| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:04
- Nahlásit
Garfield
nutuším jak bych to dělala. Když si vzpomenu na minulý týden kdy pes řval bolestí,radši jsem strčila tomu psovi svoji ruku do huby aby kousal částečně i mě a jeho né tolik,ale rozhodně zabít bych ho nedokázala.Ani nevím jak?umlátit psa vystražným trojúhelníkem-jediná "zbraň" v autě,to asi těžko.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:05
- Nahlásit
davidkova renata
Já taky nevím a modlím se, abych to ani nikdy nepoznala, ale jednou jsem byla svědkem situace, kdy řešili, jak zabít hned a účinně umírajícího psa. Asi je to skoro nezveřejnitelné, ale chtěli ho dát pod kola auta a přejet, strašně dlouho zvažovali jo, ne, jo, ne a jak jinak a podívejte se na ni, jak vypadá, rychle něco udělejte, ale co, proboha tak navrhněte někdo něco... Naštěstí pes umřel sám dřív, než se rozhodli.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:05
- Nahlásit
Garfield-jinak v pátek nebo v sobotu se určitě uvidíme. Budeš mít sebou pesa?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:07
- Nahlásit
Anu
Jo jo, pažravku beru s sebou. No nic, v nejhorším si zase strčíš ruku do cizí psí tlamy a já budu mit s sebou pojízdnou auto-myčku.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:09
- Nahlásit
Taky asi musím vypadat opravdu blbě, před chvílí mi kolegyňka přinesla panáčka...Včera jsem usnula na sluníčku, tak jsem rudá jako rak, oči oteklé, nevím jestli ze sluníčka nebo z brekotu, ale asi fakt vypadám žalostně...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:10
- Nahlásit
Garfield
no já doufám,že to bude v klidu.On normálně je v hospodě v klidu a teprve když páničci začínají šišlat se probouzí a jde do střehu,ale teď fakt nevím jak se bude chovat. Možná přijedem na kukandu až v sobotu,takže to by bylo v poho. Aspoň uvidíš lišku zrzavou pro kterou si riskovala svoji svobodu...
|
davidkova renata
Člen |
- Nahlásit
Garfield
To je hrozný téma...
Ale nedejbože by se mohlo někdy hodit i když taky doufám,že mě to nikdy nepotká.
My to nevyřešíme,ale možná se zeptám veterináře(nejlíp známýho,aby nemyslel,že jsem ichtyl),JAK,jestli teda vůbec něco takovýho existuje.
|
Garfield
Člen |
- Nahlásit
Gája
Jestli chceš, hodím na net svou aktuální foto a hned ti bude líp, je dobré vědět, že člověk na tom není ještě úplně nejhůř
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:16
- Nahlásit
Panebože, teď jsem to dočetla, to je fakt hrozné.
Garfield
Uměli a dokázali byste usmrtit vlastního psa v extrémní situaci
No, kdyby to opravdu bylo jasné, že už mu není pomoci, tak myslím, že bych sice hrozně brečela - chtěla jsem napsat, že ano, ale nemůžu...
Jinak si myslím, že kterýkoliv dobrý vet, když se mu kdykoliv zavolá, že je úraz, tak přijede.
Jednou dostal Píďa v lese jakýsi záchvat (asi ledvinový), naříkal, svíjel se, tekly mu slzy, sehnala jsem po telefonu úplně neznámého veta z jakési blízké vesnice a přijel.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:28
- Nahlásit
fromeli
A ani to nemusí být v rámci poj. domácnosti, existuje i samostatně. Akorát známí měli problém, že jim pes utekl a pojiťovna nechtěla zaplatit škodu, kterou způsobil, protože nebyl pod dohledem majitele.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:35
- Nahlásit
Je to hrozné,ale nevím čemu se divíte. Nechci tedy tu být za pokrytce,ale jak můžete chtít po člověku aby se postaral o psa,když ho svým autem srazí,když lidi dokážou ujet i od sraženého člověka. Jsou mezi námi prostě hovada a s tím nic neuděláme.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:36
- Nahlásit
aren
chtěla jsem napsat, že ano, ale nemůžu...
Naprosto chápu. Naštěstí to nikdy nebylo potřeba, ale bojím se, že jsem zbabělec a že by se v takové situaci ukázalo, že mám raději sebe než psa.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:41
- Nahlásit
shiba
pojiťovna nechtěla zaplatit škodu, kterou způsobil, protože nebyl pod dohledem majitele.
No, to je výborný. Jestli jsou ochotní hradit jen škody, které způsobí pes pod dohledem majitele, tak to toho asi moc neuhradí...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:52
- Nahlásit
Garfield
Když se nemůžu smát já, tak aspoň smajlíci...Panáčka jsem kopla do sebe a je mi trošku líp.. nikdy na ten pohled nezapomenu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:02
- Nahlásit
Loni mojí kamarádce srazil něm dogu policista - dokonce psovod - a i v tomto případě platí, že ruka ruku myla. Byla jsem u toho, ulici přebíhali 2 psi - můj to stihl a doga ne - můj přebíhal z louky uvítat přicházející dogu a kamarádka ji neudržela na neposypaném chodníku a upadla a doga jí utekla a oba přes tu samou silnice šli zpět na louku. Řidič podle nás vůbec nedával pozor, nevšiml si že silnici přebíhali dva psy, nebrzdil. Kamarádka dogu ihned odvezla na veterinu - bohužel nešla zachránit - vykrvácela do plic utrženou tepnou. Nechutné bylo vyšetřování dopr. nehody - dopraváci přijeli asi po 4 hod. uvedli jiné místo odkud psi vyběhli, jiné místo kde auto zastavilo a přestože i kamarádka vypovídala( až dlouho poté co si ji na Policii pozvali) a uvedla mě jako svědka nikoho to nezajímalo, obecní úřad to vyšetřoval jako týrání psa, pak to stáhli a po roce od té události přišlo kamarádce od policie, že má do měsice uhradit škodu na autě způsobenou psem asi 4 tis. bez odvolání . Nebyla pojištěná takže to zaplatila, ale lží v tom bylo hodně. Jedině fakt, že naši psi neměli co dělat na silnice je pravda.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:05
- Nahlásit
Vlasta
koukám,že všude to je stejné
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:32
- Nahlásit
Gája
otřesný zážitek, brrrr ...
Udělal jsi pro pejska maximum, víc si zvládnout nemohla
Ani já netuším, jestli bych byla schopná svému ( nebo i jinému ) psíkovi pomoct ve chvíli, kdy bych viděla, že umírá. Ale vzhledem k tomu, že nejsem schopná zabít králíka a ani slepici, tak dost silně pochybuju, že bych v sobě našla sílu ukončit trápení pejska. Pro mně byl hrozný boj nechat v dubnu uspat Bastyho a to bylo u veta a v klidu.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:37
- Nahlásit
Garfield
to budeš vědět jen až se do té situace dostaneš - tety kdokoliv z nás. a snad to nikdy nenastane..........
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:42
- Nahlásit
brut
králíka nebo slepici nezabiješ, protože jsou v pohodě. v případě na smrt zraněného nebo nemocného psa, který jen trpí a už mu nic nemůže pomoct je situace úplně jiná. taky jsem přemýšlal občas o mětodě a napadlo mě stisknout krční tepny - nevím jestli se to dá provést, ale je to asi jediníé, co může člověk s holýma rukama udělat
|
Argousek
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:49
- Nahlásit
Gája
Věřím že je to hrozný zažitek stalo se m něco podobnýho,mé fence NO bylo 2,5měsíce kdž ji přejelo auto na přechodu na vodítku šla my těsně za patama a v sídliště kde je 30ka,vyřitil se tam taxikař ja stačila uskočit ale ji už sem strhnout nestačila.ja měla jen prořízlou ruku od vodítka ale jí auto aumputovalo nohu a druhoj ji rozdrtilo,taxikař ujel,ale naky hodny pan ktery to videl z okno honem sebeh dolu a odvezl mě na veterinu,veterinari ji chteli uspat že se zachranit nedá,už sem tžřo chtěla dovolit ale ona mě olízla tak sem je přemluvila at ji zkusej zachránit at to stojí co to stojí,no nakonec se zachranila i když zustala bez nohy,lečba trvala rok kterej bl fakt utrpnej jak pro ni tak pro mě kdž sem se musela na ní dívat,nemluvě o tom že to je nejdražší ovčak v čr ale nelituju toho pač ji bude už 8 a sem si jista že žije plnohodnotny život.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:51
- Nahlásit
brut
Ahojky broučku, už je to lepší....snad už štěňulka netrpí a spinká a nic ho nebolí. Já nemůžu vidět ani zabíjet kapra. Dost se divím, že ještě nejsem vegoš, potom co jsem jako dítě přihlížela zabíjení slepic, kuřat, králíků. Vzpomínám, když mi tchýně nechala míchat rukama ještě teplou prasečí krev a já jsem málem omdlela. Pořád na mne křičela, ať si pospíším, aby se nesrazila. Ustála jsem to, ale bylo to děsné. Pořád bych ale řekla, že u těch užitkových zvířat je to jiné.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:56
- Nahlásit
Gája
Pořád bych ale řekla, že u těch užitkových zvířat je to jiné.
Je hrozně těžké si to přiznat, ale já se bojím, že to není jiné. Že prase nebo kráva netrpí míň, než pes nebo kočka.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:00
- Nahlásit
Argousek
To je krásné...smekám, že jste bojovali (obě). Vůbec netuším, jak bych se zachovala a nechci to poznat. Mám sklony k hysterii a panikaření. Je fakt, že něco jiného je, když je to tvůj pes a pokud se jedná o cizího psa, u kterého ani nevíš komu patří a jestli vůbec někomu patří, možná by vet pejska zachránil, ale s trvalými následky, vyžadujícími náročnou péči a tu bych asi nedokázala zajistit (u cizího pejska). Jsem v situaci, kdy druhého psa mít nemůžu, ani kdyby byl zdravý....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:02
- Nahlásit
Gája
Ahojky, tak vidím, že jsme na tom stejně...i když já už se pomalu blížím k vegošům...maso jím jen bílé a jednou v ´týdnu někdy ani to ne.....nějak mi přijde, že chutná čím dál hůř ( jo, holt psychika je děsná věc ). Řekla bych, že štěnítko už nic nebolí a spinká. Já bych na tvém místě byla taky takhle hotová...mně stačil bohatě v pátek ten ubitý ježek...klepala jsem se ještě za tři hodiny.
moll
Asi máš pravdu...přece jen by to byla jiná situace, jen pevně doufám, že jí nikdy nebudu muset řešit.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:05
- Nahlásit
aren
To máš pravdu, ale něco jíst musíme a řekla bych, že je to do jisté míry, nějaká přirozená rovnováha. Ale zabíjet koně, slony, tygry, psy... pro nějaké trofeje, to néé. A to už jsem hodně jinde, myslím, že nikdo úmyslně to štěně nepřejel, byla to nešťastná náhoda a ta se stává i lidem - dětem.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:10
- Nahlásit
Gája
Jo, to ano. Zabíjet pro trofeje nebo pro zábavu, to je vrchol zvrhlosti. Jinak vegetariáni mají můj obdiv.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:10
- Nahlásit
Jinak si myslím, že kterýkoliv dobrý vet, když se mu kdykoliv zavolá, že je úraz, tak přijede
S tímhle mám bohužel opačnou zkušenost... Už jsem to tady psala v jiné diskuzi, byli jsme na výběhu a přilitli tam dva mladí lidi se štěníkem asi pita, že mu spadla na hlavu cihla... Jestli někdo nemá telefon... Tak jsem volala k jednomu vetovi, ten to vůbec nebral a druhej mi řekl, že je zbytečný, aby jezdil, že na místě stejně nic nezjistí, ať buď jedou někam na veterinu hned nebo ať půl hodiny počkají a jedou potom, ale že vyjíždět k tomu je zbytečný, že to bude chtít rtg a že ten na místě stejně neudělá.
Štěndo bylo úplně v šoku, rozbitou hlavu od tý cihly.... Šílený... Zajímalo by mě, jak to nakonec dopadlo nebo radši ani ne...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:11
- Nahlásit
brut
Jó, to jsem četla, to byl ten ožrala viď? Taky dost děsné...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:29
- Nahlásit
Gája
jj, to byl ten ožralý soused
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:23
- Nahlásit
Garfield
tak marně čekám na tu tvoji slíbenou fotečku a ono nic, asi tušíš, že mně netrumfneš...
je otázkou času, kdy se mi na těle začnou tvořit vodnaté puchýře a pak mně čeká slupování spálené kůže... možná by bylo lepší v nejbližších dnech se maskovat s prostředím a nenápadně se plížit, popř. chodit kanálama.
|