| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:37
- Nahlásit
wami
Teda fuj, tohle mi přijde taky jako týrání...jenže je zřejmě nepostižitelné
Teda pevně doufám, že se nedotknu nikoho z vás, ale mně přijde jako týrání i takové to načesávání na výstavách, když je pes na stole připevněn za vodítko ke kladce ( doufám, že jste pochopily, co mám na mysli). Na několika výstavách jsem viděla pesany připevněné pěkně dlouhou dobu....chudáci stáli a panička okolo nich tancovala s fénem ,nůžkama a lakem na vlasy......děs..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:42
- Nahlásit
brut
no a proto nechodim na vystavy. 1x nebo 2x do roka jsem v Brne, kouknu na sedivaky (CsV) a pak pryc od vystavnich kruhu, projdu stanky a mazu od tama, jinak me chytaj nervy a asi bych tam delala curbes...
Kdyz maji psika na stole a pudrujou ho, myslim si o nich svoje, ale nest. Jenze kdyz vidim nektere vyvazane chudaky na skrtaku, berou me mory...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:51 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit
wami
Tak se priznam, ze i kdyz ne nazivo, tak barevny (nejen) pudly uz jsem mela tu smulu videt. Hnus.
Mně to přijde celkem vtipné Osobně bych se tedy radši propadla, než bych s takovým psem vylezla na ulici, ale když ho vidím tak si zaťukám na čelo a zasměju se. Myslím, že ti psi tím nijak netrpí. Možná musí snést trochu toho "smradu", ale na to už si holt každé dlouhosrsté plemeno musí zvyknout.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:54
- Nahlásit
brut
Já psa maximálně den před výstavou vysprchuju čistou vodou a trochu opláchnu octovou vodou, aby nesmrděl rybinou a rybníkem a před tím, než jdem do kruhu, tak ho přejedu hřebenem, ale abych ho tam vyčesávala půl dne, tak na to se můžu. Ale mám lovecký plemeno, takže myslím, že tam se to nějak extra nebere, ale znám špringříka, kterýho pán na výstavě fénuje, lakuje... Pes vypadá naprosto divně. Spíš než jako špringr, tak jako přerostlej kokr.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:54
- Nahlásit
Zet
hm, me bohuzel ne...
Nemam rada, kdyz se jakkoliv snizuje dustojnost zvirat. Predstav si, ze bys mela s prominutim prilepene ho*no na zadech a ted bys sla po ulici a kazdy by se ti smal. A ty bys nevedela proc. Bylo by to fajn?
Psi vnimaji skodolibost docela hodne, aspon teda ti moji, a podle toho soudim, ze ani ten pudlik z toho nebude prave unesenej...
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:55
- Nahlásit
sarax
Nejsmutnější je, že pudl je super pes. Ti velcí jsou tak impozantní a hrdí. Jenže tihle úchylové mi je znechutili. Neřekla bych, že je to týrání, ale naprosto blbá propagace plemene.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:01
- Nahlásit
Vistra
já si myslím,že tohle s tejráním hraničí...dovedeš si představit,jak dlouho trvá něž nabarvěj toho velkýho???a jak se mu to asi líbí???myslím,že ti psi tejraní jsou....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:01
- Nahlásit
Hafina
wami
Já právě proto raději k jistým plemenům nechodím.....pak mám totiž pocit,že jde o mimozemšťany a ne o psy.....a ještě ty chudáky lituju...už mně taky pár lidí poslalo někam
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:07
- Nahlásit
wami
vtip je v tom,že todle bylo na výstavě a byl předváděn jako "vícebarevný lvíček" tak ti nevím no.možná byl předváděn jen pro srandu-vodila ho tam neustále malá holka-tak 12let ale lidi ji hrozně fandili a bylo dle jejich názoru super.Mě to teda super vůbec nepřipadalo.
Kamarádovi utekl bígl a auto mu přejelo ocas-vážně-ještě teď mám zažitý rozklepaný hlas kamarádky když mi to volala.Kam sním jdou tam jsou místními chytráky (a teď nemyslím psí akce ale např.hospody a tak) upozorňování,že je můžou vyhodit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:21
- Nahlásit
Anu
hm, tak to asi nebyl pudl, mam pocit, ze pudl a lvicek vypadaji uplne jinak...? No to je sumak, at to bylo co chtelo, nabarveny je to desny. A predvadet to mozna mohlo decko pri Juniorhandlingu, tak tam se to mozna muze, nevim...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:22
- Nahlásit
Hafina
No vídíš. Já zase maximálně jezevčíkům ostříhám dráby a oškrábu zubní kámen. Jenže ovčajdu musím pár dní před výstavou důkladně vykoupat a vyfénovat (i když je fakt, že zatím jsem tento úkon prováděla pouze dvakrát a obávám se, že mě to brzy přestane bavit ), jinak bych se ji styděla prezentovat na soutěži krásy
wami
Já si to nemyslím ... tedy nesouhlasím s tím přirovnáním k šrapnelu na zádech. Spíš bych to přirovna k situaci, kdy by mě někdo oblékl do do koženého kostýmku s minisukní a na nohy mi navlékl boty s jehlovými podpatky. Taky bych se v tom cítila nesvá, ale pro jinou holku, která takhle chodí oblékaná každou chvilku, by to bylo normální. A taky bych neřekla, že se těm podlíkům lidi smějou. Já se jim zasměju, možná i trochu škodolibě, ale lidé, kteří se kolem nich pohybují to budou obdivovat a budou nad tím uslintávat ... každý pes miluje, když ho někdo obdivuje.
Vistra
Neřekla bych, že je to týrání, ale naprosto blbá propagace plemene.
S tím souhlasím. Mě osobně taky drtí jezevčíci se šátečky, kšiltíky a svetříky. Na druhou stranu to ovšem nepovažuju za týrání psů. A kdybych jezevčíky nechovala a nevlastnila, nejspíš by mi to taky připadalo vtipné. Takhle si myslím, že to uráží plemeno.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:25
- Nahlásit
Zet
Tak to reknu jeste uplne jinak, jednoduseji... Pro me je barevnej pudl to, co pro tebe jezevcik v ksiltovce. Urazi to plemeno, snizuje psi dustojnost a proto mi to vadi.
Pes si mozna zvykne na leccos, ale ja bych ho nepodcenovala - myslim, ze i ten pudl vi, ze se s nim deje neco pod jeho dustojnost...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:28
- Nahlásit
Zet
hlavně mi někdo řekněte jak ti pudli příjdou k tý barvě...jezevčík se šátkem??nasazeno za vteřinu..o aplikaci byrvy si to nemyslím,takže pes trpí minimálně údržbou...nevěřím že je pes kterej má rád barvení??
|
ira
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:29
- Nahlásit
wami
Naše pitbulka nemá kupírované uši , ale v zimě nosila teplákový overal ,a jak jí to přišlo vhod !
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:37
- Nahlásit
ira
Tak ten overal v zimě se dá pochopit u takhle krátkochlupých pejsků, ale obleček v létě na vlčákovi už teda ne. Alespoň pro mně.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:39
- Nahlásit
ira
Hm, asi bych ty oblecky u nekterych psiku vcelku pochopila (u tech, co maji puvod v pousti a tak vubec). Ale mame taky biglicu, coz je taky hladkosrste psisko, a ta na sobe oblecek nemela nikdy, ani v zime, a nevsimla jsem si, ze by ji chybel!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:40 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
brut
já teda mám psa,kterého bych měla oblíkat v zimě ale fakt je že celou zimu jsme chodili bez a to ïkdyž venku bylo -10C.pokud pes chodil tak mu zima nebyla-nebo myslím,neboť neměl ani rýmu.Za to např.teď ve Vestci na coursingu když pršelo tak měl rhodeský ridgebac-šustákový obleček-no ta nevim no.
|
ira
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:42
- Nahlásit
Jinak děkuji za názory , takže shrnuto, sečteno a podtrženo , to co mám na soukromém pozemku , do toho nikomu nic není.
|
ira
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:44
- Nahlásit
brut
Samozřejmě ten obleček nenosí na parádu , ale kvůli ledvinám .( Ale sluší jí ! )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:45
- Nahlásit
wami
Anu
Já jsem to blbě napsala, omlouvám se......pochopím, když obleček některým psíkům lidi dají v zimě ( naši bývalý sousedi ho dávali čubině, když měla problémy s páteří a vet jim nakázal držet jí v teple....jezevčici), ale naprosto nechápu oblékání v létě, kdy je velká pravděpodobnost přehřátí.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:47
- Nahlásit
ira
Věřím, fotečku nemáš?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:47
- Nahlásit
brut, ira
ze zdravotnich duvodu myslim neni o cem mluvit...
ale jen tak pro nic za nic jsem proti tomu...
|
ira
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:48
- Nahlásit
brut
nemám , ale zkusím to napravit !
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:49
- Nahlásit
ira
Naprav, jsem zvědavá a myslím nejen já...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:53
- Nahlásit
wami
Já taky, ale některým lidem to nevysvětlíš.... známí mají jezevčici ( asi tak rok a něco), od začátku listopadu jí oblékali oblečky ( pletené,šité....), když se pak oteplilo a najednou se změnilo počasí, tak se divili, že feňule je nastydlá a má ATB.
Taky jsem jim říkala, že akorát čubinu zchoulostiví....jejich odpověď zněla......když ona je tak nízko u země, tam je největší mráz
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:56
- Nahlásit
mě stačí na výstavě ten "módní butik" z oblečků co tam mají,většinou pro ty nejmenší.To jsou modeli,že člověk žasne. Zdravotní důvody ano,ale jako módní doplněk? To teda nevim. Anubis má stále odřený krk-nebo prostě když mu dám obojek,tak se hned osype.A tak jsem vymyslela šnůrku kolem huby,která mu drží obojek pod hlavou a né na krku a je vše O.k.Není den kdyby mě lidi nezastavili co to proboha má kolem huby a jak ho týrám-každopádně psovi to nijak nevadí,nesnaží se to sundat a může normálně otevřít tlamu i ve vedrech,protože to je jen chycené přes vrchní čás tlami.Že chodí kolem sousedka v teplých měsících s oblečeným pudlem to je v pořádku a tu nikdo nezastaví..
|
ira
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:56 - Změnil/a: ira
- Nahlásit
když ona je tak nízko u země, tam je největší mráz
|
ira
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:59
- Nahlásit
Anu
Co mu pořídit kšandičky , když nesnáší obojek ?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:03
- Nahlásit
ira
tak se osype po kšandách.Zvorala jsem jednu věc a on momentálně je alergický na cokoliv co mu dám kolem těla.Musím k doktoroj aby něco vymyslel už je nějaké řešení-ale né zrovna levné.Už stím bojujem od října a jediný prostředek co zabírá je obojek pod hlavou jinak nic nepomáhá.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:04 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Anu
S oblečkama máš pravdu.....moje 16letá pubertální dcera měla na podzim , na výstavě v Letňanech, záchvat smíchu u stánku s oblečky. Prodávali tam jeden Santa Clausovský........stála tam a řezala se smíchy, až k ní přišla prodavačka a nenápadně jí chtěla odvést na stranu. Jenže dcerunka v záchvatu nechtěla a ještě na obleček ukazovala. Prodavačka se tvářila dost pohoršeně....a já si teprve pak všimla nějaké paní, která si obleček poměřovala na svého psíka. Myslím, že paní nic nekoupila, asi si uvědomila, že by se jejímu miláčkovi někdo mohl venku řehtat....
|