| Autor |
Zpráva |
Atika
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2009 16:45
- Nahlásit
No tak my před dvěma dny po klasice (kuřecí stehna, vařená mrkev a rýže - nic jiného už si dát nedovolím). Už měl hezký bobky přes měsíc, tak jsem si dovolila dát mu i trochu té kůže ze stehen a bylo to. Mám kompletně vyčištěný koberec , protože to ze začátku nedones ani ke dveřím a on navíc chodí a přitom kadí, později už to dones na chodbu - mám i několikrát vytřenou chodbu v baráku. Chodil cca každou půlhodinu a to i v noci. Nechápu - sežral tak 30dkg a odpad byl určo přes kilo. Dostal den hladovku a bobky jsou zase OK. Takže my už ani kůžičky, ani trošku!!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2009 16:56 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Nori
Je to v toleranci ve zvykaní, ok? Již 2x za týden zvracel? Ale ne hned po snězení..
Teda ja nevim, mi to ok neprijde, asi bych zasla za vetem. Zkouseli jste rozbor krve tra na stitnou zlazu? odbery hownousu na giardie? Nez takovyhle experimentovani, po cem se ti pes zebleje ci zesere
Ja u stary cuby presla nejdriv na varenou stravu (mela jsem zdroj z jatek) a posleze syrovou od vetamixu - zadny bliti ci prujmy se nekonaly, naopak hned krasny bobky a konecne prestala trpet plynatosti.
edit
Atika
(kuřecí stehna, vařená mrkev a rýže - nic jiného už si dát nedovolím)
Tak to asi nebude zrovna pestra strava pro psa.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2009 17:50
- Nahlásit
Fifi
Tak to určitě ne, ale vzala jsem si ho v útulku sedmiletého už s chronickým zánětem střev, postupně se dal do kupy a baštil v podstatě cokoli (ale dietnější), ale teď už je přes dva roky na lécích na bolest, což žaludku a trávení taky nepřidá, ale bez toho to prostě nejde. Takže dáváme co snese a toho už fakt moc není. Je mu skoro 13 a vet mi řekl, že už mám radši zůstat na dietě. Stačí, abych přidala vločky, těstoviny, třeba i jen hovězí maso a je pohroma.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2009 19:32
- Nahlásit
Nori
No některý pesani to mají. Někdy je lepší než rovnou přejít na syrové, udělat mezidobí,kdy to maso aspoň trochu ovaříš. A kosti bych taky nechala až na později. Btw nedávala jsi rýži?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 19:42 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
Asi sem zjistila, že můj pes nemůže syrové hovězí kusové, zas ho vyzvracel, já to maso tentokrát opařilo vařící vodou...
V pátek ho nechám vyšetřit na giardie, sbírám 1x za den a to po tři dny, snad to bude stačit. Může dostávat syrové kuřecí, ryby a popř. vepřové syrové a vše hovězí uvařené? Jsem pořád na pochybách zda nezkusit granule. :/
Ale už nechci mu žrádlo měnit a zkoušet..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 19:45
- Nahlásit
Nori
Spařit to nestačí,to se na povrchu zatáhne,ale uvnitř to zůstane syrové. Povař ho aspoň deset minut.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 19:50
- Nahlásit
jana33
No určo a myslíš, že neva, že hovězí i h.vnitřnosti budou vařené a ostatní syrové?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 20:00
- Nahlásit
Nori
To rozhodně nevadí, není důvod proč by to mělo vadit
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 06:53
- Nahlásit
Snad se nám to nevrátilo zpět. Asi tak po hodině už třikrát jsme šli ven kadit, tlačí dost a je to slyšet, je to průjem a teď naposled i s kapky normální krve. Je to jen zácpa nebo zánět? Je potřeba vet nebo stačí živočišné uhlí a dieta (rýže a mám akorát mleté kuře od Vetamixu). Včera nechtěl ale nakonec pojed kousek syrové oháňky a pak měl vepřové mleté s celerem a babi mu možná dala vepřové vařené kosti.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 10:07 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Nori
a babi mu možná dala vepřové vařené kosti.
Pokud nemá průjem, tak mu určitě nedávej živočišné uhlí!!!
Když měl Tom (ten, co taky má ty záněty) zácpu, tak mu taky škrouchalo v břichu. Nakonec se to neobešlo bez narkózy a klystýru. A bylo to také z vařených vepřových kostí (dala jsem mu vařenou nohu na ohlodání a stihl ji sežrat než jsem mu ji sebrala).
Edit: dost dobře jsem nepochopila, jestli teda ten tvůj něco vykadil nebo ne. Tom při té zácpě akorát tlačil krev a děsně naříkal bolestí.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 11:21
- Nahlásit
pawLINka
Jednou něco vykadil... byl zas venku a 5x chtěl kadit.. a nic, ale nebyl se mnou... a v břichu mu neškrká. Zapoměla jsem, že jednou i zvracel
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 11:29
- Nahlásit
Nori
U normálního psa bych asi počkala, ale vzhledem k jeho problémům bych radši šla na veterinu. Po netu toho stejně moc nevyřešíš...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 11:34
- Nahlásit
pawLINka
Tak to vím, že mě návštěva nemine. Ale chtěla jsem jen vědět.
Hlad má, takže zánět to asi není. Bo to vždy nejedl.
Mám doma projímadlo Guttalax. Ale dávat mu ho nebudu. Jinak netuším, co by ho prohnalo...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 11:36
- Nahlásit
pawLINka
Zítra v podvečer jedu k vetovi.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 11:41
- Nahlásit
Nori
Až? Tak snad to není nějaká šílená zácpa, protože ta je docela nebezpečná.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 11:47
- Nahlásit
pawLINka
Njn, myslíš že bych mohla použít lidské projímadlo?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 11:53
- Nahlásit
Nori
Pokud má zátku z těch kostí, tak to stejně už nepomůže... Na to je potřeba ten klystýr...
Ale třeba to vůbec není ono!!!
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 12:15 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
Hlad má a ty vařené kosti nedostal. Takže zbývá jen ta oháňka... A zapoměla jsem, že večer kadil... Byla jsem s ním po 22hod. venku
|