| Autor |
Zpráva |
Gina
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:28
- Nahlásit
Jestli je tam pro letošek nějaká změna nevím, pojedu až v září, ale raději si na tu vet. správu zavolej.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:09
- Nahlásit
MORIE
Kolega se vrátil tento týden a opravdu ho u nich kontrolovali.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:42
- Nahlásit
Gina
Marmorata
Ježiš, holky, děkuju! Já jedu v červnu a neměla jsem o tom razítku ani tucha....no to by bylo na hranicích
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 11:08
- Nahlásit
MORIE
Já si to taky loni zjišťovala a nepotřebuješ nic.Tak babo raď
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 12:33
- Nahlásit
Tak já teď volala na Krajskou vet. správu (jihomoravský kraj) a opravdu to JE potřeba. Prý to vyžadují přímo Chorvati, jak psala Gina a dává se přímo do pasu. Razítko by mělo být zajišťováno těsně před odjezdem.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 13:00
- Nahlásit
A ještě něco, prý si máme raději do Chorvatska zajistit i potvrzení o zdraví (zdravotním stavu zvířete před cestou), které vydá soukromý veterinární lékař. Tak to je tak pro informaci......
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 13:06
- Nahlásit
MORIE
Je fakt,že nás ani jednou na hranicích nikdo nekontroloval a tam taky ne.
Ale loni jsem to hledala v různých vyhláškách a nařízeních a nikde o tom ani zmínka.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 13:52 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit
abby
No já si to raději zajistím. Je to jenom jedna cesta na úřad a na veterinu, která mi zabere max. 2 hoďky. Je to pořád lepší, než jet takovu dálku a na chorvatských hranicích se otočit a jet domů. Nikdy nevíš, na jakýho vola narazíš.
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:00
- Nahlásit
MORIE
správně, teď jsem se koukla do pasu a máme tam i potvrzení od veta, že je zvíře zdravé. Nám to taky na hranicích nikdo nekontroloval, a to jsme dávali psí pas s našima. A ještě jedna věc ohledně přepravy - při tranzitu Rakouskem i Maďarskem i na území Chorvatska platí to co u nás o zajištění psa při přepravě, tak na to pozor.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:15
- Nahlásit
Z vlastní zkušenosti doporučuju ještě pojištění na škody, který kryje i psa. Pokud pes cokoliv vyvede (i úplnou hloupost), chtějí někteří chytráci (stalo se v Černé Hoře) naprosto nesmyslné sumy jako odškodnění. Ukážeš pojistku a dají pokoj.
|
suri
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 13:15
- Nahlásit
Gina
při tranzitu Rakouskem i Maďarskem i na území Chorvatska platí to co u nás o zajištění psa při přepravě
Stačí bezpečnostní pás pro psa, nebo je potřeba mít mříž?
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 15:50
- Nahlásit
suri
my měli bezpečnostní pás a pes jel v kabině na zadním sedadle (klec jsme vezli složenou v kufru). Fakt je, že nás nikde policajti nestavěli, a celníci měli ze psa takový respekt, že ani nevlezli do auta, když nás odstavili na SLovinských hranicích - kvůli kontrole auta (přišli se čtečkou, kontrolovali doklady od auta, win atd... - nic jiného je nezajímalo)
|
suri
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 07:56
- Nahlásit
Gina
Dík. Skládací klec povezem taky sebou, tak snad by to mělo stačit. Můj pejsek respekt moc nebudí má jen 10kg, ale zas je tak malá, že ji kdyžtak schovám do tašky.
|
suri
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:34
- Nahlásit
Lidičky, měla bych dotaz jestli náhodou někdo nemá zkušenost z pojištěním léčebných výloh v zahraničí pro psa?
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2009 15:37
- Nahlásit
To by mě taky zajímalo.
|