Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Do jakého registru mám zapsat očipovaného psa?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Klara a Bara
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:23
- Nahlásit

Dobry den,
mam sice psa ocipovaneho, ale nemam ho zatim zapsaneho v zadnem registru, takze je mi to celkem na nic. Kam byste mi ho doporucili zapsat? Zajimalo by me, ktera databaze se nejvic pouziva (napr. co pouziva policie pri odchytu psa nebo utulky). Uvazovala jsem o Narodnim registru nebo o Ceskem registru zajmovych zvirat a majitelu.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:51
- Nahlásit

Kláro, když máš psa očipovaného, tak už na veterině ti měli dát příslušné formuláře. Nevím odkud jsi, ale např. v Praze to funguje takto: Na veterině obdržíš 3 formuláře. Jeden odevzdáš na místně příslušném úřadě dle tvého bydliště. Další formulář (všechny jsou označené, kam se co má poslat) pošleš na Magistrát hl. m Prahy, odbor občanskosprávních agend, další formulář na Národní registr majitelů zvířat a jedno vyhotovení by sis měla nechat pro sebe (na ten úřad jim to stačí jen ofotit - tím pak máš zaručenou slevu z poplatku ze psa na 2 roky) V Praze je toto papírování povinné.
nevím, jak je to v ostatních městech, ale určo by o tom měl vědět ten Národní registr majitelů zvířat a obecní úřad...

Klara a Bara
# Zasláno: 6 Pro 2005 12:05
- Nahlásit

Trvale bydliste mam na vesnici, tam to nikoho nezajima - napr. znamky nechali vyrobit kvuli nam, protoze jsem se psem casto v Praze, jinak tam kazdej vsechny mistni psy zna ;) cipovala jsem ji v Plzni, bylo to kvuli ceste do zahranici, a zadny formulare mi k tomu prave nedali. Takze si to chci zaridit sama.

Hanka20
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:28
- Nahlásit

Tak já jsem zkoušela zadat moje čipové číslo v národním registru a samozřejmě mi to nic nenašlo.Veterinář mi řekl, že nám ho tam přihlásí automaticky a žádný papíry mi nedal.Budu se tam muset stavit.(Jinak jsem z Ústí a ten veterinář by měl být krajský.Ale poté co se mu tam začali střídat zaměstnanci tak jsem přešla k jinému.Tam mají úplně jiný přístup)

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:45
- Nahlásit

Mě posílal formulář do registru veterinář, jen si to nechal podepsat a dal mi kopii pro mě a potom mi už jen přišlo potvrzení poštou.
Kopii pro úřad mám taky doma, taky bydlím na vesnici, my nemáme ani známku, jen vlastní vyrobenou.
Asi je jedno, do kterého registru zaregistuješ, je jich víc a těžko je každý všechny zná, když někdo najde psa, tak myslím, že bude hledat tak max. v jednom a pravděpodobnost, že to bude zrovna ten tvůj není asi nic moc.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:48
- Nahlásit

Ono by se to mělo řídit obecně závaznou vyhláškou příslušného města či vesnice....podle toho, zda to příslušná obec má nějak upraveno.....to si musí každý majitel psa zjistit na svém úřadě...

wami
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:09
- Nahlásit

Evik
Ja jsem taky z vesnice, ocipovano mam jen kvuli cestam do zahranici, abychom tam mohli.

My teda sice znamky mame (ale zase jsou nahouby, takze taky mame po dohode s obecnim uradem vlastni ), ale o nejakym cipovani tady jeste neslyseli.

Tak mam doma pul roku dva ocipovane psy a taky jsem se jeste nerozhodla, kde je mam zaregistrovat...

Eimy
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:20
- Nahlásit

Já vypisovala nějakej papír, souhlasila sem s tím, že budou ty udaje v tom registru uveřejněný,ale jakej registr to bly, to taky netušim

Marmorata
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 00:10
- Nahlásit

Sic s odstupem, ale třeba to ještě někdo přečte - tohle máme s BAxi také za sebou. Veterinář zaregistroval neznámo kam, tak jsem začala pátrat sama. Nakonec jsme skončili u Národního registru majtielů zvířat. Dlvod je jednoduchý. Dovolám se tam, mluvím s konkrétníma lidma. Pravda za "zápisné",a le to není tak závratné. MOje blbost, že jsem se neptala před čipováním, co ještě k čipu patří. Jinak doporučuju jednoduchou věc - než psa někam zapíšete, zkuste si tam zavolat. třeba o půlnoci nebo v neděli (Baxi se totiž určitě zaběhně právě v takhle blbou dobu). A podle toho bych vybírala.

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 08:20
- Nahlásit

V současnosti to vypadá tak, že zvíře se načipuje a je na majiteli, aby se přihlásil do Národniho registru (kdo nemá zájem, pochopitelně to neudělá a čip je pak nanic). http://narodniregistr.cz
V momentě, kdy majitelé jiných čipů kromě čipu Datamars objeví, že musi po očipování platit za registraci ještě 170 Kč dodatečně složenkou, mnoho z nich se cítí podvedeno a neudělá to. Kromě toho čipy, které nezačínají předvolitelným číslem 213, jsou v mezinarodním prostředí nedohledatelné, 213 je kód ČR.
Pokud jste nacipovali, odeslete papiry na meststky urad a oni uz vas pak prihlasi do NR, pokud jste cipovali Datamarsem, pokud ani po 3 nedelich vam na jejich strankach nejde zadat kod cipu, zavolejte tam, viz telefon z tech stranek, co jsem sem davala, oni to napravi.
Pokud jste cipovani jinym cipem, na jejich strankach objevite jak a kam zaplatit tech 170 Kc, aby vas tam zaregistrovali.
Do jinyho registru nema cenu se hlasit.

wami
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 08:50
- Nahlásit

dejavu
DIky za info. Ja se chystam prihlasit pesy do narodniho registru, 170,- preziju (jeden je cipovany datamarsem, druhy jinym cipem, bohudik predcisli maji oba spravne).

Akorat teda upozornuju, ze ne kazdy mestsky/obecni urad psa prihlasi sam. Dela to treba Praha, ale rozhodne ne obec, ve ktere bydlim ja, takze neni dobre to az tak docela zobecnovat!

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 08:53
- Nahlásit

My máme uuuplně blbý předčíslí a všechno , tak teď nevim, ale psice čipovaná je... :-/

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:21
- Nahlásit

Eimy
zavlej si NR, oni ti tam poradej, co s tim.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:59
- Nahlásit

dejavu
no já peřmýšlím, jestli ji do nějakýho registru zařazovat, nějaký papiry jsem u veta tehdy vyplňovala... Mně jde hlavně o to, abych s ní mohla vyjet třeba na Slovensko nebo do Rakouska a s tím by doufám problém být neměl...
Protože pravděpodobnost, že se mi psice ztratí a ještě k tomu bez obojku se známkama je docela malilinkatá... ještě to zvážím a kdyžtak tam zavolám

Marmorata
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:48
- Nahlásit

Pokud vím, tak pro Česko je ten kód 203 (zjištěno ex post). Obec to na registr určitě nenahlásí, to je moje zkušenost z prahy. Mně dokonce přesvědčovali, že to není potřeba. PRotože ale bydlíme na okraji prahy a cestujeme a tak dále, raději jsem se zařídila důkladněji. Jak už jsem psala, moje holka si určitě vybere (až si vybere) pro útěk nějakou neúřední hodinu.

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:54
- Nahlásit

Marmorata
jakej mas cip? Pokud Datamars, tak by meli, pokud ne, tak musis hlasit sama. Ale oni na to jeste nejsou zvykli, je to vsechno novina, zalezi na lidech, vzdy a vsude

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:56
- Nahlásit

jinak sorry, ta predvolba ceska je fakt 203 a ne 231, ja se upsala

MORIE
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 07:57
- Nahlásit

Tak já jsem nechala feňulku načipovat loni v listopadu a včera mi došel Průkaz zvířete Už jsem úplně zapomněla, že mě ještě po očipování má dojít.....
Mám ji zaregistrovanou u IFTA HZ, Kotlářská 53, Brno.
Teď se dostávám k mému dotazu.....k čemu je mi tato kartička? Je potřeba ji u sebe nosit? Feňulka má pas, kde má č. kód a čipu nalepeno.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:29
- Nahlásit

U Národního registru jsou na tu kartičku slevy ve vybraných obchodech.

MORIE
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:47
- Nahlásit

Maya
No, já ji nemám zaregistrovanou v Národním registru, ale u IFTY. Když jsme ji nechali čipovat a posílali jsme přihlášku, to jsme ještě nevěděli, že je databází několik. Máte někdo svého pejska také zaregistrovaného v databázi firmy IFTA? Když se najde pes, do kterých databází se dívají? Mají všechny? Nebo je lépe zaregistrovat pejska do co nejvíce možného počtu databází, aby byla pravděpodobnost identifikace jistější?

nika00
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:53
- Nahlásit

tak ja taky hodim dotaz

ahoj

myslite ze by mi ocipovali psa v narkoze ve ktery bude kbvuli kastraci?
nebo se uz nesmi necim jinym zatezovat???
a kolik stoji cipovani?
a je jedno kdyz mi ho budou cipovat na jine vet nez na ktere je pes v evidenci?

MORIE
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:38
- Nahlásit

Tak protože se chystáme v červnu se psem do Chorvatska, znova si ověřuju její očipování. Jak už jsem uváděla výše, máme ji očipovanou neznámým čipem a registrovanou u IFTY (německá databáze - na houby). Budu ji registrovat ještě u Náropdního registru majitelů zvířat. Ale spíš mě zajímá, jak zjistím, jestli má fenka čip platný podle normy ISO 11784 nebo 11785.

Hafina
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 14:36
- Nahlásit

J8 mám teda psa načipovanýho, a jak tak koukám, tak předčíslí 203 nemá. No to je teda blbý...
Jinak my ho máme od veterináře zaregistrovanýho v registru komory veterinárních lékařů a ještě jsem ho nechala zaregistrovat do Národního registru.
Maya
A hlavně je na ní kód toho čipu....

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:13
- Nahlásit

mozna to bude trochu OT...
ale kdyz ma pes cip, k cemu je potreba i znamka???

slony
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:15
- Nahlásit

hm, ze vy v tom Cesku to musite furt mat nejak specialne

citujem §13 zakona o vet. starostlivosti (SK)
(4) Súkromný veterinárny lekár poverený na vydávanie pasov spoločenských zvierat podľa § 6 ods. 5 písm. g) je povinný

a) vydať pas spoločenského zvieraťa len pre zviera označené podľa osobitného predpisu, 89)
b) zadávať údaje do centrálneho registra spoločenských zvierat a viesť vlastnú evidenciu údajov v rozsahu častí I až V a VIII pasu spoločenského zvieraťa,

je ovsem fakt, ze sice svojho psa v registry najdem, ale udaje o preockovani uz nie

slony
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:18
- Nahlásit

nika00
kdyz ma pes cip, k cemu je potreba i znamka?

u nas ...
cip - identifikacia zvierata v zmysle smernic EU
znamka - doklad o registracii psa v zmysle zakona o miestnych daniach a poplatkoch

.. nemusi mat na krku lisetku o ockovani

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:28
- Nahlásit

slony
. nemusi mat na krku lisetku o ockovani
to vim...

jen mi prijde divne platit za psa (čip) a jeste za evidenci (znamka)

jednoho psa mam tetovaneho a ma znamku-platim jen poplatky v obci kde je evidovany...
a druhy pes ma cip ale znamku uz ne...(za nej bych tedy mela platit 2x ?)

slony
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:43
- Nahlásit

nika00
ak dobre pamatam tak tetovanie ma byt za nejaku dobu nahradene cipovanim pausalne ...

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 16:48
- Nahlásit

slony
co ja vim tak tetovani je pripustne do te doby dokud je citelne

slony
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 17:05 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

nika00
vnutorne predpisy jednotlivych krajin sa mozu lisit ... pre premiestnovanie spol. zvierat v ramci EU a dovozy z tretich statov plati smernica EU 998/2003 , ucinna od 3.7.2004. Definuje 8rocne prechodne obdobie, tj. od 4.7.2012 na identifikaciu iba cip pre cezhranicny presun

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/sk/consle g/2003/R/02003R0998-20061025-sk.pdf

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání