| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 15:00
- Nahlásit
aren
vořech je zvíře bezcenné,bez vlastní hodnoty,má význam jen pro toho kdo ho má rád,ale už nemá obecně platnou cenu,a jako takový je nesmírně zranitelný....
Když blbě prodáš špicovýho dobrmana za dvacet klacků,a vrátí se ti,jeho cena se nemění a zas se dá prodat...hlavně se ti vrátí,aby se člověku vrátily jeho peníze...vyplatí se do něj investovat,léky,péči....je to zvíře s vlastní vnitřní hodnotou,nejde z ruky do ruky jak nepotřebný hadr....
Vím co mluvím.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 15:50
- Nahlásit
aren
Na množení voříšků nevidím nic zlého, pokud se štěňátka dají do dobrých rukou, kde o ně bude dobře postaráno. Ale to přece platí pro všechna plemena.
Odkud si myslis ze jsou plny utulky vorisku. Mnozit zvirata bez toho aby to melo smysl pro plemeno je naprosta nezodpovednost. Vorisku se narodi dost i bez vedomeho chovu.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:10
- Nahlásit
Občas pomáhám umísťovat psy z útulkůaren řijde mi trošku zvláštní,že na jednu stranu množíš voříšky a na stranu druhou pomáháš psy umisťovat z útulků!Na co je množit,když jsou jich útulky plné???
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:20
- Nahlásit
evina
Já nevim, ale nevšimla jsem si, že by aren psala, že voříšky množí? Nebo jsem něco přehlídla? Já mám taky voříška, ale to přece neznamená, že na ní flákám štěňata... (vzhledem k tomu, že je kastrovaná to ani nejde... )
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:26
- Nahlásit
Na množení voříšků nevidím nic zlého, pokud se štěňátka dají do dobrých rukouEimy:no třeba jsem to jen špatně pochopila,že je aren i množí.Tak to opravím na to,že s tímto názorem pouze nesouhlasím.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:30
- Nahlásit
Sali,Tchoř,Evina
Kde jste to vzali, že množím voříšky? Já jsem akorát řekla, že na tom nevidím nic zlého.
Měli jsme štěňátka jednou, narodilo se jich šest, dva kluky jsem si nechala, pro čtyři štěňata jsem našla dobré umístění, všechny jsem byla později zkontrolovat, všem se daří dobře.
Sali, jestli v psovi vidíš návratnost investice, tak to Tě docela lituju. Kdo má oříška, má ho z lásky, a ta mi přijde útulnějším domovem, než investování. Pes pro Tebe není kamarád, ale zboží?
Tchoři, útulky jsou plné i čistokrevných psů. I jorkšíra tady kdosi našel zmrzlého uvázaného u stromu v lese. To není o plemenu/neplemenu, ale o lidské nezodpovědnosti vůči psovi, který člověka přestal bavit.
Evina: měli jsme štěňata jednou. Neměli jsme je za nějakým účelem, ale pro radost. Pro radost psa otce, pro radost fenečky mámy, pro radost moji, a pro radost těch čtyřech rodin, které si od mých pejsků štěňata přály.
Chcete říct, že moje čtyři štěňata obsadily místo, které by mohl zaujmout pes z útulku? Asi ano. Ale to přece platí o "čistokrevných" psech taky.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:30
- Nahlásit
evina
No nic, já jen, že tvoje narážka na to množení voříšků přišla ještě před tímhle vyjádřením aren... Ale dál tuhle diskuzi neřešim...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:36
- Nahlásit
aren
Chcete říct, že moje čtyři štěňata obsadily místo, které by mohl zaujmout pes z útulku? Asi ano. Ale to přece platí o "čistokrevných" psech taky
Tak to si nemyslím - člověk, který si chce pořídit čistokrevného psa ví proč. Chce určitou povahu, vzhled a třeba proto, by si pejska z útulku nevzal.
Kde jste to vzali, že množím voříšky? Já jsem akorát řekla, že na tom nevidím nic zlého.
Měli jsme štěňátka jednou, narodilo se jich šest, dva kluky jsem si nechala, pro čtyři štěňata jsem našla dobré umístění, všechny jsem byla později zkontrolovat, všem se daří dobře
A jsi si jistá, že fenečky po tvojí fenečce mít štěňátka nebudou? Máš to zaručené?
pro radost fenečky mámy
Fenka ze štěňat radost až takovou nemívá - spousta fen u porodu zemřelo a ne náhodou....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:40
- Nahlásit
Sali
vořech je zvíře bezcenné
Kruci, Sali, ještě že ti moji čudlíci neumí číst...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 21:47
- Nahlásit
aren
Ja myslim, ze Sali to myslela trosku jinak. Urcite ve svych psech nevidi jen prachy, taky nemluvila o nich, ale vseobecne. Jen chtela rict, ze kdyz si nekdo poridi treba dobrmana s PP za x tisic, a pak psa nezvlada nebo uz ho nebavi, urcite se ho nezbavi tak, ze by ho svihnul do utulku nebo nekde privazal, protoze pak by se mu investice nevyplatila. Radsi ho proda zpet. Kdezto spousta vorisku skonci velmi smutne.
A hodnoty, o kterych Sali mluvila, jsou hodnoty chovatelske - kazde stene s PP se narodilo s urcitym chovatelskym zamerem a proto ma v ramci plemene svou cenu. Kdezto vorisci tuto hodnotu nemaji.
Tot vse.
A diskuse snad puvodne byla o kupirovani...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 22:14 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Fifi
Hm, ale mluvila dost hrozně.
O těch oříšcích by to možná chtělo extra fórum ale já už dnes nemám sil.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 16:52
- Nahlásit
Tak teď jsem si na mujpes přečetla zase nějakou paní,co si kupíruje sama ocásky.......dívala jsem se do zákonu-tam vyloženě o ocáscích jsem nic nenašla .......tak jak to tedy je ? Jo že je občas někde zmínka,že pokud to vyžaduje standart a pes je kupírovanej,nebude chovnej či co mi příjde jako volovina..... teď to bylo někde u knírů zrovna písnutý....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 17:28
- Nahlásit
žanda
Ocasy se nekupírujou, anobrž krátí - a to povoleno je! (zatím) Ovšem pouze u jedinců do 8 dnů věku a pokud vím, tak jen odborně způsobilou osobou - i když v tom se možná pletu, protože i mezi corgaři jsou sadisti, co to dělají doma sami...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 17:37
- Nahlásit
žanda
o že je občas někde zmínka,že pokud to vyžaduje standart a pes je kupírovanej,nebude chovnej či co mi příjde jako volovina.....
Neni to volovina, u rtw se uz nakej patek kupirovat nesmi, mluvim o FCI. Nemecky standard hovori jasne : "Ocas: Ponechán v přirozené podobě, nesen vodorovně v prodloužení hřbetu; v klidu také visící." . takze ac v CR neni kupirovani ocasu zakazano, stene s PP FCI, ktere bude bez ocasu, dostane (tedy melo by dostat) do PP zaznam nestandard, chovnym se stat pak nemuze..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 17:56
- Nahlásit
Fifi
ale u některej loveckejch je to pořád povolený,né?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:03
- Nahlásit
jablunka
Asi jo, u perdelu muzes taky smikat. tam je to na chovateli. Ale si rikam, PROC kvuli esteticnu zkracovat o par clanku vocasek.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:03
- Nahlásit
jablunka
u některej loveckejch
No spíš je to jen u některejch zakázaný - my třeba máme ve standardu popsaný tři druhy ocasu a kterej si člověk vybere, to je na něm a na přírodě
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:13
- Nahlásit
Fifi
no mě příjde, že to vliv na takové či makové potomstvo nemá.....
já mám v šmikání psů -ť je to cokoliv jasno, jen jsem fakt myslela, že to platí i na vocásky (
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:32
- Nahlásit
žanda
U corgi to bylo dost na škodu, teď se vůbec neví, kterej pes se narodil s přirozeně krátkým ocasem - byl tu v 70. a 80. letech takovej bordel, že když se narodilo štěně třeba se 3 článkama ocasu, stejně se mu to useklo úplně na boba a pes byl pak vedenej jako s kráceným ocasem
|