Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Nechce mi vrátit psa...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Majda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 19:14
- Nahlásit

No osobně si myslím, že je situace asi mnohem složitější. Jinak by Ala udělala už hned to, co říkáte a vzala psa sebou, když se od expřítele stěhovala.
Ono je to moc hezký dávat rady takhle na net, když člověk sám v té situaci není. Nic proti tomu, neberte to tak, že to vypadá, že to nemyslíte dobře, to ne. Ale stejně bude muset Ala vyřešit situaci sama. To je prostě život a ten někdy takovéhle situace přináší. Někdy nejde život lámat přes koleno a člověk se musí rozhodnout, kde má priority. Jestli Ala vyřešila odchod od přítele, se kterým nebyla šťastná, má určitě teď jiné starosti. Tak potřebuje čas, aby je vyřešila, a pak bude řešit svého psa. Je to sice hrozné, být bez svého chlupatého kamaráda, ale někdy to jinak nejde.
Abych to shrnula, Alo, bojuj o svého psa, ale chápu tě, že musíš vyřešit nejdřív důležitější problémy jako je bydlení, práce, finance atd. Držím palce, aby ti to všechno vyšlo a abys měla co nejdřív zas svého pejska.

Anonymní
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:46
- Nahlásit

Chápu Alu, že se rozešla s přítelem a že je jí smutno po psovi, ale všimli jste si v prvním příspěvku píše "pořídili jsme si s přítelem psa". Myslíte si určitě, že jí psa nechce vrátit jen proto že je debil a chce jí trápit? Co když ho má taky rád a nechce o psa přijít?Takže kdyby tady psal její expřítel že mu expřítelkyně chce sebrat jeho psa co by jste mu poradili?

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:57
- Nahlásit

Anonymní
Jenže dál pak Ala píše, že psa zaplatila ona, veškeré výdaje hradila taky ona a starala se o něj převážně taky ona. Takže je možné, že psa má přítel rád, ale dle mého názoru na něj má větší právo Ala.

Majda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:45
- Nahlásit

Ať tak či tak, je to dost ubohé řešit problémy přes psa, zrovna tak, jako když se lidi rozejdou a řešej svoje problémy přes nezletilý děti. Sorry, ale to je hrozný a tristní. Dnešní svět se nějak zbláznil, všichni jsou na sebe nějak hnusný.
Já vím, někdy to jinak nejde, než řešit situaci radikálně, ale i tak by možná bylo bezva, kdyby lidi zůstali rozumný a když už spolu nemůžou být, tak se rozejít, ale bez těch mstivých nálad a naschválů. Snad by bylo lepší, kdybychom se k sobě chovali jako ta zvířata, ty jednají pudově a ne takhle vych....
Ach jo, co jsem to zas vyplodila za nesmysly. To by byla pohádka, kdyby dobro zvítězilo nad zlem a pravda nad lží... Ach ty blížící se blbý vánoce...

Ala
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 07:31
- Nahlásit

Anonymní
Jasně že expřítel má psa taky rád. Proto jsem nejdřív myslela, že bysme se domluvili a o psa se starali společně. Sice by z toho měl asi ze začátku pěkný zmatek. Ale pak by se to srovnalo. Jenže on se prostě zatvrdil, že ho bude mít jen on a nikdo jiný.
Ale on nemá vůbec představu o péči o psa. Určitě s ním nebude chodit na procházky, protože zahrada mu přece stačí, nebude mu kupovat lepší granule, protože v kauflandu mají levnější. A o nějakém chození na cvičák, kam jsme spolu začali a docela nám to šlo nemůže být u něj ani řeč.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 07:31
- Nahlásit

Anonymní
Znám Alu pár měsíců z diskuse německý boxer a podle toho jak jsme vždycky povídali, je jasný že ten pes má zůstat u ní, protože jak už napsala Mel platila za něj výdaje, chodila s nim na prochajdy, začala s nim chodit na cvičák, prostě tohle všechno bylo hlavně na ní. A on se hrozně divil že mu kupuje granule za 1300,- že s nim je dvě hodiny na procházce, on má tu představu že psovi stačí když může být na zahradě a dál se mu už nemusí věnovat. Takže proto usuzuju že bude lepší když bude v paneláku,ale bude s člověkem který mu bude věnovat veškerý volný čas. Taky jsem řikala že ho má expřítel určitě rád a bude se mu stýskat, ale to je asi tak všechno, lepší péči bude mít určitě u Aly. A nehledě na to že každý z jejího okolí řiká ať mu ho nechá ať má aspoň něco, když ho opustila. Jenže nikoho nezajímá jak musí být jí. Ten rozchod ani pro ní nebyl určitě brnkačka a teď ještě k tomu měsíc neviděla svýho psa, to musí být hrozný.

Anonymní
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:50
- Nahlásit

Kdyby "ten debil" o psa skutečně stál, nevyhrožoval by jeho prodejem!!!

z toho plyne poučení, odchod od přítele si pořádně naplánovat, i když chápu, že to může být těžký, a všechno i psa si vzít s sebou i kdyby pes měl zůstat u známých pejskařů a já jinde

teď už jsem vdaná, ale donedávna jsme měli s přítelem v důležitých věcech jasno - tohle je moje a jestli budu odcházet, vezmu si to, možná je to málo romantické, ale našemu vztahu to nijak neuškodilo

u pesiny jsem dokladech já, já ji cvičím, já jsem psovod (a mě má radši ), takže i když ji krmíme z rodinného rozpočtu a venčíme oba, dala jsem jasně najevo, že ona je teda moje a pokud budu někdy muset odejít, vezmu si ji sebou!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:50
- Nahlásit

FiSt
jako chlap s tebou v tomhle musim souhlasit, nicmene zde bylo napsano, ze on ho ve skutecnosti nechce, ze jen dela naschvaly. otazka je, jaka je realita. jinak dle prava asi ma pravdu Ala, pokud je majitelkou psa. Ceske pravo dokonce zna i pojem drzitel psa. Takova perlicka: Za Ronie neplatim poplatky, protoze jsem je chtel platit tam, kde skutecne ziju a ne tam, kde mam trvale bydliste. To mi nebylo umozneno. Tak mam z uradu papir, ze za psa plati nikoliv majitel, ale drzitel dle sveho trvaleho bydliste. Drzitelkou je oficialne expritelkyne ze Slovenska, takze se za ni nemusi platit v CR poplatky a ja jsem majitel. Paradoxni na tom je, ze na Slovensku plati poplatky nikoliv drzitel, ale majitel dle trvaleho bydliste ... Jesteze jsme se trhli, usetrim aspon nejakou tu korunku

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:54
- Nahlásit

Jirikovo
...tě normálně udám...

FiSt
...přispivatelka uvedla, že pes je papírově její, ona jej po celou dobu financovala, živila, vychovávala a cvičila... Přitel byl jen němým svědkem dění (asi jako u nás). A teď se rozhodl dělat naschvály, psa dát pryč - prodat - zabít či sežrat, jen aby někoho naštval - ranil - ublížil. Jinak jeho péče tkví v zahradě, kde má pes mít dostatek pohybu, péče i pozornosti.

Ještě že nejsem chlap.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:00
- Nahlásit

FiSt
fakt mam z uradu papir, ze drzitel je ten, kdo se o psa fyzicky stara (to mi neprokazou) a ten, kdo je napriklad napsany na veterine ...
jinak ja bych rad platil, ale ten system me stve. chci platit tam kde bydlim. chci byt osvobozen prvni dva roky, protoze mam psa z utulku a nechapu narizeni, podle ktereho to musi byt utulek na uzemi Prahy. lepe receno chapu jeho ekonomicky dopad pro mesto, ale nechapu princip ...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:28
- Nahlásit

FiSt
mozna tomu nebudes verit, ale ja jen cekam az mi povoli prepsat trvaly bydliste potom za psa platit budu. jenze i kdyz jsem majitelem by´tu, platim poctive hypoteku, tak mi tam urad nepovoli prepsat trvaly bydliste, dokud to nezapise katastr. a tam jak znamo maji casu dost ...
takze zatim posledni tri mesice za me neplaceni v podstate muzou statni urednici, protoze se ceka jen na to trvaly bydliste a pak bude pes prihlasen ...

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:59 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

Přehlédl jsem, že si psa pořídili společně... je teda nějakej rozumnej důvod, proč by on měl o psa přijít, mimo toho, že on je chlap, takže může za všechno?
tohle mi přijde docela směšné - máš k tomuhle tvrzení nějaký rozumný důvod, proč by měla Ala svému ex psa nechat, mimo toho, že je ženská, tak musí být na chlapa hodná? fakt sorry, ale tyhle řeči fakt nesnáším

já jsem si psa s přítelem také pořizovala "splečně" do společného bydlení, ale to je asi tak vše, co máme se psem společné! Chovatelskou stanici jsem vybrala SAMA, štěně jsem si vybrala SAMA, zaplatila ze SVÉHO,v kupní smlouvě i v PP jsem zase JÁ, na cvičák chodím JÁ, venčím JÁ, výdaje hradím JÁ. Nicméně, přítel má čubinu rád, takže bych mu ji v případě rozchodu měla nechat, aby mu zůstalo alespoň něco? Naštěstí je přítel natolik inteligentní, že tohle všechno chápe a v případě rozchodu se ani nebude snažit mi psa sebrat (i když je chlap)

Teď vážně - to že si psa pořizovali společně, to nevypovídá o ničem. jak je psáno výše, u nás znamená společné pořízení jen to, že jsme se společně dohodli, že budeme mít ve svém společném bytě psa. Přijde mi, že u Aly je to ten samý případ. Pes je právně její, pokud je pravda to co píše dál )a já nemám důvod pochybovat) je její i z morálního hlediska. V tom případě ať o něj bojuje a rodičům vysvětlí, že ona také přišla o svého partnera (nejen ex) a nechce přijít i o psa.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:53
- Nahlásit

FiSt
souhlasím s nefer přesně tak jak to napsala to u Aly je, že to že si ho pořizovali společně znamená jen to že si ho pořídili do společnýho bydlení, ale jinak veškerý starostí a péče byla na ní. V tomto případě fakt nevidím důvod proč by psa měla nechávat jemu.

Ala
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:45
- Nahlásit

FiSt
On by o psa neměl přijít, proto, že je chlap, ale proto, že jediné co měl se psem společného byla jedna třetina ceny, kterou mi přispěl když jsme psa pořizovali.
Jinak má nefer s Vcelkou naprostou pravdu. Ono má psa rád, pomazlit se ním. Ale výcvik, krmení, procházky, veterinář, nic z toho ho nezajímá.

Ale nastal menší zlom. Včera jsem mu psala, zda by mi půjčil psa alespoň na víkend. Nejdříve odmítnul. Jediný jeho argument totiž je pořád stejný. Že už si nidky nezvykne v paneláku, když byl do teď zvyklí na zahradu.
Ale dneska mi expřítel volal, že jestli chci, tak ať si odpoledne pro pejsu přijdu, vezmu si ho přes víkend + příští týden a sama prý uvidím, že v paneláku být nemůže. Takže si tam pro něj dneska odpoledne jdu. Doufám, že si to ex nerozmyslí, že to nebyla jen slabá chvilka a budu mít nejhezčí víkend mého života!

Pavla
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:51
- Nahlásit

Ala
Tak to moc gratuluju, třeba je to nejlepší cesta. Postupně to bude na dýl a časem, až si třeba najde jinou partnerku, to bude napořád. Tak si to řádně užij.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:52
- Nahlásit

Ala
No já to vnímám tak, že psa mu už zpátky nedáš?!

Pajus
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:52
- Nahlásit

Alo tak to je super, ještě by bylo lepší kdyby on zjistil že ho doma vlastně ani nepotřebuje a už ti ho rovnou nechal. Tak to si víkend parádně užijte + ten příští týden. Doufám že si na panelák Rocky v poho zvykne. Byl vůbec pouštěný do domu, nebo měl venku nějakou boudu? Ptám se proto že jakýkoliv pes zjistí domací komfort ve stylu, postel válenda a tak podobně, tak si myslím že si zvykne jedna dvě
Hned mám lepší náladu a zase přijď na naše fórum, chybíš tam!!!

Ala
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:55
- Nahlásit

Garfield
Nedam! On to ale taky ví, že mu ho dostane.
A ještě. Volala jsem to mamce. A ta měla strašnou radost že budu mít Rockyho doma!

Ala
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:57
- Nahlásit

Pajus
Když jsem bydlela s přítelem, tak byl s námi doma. Ale když jsme byli v práci, bral ho přítel s sebou do práce (má dílnu u babičky) kde byl celý den pes na dvoře.
Mám strašnou radost, doufám, že to nedělá jen proto, aby mě ještě víc ranil a večer řekl, že to nemyslel vážně.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:57
- Nahlásit

Ala
přesně tak jakmile ho budeš mít jednou doma tak už mu ho nevracej. Ale jestli ti sám zavolal že si ho můžeš na víkend a týden vzít tak to vidím jako dost pozitivní krok. A budu na tebe myslet aby to myslel vážně a ty měla po měsíci konečně krásný víkend. V pondělí budu určitě natěšená co sem napíšeš, tak ti dávám za úkol hned jak přídeš do práce aby jsi nám sem napsala jaký to bylo.
Tfuj tfuj tfuj držim pěsti a hezký víkend.

Jo a co na to vaši?

birma
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:58
- Nahlásit

Ala
Tak to je perfektní. Jestli to neni tak, že ex zjistil že pesovi jenom zahrada nestačí a nebude rád, že se ho zbaví.....

Ala
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:02
- Nahlásit

Myslím, že on ví dobře, že mu ho nevrátim. Mamka byla taky v pohodě, i když jsem jí řekla, že ho asi budu mít natrvalo. Tak snad to bude OK. On si totiž asi myslí, že když bude sám v bytě, tak nám z toho udělá kůlničku na dříví a rychle ho vrátíme. Jenže on je v bytě zvyklej, navíc já s ním budu chodit ven, nejen vypustit na zahradu "vyběhat". Takže si myslím, že to bude v pohodě.

Denisa
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:06
- Nahlásit

Ala
no tak bomba! Super! Jsem moc ráda!
A nevracet!

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:09
- Nahlásit

Ala
tak držíme palečky, tlapičky,aby bylo vše OK

Vcelka
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:13
- Nahlásit

Ala
podle toho jak si vždycky psala, tak myslim že Rocky je docela hodný zvíře že nemá tak velký ničitelský sklony, tak že možná zničí něco málo ale nebude to tak hrozný. A v tom paneláku nevidim tak velký rozdíl, stejně jste ho měli před tim taky doma a teď s nim budeš chodit taky na prochajdy, takže to vyjde na stejno. A takových lidí je co maji psi v paneláku a funguje to uplně v pohodě. A nehledě na to že psi si na pohodlíčko domova zvyknou mnohem radši než když musí být furt venku.
A jsem ráda že i vaši povolili, nakonec fakt jen potřebovali trochu času a až si na Rockyho trochu zvyknou tak už ho nedaji ani za zlatý vejce. Uvidíš.

handula
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:27
- Nahlásit

Ala

super, taky se přidávám k držení pěstiček.....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:31
- Nahlásit

Ala
Hurá - tak hlavně aby ti ho odpoledne fakt předal. A rodiče se zdá se taky "umoudřili", tak snad je všecko na nejlepší cestě, moc ti to i Rockymu přeju!

ola
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:32
- Nahlásit

Ala
Moc ti přeju, aby to dopadlo dobře. Tajně doufám, že tvůj přítel mrknul na tohle fórum, a když si o sobě přečetl pár nelichotivých věciček, tak mu to docvaklo a "šel do sebe". Dej pak vědět na naše fórum, jak to vypadá. Přeju hodně štěstí!

Ala
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:34
- Nahlásit

ola
Dám vědět v pondělí, dřív se na internet nedostanu. Strašně se těšim, ale zároveň mám strach z toho, že to nemůže jít takhle jednoduše!

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:38
- Nahlásit

Ala
Ahoj. Strašně ti držím pěsti, i Esterka. Moc jsme ti fandily. Vypadá to, že Esterka je taky už jen moje. V paneláku je to paráda, my taky v něm bydlíme. Moc si to spolu užijte.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání