, v pohode. Ale aby sa tri dni susila a nedosusila... To uz mi vrta v hlave, ze to nebude dobre
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:13
- Nahlásit
abby
me uz jo, ale ja plavim psy i v rece a tam jsou opatrnejsi...
pigie
jj, ty balonky mam taky, ten druhej mi prijde tvrdsi, a delaji i "bumerang"...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:17
- Nahlásit
pigie
Ten druhej máme a schne dobře.A za tu šňůrku se dobře háže
wami
to víš,my plavíme akorát v rybníku,bazénu,.....
Když někde náhodou potkáme řeku,tak nic neházím.Ona tam leze sama.Jak vidí něco,co jen vzdáleně připomíná vodu,je v tom
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:22 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
abby
velkost by ma zaujimala Ja som si vsila do tej nasej taky popruh, lebo to je tazke po napiti vodou ako bowlingova gula Dnes ju zoberem Hugovi na aport, potom ukazem fotky. Inak sa mi strasne paci, len je akasi neprakticka
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:27
- Nahlásit
abby
toz u nas je lepsi pristup k rece, nez ke stojate vode... a Lump plave rad, ale za necim je to prece jen lepsi, takze neco hazet musim...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:54
- Nahlásit
pigie
Jestli si vzpomenu,tak ti ho změřím.
wami
Tak to mi chodíme plavat jen do stojatých vod.Do řeky je to vážně náhoda.
|