Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Smí pes s kupírovanýma ušima na cvičák ?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:11
- Nahlásit

brut
taky jsem se styděla když jsem Anuba oblékla to flašouvého obleku s vyšitým monogram B jako basenji. Vůbec nikdy bych neřekla,že budu mít oblečeného psa.jenže jsem zjistila,že je úplně na prd a pes snáší zimu i bez něj.Fakt jsme chodili takže mu zima nebyla.Akorát ty 3dny kdy bylo -22 jsem ho obalila do 3ručníků a na to dala tu mikynu.Vypadal jak napíchlé jablko na párátkách.Vždycky byl zvyklý nečekat na otevření branky a prostrčil se a teď se chudák zasekl a nevěděl co se děje. Tyto 3dny pes chodil ven jen na pár minut.Jinak ale fakt oblečený nebyl a to je pes bez podsady,africký a naprosto hladkosrstý...každopádně obleček santa klause bych koupila -aspoň na vánoce by se hodil. a u nás mají ve zveráku boty pro psy-nabídka :moderní střich se švi,imatace kůže,odpružená podrážka,odolné,moderní...cena 560,-Kč byla jsem mrtvá smíchy.To dát anubovi tak bude vypadat jak křovák v kanadách..

ira
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:11
- Nahlásit

Anu
Tak to ti vůbec nezávidím . A co jinak , jak se daří Anubovi ?

ira
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:13
- Nahlásit

Anu
Myslela jsem tu alergii na obojky.

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:14
- Nahlásit

ira

to nejhorší je za náma. Hnis už snad dotekl,rány se zacelují,ale on si ten pacholek kouše a strhává strupy,takže vypadá hůř než to momentálně je.Vlivem antibiotik ale to furt není náš Anubis ale nějaký hodný,poslušný a klidný pejsek,který celý den prospí,nevyžaduje procházky,neprohání sousedovic mopse ani kočky.Prostě to není ještě on,ale už to 100xlepší než o víkendu.

ira
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:22
- Nahlásit

Anu
No tak paráda !

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:24
- Nahlásit

...asi mě vyloučí ze cvičáku...

Když byla slepica malá, jedno ucho jsem mu podlepovala náplastí.... je v podstatě uměle nakupírovanej.

Ale mohla bych mu to ucho teď zas pro změnu průhlednou lepící páskou přilepit zpátky dolů k oku a nikdo nic nepozná.

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:26
- Nahlásit

Garfield
co pak ze cvičáku ale bereš "slepici" do Radslavic? Mohli by si ho splést s divočákem a udělat z něj guláš

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:39
- Nahlásit

Garfield
To je krásná "slepica" a uši mu nechej takhle...sluší mu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:50
- Nahlásit

Zet
já souhlasím. Který pes v zasmrazeném kotci má tolik péče? Někteří psi takové stříhání, česání, pudrování a barvení milujou stejně, jako jiní výcvik.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:57
- Nahlásit

obleček v létě na vlčákovi
Ovčanda nosila obleček v říjnu a listopadu, protože ji pokousala ovčanda(nebo co to bylo za zrůdičku) od sousedky. Dostala od ní nějaké parazity do kůže, udělala se jí dermatitida, začaly vypadávat chlupy, do toho nějaký hnis či co a chlupy se lepily ke kůži, dělalo to neplechu, tak měla na zadku vyholené čtverečky. Radši jsem jí dala ten obleček, protože s tímhle vyjít ven jsem se fakt styděla. Ale jinak déšť nedéšť, to jej í celkem fuk. Když ale prší a je bláto a je třeba někam zajet na kole, tak jí ho dám, aby neměla podvozek od bláta-strašně jí stříká od noh.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:01
- Nahlásit

Před zhruba 20lety si strejda s tetou přivezli NO z Austrálie.No a čubina měla ošklivou alergii na sůl na chodnících v zimě.A tak teta ušila botičky a v zimě je čubí nosila.Jim to tenkrát přišlo zcela normální protože v Austrálii oblečení hafíni chodili,jen tady na to nebyli lidé tolik zvyklí.V každém případě byli zděšení reakcemi lidí,kteří na ně venku řvali,že psa týrají.Vůbec si nenechali vysvětlit,že to má ze zdravotních důvodů.No a nyní,některé ty módní psí kreace...fakt hrůza!

wami
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:24
- Nahlásit

Mucholabka
Někteří psi takové stříhání, česání, pudrování a barvení milujou stejně, jako jiní výcvik.

Vypichla bych to slovo "nekteri". A neni pece, jako pece - myslim, ze tu puvodne u toho opecovavani slo o to, ze kdyz je pes na vystavisti nekolik hodin pred tim, nez jde do kruhu, postaven na stul a vyvesen na tenkem skrtacku, tak to podle me treba uz tyrani je a jen tezko bys me presvedcovala, ze to ten pes miluje...

Co se tyka barveni a oblecku, ponecham si svuj nazor - barveni v zadnem pripade a oblecky jen v nutnosti.

A abyste vedeli, jakej ja jsem tyran... Pejsa nesnasi vanu, dostavat bych ho do ni musela heverem - takze kdyz prijdem z treninku kolobkoveho ci koloveho, zejmena po desti, kdy ma tak uzasne zacakany podvozek , nacpu ho na par minut do chlapova stareho tricka. Az oschne a blato opada do tricka, dam tricko do pradla a spokojeni jsme vsichni!
(Ale ven bych ho proste v tom tricku nevzala... )

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:28
- Nahlásit

Vypichla bych to slovo "nekteri"
Jo, to taky z velké části záleží na tom, v jakém duchu je ten pes vychovaný. Poku je vychovaný, nemusí stát se škrťákem, naopak lépe psa ostříháš, když stojí sám na všech čtyřech v přirozeném postoji.

Zet
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:33
- Nahlásit

wami
No jo, jenže stejně tak, jako ty zmiňuješ ony extrémy výstavnické, daly by se zmínit i extrémy výcvikářské.
Mimochodem dlouhodobé vyvazování psů na šibenici je také porušování zákona a na výstavách je zakázané, což je ve všech propozicích uváděno. To, že to někteří chovatelé mohou porušovat je otázka prosazování předpisů. Kladivo na ně je, ale někdy holt chybí ruka, která by ho použila. Já osobně jsem ale dlouho neviděla takhle vyvázaného psa ... na druhou stranu, já se moc kolem kruhů plemen, u kterých se to používá, nepohybuji

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:36
- Nahlásit

Zet
Já jsem je bohužel viděla....v Brně v únoru, v dubnu v Letňanech.....to je letos.....v loni to bylo skoro všude..
Bohužel, ta ruka chybí...

wami
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:42
- Nahlásit

Mucholabka, Zet
mam pocit, ze se tocime porad kolem jednoho a tehoz... Jakakoliv cinnost a aktivita je zadouci, pokud ji pes vnima jako prijemnou a pokud ho tato cinnost nestresuje. Jiste jsou i nektere cinnosti, ktere jsou pro psa neprijemne a presto je musi zvladat.

Cokoliv, co psa stresuje, je extremem v dane cinnosti a je to pak psovi neprijemne a je to pro nej stresujici, hranici ci primo prekracuje hranici tyrani.

Na tomhle se myslim shodneme, ne?

Dalsi diskutabilni otazkou je vztah cloveka k nekterym aktivitam, na nez si pes muze zvyknout (tudiz to neni tyrani), ale presto je z vnitrniho hlediska odsuzuji. Sem pro me osobne patri oblecky a barveni psu. Mozna to neni tyrani, ale myslim, ze to snizuje psi dustojnost - a myslim, ze to mohou podobe vnimat i psi. Tenhle nazor mi nevymluvite predhozenim zadneho z extremu, patricich vyse...

Vistra
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 19:55
- Nahlásit

Ty oblečky, já nevím. Taky nemám ráda psí maškary, ale jsem zvyklá chodit na dlouhé procházky i v zimě a psy bereme na hory a když je venku -15, tak bych se bez oblečku bála. Doma s námi žijí v bytě, kde je 24 a pak jdou rovnou do toho mrazu. Takový zápal plic u psa, nic moc a jak to jednou začne už pes hapruje celý život.

brut
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 00:09
- Nahlásit

Vistra
Denyna bydlela 12 let v paneláku, jezdili jsme na hory, na chalupu ...nevytopenou, nikdy jsem jí obleček nedávala a taky nikdy nebyla nemocná. Velikostí je malý knírač a hustotou srsti jezevčík
Myslím, že se oblečkem pes jen zhýčká a poté dojde k nějakému ofouknutí a následnému onemocnění. Mluvím o zdravém psu, u nemocného je to o něčem jiném

wikyp
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 00:08
- Nahlásit

Mucholabka
Třeba si pořídil kupírovaného. Neměl by ji platit cvičák, ale majitel psa. a vůbec nevím, zda je tolik. Cvičit smíš, ale nesmíš na zkoušky, výstavy, ukázky apod.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 10:41
- Nahlásit

No ti pudlíci to je fakt děsný,jinak k nám na cvičák chodí normálně kupírovaní psi a nikdo jim nic neřekne

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání