| Autor |
Zpráva |
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:06
- Nahlásit
to je vážně hrůza, co tady čtu, já jsem taky řidič, ale když vidím, že jde někdo s pejskem nebo jde pes u silnice na volno, tak ihned brzdím a snažím se předvídat a to samí obráceně,ppupinku vůbec u silnice z vodítka nepustím, tohle jsou fakt hrozný situace a já bych asi toho řidiče byla schopná v tuchvíli snad zabít
|
kac
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 15:37
- Nahlásit
No, s tímhle mám bohužel také zkušenost..Jsou to asi 2 roky, co jsme s přítelem jeli v Praze na dost rušné komunikaci, ležel tam pejsek, také vypadal jako cca tříměsíční štěně vlčáčka, no a koukal před sebe, třásl se a umíral..Někdo ho také srazil a ujel..Přijela policie, ale ti tvrdili, že musí čekat na městskou-oficiální veterinu, že ho nemůžeme odvézt ke svému vetovi..Pejsek po chvilce umřel, nikdy nezapomenu na to, jak to bylo strašný..
No, a asi před rokem jsme jeli s přítelem na nehodu u Černého Mostu v Praze (přítel pracuje jako asistenční služba), a k té nehodě došlo tak, že auto srazilo RR..Došli jsme k roztrženému obojku, ale dál už jsme to nedokázali - auto toho pána bylo celé od krve a pejsek odletěl cca 15 metrů. takže byl určitě mrtvý a já jsem to ani nedokázala vidět..Majitelé ho nejak vypustili u krajnice a ujeli, ale ten pán, co ho srazil, už se mu nedokázal vyhnout.. Pochopíte ty lidi ?
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:14
- Nahlásit
Tohle je děsně smutné téma ....
Asi před měsícem,dvěma mi kámoška říkala,že po cestě do školy viděla pejsu jak vyběhl ze zahrady ještě s jedním,přeběhli cestu,ten jeden to auto nestihl,ten druhý skončil pod kolama .... Strašně kňučal,ale žádná krev,nic... Řidič taky jel dál . Ona nevěděla co dělat,mobil u sebe neměla a čas taky ne...Byla z toho úplně v řiti a já se jí nedivím.Utěkala rychle od něho,bylo jí z toho kňučení hrozně...
Já nevim co bych dělala. Kvůli té blbé vyhlášce nemožeme mět mobili ve škole .Snažila bych se asi pomoct,ale já bych z toho měla taky také nervy a všecko že to nechci v životě zažít
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 19:40
- Nahlásit
No já jsem zažila podobnou věc dvakrát a doufám,že už nezažiju další.Jednou když jsem byla ještě děcko,tak tetě soused nechtěně srazil psa čuvače,pes měl zlomený obratel,dovlekl se ještě do boudy ,a už nevstal jen kňučel,bylo to hrozný řvaly jsme s tetou obě,strejda tenkrát došel vedle pro myslivce aby psovi ukončil trápení.Dodnes si to pamatuju,bylo to hrozný,ale pes aspoň netrpěl dlouho.Připomínám,že to bylo za hluboké totality,kdy vet na vesnici v podstatě nebyl.A lidi to řešili takhle.
Podruhé jsem se připletla k sraženému psovi minulý rok,když jsem jela z práce z noční,tak tu auto srazilo toulavého pejska,odvezli jsme ho se sousedem k vetovi,ale bohužel zachránit ho už nešlo,měl vnitřní krvácení,bylo to děsný,pes vůbec nenaříkal,jen smutně ležel a koukal,moc jsem doufala,že to přežije,byla jsem rozhodnutá,že si ho vezmu a postarám se o něj.Na veterině jsem samozřejmě brečela,vet nejdřív myslel ,že to je můj pes,nějak nechápal,proč mi záleží na cizím voříškovi.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 17:39 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Vzhledem k tomu,že po právní stránce je pes vlastně věc (pokud se nemýlím),tak asi nic. Nám našeho pejsana srazilo auto a musím smeknout před majitelem,protože zastavil a ještě se omlouval,i když to byla evidentně chyba mého otce (který ho venčil).Chvilku to vypadalo,že je pejsan K.O. (ležel v příkopu vůbec se nehýbal),ale pak se snažil zvednout.Majitel auta ho naložil a odvezl k nám domů.Vzhledem k tomu,že šlo o labrouše,tak by ho taťka asi sám neunesl.Vypadal,že je z toho opravdu hodně špatný.Naštěstí našemu pejskovi nic nebylo,ale ještě teď se otřesu,když si na to vzpomenu.A to to znám jen z vyprávění od taťky.
A přítel mi vykládal,je to asi 5 let,že byl na zastávce a čekal na šalinu,když do jiné šaliny chtěla nastoupit holka se psem.Řidič si toho asi nevšiml a zavřel dveře.Pes bohužel zůstal venku.Dopadlo to špatně,protože pes skončil pod šalinou,holka prý byla na zhroucení a myslím,že i lidi,co to viděli mají zážitek do dneška.
Nechtěla bych to nikdy zažít Jednou jsme srazili srnku a já z toho byla špatná asi týden
|
standa
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:08
- Nahlásit
Mého psa taky srazilo auto,nic mu nebylo na autě taky nebylo nic vidět a majitel ani nechtěl volat policii,bylo pouze prasklé sklíčko na blinkru.Nechal si to opravit a oprava vyšla na 10000kč a ted je po mě požaduje.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:10
- Nahlásit
standa
nemáš pojistku odpovědnosti v běžném životě ???????
|
duli
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 17:24
- Nahlásit
mela jsem stendo RR 3 dny kdyz mo ho srazilo auto...krve jak z prasete pejsa mel totalne sede zakalene oci a krvacel z usi a nosu......ta pani co to nebrzdila byla tak uzasne pohotova ze na vterinu nevahala a skocila do kufru pro deku pejsu zabalila a hned nas vezla na veterinu(bylo to cca kolem 23h).......pejsa se z toho nastesti dostal a byl jen v soku a otreseny......ale pani nam jeste tyden volala a ptala jak se stendo ma a prijela se na nej podivat...ufff fakt hrozny zazitek, ale pani byla fakt uzasna
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 18:26
- Nahlásit
duli
to je od té paní strašně krásný,jak se zachovala...
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 19:07
- Nahlásit
duli
Měla jsi nejspíš štěstí v neštěstí. Je dobře, že se ještě najdou takoví lidi..a že to dopadlo tak, jak to dopadlo.
|
duli
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 20:56
- Nahlásit
petra06
presne tak stesti v nestesti.....fakt nevim jak bych v 11 v noci neznala brnenskych veterin(byla jsem cerstve pristehovana) a jeste jsem byla sama doma, dopravovala polomrtve stendo, nevedic zda ma neco zlomene ci co.......navim jsem byla tak v soku ze jsem malem nemluvila
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 23:36
- Nahlásit
Samozřejmě nesmí ujet z místa dopravní nehody. Dopravní nehoda je jakákoliv kolize na vozovce i mimo ni a je celkem jedno, jestli srazí člověka, psa, poškodí majetek apod. Stejně je jedno, jestli jede autem nebo např. na kole, stále je to dopravní nehoda.
|