| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:23
- Nahlásit
Taky by mě zajímalo, co nového se v tomto případě událo!! Nevíte to náhodou někdo?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 17:45
- Nahlásit
Vcelka
No jistě, majitel je napsaný v PP, do kterého svoji adresu majitel zapsal. Ale pokud není pes přeregistrovaný mezi chovné jedince, plemenka neví, kdo je jeho majitelem. Mimo importů.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:39
- Nahlásit
Tak aby to nebylo moc jednoduchý, narazila jsem úplně na jiný problém, se kterým jsem vůbec nepočítala.
Někde už jsem psala, že jsem se vrátila bydlet zpět k rodičům. KDyž jsem jim v pondělí sdělila, že si psa beru zpátky a to za každou cenu, tak se postavili proti mně, na stranu expřítele. Abych mu psa nechala, že jsem odešla já od něho, tak ať mu alespoň pes zůstane,atd... Navic mě nezapomněli sdělit, že bydlim u nich, tak oni budou rozodovat jeslti se psem nebo ne. Navic jak je znám, když by si tam pak pro psa přijel, tak by mu ho klidně dali.
Jediné řešení je najít si byt, jenže to u nás nepůjde tak rychle.
Ach jo... A já už myslela, že to všechno dobře dopadne....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:07
- Nahlásit
Ala
to mě mrzí. Zkus rodičům vysvětlit, že pes je TVUJ. Ale psa u přítele nenechávej. Čim dýl bude u něj, tím pak bude horší ho dostat zpátky.
|
Pajus
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:13
- Nahlásit
Alo, to je fakt zlej sen...proč to nemůže jít jednodušeji, když to může jít ještě hůře že. Tak doufám že se rodiče pokud možno umoudří a nebo alespoň najdeš nějakej byt ve kterým s pesanem budete oba šťastní. Je zvláštní že se tak staví na stranu ex, to je hrůza
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:16
- Nahlásit
Ala
Taky je mi to líto Zkus tedy co nejdřív najít nějaký bydlení, nebo bych poprosila aspoň nějakou kámošku, jestli u ní nemůžete mít dočasný azyl, je fakt, že čím déle tam psa necháš, tak může být větší problém ho dostat zpět, ale aspoň si vyřiď ty papíry od chovatelky...!
Hm, je blbý, že za tebou nestojí vlastní rodiče! Ale zase na druhou stranu, naši by psa v jejich domácnosti taky nechtěli, kvůli chlupům atd. No ale je vidět, že na ně se spoléhat nemůžeš, jestli by psa příteli vydali...
Tak hodně zdaru při hledání nového bydlení, zkusila bych i nějaký nouzovky u kamošek, známých, podnájem, pokud hned nemůžeš pro sebe sehnat vlastní bydlení. Drž se a nevzdávej to!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:30
- Nahlásit
Ono našim nejde o chlupy, psa v bytě a tak. Jim jde o to, že mají pocit, že já ho chci sebrat jemu. Bydlení u kámošek nebo známých nepřipadá v úvahu. A ten byt se pokoušim sehnat už pěkně dlouho, jenže u nás je s bytama problém.
Nepřemýšlím teď o ničem jiném, ale prostě nevidim jiné řešení než to nechat tak, jak je to teď. Zkusit na to všechno zapomenout, a začít někde jinde znova.
Je to radost, přijít během jednoho roku o dva psy.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:33
- Nahlásit
Ala
A nejde to rodičům nějak vysvětlit? Večer si sednout a bez emocí si o tom popovídat....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:34
- Nahlásit
Ala
odkud jsi, ze je tam problem sehnat byt???
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:36
- Nahlásit
birma
Nejde. Pro naše jsem prostě já ta mrcha, co ho chudinku opustila. A ještě by mu brala psa. A věř mi, zkoušela jsem to snad 100 x
Jirikovo
Jsem z jižních čech. On by ani nebyl problém byt sehnat. Ale s mým úřednickým platem ho utahnout
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:38
- Nahlásit
Ala
no jo, tak to ti nezbyva, nez presvedcit nejakou kamaradku, jak desne vyhodne je bydlet s tebou a pronajmout si byt napul. a najednou ji tam privest psa, aby ji nebylo smutno, kdyz budes v praci ...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:40
- Nahlásit
Jirikovo
Bohužel, takovéhle kamarádky se v mém okolí nevyskytují..
Většina z nich žije spořádaným manželským životem, nebo alespoň partnerským...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:42
- Nahlásit
Ala
v zajmu moznosti zpetneho ziskani tveho psa musis partnersky zivot nejake kamaradce rozbit ... presvedcit ji, ze "ta svine", se kterou zije, ji jenom zneuziva
uvidis, jednou ti bude vdecna kamaradka i pes
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:42
- Nahlásit
Ala
A co zkusit psa rovnou privest, bez toho aniz by jsi jim neco rikala? Pak uz by treba nemeli to srdce ho dat zpet.
Ps.: Ja teda byla v jiny situaci, ale nasi psa nechteli, ja ho domu pritahla a ted jsou z ni poto (a to prvni dva dny jsem byla blbecek, nana pitoma, ktera nevi, co to obnasi atd).
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:46
- Nahlásit
Alo, nevzdávej to prosím, ještě to nemáš uplně prohraný. Vim že je to moc věcí naráz, ale nikdy není všem dnům konec. Tvý rodiče nechápu, když jim vysvětlíš důvody proč jsi od něj odešla, že to nebylo jen tak z tvý rozmařilosti, ale že jsi to prostě musela udělat aby jsi si nezničila dál život a že Rockyho miluješ a že pro tebe hrozně moc znamená a že teď potřebuješ mít někoho kdo ti pomůže se s toho dostat a že to neni jen tak opustit svoje milovaný zvířátko a že on k němu neměl takový vztah jako ty a chce ho jen aby ti ublížil tak to snad musí pochopit. To přece nemůžou takhle brát že když jsi někoho opustila že jsi ta největší svině, jsi jejich dítě tak pro tebe přeci musí chtít to nejlepší. Ach bože, já na vás myslim každý den, několikrát denně a jestli mu Rocky zustane tak to obrečim už teď se mi chce s toho brečet.
Vyřiď si ty papíry a třeba nějaký malinký byteček za solidní cenu seženeš.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:50
- Nahlásit
Vcelka
Jenže ono to je přesně tak jak píšeš. Pro ně nejsem chudák já, že jsem zabila 7 let života s nějakým.... Pro ně je chudák on. A nepřesvědčí je nic na světě že je to jinak.
O brečení mi ani nemluv. Snažim se na to nemyslet, pak někde vidim fotku a je to v háji.
Jandula
Kdybych psa přivedla, tak mu ho vrátí. A on by si pro nej určitě přijel
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:57
- Nahlásit
Myslíš že kdyby jsi si pro Rockyho přijela s policajtama aby ti ho vydal, tak že by on pak měl ještě tu drzost přijet k vašim a chtít ho zpátky?
Se mnou když se po devíti letech rozešel bývalí kvůli jiný holce, tak máma měla taky tendence řikat že už na něj byli zvyklí atd, v prvnim okamžiku se ho skoro ještě zastávala, no ale nakonec byla stejně na mojí straně a teď je ráda že jsem dopadla jak jsem dopadla. Myslíš že vaši nakonec nepochopí tvojí situaci? Třeba potřebují jen čas. A jezdila jsi s k nim s Rockym před tim? A jak se k němu chovali?
|
Pajus
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 11:01
- Nahlásit
To si taky nemyslím že by pomohlo kdyby pesana docedla domů, pokud by se tam ex objevil, tak si taky myslím že by mu ho vydali a navíc bůhví co by jim ještě napovídal že...
Nevím teda proč ho vaši tak ospravedlňují...
|
Pajus
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 11:03
- Nahlásit
Vcelko, budem muste doufat že to Aly rodiče pochopí a nakonec se dají na její stranu!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 11:30
- Nahlásit
Asi vím jak se cítíš. Byla jsem v podobné situaci s tím rozdílem, že už jsem byla vdaná. Samozřejmě problém pes, když jsem ho chtěla nechat u manžela, aby měl pes zahradu, scéna, že psa nechce, když jsem teda řekla, že ho beru, tak opět scéna, že ho zase chce a že pes bude v bytě chudák a tak ty kecy. Samozřejmě zezačátku naši proti mě, chudák manžel, chudák pes, chudák všichni, teda krom mě...Navíc jsem si někoho do toho všeho našla, takže jsem byla mrcha dvojnásobná. Našla jsem si byt, kterej se po roce musela pustit, protože jsem to finančně nezvádala, pak jsme začali bydlet s přítelem spolu, tak teď je to v pohodě. Ale jedno ti řeknu, kdybych toho psa tam nakonec nechala, tak bych si to do smrti vyčítala, a fakt bych se snad zbláznila. Nedovedu si to ani teď s odstupem času vůbec představit, že já jinde než hafan. Navíc když jsem se stěhovala, pes neuvěřitelně vyváděl, když jsem balila věci a na etapy odjížděla - zezačátku bez něj, byl úplně v transu, myslel, že ho tam nechám. Brečel, kňučel, koukal z okna, nosil mi hračky - pokoušel se mě uplatit. Pořád jsem opakovala že přijedu, ale nechtěl to pochopit. Hrozně se bál. Tehdy jsem jeho brala nakonec, když jsem řekla to kouzelný slovo JEDEM, byl to ten nejšťastnější pes pod sluncem, tehdy by ho nikdo z toho auta nedostal ani heverem. Tak prosimtě neudělej něco, co by tě pak mrzelo a nešlo by to vrátit. Všechno má řešení, i když se to možná teď nezdá...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 11:34
- Nahlásit
handula
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 12:14
- Nahlásit
Je to strašná situace a chce se mi z toho brečet, když to tady tak čtu. Alo, musí Ti být příšerně! Proč to sakra Tví rodiče nechtějí pochopit? Copak jim víc záleží na cizím než na vlastní dceři? A proč proboha vidí všechno špatné jen na Tobě? proč taky nehledají chybu v ex a nenechají si vysvětlit ten důvod, proč jsi od něj odešla? Copak to jde, jen tak někomu nechat svého psa jen proto, že ten někdo je příšerný necitelný debil, který se prostřednictvím té němé tváře mstí? To je strašný a strašně mě to rozčiluje a jsem z toho zároveň hrozně nešťastná. Nedovedu si představit, že by k něčemu takovému u nás došlo, pejska jsme si také pořizovali společně, jak bychom to řešili, absolutně netuším!!! Držím pěstičky, ať to dopadne co nejlíp a určitě sem piš všechny novinky!!!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 12:40
- Nahlásit
handula
Tak koukám, že jsem na tom podobně jako ty. Všichni litují jen jeho. Že by se prý zláznil, kdybych mu ještě odvedla psa. Ale že se já můžu zbláznit z toho, že jsem ho už skoro měsíc neviděla, to nikoho nezajímá.
A expřítelovo argumenty proč nemůže být se mnou? Vlastně jejidný argument? Přece bych toho chudáka nezavřela do paneláku. To za žádnou cenu nedovolí.
Nejhorší je, že všichni z mého okolí, místo aby mě podpořili, řeknou, ať to nechám být, že až si seženu byt, a až se všechno uklidní, můžu si pořídit nové štěně. Tak ať mu ho nechám a zbytečně se nenervuju.
|
Pajus
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 12:57
- Nahlásit
No to se jim ale řekne, já kdybych o tu svojí tlamičku měla přijít, tak to mě asi taky rovnou odvezou...taky bych to nemohla nechat být. Doufám že se Rocky k tobě prostě dostane a nevidím žádný důvod proč by nemohl být v bytě. Vždyť ta naše i když máme zahradu, je vcelku taky doma a náramně spokojená. Navíc když všichni dávají vinu tobě, tak myslím že by tě rozveselil jedině Rocky...je to síla
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 12:57
- Nahlásit
Ala
to jsou asi lidi který nikdy neměli psa, protože nechápou že to neni věc kterou když ztratíš tak si koupíš novou a budeš v pohodě. K tomu psovi máš strašně velký city a nejde to ho vyměnit za jinýho.
Přítel se o něj stejně nebude tak starat, aby s nim chodil na prochajdy, na cvičák, aby u dával kvalitní granule. Bude mu stokrát líp u tebe v paneláku než u něj na zahradě, protože ty se mu budeš věnovat na 100%. Jenže to nemusim tobě řikat, ty to víš spíš on a všichni kolem by si to měli uvědomit. A taky neni jistý že v tom paneláku bude na vždy, může se změnit tvá situace a budeš třeba bydlet zase v nějakym domku. To neni rozumný argument že nechce aby byl v paneláku a ani mu to nevěřim.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:03
- Nahlásit
Ala
je to jen přechodný období, rodiče jsou zmatený, zvykly si na něj, možná i na jeho rodiče, většina rodičů jsou v tomhle dost konzervativní, svým způsobem to ani pro ně není jednoduchý, ale za nějaký měsíc to bude v pohodě, za rok si na něj ani nevzpomenou, ale ty takhle dlouho čekat nemůžeš. Prostě bych si psa vzala a nijak to neřešila. Rodičům vysvětlila, že pes je tvůj i z právnického hlediska, máš na něj kupní smlouvu...atd. a že o něj hodláš bojovat i kdybys měla jít na policii a že jestli tohle nebudou respektovat, tak že holt budeš muset hledat bydlení jinde. Stůj si za svým. Je to tvůj majetek. Za rok si rodiče na přítele ani nevzpomenou ale ty budeš BEZ psa!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:05
- Nahlásit
To neni rozumný argument že nechce aby byl v paneláku a ani mu to nevěřim
přesně tak, nejde mu o psa,ale o to aby ti ublížil - ironie jak hrozně se to podobá mému ex.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:11
- Nahlásit
Co se domluvit s nějakým člověkem, kterýho ten "debil" nezná. Aby mu zavolal, že slyšel, že prodává psa, tak ať ho koupí a pak ti ho dá. Jestli by ho chtěl teda prodat. Ale určitě bojuj, budeš se trápit celý život. Že rodiče jsou proti, prď na ně, prostě psa přival domu a je to. Určitě tě nevyhodí, neboj se. Stůj si za svým. Pavel K.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:15
- Nahlásit
Anonymní
mily Pavle, nevim jak to funguje u vas doma, ale ja kdyz bydlel u nasich, tak jsem proste musel respektovat, ze je to jejich byt a chovat se dle jejich pravidel (a prijde mi to i jako normalni postup) mozna nevyhodi majitelku psa, ale proste tam toho psa mit nebudou a jak uz zde bylo napsano, klidne ji ho za zadama vrati ex pritelovi (pro Garfielda: "tomu debilovi")
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:18
- Nahlásit
Jirikovo
No jo, ale je zde napsáno, že rodičům by nevadil, spíš jde o toho "debila" že je to chudáček. Jsem otec 2 dcer, jedna se rozešla se svým přítelem, měli spolu psa a kočku, když se rozešli, kam by dcera měla jít .... samozřejmě domu. I kdyby třeba měla slona. Takže jsem jí chtěl povzbudit. A osobně jí držím pěsti, hrozně moc. Pavel
|