| Autor |
Zpráva |
skorpil
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 01:36
- Nahlásit
Dobrý den,
máme doma pejska Flat coat retrievra a jako asi všichni zalíbili vodu, zvláť teď v létě. Bohužel jak jsme zjistili, tak v prehradě je koupání zakázané, i když podle mě je to blbost už z důvodu, že kvůli sinicím se tam nesní ani lidé koupat... A když jsme nahodou šli okolo a pesan si tam na voditku u brehu ve vode parkrat vymachal nohy tak nejakej lojza vedle nadaval at jdou s tema psama do pr... ani ne asi proto ze by byl ve vode ale proto ze vubec pes si dovoluje lest mezi lidi kteri se tam opaluji... uz me je z tech lidi ve meste dost na bliti... Tak jsem se chtel zeptat jestli je tu jeste nekdo kdo resi otazku kam chodit s pesanama do vody ? ta nase ted zacala plavat a rekl bych ze ji po vode bude dost smutno... Tak poradte prosim... dekuji moc
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 07:57
- Nahlásit
skorpil
A z které městské části jsi? My jezdíme do Popůvek. Jsou tam 2 rybníky, my chodíme k tomu zadnímu, tam se lidi nekoupou, ale i u toho předního, kde je normálně hromada lidí nám zatím nikdy nikdo nic neřek. Je to tam fajn.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 08:07
- Nahlásit
my jezdíme pod Hádek, za Ochoz, tam se dá normálně koupat, i lidi i psi.
Jinak dopoledne, i v létě se daj psi koupat u zadních rybníků v Mariánským údolí, ale tam je to tuším zakázaný, i když tam lidi se psama normálně choděj.
Jinak ještě typ u Lelekovic, my k tomu rybníčku chodíme směrem z Vranova.
No a ještě tak chodíme cestou z Líšně do Bílovic, nad hájenkou je takový jezírko nebo co, tam není nic napsanýho a psy jsme tam letos koupali už několikrát.
Anebo lidi chodí hodně do lomu naproti Zetoráckýmu cvičáku v Líšni. Ale voda je dost vápenitá a psa bys měl pak vysprchovat, naše Anne z vody měla pupínky....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 09:39
- Nahlásit
skorpil
My taky jezdíme do Popůvek.A i v létě se vždycky najde místečko,kde se může pes smočit
A opravdu se nesmí v přehradě koupat psi?já už jich tam pár viděla.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 09:46
- Nahlásit
abby
fakt nesměj, já byla několikrát v minulosti svědkem, že přijela říční stráž na člunu a majitele psa pokutovali.. dřív jsme tam hodně sedávala jako rybář
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 09:50
- Nahlásit
wensday
Tak ono je to tam napsáno,ale víme,jak to chodí.
A žebětínský rybník nikdo neznáte?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:04
- Nahlásit
abby
to je mezi Žebětínem a Bystrcí ??? jen jsme šli jednou kolem, když byl zamrzlej....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:08
- Nahlásit
wensday
JJ ten Na koupání lidí to není,ale pro psa by to snad šlo.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:58
- Nahlásit
V Mariánském údolí se taky nesmí koupat psi?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:28 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
wensday
abby
Jako nevím, proč se v přehradě nesmí koupat psi. Docela mě to kaká, protože pes se do vody nevymočí, jako někteří lidi. Navíc je mnohem čistší, než nekteří z lidí, co tam lezou. Jako chápu, že se nemůže pes koupat v oblastech s mořem lidí, jelikož to některé otěžuje, ale proč se nemůže vykoupat v místech, kde tolik lidí není. Asi by tu přehradu zašpinil, nebo co.
Terri
Vůbec bych se nedivila, kdyby nemohli. Nevím proč to vadí. V Popůvkách se koupou dohromady lidi i psi a nikdo nemá problém...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:33
- Nahlásit
Terri
no nesmí,ale zvláště na těch zadních rybníkách blíž k Mušce se to toleruje. Zvlášt když deš ve všední den nebo o víkendu dopoledne
Hafina
no jo, to máš ten samej boj jako s hospodama, do luxusní tě se psy pustí a třeba do vesnický putiky ne. Mě ta přehrada tolik nebolí, bo to mám stejně daleko a navíc tam bejvaj stejně sinice, takže bych tam psa nesmočila...
jo, eště sem zapomněla na Jedovice, když nekvetou, tak tam se dá taky koupat.....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:39
- Nahlásit
wensday
No jo, to je fakt. Já jen cítila potřebu si trochu ulevit .
Já to mám zrovna na přehradu docela blízko a jsou tam pěkný prochajdy, akorát udržet tu moji kachnu, aby se u vody nekoupala je nadlidský úkol. Když ho mám na úvazku, je skoro schopnej mě tam dotáhnout klidně po hubě...
Pod Hádkem nebývají sinice? V Popůvkách totiž bejvaj v tom prvním rybníku, ale v tom druhým ne...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:42 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
wensday
Jo ještě prosím tě pod Hádkem to je tenhle rybník? Já tam byla jen jednou pěšky a koupání bylo fajn...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:49
- Nahlásit
Hafina
jojo, to je von.... dá se tam dojít Mariánským údolím a po cestě jako za Muškou je ještě jeden malej rybníček, tam je koupání taky super. Sinice tam nebejvaj, spíš bývá voda taková do hněda My to máme kousek, tak tam v létě jezdíváme i večer po práci.
Popůvky vím, že byly špatný loni, taky sme tam jezdili.....
Nebooooj, já Anne taky neudržím u vody. Dyž dem někam ven a ví, že bude rybník, valí kus dopředu a můžu volat jak chci ....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:49
- Nahlásit
No jo, zase nějaká ta lidská předsudečnost My se právě chodili koupat do Mariánek i do přehrady - před lety a zákazy ještě nebyly. Ale asi se to tam zatraktivnilo, přibylo lidí...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:51
- Nahlásit
Hafina
wensday
Co si budem povídat,nesmyslných zákazů je pro pejskaře hafo.Ale když vidím některý prasata,tak se tomu přestávám divit.A mám pocit,že jich poslední dobou přibývá
|
skorpil
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:51
- Nahlásit
díky všem za rady, v těch popuvkách jsme se byli podívat a ten první je jako fakt pěknej ale je to tam takové strašně na ráně, ta hospůdka tam, že jsme měli docela strach tam jít se psem kompletně na očích, tak jsme si řikali jedině k tomu zadnímu... a ty ostatní teda neznám ale zkusím se na ně podívat.... Asi je to všude hodně oštěstí my jsme na přehradě byli asi 5x a nic a pak mě napadlo se podívat jak to je a říkal jsem si, že to byla teda docela klika, že nás nikdo nechytl... My bydlíme na Bystrci, takže na přehradu kousek... O to zajet někde kousek za Brno autem snad ani neni třeba i někde za Veveří ale problém je v tom, že se mi zdá, že neni moc kam... Jedna možnost nás napadala zajet za přehradu na svratku tam už neplatí ten šáhlej rekreační řád... Ale jinak asi zkusíme k večeru ty popůvky a nebo možná kolem 18 h na přehradu párkrát tam s ním vlítnou a doufat, že se nic nestane... Jinak jsem napsal na povodí a na magistrát, aby mi sdělili proč do přehrady nemužou když v posledních letech už jsou vydávaný i zákazy koupání pro lidi takže nějakej povrchovej odběr pitné vody asi nehrozí... Tak uvidíme co napíšou
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:08
- Nahlásit
skorpil
V Popůvkách se neboj.My tam chodili celé léto a nikdy nám nikdo nic neřekl.A nikdy jsme tam nebyli jediní s pejskem.A u zadního rybníka je to naprosto v poho.Jestli chceš,tak se můžeme někdy domluvit a sejít se tam všichni.
A ten žebětínský rybník jste nezkoušeli?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:14
- Nahlásit
skorpil
Ty Popůvky, klidně můžete koupat psa i u toho bufetu, taky jsem mu tam mockrát jen tak házela balónek do vody a nikdy nám nikdo neřekl křivýho slova. Je teda fakt, že my jezdíme koupat psa až k večeru, to už tam moc lidí nebývá (ve vodě, te´d je to fuk, to se tam snad ještě nikdo nekoupe). Jinak se to dá obejít naproti a tam už je to úplná pohoda. Ten druhej rybník je celej zarostlej, dá se tam v podstatě koupat jen u schodů, tam to zarostlý nebývá. Když půjdete po tý hrázy, natrefíte na to. Chodí tam spousta pejskařů, pokud máte snášenlivýho psa, pěkně se vyblbnou.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:16
- Nahlásit
abby
Aj s náma, aj s náma, aby Arisek viděl, jaký dělá Ebča v plavání pokroky...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:19
- Nahlásit
Hafina
Já myslela i s váma.
My jsme dobří plavci.Měli jsme dobrého učitele Jen neumíme placákat do vody,ale to se snad naučí
|
skorpil
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:19
- Nahlásit
Ten žebětínský teda neznám... protože v Brně jsme něco přes rok, ale teď jsem se díval na to marianske udoli a to vypada, že to tam je hodně dobře zastrčené od lidí, a že by to tam mohlo být taky docela bez problémů, ale nemám zkušenosti... Do těch Popůvek se určitě můžem domluvit a sejít se tam ale jsem pro ten zadní ať nejsme nikomu trnem v oku... Ja jsem radeji pro mista jako je treba kousek u prehrady, kde na nej lidi nekoukaj z patra co si to nekdo dovoluje vzit psa dovody apod... Nejhorsi sou asi ti co radoby pro sebe rikaj takove ty docela sproste veci a rikaj to takovym stylem aby to slysel minimalne majitel kdyz ne ostatni... Jen me mri, ze lide nemaji dostatek soudnosti, ze kdyz jim to teda vadi, ze neprijdou a nereknou to tomu dotycnemu narovinu radeji se chovaji za zady jako svi..
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:24
- Nahlásit
skorpil
No,když se tam koupou koně,tak asi nevasí ani psi
ten žebětínskej je hnedka pod kopcem,takže když pojedete do Popůvek přes Žebál,tak musíte jet kolem něho .
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:33
- Nahlásit
skorpil
Hm, tak takový mám taky nejradši, hlavně můj přítel, ten jak je kliďas, tak tohle teda fakt nezvládá a pak ho chudáka musím krotit.
Se mi teďka něco podobnýho stalo v sobotu v lese. Jdeme oborou Holedná, pes na úvazku a proti nám rodinka s malým bílým psem bez čehokoli. Jak nás zmerčili, hned psa do náručí. Já to nekomentovala, jsem zvyklá, ani jsem si jich v podstatě nevšímala, psa jsem dala k noze a v klídku jsme procházely kolem nich. Když jsme byli v doslechu, starší holčička říká, Puňťo (nebo jak se ten jejich jmenoval), to je ta obluda (nevím jaká ta, když jsme je v životě neviděli, ale bodejť). Když přešli a dali psa na zem, tak se Aris otočil že si ho půjde očuchat, tak já zase nahlas, aby to slyšeli i oni: poď vlkodlaku, musel bys vyplivovat chlupy. Jak se do lesa, tak se z lesa...
Jinak dobrej je ještě tenhle rybníček, je hodně zastrčenej, nedá se přijet autem přímo k němu, ale pes tam taky nevadí. Bývají tam sice rybáři, ale ti jsou v zadní části rybníka. I když tam jsou lidi, psi tam nikomu nevadí, bývá jich tam hned několik.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:36
- Nahlásit
abby
A není moc zarostlej? Já teda vždycky jen jela okolo autem, tak moc nevím, jak to tam vypadá...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:42
- Nahlásit
Koupak pro psy (pro lidi moc ne) je taky za Lachemou v Reckovicich, jsou tam dva rybniky, prvni za hajenkou, druhy dal v lese. Je k tomu i pekna vencici vychazka...
A pokud jsme se chteli koupat se psy, jezdili jsme do kaolinaku, vesnici si snad v zivote nezapamatuju (ale urcite to tu zna dost lidi), navecer tam uz moc narvano nebyva a je tam pohoda.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:44
- Nahlásit
wami
Napiš aspoň směr z Brna....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:51
- Nahlásit
wami
jo,tam je to pěkný.Taky jsme tam loni byli.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:14 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Hafina
kaolinový lom u Lažánek - fotky
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:22
- Nahlásit
wami
Kde přesně wami? My se stěhujem do řeček kousek pod globem (nad řečkovický nádraží - směrem na mokrou horu, je tam parfumerka Fann) - to je tam někde ta Lachema?
|