Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / cestování za hranice
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:01
- Nahlásit

Anonymní
fakt?? a jak pozna celnik, ze pes je bojovy? treba do toho meho by to na prvni pohled nikdo nerekl, ale bojovnik to je (zejmena o zradlo)

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:03
- Nahlásit

Jirikovo
já mám dokonce pocit, že v Chorvatsku je chování bojových plemen zakázáno (nebo to mělo být), nebo musí mít vlastník psa něco jako zbrojní průkaz...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:04
- Nahlásit

Jandula
a kdyz mi jde bojove plemeno u nohy a nechovam ho v naruci, tak je to povoleny??

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:06
- Nahlásit

pokud máte tzv- bojového psa,musíte mít ještě něco málo papírů navíc-jako že nikoho nikdy nesežral atd
To by mě zajímalo, kdo tohle nařídil. Na webu státní veterinární správy o tom nic není

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:07
- Nahlásit

Mel- toto jsem našla na stránkách stafordů...je tam dokonce popis dokladů- a že musí být snad i v Aj..........no to chce si přečíst-žanda

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:12
- Nahlásit

žanda
Jaký stránky máš na mysli? To mě celkem zajímá.

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:16
- Nahlásit

Mel-jukni http://www.stafordi.com/uvod.php
žanda

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:53
- Nahlásit

žanda
Zrovna prohlížím galerii ničitelů a jejich výtvorů. Škoda, že mě nikdy nenapadlo si Garyho výtvor vyfotit (třeba když rozkousal obě matrace v posteli)

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:10
- Nahlásit

Mel- jo galerii jsem viděla a říkala jsem si, jakýho mám hodnýho kluka...kruci honem zaklepat.....no on si to zlobení vybírá zase jinak)

Lea
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:39
- Nahlásit

Jandula
Jo Slovinci, 5x tě nechaj projet bez kontroly a naposledy mi vyházeli celej autobus. Později jsme se dovtípili, že bylo 11. září, tak asi dělali nějakou protiteroristickou akci, či co, škoda že tu není takovej ten smajlík se zvednutym prostředníčkem, hned bych sem frkla tři
Chorvati-jednou jsme přijeli na hranici a na utobuse se skvěl nápis našeho zájezdu: Poklady jugoslávského Balkánu. A s tim jsme vyrazili přes Chorvatsko. To byl tanec-celník začal mávat rukama a ukazovat směrem k Srbsku, že tam je Balkán, kde to žijeme, že nevíme že Jugoslávie už není, no nadskakoval děsně a nakonec nám tu ceduli šel vztekle strhnout, jenže si nevšiml, že je nalepená zevnitř, tak si narazil prsty:hihiiv že nás pustil dál.
S tou občankou-Chorvati si taky občas ty pasy vyberou. A když jsem prodávala zájezdy, tak nám to jedna paní taky tvrdila a že pas si brát nebude. No a co se nestalo, za pár dní vrazila tahle paní navztekaně do cestovky, že chce vrátit peníze, že ji tam nepustili. Podotýkám, že to bylo letos. Byl z toho dost velkej problém, protože jsme nikam výslovně neuvedli, že doporučujeme vzít si sebou pas. Cestovat bez pasu kamkoliv bych prostě nedoporučovala.
A to vyšetření na protivzteklý látky, jak jsem napsala, po mě to Maďaři i Slováci chtěli. Tak ať si to tazatel přebere.

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:43
- Nahlásit

Lea
Cestovat bez pasu kamkoliv bych prostě nedoporučovala
já taky jezdím zásadně s pasem i na našich stránkách je doporučení, že chorvati nám sice umožňují vstup na území CHR jen na občanku, ale ve vlastním zájmu je lepší pas (dopravní nehoda a řízení na policii před soudem atd.)
My takhle upozorňujeme lidi, samozřejmě když volá vyděšená maminka, že jí propadá pas a má koupený zájezd pro celou rodinu, tak ať si to riskuje, když není ochotná si nechat vystavit express pas.

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 15:34 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit

Chtěla bych se vás zeptat na radu... máme bišonka bez PP nemá čip ani tetování, ale chtěli bysme s ní cestovat, bydlíme na hranicích (tím spíš) ale čipovat se nám ji moc dávat nechce.. už jsem párkrát četla jak to způsobilo komplikace utak malých plemen tím spíš... stačilo by jen to tetování? a zase... nebude ji to moc bolet? Přece jen dělává se to spíš štěňatům... Ona bude mít rok... Díky za každý váš názor, radu...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 19:02 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Jirikovo
Fakt dobrý
No nám Slovenský celník jen prohlédl pas (sami jsme mu ho dali), mrknul na obludu a podotkl "a to jede vzadu jen ten pes?" Nevím kam tím mířil

Mně by zajímala Ukrajina, a vůbec jaké tam je podnebí pro psy...

Lexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 19:09
- Nahlásit

Terri
mas mejla pod clenem?Muzu poskytnout spoustu informaci
jaké tam je podnebí pro psy...
pro VK naprosto idealni

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 19:28
- Nahlásit

bisonka
hele, když máš psa bez PP tak kde ho chceš jako nechat otetovat? Tetují se pouze psi s PP, když máš bezpapíráka, tak ti nic jiného než čipovat nezbývá. My čip máme už skoro tři roky a problém nemáme vůbec žádný, čip je opravdu malinký a rozhodně tvému psu vadit nebude. Jen doporučuju si ohlídat, o jaký čip se jedná - musí odpovídat normám ISO (např. DATAMARS)

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 20:09
- Nahlásit

Lexa
Nemám Ty taky nemáš, že? Můžu Ti někam napsat? Byla bych ráda...

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 21:00
- Nahlásit

Mel
Aha tak to sem netušila, myslela jsem že jde i tetování... Díky za radu...

Lexa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 07:57
- Nahlásit

Terri
lexa.75@inbox.ru

wikyp
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 10:08
- Nahlásit

Anonymní
Rozhodně každá země má vlastní předpisy. Úplně nejlepší věc uděláš, když se zajdeš zeptat, zavoláš, příp. napíšeš na ambasádu v ČR země, do které chceš jet a samozřejmě i zemí, přes které budeš cestovat, neboť se předpisy s největší pravděpodobností budou lišit. Případně se informuj na Veterinární správě a Hygienické stanici, zda v dané zemi není nějaké mimořádné opatření.

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 11:59
- Nahlásit

Lexa
Díky, písla jsem Ti.

Lexa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 12:46
- Nahlásit

Terri
mas mejla

Klarinetka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 13:25
- Nahlásit

Je bolestivé vložení čipu? cestovní průkaz pejska je ten co má od narození?

Tomáš
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:35
- Nahlásit

Nejlepší informace jsou asi na stránkách Státní veterinární správy České republikyURL.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2007 06:52
- Nahlásit

Klarinetka
Není to příliš bolestivé, je to trochu silnější injekce. Někteří psi si toho pomalu nevšimnou, ti citliví hysteričtí jsou samozřejmě schopni ztropit scénu, ale to už je vizitka majitele, jak si ho dokáže zklidnit. Moje feňule ani neví, že nějaký čip má.
Cestovní pas není mezinárodní očkovací průkaz, pas je modrá knížečka se sériovým číslem.

suri
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:42
- Nahlásit

Chceme jet se psem do Chorvatska. Zjistila jsem si všechno potřebné, ale nějak mi není jasné jestli potřebuji to seriologické vyšetření nebo ne. Na veterinární správě jsem dostala jen štenpla do mezinárodního pasu, papír o tom, že nežijeme v nákazové oblasti a nic jiného prý nepotřebujem. Ale na ten výjezd z HR? Nebo stačí potvrzení od veterináře v pasu?

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 12:09
- Nahlásit

suri
měl by ti stačit pas, očkování proti vzteklině a čip nebo tetování:
1. veterinární osvědčení pro neobchodní přesuny vydané úředním veterinárním lékařem třetí země nebo v případě zpětného návratu pas
2. identifikace zvířete mikročipem nebo tetováním
3. očkování proti vzteklině

RenataL
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 13:49
- Nahlásit

suri
NA návrat z Chorvatska serologické vyšetření nepotřebuješ. Chorvatsko je na seznamu zemí, ze kterých se vracíš, jako kdyby byli členy EU. Takže jen pas, čip a očkování. Čip je lepší než tetování, v Chorvatsku je čipování povinné a na tetované psy koukají celníci většinou dost s nevůlí.

Gina
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 14:05
- Nahlásit

My byli se psem v CHorvatsku loni - potřebovali jsme pas, čip, pes musí být samo naočkovaný a pak kuláč z Vet. správy o nákazové situaci (je zadarmo). Do Chorvatska nesmějí pitbulové a jejich kříženci, ostatní psi uznaní FCI bez problémů všichni - tak mi to bylo řečeno, když jsem se dotazovala u Chorvatů.

MORIE
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 06:55
- Nahlásit

Gina
Opravdu to razítko z Vet. správy musí být na cestování do Chorvatska?

Gina
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:26
- Nahlásit

MORIE
Já si vloni na vet. správu volala a řekli mi, že ano, max 3 dny před výjezdem a potvrdili mi to i z Chorvatska, kde mi to zjišťovali. Ale neplatí se za to.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání